Gate: Jieitai Kanochi nite, Kaku Tatakaeri

Türler: Aksiyon, Macera, Fantastik

Bölüm Sayısı: 24

Konusu: Hikaye, 21. yy’da Tokyo’nun Ginza bölgesinde bir kapının belirmesiyle başlar. Kapıdan canavarlar, şövalyeler ve fantastik yaratıklar giriş yapar. Hükümet, ISDF’den küçük bir ekibi araştırmaya gönderir. Böylece tehlikeli bir macera da başlamış olur.


 

God Eater

Türler: Aksiyon, Fantastik, Doğaüstü

Bölüm Sayısı: 9

Konusu: Oyun serisinin anime uyarlamasıdır. 2071 yılında Japonya, Aragami adlı canavarlar tarafından tahrip edilmiştir. Fenrir adlı bir örgütse Aragami hücrelerinden üretilen Tanrı Arkları’yla onlara meydan okumaktadır.


 

Himouto! Umaru-chan

 

33807-555122

Türler: Komedi, Okul, Slice of Life

Bölüm Sayısı: 12

Konusu: 16 yaşındaki Umaru Doma, herkesin sevdiği, nazik ve çalışkan bir kızdır. Eve geldiğindeyse tembel bir otaku haline dönüşen Umaru-chan, geceleri yemek yer, internette takılır ve saatlerce video oyunu oynar.


 

Actually, I am…

 

4ad5a1862caa3c0314b0f3d9429e526a

Türler: Komedi, Fantastik, Okul, Romantik, Shounen

Bölüm Sayısı: Bilinmiyor

Konusu: Youko adlı sevimli bir vampire aşık olan Asahi’nin sır tutmaya çalışırken başından geçen komik olayları konu alır.


 

Prison School

kobc3dsujf9frpshbhoo

Türler: Komedi, Ecchi, Romantik, Okul, Seinen

Bölüm Sayısı: 12

Konusu: Kodansha’nın 37. Yıllık Manga Ödülleri’nde en iyi genel manga ödülüne layık görülen Prison School, 1000 öğrencisiyle saygın bir kız lisesine ilk kez erkek öğrenci kabulü yapılmasının ardından gerçekleşen olayları konu ediniyor.


 

Overlord

971f13b105263939ea21d84e77fd99e21426967710_full

Türler: Aksiyon, Fantastik

Bölüm Sayısı: 13

Konusu: Hikaye, Yggdrasil adlı popüler olan bir online oyunun sessizce kapatılmasıyla başlar. Ne var ki kahramanımız Momonga oyundan çıkış yapmamaya karar verir. Sonrasındaysa Momonga “En güçlü sihirbaz” silüetindeki bir iskelete dönüşür. Bu arada dünya da NPC’lerin duygu kazanmasıyla değişmeye devam eder. Yanında hiçbir ebeveyni ya da arkadaşı yokken bu sıradan genç adam Momonga, bu yeni dünyanın kontrolünü avucuna almaya çabalar.


 

Rokka No Yuusha

Türler: Aksiyon, Macera, Gizem, Fantastik, Büyü

Bölüm Sayısı: 12

Konusu: Kaderin tanrısı, 6 kahramanı dünyayı kurtarması için görevlendirmiştir. Fakat buluşma noktasında 7 kişinin bulunması, herkesin birbirinden şüphe duymasına neden olacaktır.


 

Ushio To Tora

Türler: Komedi, Shounen, Doğaüstü

Bölüm Sayısı: 26

Konusu: Ushio, ailesini ve arkadaşlarını istilacı ruhlardan korumak için efsanevi Tora’yı serbest bırakmıştır. Fakat bu yaratık onun için uğursuzluğu da beraberinde getirecektir.


YAZARIN NOTU

Yaz sezonu gelen 40’ı geçik animelerden sadece yeniler tanıtılmıştır. Devam sezonu gelen animeler listede yoktur. Ecchi (sapık) serilerin çoğu listeye alınmamıştır.  En popüler ya da bu sezon en şaşırtan, izleyenlerin çoğundan geçer not alan animeler eklenmiştir. Sonbahar yazısı için tavsiyeleriniz olursa yorumlarda belirtmeyi unutmayınız. Herkese iyi seyirler!