tv pilot

Pilot* bölüm derken..?

Geçen yıllarda yaptığımız gibi, bu yıl da Amerikan kanallarının dizi projelerini tek bir yazıda ele alıyoruz.
Amerika’da ulusal kanallar sezona sonbaharda giriş yaparken, kablolular ilkbahar ve yaz aylarını tercih ediyor malumunuz. Bu yüzden 2016-2017 sezonu için Mart 2016’yı milat olarak aldık. (Araya 2 tane de Şubat dizisi serpiştirmiş olabiliriz.) :)

Bu yeni olası diziler neler üzerineymiş bir toparlayıp bakalım. Bunların çoğunun şimdilik sadece proje aşamasında olduklarını, deneme bölümü siparişi aldıklarını hatırlatarak, buyurun 2016-2017’nin olası yeni diziler listesine diyoruz.


(Yeni gelenler olduğunda bu yazıyı güncelliyoruz. Sipariş alanların arkasına ✔ , pas geçilenlerin arkasına X işareti koyuyoruz.)

* “pilot” kelimesi her ne kadar dilimizde başka bir anlama geliyor olsa da dizi alemi ingilizcesinde “bir dizinin deneme bölümü, ilk bölümü” anlamında kullanılıyor ve bizler de zaman zaman “deneme bölümü” demeye üşenip direkt ingilizcesini kullanmayı tercih ediveriyoruz.
Her zamanki gibi yineliyoruz: Yine de “pilot bölüm” yerine “deneme bölümü” demeye çalışsak sizce de hoş olmaz mıydı?
;)


İçindekiler
netflix150 spike_tv_2015_logo-185
starz

turner-network-television

Komediler

DOWNWARD DOG Bir web dizisi projesiyken tv projesine dönüşen bir dizi. Nan adında dağınık ve özür dilemek nedir bilmeyen bir kadın ile köpeği Martin üzerine bir komedi. Köpeği Samm Hodges seslendiriyor.
IMAGINARY MARY
(eski adıyla IMAGINARY FRIEND)
30’larında bekar bir hatunun hayatının aşkı ile tanışmasıyla hayatı altüst oluyor. Aşık olduğu adam 3 çocuklu boşanmış biri. Sanki bu kadarı yetmiyormuş gibi bir de çocukluğundaki hayali arkadaşı ona hayatının bu döneminde yardımcı olmak için yeniden hayallerinde belirivermez mi?
AMERICAN HOUSEWIFE
(eski adıyla THE SECOND FATTEST HOUSEWIFE IN WESTPORT)
Hikayeyi anlatan kahramanımız Katie, zengin ve mükemmel ailelere sahip bir kasabada pek de parlak olmayan 3 çocuk büyüten kararlı ve azıcık da tombul bir eş.
SPEECHLESS Özel bakım gerektiren bir çocukları olan bir ailenin etrafında gelişiyor. Ailemiz karşılarına çıkan zorluklarla başa çıkmakta ve yenilerini yaratmakta çok başarılı.
PEARL Efsanevi bir ailenin reisi olan hatun kişi kanser olduğunu öğrenince, ölmeden önce ailesini her yönden hazırlamak için kolları sıvıyor.
SQUARE ROOTS Evli bir genç çiftin etrafında dönecek. Evin beyinin ailesi dikkafalı bir mühendis aileden gelme ve her şeye bir çözümleri olduğunu düşünen bu aile çiftimizin hayatını işkenceye dönüştürüyor.
CHUNK & BEAN İki aile üzerinde gelişecek olan bu komedide ana kahramanlarımız Chunk ile Bean. İkilimiz, komşu olan ve birbirinden alakasız birer ebeveyne sahip iki tip.
THE FLUFFY SHOP Komedyenin kendi hayatından esinlendiği bir komedi. Haftada birkaç gününü seyahatte geçiren bir adamın ev hayatını düzene sokmakta zorlanışını izleyeceğiz.
RANDALL & HILDA ARE NOT A COUPLE
ya da İsimsiz WEEKS/MACKAY Projesi
Özür nedir bilmeyen bir lezbiyen ve heteroseksüel evhamlı bir adam olan en yakın arkadaşı üzerine bir komedi. İkilimizin çarpık ilişkisi ve birbirine bağlı arkadaşlığı eşliğinde flört dünyasına bakış atacağız.
HAIL MARY Braunschlag isimli Avusturya komedisinin uyarlaması.
Küçük bir kasabanın belediye başkanı olan Mary Wolf’un arızalı çocukları, ölmek üzere olan bir babası, hoşnutsuz seçmenleri, iflasın eşiğinde bir kasabası ve ensesinde de mafya bulunmaktadır. Sadece bir mucize onu kurtarabilir. O da sahte bir mucize yaratır.
TOAST Bir düğün provasında gelinle damat için kadeh kaldırıldığında aile ve arkadaş çevresince daha önce olan olayların ne kadar çarpıtılarak aktarıldığına geri dönüşler ile tanık olacağız.

Dramalar

DESIGNATED SURVIVOR Deneme bölümü çekilmeden onay aldı.
Hikayenin merkezinde ABD bakanlar kurulunun düşük seviyedeki üyelerinden biri var.
Amerika Birleşik Devletleri Başkanı’nın her yıl kongreye yaptığı ülkenin durumu, gelecek yılın planları ve milli önceliklerle ilgili konuşma sırasında yapılan saldırı sonucu kahramanımızdan daha kıdemli herkes (Başkan dahil) ölünce bizimki Başkan oluverir.

WHEN WE RISE
LGBT hakları ile ilgili, 8 bölüm sipariş almış olan bir mini (limitli) dizi.
LGBT bireylerden oluşan karmaşık bir ailenin özel hayatları, politik savaşları uğrunda iki ileri bir geri gidişlerini izleyeceğiz.
Kahramanlarımız Amerikan Sivil Haklar Hareketi‘nin son ayağında öncü olan tipler.

DIRTY DANCING 1987 yapımı filmin yeni uyarlaması olacak olan 3 bölümlük mini dizi.
Daha önce şurada bahsi geçmişti.
Abigail Breslin
Colt Prattes
Debra Messing
TIME AFTER TIME Karl Alexander’ın 1979 basımı aynı isimli romanından uyarlama. Romanın daha önce bir de film uyarlaması çekilmişti.
Kitapta, ünlü yazar H.G. Wells (1866-1946) bir zaman makinası icat ediyor ve Karındeşen Jack‘i aramak için geleceğe gidiyor.
Dizide de genç H.G. Wells’in zaman makinası ile maceralarına tanık olacakmışız.
STILL STAR-CROSSED
Romeo ve Juliet hikayesinin sonrasında aileleri Capulet’ler ile Montague’lerin yaşadıklarını ele alacak.
CONVICTION Bir hukuk draması. Clinton‘lara benzer bir ailenin parlak ve fakat asi kızı Carter Morrison etrafında gelişiyor. Eski ABD başkanınını kızı olan Carter, Los Angeles’ta kurulan Mahkum Ahlak Masası (Conviction Integrity Unit) isimli yeni bir birimin başına tehdit yoluyla getiriliyor.
NOTORIOUS Karizmatik bir avukat ile bir televizyon prodüktörünün profesyonel ve özel hayatlarındaki ilişkileri üzerine kurulu bir drama. İkisi de medyayı, adalet sistemini ve dolayısıyla birbirlerini kontrol etmenin peşinde.
DREAM TEAM Kahramanımız: Dünya Kızlar Futbol Şampiyonası’nı kazanmanın yolunu bilen koç Marty Schumacher. Son çalıştırdığı takım ulusal turnuvaya katılmış, o oyunculardan bazıları şimdi üniversite takımlarında oynamakta ve hatta bazıları da olimpiyat takımında yarı-profesyonel sporcu olmuşlar.
PRESENCE Eski bir ordu karşıtı casus,
kendini Los Angeles’ın birbirinden oldukça farklı ve renkli bir bölgesinde çalışır bulur. Kasıtsız olarak burada ruhsatsız bir özel dedektif olarak çalışmaya başlar.
THE JURY Bir sezon boyunca bir cinayet davasının mahkeme salonunda görülmesine eğilecek olan bir drama. Dizide jürilerin her birinin gözünden davada olan biten işlenecek.
THE DEATH OF EVA SOFIA VALDEZ Küba kökenli bir Amerikan ailesini merkezine alan ve işin içine doğa üstü unsurları da katan seksi bir intikam hikayesi. Ailemiz Miami’de büyük iş girişimlerini yönetiyor. Bu sırada da rakip düşmanları ve geçmişten gelen kara sırlar ile başa çıkmaya çalışıyor.
MODEL WOMAN Robert Lacey‘nin Model Woman: Eileen Ford and the Business of Beauty isimli kitabının uyarlaması olacak olan bir pembe dizi.
1970’lerin sonlarında Manken Savaşları’nın sürdüğü bir dönemde geçiyor. Uluslararası bir manken ajansının dehşet verici patroniçesi olan Bertie Geiss isimli katı bir kadın etrafında dönüyor olaylar.
BROKEN Acımasız bir Dallas boşanma avukatının hayatı, duygusal anlamda yıpranmış, aşk tutkunu kızkardeşi kendine zarar verecek aşamaya gelip de aile sırlarını ortaya dökmeye başlayınca karışıveriyor.
SPARK Bir alternatif tarih hikayesi. Bu tarihe göre Dünya benzin ve kömür kaynakları ile besleniyor. Yani 2016’da “buhar çağı“ndayız (nam-ı diğer steampunk)! Bu pembemsi dramada iki düşman aile arasındaki güç savaşıni izlerken, asi ruhlu genç bir kadının bir icat ile bu iki imparatorluğu tahtından etme aşamasına gelmesine tanıklık edeceğiz.
MARVEL’S MOST WANTED Daha önce şurada bahsi geçen projeden önce vazgeçen kanal, daha sonra vazgeçmekten vazgeçip yeniden ısıttı. :)
Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. uzantısı diziyi Bobbi Morse ve Lance Hunter üzerinden götürme planları var.

Komediler

KEVIN CAN WAIT Deneme bölümü çekilmeden 13 bölümlük sipariş aldı.
Yeni emekli olmuş bir polis memuru karısı ve 3 çocuğu ile daha kaliteli vakit geçirmenin peşindedir. Ancak kahramanımızı sokakta geçirdiği iş hayatından daha fazla zorlanacağı bir ev hayatı beklemektedir.
THE GREAT INDOORS Maceracı bir muhabir, çalıştığı dijital dergide bir grup zamane gencinin yöneticisi olunca zamana ayak uydurmayı öğrenmek zorunda kalır.
MAN WITH A PLAN
(eski adıyla I’M NOT YOUR FRIEND)
Karısı yeniden çalışmaya başlayınca çocuklarını büyütmenin çok daha zor bir iş olduğunu anlayan müteahhit bir babanın hikayesi.
SUPERIOR DONUTS
Tracy Letts‘in aynı isimli oyunundan uyarlama. Şikago’nun seçkinleşen bir mahallesindeki bir çörek (donut) dükkanının sahibi ile yeni genç çalışanı arasındaki ilişki üzerine.
FURST BORN Upper Middle Bogan isimli Avustralya komedisinin uyarlaması.
Genişletilmiş bu aile komedisinde bir anne ve eş olan hatun kişimiz evlat edinilmiş biri olduğunu öğreniyor. Dahası asıl anne-babası havalı ama samimi araba yarışçısı bir aileymiş meğer.
MY TIME/YOUR TIME
7P/10E isimli web dizisinin uyarlaması. Dizi, uzak mesafe ilişkisi yürüten genç bir çiftin ilişkisini ele alıyor.
THE KICKER Tuhaf bir sporcu adam oynamakta olduğu profesyonel futbol (amerikan futbolu) takımından atılınca ailesini, arkadaşlarını ve tanımadığı kimseleri deliye döndürür.
WHAT GOES AROUND COMES AROUND Aaron Kaplan’ın bu sezon CBS’e sunduğu bu 3. proje, deneme bölümü siparişi alabildi.
40’lı yaşlarında olan bir ebeveyn çiftin ergenlikleri çok vahşi ve vurdumduymaz geçmiştir. Şimdi bir anne-baba olarak en büyük kabusları ile karşı karşıyadırlar: Kendi doğurdukları 3 tane ergeni büyütmek!
REAL GOOD PEOPLE Teksas’ta geçen ve tutucu, küçük bir kasaba ailesinin çocuklarının yaşam şekli yüzünden aile değerlerini yeniden gözden geçirmesine neden oluşu üzerine.

Dramalar

İsimsiz STAR TREK Projesi Meşhur Uzay Yolu (Star Trek) serisine eklenecek yeni bir uzantı.
Daha önce şurada bahsi geçmişti.
AMERICAN GOTHIC Daha önce şuralarda bahsi geçmişti. CBS’in yaz dizisi olarak lanse ediliyor. 2016 yazında yayınlanacak. 13 bölümlük onay aldı. Sanki tek sezon sürecekmiş havası var. (“Hoşgeldin ikinci Under The Dome” vakası olabilir.)
Boston’lı seçkin bir aile, yıllardır gerçekleşen bir dizi cinayetle yeni vefat eden babalarının bağlantısı olduğunu öğreniyor. Hatta yetmiyor aileden başka birinin babanın bu işteki ortağı olabileceği şüphesi de var.
BRAINDEAD 2016 yazında yayınlanmak üzere 13 bölümlük sipariş aldı.
Washington D.C. ‘nin politik dünyasında geçiyor.
Demokrat bir politik hanedanın kızı olan Laurel, belgesel yapımcısı olmak için Washington, D.C.’yi terk etmiş biridir. Ancak senatonun iplerini elinde tutan erkek kardeşinin senatoyu yönetmek için yardıma ihtiyacı olunca Laurel aile işlerine geri dönmek zorunda kalır. Çiçeği burnunda kongre üyesi kızımız iki şeyi farkeder: Devlet çalışmayı bırakmıştır ve Dünya’ya gelen bir uzaylı ırkı birçok milletvekili ve Kongre görevlisinin beyinlerini yemiştir.

PURE GENIUS
(eski adıyla BUNKER HILL)

Genç bir Silikon Vadisi milyoneri, geçmişi şaibeli bir eski asker cerrahı tıp dünyasına farklı bir bakış getirebilmek için yeni açılan bir hastanede işe alıyor.

TRAINING DAY 2001 yapımlı sinema filminin uyarlaması.
Filmden 15 yıl sonra geçen hikaye, yine çaylak bir polisin Los Angeles Polis Merkezi’nde narkotikten serseri bir dedektif ile uzun bir eğitim günü geçirmesi üzerine.
MACGYVER 1985-1992 yılları arasında yayınlanan aynı isimli meşhur dizinin yeniden ekranlara uyarlanacağından şurada bahsetmiştik.
BULL Dr. Phil McGraw‘un kariyerinin erken yıllarından esinlenen bir dizi.
Doktorumuzun davalarda danışmanlık yaparken en üreteken olduğu dönemlere tanık olacağız.
DOUBT Geçen yıldan devreden bu proje başrol oyuncularını değiştirerek yeniden çekiliyor.
30’lu yaşlarındaki zeki ve başarılı bir savunma avukatı, vahşi bir cinayeti işleyip işlemediği belli olmayan müvekkiline beklenmedik bir şekilde aşık oluverince…
RANSOM 13 bölümlük sipariş alan dizi daha önce şurada ele alınmıştı. Luke Roberts
FOUR STARS
Florida’nın asker çevrelerinde güçlü iki düşman aile, ülke güvenliğini etkileyecek kararlar almaktadır.
DREW Edward Stratemeyer tarafından oluşturulan kurgusal çocuk serisindeki genç dedektif Nancy Drew‘ün büyüyüp 30’lu yaşlara geldiğini hayal eden bir dizi. Kızımız artık 30’lu yaşlarında. esrarengiz gözlem yeteneğini şimdilerde New York Polis Teşkilatı’nda dedektiflik yaparak sergiliyor. Beri yandan da günümüz modern yaşantısının karmaşasına ayak uydurmaya çalışıyor.
SENSORY Mutfağında David Zabel, Ridley Scott ve David Zucker’i bulunduran bir tıp draması. Nöroloji uzmanı Joel Salinas‘ın gerçek hayatıdan esinlenmiş.
Dizide olaylar emektar bir nörolog kadın ve onun himayesindeki sinestezisi olan bir öğrencisi etrafında gelişecek. Bu sinestezik adam başkalarının duyularını ve duygularını algılayabilen biri.

Komediler

Dramalar

FREQUENCY 2000 yılındaki bilim kurgu filminin uyarlaması.
Filmde bir New York polis dedektifi, 30 yıl gelecekteki oğlu ile bağlantı kurabiliyor. İkilimiz tarihteki trajik olayları değiştirmek için birlikte çalışmaya başlıyor. Bu sırada kendi karmaşık ilişkilerine de bir çeki düzen verme şansı elde etmiş oluyorlar.
Dizide ise 2016 yılında polis dedektifi bir hatun, babasının gençliği ile iletişim kurmanın yolunu buluyor. Kızımızın babası da 1996’da ölmüş olan bir dedektifmiş.
NO TOMORROW Como Aproveitar o Fim do Mundo (How to Enjoy the End of the World) isimli Brezilya dizisinin uyarlaması.
Riskten sakınan bir kalite kontrolcu olan Sarah, başınabuyruk ve gerilim meraklısı Xavier’e aşık olunca öğrenir ki aşık olduğu adamın bu tavrının nedeni dünyanın sonunun geldiğini bildiğini düşünüyor oluşuymuş.
RIVERDALE Archie çizgiromanlarının ana karakterleri Archie, Betty, Veronica ve arkadaşlarının yer alacağı bir dizi. Ancak bu kez maceralar günümüzde geçecek.
Küçük kasaba yaşamının sürrealizmine eğilip, Riverdale’in görünen yüzündeki gariplikler ve karanlığa dalacağız.

TRANSYLVANIA 1880’lerde geçen hikayede dikkafalı genç bir kadın, kayıp babasını ararken New York’tan Transilvanya‘ya kadar uzanıyor. Burada Londra Emniyeti’nden haksız yere itibarı zedelenmiş olan bir dedektif ile çalışmaya başlıyor. Birlikte buralardaki tarihin ünlü canavar ve kötü adamlarının doğuşuna tanıklık ediyorlar.
COLONY
ya da İsimsiz Mars Projesi
2 yıl önce Colony ismi ile kanala sunulmuş olan proje bu kez farklı bir yazar ile şansını deniyor. 1500’lü yılların Roanoke Kolonisi‘nden esinlenen bir hikayesi var.
Bir grup araştırmacı Mars’a gelip kolonileşmeye girişiyor. Gezegendeki ilk insan kolonisi olacak olan ekibimiz kendilerinden önce gelenlerin yok olduğunu öğreniyor. Kayıplar arasında ekibin başı olan kadının kocası da var. Bir yandan yerleşmekle uğraşırken, bir yandan da kendilerinden öncekilere ne olduğunu çözmeye çalışıyorlar.

GHOST
New Orleans’ta geçen dramada genç bir kadın paranormal olaylara maruz kalınca parapsikolog birinden yardım istemek zorunda kalır.

Komediler

SON OF ZORN Animasyon şeklindeki efsanevi bir savaşçı, kanlı canlı insan görünümündeki oğlu Alan (Johnny Pemberton) ve eski karısı Edie (Cheryl Hines) ile yeniden buluşuyor.
Kendisi sıradan bir ofis çalışanı ve banliyö hayatının bir parçası olmaktan ötürü baymış durumda. Ona göre Zephyria ülkesindeki savaşçı günleri çok daha kolaydı.
FAMOUS 10 bölüm sipariş aldı, 12 Haziran 2016’da başlayacaktı. Ancak sonradan bu onaydan vazgeçilip dizi yeniden geliştirme aşamasına çekildi.
İçlerinden biri bir gecede bir yıldıza dönüşünce, genç çiftimizin ilişkisi çatırdayacak mı, güçlenecek mi? İzleyeceğiz.
MAKING HISTORY
Birbiriyle alakasız 3 arkadaş, zamanda yolculuk yapmanın yolunu bulurlar ve 2016’daki hayatlarını karıştırırlar. Geçmişteki bazı müthiş anlar ile günümüz popüler kültürü ile çakışır ve ortalık epey karışır.
THE MICK Kabasaba, mavi yakalı bir kadın, zengin kızkardeşi ve eniştesinin fazlasıyla şımarık çocuklarını büyütmek için varlıklı Greenwich bölgesine taşınır. Bu arada bu zengin karı-koca da yasadışı işler çevirdiklerinden mahkumiyetten yırtmak için ülkenin bu ucuna kaçmış tiplerdir.
BOTCOP Eski model bir yarı insan yarı robot üzerine animasyon komedisi. Kahramanımız Los Angeles Polis Teşkilatı’ndan kovulmmuş ve bir yerde asgari ücretle bir güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. Ortağı olan bekar babanın sorunlarının başında şuursuz ve kendini beğenmiş bir sayborg ile çalışıyor olmak var dersek kimden bahsettiğimizi anlarsınız herhalde. ;)
THE ENFORCERS İki kanka hatun etrafında gelişecek olan bir komedi. Birbirinden fazlasıyla farklı olan bu bekar anneler polis memuru olma hayalleri peşindeyken kendilerini Yönetmelik Yürütme Şubesi’nde (Code Enforcement Department) ortak olmuş müfettişler olarak bulurlar. Suçla savaşmak yerine yönetmeliğe aykırı hareketlerle, gürültüyle ilgili şikayetlerle, izinsiz ağaç kesimiyle ve suyun boşa kullanımıyla uğraşmaktadırlar.
HAVOC Amerikan futbol liginde (NFL) eski bir zenci yan hakem olan Jay “Havoc” Hammond, beyaz karısı ve onun iki garip oğlu ile yaşamaya başlayınca ırklardan yola çıkan bir aile komedisi karşımıza çıkıyor. Kahramanımız hayatının en zor maçına çıkacak: Baba olmak.
HR Bir işyeri komedisi. Beceriksiz bir insan kaynakları bölümünün müdiresi olan Jane etrafında gelişiyor olaylar. Kahramanımız bu departmanı idare etmekle, yeni ve alışılmadık CEO’su arasında kalıyor.
CHARITY CASE Merhum milyarder kocasının mirasına konan Hailey üzerine bir komedi. Kahramanımız dünyayı değiştirmenin hayalindeki kadar göz kamaştırıcı bir iş olmadığını kısa zamanda öğreniyor.
CHAD: AN AMERICAN BOY Ergenliğinin doruğunda olan bir genç adam evinin erkeği olmak zorunda kalır. Bu da onu yetişkin olmanın tüm sorumlulukları ile başbaşa bırakır.

Dramalar

PRISON BREAK

 

Direkt 10 bölümlük sezon siparişi aldı.
Daha önce şurada bahsi geçmişti.

SHOTS FIRED Deneme bölümü çekilmeden direkt sipariş aldı. 2016’da yayına girecek.
Amerika’da Tennessee’nin küçük bir kasabasında ırkçı bir silahlı saldırının ardından olanları ele alıyor. Uzman bir dedektif, bir yandan davaların derinine iniyor bir yandan da devletin bu dava için atadığı savcıyla ortak çalışıyor. İkilimiz medyanın ilgisi ve toplumun yaklaşımlarıyla başa çıkarak ikiye bölünmüş bu kasabada adaletin yerini bulması için çabalayacak.
24: LEGACY 10 sezonluk 24 dizisinin yepyeni karakterler ile çekilecek olan uzantısı. Bir ordu kahramanı olan ana karakterimiz Amerikan Terörle Mücadele Ünitesi (CTU) ile çalışarak Amerikan topraklarında gerçekleşmek üzere olan en büyük terör saldırısını engellemeye girişiyor.
STAR Müzik endüstrisinde patlama yapmak için bir grup kuran ve bu uğurda yapmak zorunda kaldıkları seçimlerle 3 genç kadın (Jude Demorest, Ryan Destiny, Brittany O’Grady) hikayemize konu olacak.
ORVILLE

 

2017-2018 sezonunda yayına girmesi planlanıyor. Daha önce şurada bahsi geçmişti.

 

PITCH

 

Profesyonel beyzbol liginde oynayacak ilk kadın olan genç bir sporcu üzerine.

THE EXORCIST
William Blatty’nin 1971 tarihli romanının yeniden modern uyarlaması. Bu psikolojik gerilim hikayesinde, şeytanın etkisine giren bir ailenin davasına bakan iki farklı adamın şeytanın gerçek yüzü ile yüzleşmesini izleyeceğiz.

A.P.B.
Esrarengiz bir milyarder sevdiği biri öldürülünce, sorunlu bir polis karakolunu kiralar. Bakalım bu işbirliği polislerimizi hizaya sokacak mı?
LETHAL WEAPON Aynı isimli sinema filmlerinin (Cehennem Silahı) uyarlaması.
Eski bir asker olan Teksas’lı bir polis Martin Riggs karısı ve bebeğini kaybettikten sonra yeni bir hayata başlamak için Los Angeles’a taşınır. Burada Los Angeles Polis Merkezi’nde dedektif Roger Murtaugh ile ortak olur. Murtaugh küçük bir kalp krizi geçirmiş olduğu için stresten uzak durması gerekmektedir. Ama filmleri izleyenlerin bildiği gibi Riggs ile ortak olunca bu mümkün olmayacaktır.
ZOOBIQUITY
Bir doktor ile veterinerin insan ve hayvan hayatlarını kurtarmak için birlikte çalıştıkları bir iş ortamında geçecek olan bir drama.
RECON

 

Çaylak bir FBI ajanı şüpheli bir terörist aileye sızar.


Komediler

GOOD PLACE Deneme bölümü çekilmeden 13 bölüm sipariş aldı.
New Jersey’li Eleanor, iyi bir insan olmadığını farkeden bir kadındır. İyi ve kötü olmanın ne olduğunu öğrenmek için hayatında yeni bir sayfa açar ve geçmişindeki hatalarını düzeltmeye başlar. Michael da bu yolda Eleanor’a kılavuzluk edecek olan kişidir.
POWERLESS Amerika’daki en kötü sigorta şirketlerinden birinde geçiyor komedimiz. Burası öyle bir firma ki DC Comics Evreni‘nde yer alıyor.
TRIAL & ERROR
(eski adıyla THE TRAIL)
Suçla ilgili bir belgeseli tiye alan bir komedi. Amerika’nın Güney Carolina bölgesindeki bir kasabadan sevilen bir şiir profesörünün tutuklanması ve davasının görülmesini izleyeceğiz. Profesörümüz, karısını öldürmekle suçlanıyor ve kendisini kuzeydoğulu genç bir avukat savunuyor.
MARLON Münasebetsiz ama iyi niyetli bir baba olan bir komedyenin karısı ile birlikte ebeveynlik yaptığı hayatı ile güleceğiz. Marlon Wayans’ın hayatına dayanıyor.
GREAT NEWS Bir anne-kız ilişkisi komedisi. Annemiz kızının çalıştığı televizyon kanalında stajyer olarak çalışmaya başlayınca haliyle biz de gümbürtüyü seyreyliyoruz.
IMAGINARY FRIEND Akıllı ama motivasyonu olmayan bir kadın, vasat hayatına renk katmak için beklenmedik ve özel bir yol bulur.
SUNSET PPL Yıllardır arkadaş olan bir grup üzerine bir komedi. Kendi koydukları kurallar yüzünden hem profesyonel hem de özel hayatlarında zorluklar çeken tipler bunlar.
İsimsiz MATT HUBBARD Projesi Andrew ve Josie mutlu bir evli çifttir. Ta ki Josie’nin Missouri’deki ailesine yakın bir yere taşınana kadar.
DUMB PRINCE
(İsimsiz AMY POEHLER/CHARLIE GRANDY Projesi)
Gönülsüz bir veliaht prens, aile işlerini kendi kafasına göre yürütmeye kalkınca halka malolmuş ailesini kaosa sürükler.
Yıllarca partilerde gezen ve bu yüzden de “kara koyun” yaftasını yiyen Karl, ailenin tacını devralmak üzere ağabeyi ile yarışmak için evine döner.
GOOD FORTUNE
Genç bir kadın, esrarengiz bir falcıdan öğütler almaya başlayınca hayatı altüst olur.
VLAD Vladimir Caamaño’nun gerçek hayatındaki aile dinamiklerinden esinlenilen bir komedi. Kahramanımız Dominik babası ve büyük ağabeyi ile Bronx‘ta yaşamakta.
CRUNCH TIME Bir yarışma programı ile bir işyeri komedisi karışımı.
Yarışma programının arka planında gelecek vaat eden bir yapımcı olan Emily, dönek bir sunucu ile dalaşmaktadır.
SEBASTIAN Sebastian’ın İtalyan babasından kalma eski moda değerleri, yeni karısı, onun ailesi ve modern yaşamın absürtlükleri tarafından test edilmektedir.
ME & MEAN MARGARET Fazlasıyla açıksözlü oluşu yüzünden saldırganlık açısından meşhur bir aktris ile ona bakıcılık yapmaya çalışan 27 yaşında bir avukat arasındaki dostluk komedisi.

Dramalar

PATIENT ZERO Direkt 10 bölümlük sipariş aldı. Aylar sonra da pas geçildi.
Kadının birinde beklenmedik belirtiler başgösterince, hem kendisi hem de sevdikleri dünya çapında etkili olabilecek bir salgının ortasında buluverirler kendilerini. Bu esnada Dünya’nın öbür ucunda bir FBI ajanı bu durumla alakasız görünen bir terör saldırısını araştırmaktadır ve bu da onu delirmenin sınırına getirecektir.
TAKEN Direkt sipariş aldı.
Liam Neeson’ın başrolünde yer aldığı sinema filminin uzantısı.
Filmde emekli CIA ajanı olarak izlediğimiz ana karakterimiz Bryan Mills’in evlenip çocuk sahibi olmadan önceki hayatını anlatacak.
THIS IS US
(eski adıyla THIRTY-SIX)

Aynı gün doğmuş olan karakterlerden oluşan özel bir topluluk üzerine bir komedi-drama.
CHICAGO JUSTICE
(Eski adıyla CHICAGO LAW)

Dick Wolf’un uzantı dizisi çıkartmaya doyamadığı Chicago Fire ile başlayan diziler serisinin yeni uzantısı.
Chicago P.D.’deki bir bölüm ile denemesi yapılacak.

MIDNIGHT, TEXAS True Blood yazarı Charlaine Harris’in kitap üçlemesinin uyarlaması.
Midnight, Texas kasabasında geçiyor. Burada gerçek dünya ile doğa üstü dünyası tehlikeli, seksi, sırlarla ve esrarengiz kişilerle dolu bir şekilde birbirine geçmiş durumda.

TIMELESS
(eski adıyla TIME)

Zamanda yolculuk yaparak suçla savaşıp, bildiğimiz tarihin değişmesini engellemeye çalışan 3 kişi, maceraları ile bizleri sürükleyecek.
THE BLACKLIST: REDEMPTION
(İsimsiz THE BLACKLIST Uzantısı)
The Blacklist’in 12 Mayıs 2016’da yayınlanacak bölümüyle denenecek olan bir uzantı projesi. Ana karakteri olan Susan “Scottie” Halsted ile 5 Mayıs’taki bölümde tanışacağız.
MIRANDA’S RIGHTS Yeni bir şirket kuran idealist bir grup genç avukat üzerine bir drama. Grubumuz birlikte çalışmayı geçin, birlikte yaşıyorlar.
Heavenly Creatures Geçen yıl Unveiled ismi ile kanala sunulmuştu. Şimdi yeni oyuncularla yeniden sunuluyor.
Hayattaki amacını yeniden keşfedden bir savaş kahramanı, kutsal bir varlık kendisine Dünya’yı değiştirme şansını teklif edince kabul ediyor.
CRUEL INTENTIONS 1999 yapımı aynı isimli kült filmin (Seks Oyunları) devamı niteliğinde bir yapım.
Merhum Sebastian Valmont ve Annette Hargrove’un 16 yaşındaki oğlu Bash Casey babasına ait bir günlük bulur. Böylece ailesinden kalan bir mirastan haberdar olur. Bu konuda yanıtlar ararken, Kansas’ın terbiyeli çocuğu olmaktan çıkıp kendini San Francisco’da Brighton Preparatory Akademisi’nde seks, para, güç ve yozlaşmanın gırla gittiği bir dünyada buluverir.

Freeform_150

Komediler

NICKI Amerikalı yıldız Nicki Minaj‘ın yapımcılığına soyunduğu bir komedi. Sanatçının meşhur olmadan önceki hayatına dayanıyor.
Minaj ve ailesinin 1990’larda Trinidad’dan Amerika’ya göçüşünü temel alıp, sanatçının Queens New York’taki büyüyüşünü izleyeceğiz. Bu sırada renkli ailesi, kişisel hayatındaki değişimler ve müziğin gelişimi ile yıldızlığa yükselişine tanık olacağız.
Minaj’ın kendisi de dizide ara ara görünecek.
GORGEOUS MORONS Olaylar, fazlasıyla yakışıklı fakat bir o kadar da bön iki erkek kardeş etrafında gelişiyor. Kardeşlerin biri manken, diğeri de kişiye özel idman hocası. Evlerine, fazlasıyla zeki, edebiyat üzerine doktorası olan ve fiziksel anlamda ikilimizin standartlarının çok altında bir hatun taşınınca işler karışıyor.
MADE IN LA Daha önce şurada bahsi geçmişti.
YOUNG & SOFIA Daha önce şuralarda bahsi geçmişti. Aimee Carrero
Ashley Tisdale
Steve Talley

Dramalar

BEYOND 12 yıl komada kaldıktan sonra uyananbir adam üzerine. Kahramanımız doğa üstü güçlere sahip olduğunu farkediyor ve kendini tehlikeli bir komplonun ortasında buluyor.
GUILT

 

Daha önce şurada bahsi geçmişti.

DEAD OF SUMMER Doğaüstü bir ergen korku hikayesi.
80’lerde geçen hikayede okul yaz tatiline girmiştir. Clearwater Kampı’nın güneşli günleri ilk aşklara, ilk öpücüklere ve ilk cinayetlere gebedir. Clearwater’ın kara, antik mitolojileri uyanıp, eğlenceli geçmesi beklenen bir yaz mevsimini en korkunç zamana dönüştürecektir.

FAMOUS IN LOVE Aynı isimli kitaptan uyarlama.
Sıradan bir üniversite öğrencisi olan Paige, Hollywood’da gişe rekorları kıracak olan bir filmde başrolü kapınca birden yıldızı parlar. Şimdi hem bu yeni hayatı ve diğer iki (erkek) başrol oyuncusu ile arasındaki kimyayı bir düzene sokması, hem de kayıp bir pop yıldızına ne olduğunu ortaya çıkarması gerekmektedir.
STAY Karısını kaybetmiş bir polis dedektifi ve iki kızı, bir fırtına nedeniyle kötülüklere gebe bir otelde sıkışıp kalırlar. Kahramanlarımız kurtulmak için otelin gizemlerini ortaya çıkartmalıdır.
ISSUES Cosmopolitan dergisi editörü Joanna Coles’un hayatından esinleniyor.
Dünya çapında bir dergiyi çıkartan insanların sıradışı hayatları ve aşklarına odaklanacak. Bu insanların dertleri daha çok kimliklerini bulmak, arkadaşlıklarını düzene sokmak ve kendi kalplerinin kırılmasını sağlamak. Tüm bunları yaparken de vücutlarına en uygun kot pantolonu giyiyor olmak.

Komediler

Dramalar

DAMIEN 10 bölüm sipariş aldı, 7 Mart 2016’da başlayacak.
Daha önce şurada ele alınmıştı.
ROOTS

 

 

Daha önce şurada ele alınmış olan bir mini dizi.

THE INFAMOUS 90’larda Los Angeles Olayları‘nda gerçekleşenlere dayanan bir dizi. Merkezinde iki karmaşık adam var: Biri çevresini genişletmeye niyetli hırslı bir ganster ve onu yakalamaya azimli bir Los angeles polis dedektifi.

Komediler

HIGHSTON Daha önce şurada mini tanıtımı yapılmıştı.
ONE MISSISSIPPI Daha önce şurada mini tanıtımı yapılmıştı.
Z — THE BEGINNING OF EVERYTHING Daha önce şurada mini tanıtımı yapılmıştı.
Crisis in Six Scenes
(eski adıyla isimsiz WOODY ALLEN Projesi)

Daha önce şuralarda bahsi geçmişti.
Yarımşar saatlik 6 bölümden oluşacak dizi 1960’larda geçecek.

I LOVE DICK Chris Kraus’un 1997 ürünü aynı isimli romanının uyarlaması Transparent yaratıcısı Jill Soloway’den gelecek.
Amerika’nın teksas eyaletinin Marfa şehrindeki renkli akademik dünyada geçecek. Ana kahramanlarımız olan evli çiftin ortak saplantısı Dick isimli karizmatik bir profesör.
THE TICK Pek sevdiğimiz kahramanımız Kene‘nin 2001’de tek sezonluğuna uğradığı ekranlara dönmesini sağlamayı hedefleyen bir uyarlama.
Kahramanımız Kene (Tick) bir hafıza kaybı geçirip ardından kendine geliyor ve yardımcısı Arthur ile birlikte yeniden kötülükle savaşa girişiyorlar.

Dramalar

GOOD GIRLS REVOLT

 

 

Daha önce şurada mini tanıtımı yapılmıştı.

SNEAKY PETE Daha önce şurada bahsi geçmişti.
GOLIATH
(eski adıyla TRIAL)
Daha önce şuralarda bahsi geçmişti.
Amerikalı hukuk profesörü David R. Dow’un “The Autobiography of an Execution (Bir İdam Biyografisi)” isimli kitabından uyarlama. Dow, idam mahkumlarının davalarını alan ve idama karşı bir avukat olarak tanınıyor. Kitabın özetine bakarsak, idam mahkumlarının hayatları ve davalarını ele alan bir kitapmış.

Maria Bello
William Hurt
THE COLLECTION 8 bölüm sipariş almış olan dizi 2016’da Amazon’un İngiltere izleyicilerine sunulacak. (Niyesini sormayın.)
2. Dünya Savaşı’nın sonrasındaki zamanlarda Fransız moda dünyasında geçecek. Paris’teki ünlü bir moda evinin, işgalin karanlık günlerinden sonra filizlenip, tasarım ve iş dünyasının yeni altın çağında yol gösterici olma hikayesini izleyeceğiz. Bu aile şirketi imparatorlğunun ortasında birbirinden çok farklı iki erkek kardeş var.

THE LAST TYCOON F. Scott Fitzgerald‘ın yarım kalmış olan son romanından uyarlama.
Hollywood’un ilk dahi çocuğu olan stüdyo yöneticisi Monroe Stahr’ın 1930’lardaki hayatını merkeze alıyor. Kahramanımız güç basamaklarını tırmandıkça akıl hocasını da karşısına alarak ilerliyor. Akıl hocası da Louis B. Mayer‘den esinlenerek yaratılmış bir karakter olan Pat Brady stüdyolarının sahibi.
JACK RYAN Daha önce şurada bahsi geçmişti. John Krasinski
CASANOVA Daha önce şuralarda bahsi geçmişti.
COCKED

 

 

Daha önce şurada bahsi geçmişti.

EDGE

 

Daha önce şurada bahsi geçmişti.

JACK RYAN Daha önce şurada bahsi geçmişti.
JEAN-CLAUDE VAN JOHNSON

 

Daha önce şuralarda bahsi geçmişti.

POINT OF HONOR Daha önce şurada bahsi geçmişti.
THE INTERESTINGS
Meg Wolitzer‘in aynı isimli çok satan romanının uyarlaması. 1974 yılında 15 yaşındayken bir sanat kampında tanışan bir grup arkadaş üzerine.

Komediler

Dramalar

THE NIGHT MANAGER 6 bölüm sürecek bir mini dizi. BBC One ile ortak yapım olacak. (ABD’de 19 Nisan 2016’da başlayacak.)
Daha önce şu yazıda ayrıntılı ele almıştık.
Aynı isimli casus romanının uyarlaması.
Günümüz suç dünyasına eğilirken aşk, kayıp ve intikama da dokunacak.
Eski İngiliz subayı Jonathan Pine (Hiddleston) Whitehall ve Washington’daki istihbarat zümresi ile gizli silah kaçakçıları arasındaki korkunç ittifakı araştırmaya koyuluyor. Bu sırada ateşli silah kaçakçısı Richard Onslow Roper’ın (Laurie) örgütüne sızıyor. Kahramanımız kötü adamları yakalamak için bir suçluya dönüşmek zorunda.


PREACHER 10 bölüm sipariş aldı. 2016 Mayıs’ında başlayacak.
DC Comics’in Vertigo serisinden aynı isimli fantastik çizgi romanın uyarlaması. Teksas’lı sıkı bir rahip olan Jesse Custer etrafında gelişiyor olaylar. Tanrı’ya inancı kalmayan kahramanımız, Tanrı’nın aslında Cennet’i terk edip, sorumluluklarını yerine getirmediğini öğrenir. Üstelik kendisi de O’nun izini sürüp bularak, ihmalleriyle ilgili hesap sorabilecek tek kişi haline geliverir. Tanrı’yı aradığı bu macerasında Jesse’ye, insan kanını tercih etmeyen dost bir vampir olan eski kız arkadaşı eşlik ediyor. İkilimizin peşinde ise en meşhur kötü adamlardan biri var: Ölümsüz bir öldürme makinası olan Saint of Killers (Katillerin Azizi)

FEED THE BEAST 10 bölüm sipariş aldı.
Bankerot isimli Danimarka dizisinin uyarlaması.
Birlikte bir restoran açma hayallerini gerçekleştirmeyi son bir kez deneye iki arkadaş üzerine. Kahramanlarımızı biri parlak bir aşçı ancak başı mafya ve kanunla dertte. Diğeri ise şehirdeki en iyi şarap uzmanı ve ergen bir oğlu olan dul bir baba.
Arkadaşlık, baba olmak, yas, hırsızlık, kundakçılık, zina, cinayet, aşk ve elbette aşçılık üzerine bir dizi.

 

THE SON

 

Daha önce şu yazıda ele alınmıştı.
LODGE 49

 

Deneme bölümü çekilmeden sezon onayı aldı.
Kaliforniya’nın Long Beach kentinden ahmağın teki, eski bir kardeşlik cemiyetine katılınca…

 

MARVEL George Pendle‘ın Strange Angel: The Otherworldly Life of Rocket Scientist John Whiteside Parsons isimli kitabından uyarlanacak olan bir dizi. Kitap parlak bir roket bilimci ve Jet Propulsion Laboratory (JPL) firmasının kurucularından Jack Parsons‘ın hayatına dayanıyor.
Bilim kurguda bile hayal aşamasında olan şeyler konusunda araştırma yapma konusunda öncülük eden, parlak bir geleceği olan kahramanımız Los Angeles’ın yüzyılın ortasındaki o esrarengiz toplumunun karanlık yolunda kaybolmnın yolunu tutar.

Komediler

Dramalar

UNDERCOVER 2016’da yayına girecek. İlk sezonu 6 bölüm.
BBC ile ortak yapımdan daha önce şurada bahsedilmişti.
THE LIVING AND THE DEAD 6 bölüm sipariş aldı. BBC One ile ortak yapım.
1894’te geçen hikayede genç ve parlak bir çift, kendilerine bir çiftlik miras kalınca yeni bir hayata başlamak durumunda kalıyor. Ancak İngiltere’nin bu ücra köşesindeki yaşamları garip, sarsıcı, tehlikeli doğa üstü olaylara yol açacak ve evliliklerini de tehlikeye sokacaktır.

THIRTEEN 5 bölüm sipariş aldı. BBC Three ile ortak yapım.
Kahramanımız Ivy Moxham (Jodie Comer) 13 yıldır hapis olduğu tavan arasından kaçar. Gün artık evine, ailesine, hayatına döneceği gündür!
Kendinize bile güvenemezken, kime güveneceğinizi kestirme üzerine psikolojik bir gerilim draması.
DIRK GENTLY 8 bölüm sipariş aldı.
Daha önce şurada bahsi geçmişti.
CLASS 8 bölüm sipariş aldı.
Daha önce şurada bahsi geçmişti.

Komediler

Dramalar


Komediler

Dramalar

OUTCAST

 

2016’da yayına girecek. İlk sezonu 10 bölüm.
Robert Kirkman‘ın egzorsizm temalı çizgi romanının uyarlaması.

QUARRY 2016’da yayına girecek. İlk sezonu 8 bölüm. Fragman
Vietnam’da savaştıktan sınra 1972’de evine döndüğünde sevdikleri ve toplum tarafından uzak durulan bir denizci olan Mac Conway’in hikayesi. Bir yandan savaş anıları ile başa çıkmakta zorlanırken, bir yandan da Mississippi Nehri’nin kıyısında süregelen cinayet ve yolsuzlukların içine çekilmeye başlar.

Komediler

DETROITERS 10 bölüm sipariş aldı.
Detroit’li iki kafadar reklamcı adam, şehirlerini eskisi gibi Amerika’nın orta-batısının parlak mücevherine dönüştürmeyi kafaya koymuştur.
Yapımcılar arasında Jason Sudeikis de bu ikilinin ilk müşterileri olması için kafalamaya çalıştıkları bir otomotiv yöneticisi olarak diziye konuk olacak.
CORPORATE Kara, satirik bir işyeri komedisi.
Matt ile Jake eğitim görmekte olan düşük mevkide iki yöneticidir. Kendilerinden yüksek mevkidekilerin pis işlerini yapmak zorunda bırakılıyorlardır.
BAD COUPLE Flint ile Noél fazlasıyla sabit fikirli ve modern hayatın gerekleri ile uyuşmayan ayrılmaz bir ikili olarak arkadaşları, aileleri, iş arkadaşları, komşuları, kısaca çevrelerindeki herkesin hayatını zorlaştırıyorlar.
OVERANALYZERS 20’lerinde bir grup arkadaş üzerine bir komedi daha. Grubumuz hızla değişen teknoloji ve kültürle başa çıkmakta zorlanıyor.
DO YOU WANT TO SEE A DEAD BODY? Funny or Die skeçlerine dayanan komedi, Rob Huebel’in her hafta bir ünlüyü ölü biriyle görebilmek için çıktığı serüveni sunacak bizlere.
İsimsiz JESSICA WILLIAMS Projesi The Daily Show with Trevor Noah” muhabiri, bu komedide kendine has bakış açısı ile güldürecek.

Dramalar


Komediler

YOU ME HER

 

10 bölümlük sipariş aldı.
Üç kişi arasındaki ilişkiye dayanan bir çoklu-romantik komedi. Üçlümüzün ikisi banliyöde yaşayan evli bir çift.

ALMOST THERE 10 bölümlük sipariş aldı.
New York’ta yaşayan, yakışıklı ve ezelden beri bekar olan psikolog Jackson Cooper günün birinde hayallerindeki kızla tanışır ama kızın ne adını, ne telefon numarasını, ne de hakkında başka bir bilgiyi almayı başaramaz.

Dramalar


Komediler

LAB RATS: ELITE FORCE İki popüler dizi olan “Lab Rats: Bionic Island” ile “Mighty Med“in uzantısı.
MILO MURPHY’S LAW Büyük büyük büyük büyük büyük büyükbabası Murphy Kanunları‘nın isim babası Edward A. Murphy jr. olan Mikey’nin hikayesi.
MECH-X4 Bir komedi aksiyon macera dizisi. 4 kişilik kahraman bir ergen oğlan grubu, şehri korumak için dev bir robotu kontrol etme sorumluluğunu üstlenirler.
BIG HERO 6 6 Süper Kahraman filmi tutunca hemen onay alan bir animasyon.
14 yaşında teknik dahi Hiro ile robotu Baymax’ın maceraları filmin kaldığı yerden devam edecek.
BILLY DILLEY’S SUPER DUPER SUBTERRANEAN SUMMER 7. sınıf öğrencisi Billy Dilley ve iki arkadaşı yaz tatillerinde kendilerinin Dünya’nın derinliklerindeki garip, büyülü bir dünyada bularak bize animasyon komedisi olacaklar.
COUNTRY CLUB İyi niyetli, afacan taşralı bir çocuk olan Cricket Green’in büyük şehire taşınınca yaşadığı maceralarını izleyeceğimiz bir animasyon.
EPIC OFFENDERS The Epic Offenders olarak tanınan 4 genç eşek şakacısı, online bir gizli kamera şovu sunuyorlardır.

Dramalar


Komediler

İsimsiz TRACY MORGAN Projesi Aktörün geçirdiği kaza nedeniyle iptal olan Death Pact’ten sonraki bu yeni proje 10 bölümlük onay aldı ve 2015’te yayına girmesi bekleniyor.
It’s Always Sunny in Philadelphia yaratıcılarından gelecek. Hakkında henüz başka bilgi yok.

ATLANTA 10 bölüm sipariş aldı.
Atlanta’da yeni filizlenen, popülerleşmek üzere olan ve “Yeni Güney” olarak adlandırılan bölgede çok başarılı olmanın peşindeki 30’larında iki muhabir üzerine bir komedi.

BETTER THINGS 10 bölüm sipariş aldı.
Ebeveyn olmanın zor bir şey olduğunu düşünüyorsanız bir de üç tane kızı tek başınıza yetiştirmeyi deneyin. Sam para kazanmak için aktörlük yapan, kızlarının hayatını idare eden, bir-iki arkadaşıyla eğlenen ve arada sırada seks yapan birisidir. Kendisinin izlemesi eğlenceli ama yaşamak istemeyeceğiniz türde bir hayatı var. (Bazı zamanlar hariç.) Dizinin ilk bölüm senaryosu Pamela Adlon ve Louis C.K.‘den çıkacak. Ayrıca iki isim dizide yapımcılık da yapıyorlar.

PARIAH TV’de çalışan ama yayındayken tepesi atan Joe Abbott, ekrandan sürgün yer ve belirli bir yeteneği olmayan birisi olarak toplumu yönlendiren birisi olmak zorunda kalır.
İsimsiz BROOKS & CK Projesi Albert Brooks ve Louis C.K.’in yapımcısı olduğu ama konusu hakkında henüz açıklama yapılmamış olan bir animasyon komedi.
İsimsiz MORGAN & PEELE Projesi 15 yıl hapis yattıktan sonra çıkan suçlu bir adam, topluma karışmaya ve eski hatalarını geride bırakmaya niyetlidir. En büyük marifeti peynir kızartmak olan bu adamın, politik olarak doğru olmanın modern dünyasına, Internet’e ve kendi başına araba kullanmaya alışması gerekmektedir.
EXTREMELY DECENT Stop-motion-animasyon komedisi. Milenyum neslinin büyük şehirdeki yaşamını konu alacak.
CASSIUS & CLAY Animasyon aksiyon komedisi.
Kaitlin Olson’ın Cassius ve Lake Bell’in Clay’i seslendireceği dizide, ikilimiz Amerika’nın güneyinde kıyamet sonrası bir gelecekte hayatta kalmaya çalışan iki haydut.

Dramalar

TABOO BBC yapımı 8 bölümlük dönem dizisi, Amerika’da FX’te yayınlanacak. Ama yine de bu listeden eksik etmeyelim dedik.
Daha önce şu yazıda değinmiştik.
1813 yılında başlıyor. Afrika’daki macerasının ardından 14 adet elmas ile İngiltere’ye dönen kahramanımız, babasının öcünü almanın peşine düşecek.

FEUD

 

8 bölümlük bir antoloji.
Daha önce şurada bahsi geçmişti.

LEGION Daha önce şurada bahsi geçmişti.
SNOWFALL
Los Angeles’ta kokain satışı salgının başlarını genç bir zenci oğlan, Meksikalı bir güreşçi ve ve para akışını sağlayan bir CIA ajanının gözlerinden serecek önümüze.

Komediler

ANIMALS 2 sezonluk onay aldı. 5 Şubat 2016’da başlayacak.
New York’ta yaşayan mapdur yaratıkların (hayvanlar) etrafında gelişen bir animasyon komedisi. Fragman
DIVORCE New York’ta geçen ve çok ama çok uzun süren bir boşanmayı konu alıyor. Kahramanlarımızdan Frances, birdenbire hayatını ve evliliğini sorgulamaya başlayan ve temiz bir ayrılık ile baştan başlamanın hiç de kolay olmadığını farkedecektir.
INSECURE Amerikalı modern, zenci bir kadının garip tecrübeleri ve müstehcen dertleri üzerine bir komedi.

BARRY Daha önce şurada bahsi geçmişti.
CRASHING Pete Holmes’ün hayatına uzaktan değiniyor.
Tatlı ve zararsız bir komedyen (Holmes) karısı onu terk ettikten sonra New York’un en popüler çizgi roman dükkanlarından birinin koltuğundan kalkmaz olur.
ROOM 104

 

Daha önce şurada bahsi geçmişti.

 

THE GORBURGER SHOW Onay alırsa aynı isimli web dizisinin televizyona aktarımı olacak.
Mavi dev bir uzay canavarı bir Japon gündüz kuşağı talk şovunu istila ediyor ve kadroyu rehin alarak programı sunmaya başlıyor. Bu sayede birçok ünlüyle, müzisyenle, ikon olmuş tiple ve Moby ile söyleşi yaparak insan olmanın ne olduğunu anlamaya hevesli.
Web dizisinin 5 dakikalık ilk bölümüne şuradan ulaşabilirsiniz.
MAX Feminizmin ikinci dalgasının geldiği 1963 yılında geçiyor. Özgürlük peşinde olan hırslı dergi muhabiri Maxine Woodruff’ı merkezine alıyor.
ARE MEN NECESSARY? Modern yaşam ilişkilerini ele alan komedide, kahramanlarımız davranışlarının insan doğasından nasıl geldiğini anlamak için uzmanların yardımını alıyor.
BROTHERS IN ATLANTA
Atlanta’da eğlence işinde ayakta kalmaya çalışan iki yakın arkadaşın öyküsü
VIDEOSYNCHRAZY
(eski adıyla LIVING ON VIDEO)
10 bölümlük sipariş aldı.
1983 Los angeles’ında geçen ve o yıllarda patlayan müzik endüstrisinin oyuncularını ele alan bir komedi.


Dramalar

THE NIGHT OF
(eski adıyla Crime)
8 bölümlük onay alan ve sırasını bekleyen bir mini dizi.
Peter Moffat’ın aynı isimli İngiliz dizisinin uyarlaması.
New York’ta bir kızı öldürmekle suçlanan Pakistanlı birinin davasını alarak boyundan büyük bir işe kalkışan avukat kahramanımızla bakalım neler yaşayacağız.
Başrolünde James Gandolfini vardı. Ancak aktör vefat edince, yerine önce Robert De Niro getirildi. Ancak daha sonra rolün John Turturro’ya kaldığı açıklandı.

WESTWORLD
2016’da başlayacak.
Jonathan Nolan ve J.J. Abrams‘ın parmağı olan yapımla ilgili şu yazımızda ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.
Kısaca, başkaldıran robot kölelerin hikayesini ele alan bilim kurgu western filminin uyarlaması.

THE YOUNG POPE

 

8 bölümlük bir mini dizi. 2016 başlayacak.
Daha önce şuralarda bahsi geçmişti.

MS Yapımcıları arasında George Clooney bulunan bir mini dizi.
Feminist kökenli, 70’lerde yayına başlayan MS. isimli bir derginin yayın hayatını izleyeceğiz.

MADAME X Kate Manning’in gerçek bir öyküden esinlenen My Notorious Life isimli kitabının uyarlaması olan bir mini dizi.
Viktorya Devri sırasında New York’ta geçen hikayede zengin, karizmatik ve tutkulu bir kadının, kocasının bir ebelik işi kurmasına yardım edişini ve kadınların doğum haklarının kabulünde etkili oluşunu izleyeceğiz.

THE DEUCE

 

 

Daha önce şuralarda bahsi geçmişti.

GODS & SECRETS Süperkahramanların gerçek olduğu bir dünyada geçiyor. Guardians of Justice isimli süperkahraman ekibi bir trajediye maruz kalır ve ardından sırlar ortaya çıkar, hayatlar değişir ve tüm savaşları sona erdirecek olan savaş başlar.
İsimsiz BERNSTEIN & SIMON Projesi Günümüzde, Amerikan Kongre Binası‘nın duvarlarının arasında partizanlık ve paranın gücünün ülke yönetimini nasıl etkilediğini ele alan bir drama.
CODES OF CONDUCT Şubat 2016’da diziden vazgeçildiği haberi geldi. 6 bölümlük bir mini dizi. 2016’da başlayacak.
Amerikalı genç, zenci bir adamın New York’un yüksek sosyetesine girişiyle yaşadığı deneyim ve göründüğü gibi olmayan bir geçmiş üzerine olacak.

BIG LITTLE LIES 7 bölümlük sipariş aldı.
Daha önce şurada bahsi geçmişti.
Shailene Woodley
Nicole Kidman
Reese Witherspoon
SHARP OBJECTS 8 bölümlük sipariş aldı.
Daha önce şurada bahsi geçmişti.
Amy Adams

Komediler

Dramalar

KNIGHTFALL 10 bölümlük onay aldı.
Tapınak Şövalyeleri‘nin 1307 yılının 13 Ekim’indeki düşüşünü ele alacak. Bu olay yüzünden 700 yıldır 13. Cuma uğursuz sayılmakta.
SIX 8 bölümlük onay aldı.
Amerikan ordusunun deniz komandolarından 6. Bölük, iyinin en iyisidir. 2014’teki görevleri ise Afganistan’daki Taliban liderini safdışı etmektir. Gerçek görevlerden esinlenerek ortaya çıkartılmış bir dizi.


hulu-logo-185

Komediler

CRUSHED

 

Zenci bir Amerikan ailesi Kaliforniya Napa‘da başarılı bir şarap işine girince…

FUTURE MAN Geceleri yüksek seviyede bir bilgisayar oyuncusu, gündüzleri de insanlığın yok olmasını engellemeye çalışan biri olarak gezen bir hizmetli var bu komedinin merkezinde. Gelecekten gelen esrarengiz ziyaretçiler, pek yakında gerçekleşecek olan süper-ırk istilasında adamımızın anahtar olacağını ilan ediyorlar.

Dramalar

11-22-63 Şubat 2016’da başlayacak.
11/22/63 isimli Stephen King romanın 9 bölümlük uyarlaması. İşin içinde J.J. Abrams’ın parmağı var.
Amerikan başkanı Kennedy‘nin suikastını önlemek için zamanda geri giden İngilizce öğretmeni Jake Epping’i izliyoruz ana karakter olarak. Ancak kahramanımızın geçmişteki kendisi, tam o sırada aşık oluşu ve Lee Harvey Oswald bu görevini tehlikeye düşürüyor.

THE PATH 10 bölüm sipariş aldı. 30 Mart 2016’da başlayacak. Fragman.
Bir tarikatın ortasındaki aile ve bu ailenin ilişkiler, inanç ve güç üzerine bocalamasını sunacak. İnancın güçlü çekimi karşısında istediğimiz hayat ile yaşadığımız hayat arasında seçim yapmanın ne anlama geldiğine eğilecek.
(Çevirenin notu: Bir nevi “hayaller” ve “gerçekler”e eğilecek sanki..?)

MYST 1990’ların klasik video oyununun televizyon uyarlaması.
Adamın biri gizemli bir adada uyanır. Ancak ne kim olduğunu biliyordur ne de buraya nasıl ve niye geldiğini. Böylece onun macerasıyla biz de Myst Adası’nın kökenlerini araştırmaya başlarız.
CHANCE 10’ar bölümlük 2 sezonluk onay aldı. Daha önce şurada bahsi geçmişti.
Kem Nunn‘ın aynı isimli romanından uyarlanan psikolojik bir gerilim. Adli nöropsikiyatr olan kahramanımız (Hugh Laurie) kendini kimlik karışıklığı, polis yozlaşması ve akıl hastalığının vahşi ve tehlikeli dünyasında bulur.
SHUT EYE Bir kara mizah dizisi.
Kahramanımız Charlie Haverford, başarısız bir sihirbazdır. Şimdilerde Los Angeles’ta fal bakarak medyumluk/dolandırıcılık yapmaktadır. Yıllarca Romen bir mafya babasına çalıştıktan sonra günün birinde kafasına tak eder ve yönünü değiştirmeye karar verir. Tabii bunu dikkatli bir şekilde yapması gerekmektedir. Bu arada görmeye başladığı öngörüler gerçek de olabilir, hayal de… Bakacağız.
DIMENSION 404

 

6 bölüm sipariş aldı.
Dijital çağımızın korkunç ve mucizevi yanlarına eğilecek olan bir antoloji dizisi.

 

WHEN THE STREET LIGHTS GO ON 1983 yazında uyuşuk bir banliyö kasabasında liseli bir kızın ve öğretmeninin vahşice öldürülmesinin ardından ortalığın çalkalanması ve bu sırada birinin de yetişkinliğe adım atması üzerine.
CITIZEN Doğa üstü öğelerle bezenmiş bir Los Angeles’ta bir kahramanın doğuşuna tanık olacağız. Hikayemiz sihirin gerçekçiliği ve cesur kahramanlıklar ile bezenecek.
DAWN Bir Neandertal kabilesinin Homo sapiens ile tanıştıktan sonra yaşam şekillerini sürdürme ve hayatta kalma çabalarını ele alacak. Carl Shaaban
Fola Evans-Akingbola
Matthew Hopkinson
Temuera Morrison

Komediler

BROCKMIRE 8 bölümlük sipariş aldı.
2010’dan bir Funny or Die kısa bölümünde görünen Jim Brockmire isimli bir karakter etrafında gelişecek. Karakteri o zaman da Hank Azaria canlandırmıştı.
Eski bir beyzbol sunucusunun canlı yayında sinir krizi geçirerek kendini kaybetmesinin üzerinden 10 yıl geçmiştir. Kahramanımız küçükler liginde sunuculukla kariyerine dönüş yapacaktır.
STAN AGAINST EVIL 8 bölümlük sipariş aldı.
ABD’nin kuzeydoğusundaki şehirlerden birinde şeriflik yapan huysuz bir adam etrafında gelişiyor olaylar. Zamanında yakılan cadıların gömüldüğü bölgeye kurulu olan bu şehirde kahramanımız tam emekli olacakken ortaya çıkan bir iblis istilası yüzünden kendini rakibi olan hatun ile sırt sırta vermiş dövüşür buluyor.
JON BENJAMIN’S 100 EROTIC NIGHTS Komedyen Jon Benjamin’in hikaye anlatıcısı olduğu bir antoloji komedisi. Oldukça kişisel, uçuk, 100 tane tutku, ateşli arzu ve insafsız aldatma hikayesi.
Bir garson kızdan, kilisedeki bir rahibeye ya da robot olduğu anlaşılan bir aşığa kadar uç tiplemelerle aşk, tutku, romantizm ve seksin anlatılacağı komedide anlatıcımız olaylara sadece tanık olacak.
GREAT MINDS Bu da komedi bir panel şovu. Sunucusu da Dan Harmon. Her bölümde tarihin ünlü karakterleri haftanın öenmli konularından birini masaya yatıracak. İlk bölümün konuk karakterleri şöyle: Benjamin Franklin, Albert Einstein, Eleanor Roosevelt ve Frederick Douglass.
1320 SECONDS Bir skeç komedisi.
Satirik bir haber dergisinde 1 kişi hariç her muhabirin dişi olduğu bir ekip, kültürel genel görüşleri araştırıp üzerine yorum yapıyor.

Dramalar


Komediler

Dramalar

SEA CHANGE Aimee Friedman‘ın aynı isimli romanından esinlenen bir doğa üstü draması.
Ana karakterimiz, babasının ölümünden sonra küçük bir adada yaşayan çok da samimi olmadığı annesinin yanına yerleşen 17 yaşında bir genç kız.
Bu yeni hayatında klasik küçük kasaba düşmanlıklarının ve annesi ile anlaşmazlıkların ortasına çekilen kızımız, kısa sürede bu sorunların nedenini anlıyor.
Sea Walkers (Denizde Yürüyenler) ile ilgili ada efsanesinin aslında gerçek olduğunu ve kendisi ile ailesi için bir gizemi de birlikte getirdiğini farkediyor.
CLAN OF THE CAVE BEAR M. Auel’in çok satanlar listesine giren romanından (Yeryüzü Çocukları 1: Mağara Ayısı Klanı) uyarlama.
Bundan 25.000 yıl önceki tarih öncesi çağlarda geçiyor. Neandertal insanlar Dünya’yı ilk modern insanlarla paylaşmaktadır. Bir mağarada yaşayan bir grup modern insan sarışın ve mavi gözlü Ayla’yı -Diğerleri’nin çocuğunu- evlat edinirler. Ayla büyüdükçe cesur ve özgür ruhlu genç bir kadına dönüşür. Şimdi bir gün klanın lideri olacak olan Broud’un kıskanç bağnazlığı ile savaşması gerekmektedir.


Komediler

FANCY BASTARDS MTV’den yeni bir animasyon denemesi.
In the half-hour animated comedy, a small town is shocked to learn its five most awkward outcasts all share the same father – a notorious ginger cad who had an indiscretion filled night during a whirlwind visit to Vegas nine years ago… and just happens to be a prince. The misfits turn into royal rockstars overnight, but soon find that the “Fancy Bastard” life is no fairytale.
Brittany Snow
Sharon Osbourne
Kelly Osbourne
Natasha Leggero
Nasim Pedrad
John Roberts
Jameeliah Garrett
Jessica Lowe

Dramalar

SWEET/VICIOUS Bir kara mizah komedi-draması. Başroldeki iki kızımız, okullarının kampüsünde adaleti sağlamaya girişiyor. Jules, dahil olduğu kızlar birliğinin örnek öğrencisi, tam bir hanım hanımcık kız görünümünde. Gel gör ki geceleri kimsenin bilmediği gizli birtakım işler peşinde koşan biri.
Ophelia ise uyuşturucu kullanan, hacker, haylazın teki. Ta ki Jules’un geceleri maskeli bir adalet savunucusuna dönüştüğünü farkedene dek. Bunun üzerine kampüs hayatı renkleniyor.

netflix150

Komediler

THE RANCH

 

Daha önce şurada bahsi geçmişti. 1 Nisan 2016’da yayınlanacak.

LADY DYNAMITE Komedyen aktris Maria Bamford’ın hayatından esinlenmiş bir dizi.
Kendini dağıtıp sonra da toparlayan bir kadının hayatını izleyeceğiz.
FLAKED Daha önce şurada bahsettiğimiz komedi 8 bölüm sipariş aldı ve 11 Mart 2016’da yayınlanacak.
Kendi yalanlarına yetişmekte zorlanan, kendi kendini guru ilan etmiş bir adam en yakın arkadaşının çarpıldığı kıza aşık olunca hayatını çevreleyen yarı gerçek, yarı uyduruk ağ yavaş yavaş çözülmeye başlıyor.

LOVE Dizi 2 sezonluk anlaşma yaptı. 10 bölümlük ilk sezon 2016’da, 12 bölümlük 2. sezon 2017’de yayınlanacak.
Kahramanlarımız Gus ve Mickey’nin, fazla yakın, birbirine bağlı olmasının getirdiği coşku ve rezillikleri izleyeceğiz.

PERFECT BONES Daha önce şurada bahsi geçmişti.
SANTA CLARITA DIET
Daha önce şurada bahsi geçmişti.
HATERS BACK OFF 8 bölümlük sipariş aldı.
Colleen Ballinger-Evans’ın YouTube ünlüsü olan ikinci kişiliği Miranda Sings üzerine. Miranda kabiliyetsiz, uyumsuz, müzik kulağı olmayan ve fakat süperstar olmak için can artan şuursuz biri.
MANIAC Daha önce şurada bahsi geçmişti.
DEAR WHITE PEOPLE 10 bölümlük sipariş aldı.
Justin Simien’in aynı isimli ödüllü filminin uyarlaması.
Beyazların baskın olduğu bir Ivy League üniversitesindeki bir grup zenci öğrencinin etrafında gelişecek olaylar. Irkçı gerilimlerin hasıraltı edildiği bu okulda, sözümona ırkçılığın aşıldığı Amerika hicvedilecek.
FRIENDS FROM COLLEGE
(eski adıyla İsimsiz DELBANCO & STOLLER Projesi)
8 bölümlük sipariş aldı.
Üniversiteden beri yakın arkadaş olan ve şimdilerde 40’larına merdiven dayamış bir arkadaş grubu üzerine. Kahramanlarımızın ikisi 20 yıldır bir ayrılıp bir barışan bir çiftken şimdi başkalarıyla evli tipler.
ONE DAY AT A TIME 1975-1984 arasında 9 sezon yayınlanan aynı isimli sitkomun yeni uyarlaması.
Küba kökenli bir Amerikan ailesini merkezine alıyor. Kahramanımız eşinden yeni boşanmış eski bir asker olan bir anne. Şimdilerde bekar hayata alışmaya çalışırken, bir yandan da ergen, radikal kızını ve sosyal anlamda başarısız küçük oğlunu, Küba doğumlu anneanneleri ile birlikte büyütmeye çalışıyor. Bu resmin içinde, çocukları büyütürken yardımcı olan ama kahramanımızla duygusal bir ilişkisi olmayan komşusu Schneider da var.
#GIRLBOSS Sophia Amoruso‘nun popüler otobiyografisi bir komediye dönüşüyor.
Amoruso’nun çöp karıştırıcılığından eBay’de eski giysiler satmaya uzanan sonradan zengin olma hikayesi. Amoruso, 27 yaşında multi-milyon dolarlık bir moda imparatorluğunun başına gelebilmiş bir kadın.
Britt Robertson
EASY Yarımşar saatlik 8 bölüm siparişi almış bir komedi antoloji dizisi. Dizide konuk oyuncu olarak Orlando Bloom, Malin Akerman, Michael Chernus, Marc Maron, Elizabeth Reaser, Gugu Mbatha-Raw, Jake Johnson, Aya Cash, Dave Franco, Jane Adams, Hannibal Buress gibi isimleri göreceğiz.

Dramalar

MARVEL’S IRON FIST 13 bölüm sipariş aldı.
Daha önce şurada bahsedilmişti.
MARVEL’S LUKE CAGE 13 bölüm sipariş aldı. 2016’da başlayacak.
Daha önce şurada bahsedilmişti.
MARVEL’S THE DEFENDERS 13 bölüm sipariş aldı.
Daha önce şurada bahsedilmişti.
Charlie Cox
Finn Jones
Krysten Ritter
Mike Colter
3 PERCENT
( 3% )

İkiye ayrılmış bir Dünya var karşımızda. Biri ilerlemiş öteki ise yıkılmış. “İyi taraf”a geçme şansını anca hayatınızda 1 kere yakalayabiliyorsunuz. Üstelik bu da adil olmaktan ziyade acımasız bir süreç olabiliyor ve adayların sadece %3’ü başarıya ulaşıyor.
A SERIES OF UNFORTUNATE EVENTS Talihsiz Serüvenler Dizisi isimli kitap serisinin uyarlamasına daha önce şu haberde yer vermiştik.
Kötü kalpli Kont’un eline düşen 3 yetim kardeşin maceralarını anlatan bir dizi. Kahramanlarımızın peşini birçok bela, aksilik ve servetlerinin peşinde olan kötü bir amca bırakmayacak ve bizimkiler bunlarla başaçıkmaya çalışırken bir yandan da anne-babalarının esrarengiz ölümünü aydınlatmaya çalışacaklar.

THE CROWN 10 bölümüyle 2016’da yayına girecek olan diziden daha önce şurada ve şuralarda bahsetmiştik.
2013’te Londra’da sahneye konan The Audience isimli Peter Morgan oyunundan esinlenmiş.
20. yüzyılın ikinci yarısında geçiyor. İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth‘in (evet, şu anda hala hayatta olan yaşlı kraliçeden bahsediyoruz) ve bakanlarının savaş sonrası İngiltere’sini şekillendirirken kulislerde olan biteni izleyeceğimiz bir drama. Ağırlıklı olarak Buckingham Sarayı ve 10 Numara’da (İngiltere başbakanının resmi konutu ve ofis merkezi) geçecek.
Entrikalar, aşk hayatları ve çağa yön veren büyük olayların arka planında dönen dolaplar gırla. Dizinin her sezonunda Kraliçe’nin hayatından 10 yıl ele alınacak. İlk sezon, kızımız 25 yaşındayken ve başbakan da Winston Churchill’ken başlıyor.
Dizinin mutfağında yazar Peter Morgan, yönetmen Stephen Daldry ve yapımcı Andy Harries var ki toplarsak bu ekibin 6 Oscar ödülü var. ;)


THE GET DOWN 12 Ağustos 2016’da yayınlanacak. 13 bölüm sipariş aldı.
1970’lerin bozuk, vahşi, paracı New York’unda geçecek ve hip-hop müziğin doğuşunu ele alacak.
Baz Luhrmann‘ın elinden çıkacak oluşuyla dikkat çekiyor. Sanatçının Moulin Rouge!‘dan bu yana ilk müzik bazlı yapımı olacak deniyor.
Dizinin ilk reklam filmi de çıktı.
HIBANA (SPARK) Japon komedyen, haiku sanatçısı ve senarist Naoki Matayoshi’nin ödüllü romanı Hibana’nın uyarlaması 2016’da yayınlanacak.
Dizinin konusuna dair bilgi henüz yok. Kitabın konusuna ulaşmak zor olsa da 22dakika.org okuyucuları için Internet’in altını üstüne getirdik ve… :)
Kitap, Tokunaga isimli bir Manzai komedyeninin hayatından birkaç yılı ele alıyormuş. (Manzai, Japon’ların çok eskilere dayanan geleneksel mizah yöntemi. Genelde sahnede iki kişi oluyor ve aralarındaki diyalog ile izleyicileri eğlendiriyorlar.) Bu arada Naoki Matayoshi’nin kendisi de bir Manzai komedyeniymiş.
INGOBERNABLE Meksika başkanının eşi olan Irene Urzua, güçlü bir kişiliğe, sağlam bir inanç ve iyi fikirlere sahip bir kadın. Öyle ki “bir başkan yaratabilir, bir başkanı terk edebilir ve bir başkanı öldürebilir”.
(Buyur buradan yak.)
MARSEILLE 8 bölümlük sipariş aldı. Sırasını bekliyor.
Fransa’nın zengin kıyı şehri Marsilya’da geçecek. 25 yıldır şehrin belediye başkanlığını yapan Robert Taro’nun öyküsü. Önümüzdeki seçimlerde makamını devralmak için karşısına dikilen genç adamla kıyasıya bir mücadeleye tutuşurlar. Öyle ki işin içine uyuşturucu baronlarından, politikacılara, dernek yöneticilerinden, şehrin diğer önde gelenlerine kadar herkes karışır.
STRANGER THINGS 8 bölümlük dizi 15 Temmuz 2016’da yayınlanacak.
Long Island’ın Montauk bölgesinde 1980 yılında genç bir oğlan ortadan kayboluyor. Arkadaşları, ailesi ve yerel polis aramaları sonucunda beklenmedik gizemlere erişiyor. Çok gizli devlet deneyleri, korkutucu doğa üstü güçler ve garip bir küçük kız da bu gizemler arasında.
THE OA 2016’da yayınlanmak üzere 8 bölüm sipariş aldı.
Dizinin konusu geçen yıldan beri hala gizli tutuluyor. (Ne konuymuş arkadaş!)
FRONTIER 6 bölümlük sipariş aldı.
18. yüzyıl Kuzey Amerika’sının kürk ticareti dünyasındaki karmaşık ve vahşi mücadeleye bol aksiyon eşliğinde tanık olacağız. Farklı bakış açılarından anlatılacak olan hikayede pazarlıklar yumruk yumruğa kavgayla halledilebiliyor, yerli kabileler ile Avrupalı’lar arasındaki kıvılcımlar kanlı anlaşmazlıklara dönüşebiliyor.
GYPSY 10 bölümlük dizi 2017’de yayınlanacak.
Daha önce şurada ele alınmıştı.
ALTERED CARBON

 

Daha önce şurada bahsi geçmişti.

 

SUBURRA 10 bölümlük onay aldı. İtalyan’ların elinden çıkacak olan ilk Netflix dizisi olan bu organize suç draması İtalya’da 2017’de yayınlanacak.
Dizinin politika, Vatikan, mafya, yozlaşma, para aklama, uyuşturucu ve fahişelik etrafında toplanan bir hikayesi var.
İlk bölümü bir film olarak hem İtalya hem de Amerika’da 2016 Mayıs’unda yayına girecek.
DARK 10 bölüm sipariş aldı, 2017’de yayınlanacak.
İşin içinde doğaüstü öğeleri olan bu aile dizisi Alman yapımı.
Günümüzde Almanya’da bir şehirde 2 genç çocuğun kaybolmasının ardından 4 aile için işler karışır. Olaylar olaylar derken bir de 1986’da olan doğaüstü bir ters köşeye bağlanıyor hikaye.
MIND HUNTER David Fincher’ın yapımcılığını üstleneceği drama yüksek seviyedeki bir FBI ajanının hayatına dayanıyor. Ajanımız Seri katiller, tecavüzcüler ile kendine has profil çıkartma yöntemleri ile başa çıkıyor.
TRAVELERS Daha önce şurada bahsi geçmişti.
MARVEL’S THE PUNISHER Daha önce şurada bahsi geçmişti.
OPERATION CAR WASH Bir yozlaşma soruşturmasını ele alan Operation Car Wash (Potekizcesi “Lava Jato”) isimli dramanın çekimleri bu yıl başlayacak.
İsimsiz İSPANYA Projesi
(Las chicas del cable) (Cable Girls)
50’şer dakilalık 16 bölüm siparişi alan dizi kanalın İspanya’da çekilecek olan ilk dizisi.
Farklı geçmişlere sahip 4 kadına odaklanacak. Hanımlarımız İspanya’nın 1920’lerdeki tek telefon şirketinde operatörlük yapmak üzere işe girecek. Bunun için gelişme ve modern hayatın merkezi olan Madrid’e taşınacaklar. Burada kıskançlık, haset ve ihanet ile dostluk ve aşkın karıştığı bir başarı yoluna hayallere binerek çıkacağız.
GODLESS

 

Bu limitli dönem dizisinden daha önce şurada bahsedilmişti.

 

Jack O’Connell
LOST IN SPACE Daha önce şurada bahsi geçmişti.
OZARK Daha önce şurada bahsi geçmişti.
13 REASONS WHY Jay Asher’ın Thirteen Reasons Why isimli romanının uyarlaması.
Clay adından bir oğlana, eskiden umutsuzca aşık olduğu ama intihar ederek ölmüş olan eski sınıf arkadaşı Hannah’dan içinde teyp kasetleriyle dolu bir ayakkabı kutusu geliyor. Bu kasetlerin içinde sınıftaki öğrencilerin bu kutuyu posta yoluyla birbirlerine yollamaları için talimat da var. Kasetlerde Hannah 12 kişiye ölümünde her birinin nasıl rol oynadıklarını ve neden intihar ettiğini 13 nedende anlatıyor.

Komediler

DICE 6 bölümlük sipariş aldı. 2016’da yayına girecek.
Komedyen aktör Andrew Dice Clay’in yarı otobiyografik hikayesi. Vegas’ta bir yandan ailesini ayakta tutmaya çalışırken, bir yandan da kariyerini yeniden canlandırmaya çalışan bir stand-up komedyeni üzerine. Ailesini derken, kız arkadaşını. … ve eski nişanlısını. … ve eski karısını. …ve kayınvalidesini. …ve oğlunun arkadaş takımını.
I’M DYING UP HERE Daha önce şurada bahsi geçmişti.
MATING Bu komedi projesi bir antoloji dizisi olacak. Her sezon modern dünyadaki aşk hayatına, romantik ilişkilere başka bir ana karakterin yaşadıkları ile yaklaşacak.

Dramalar

ROADIES

10 bölüm sipariş aldı. Şuralarda bahsini geçirmiştik.
Müziğin ünsüz kahramanlarından oluşan ve hayatları yolda geçen bir grubun çıktığı başarılı bir rock müzik turunda yaşananları günbegün işleyen bir yapım olacak. Pervasız, komik, romantik, dokunaklı ve müzik için yaşayan hayatların olduğu grup, artık birbirinin ailesi haline gelmiş.

TWIN PEAKS 9 bölüm sipariş aldı, 2017’de başlayacak.
90-91’in meşhur David Lynch dizisi İkiz Tepeler’in uyarlaması, hikayeyi devam ettirecek ve havada kalan sorulara yanıt verecek.
İkiz Tepeler’de, garip bir kasaba genç bir kızın ölümü ile sarsılmış, FBI’dan Dale Cooper da şerife bu davayı çözmek için yardıma gelmişti. FBI ajanımız işin içine girdikçe bu kasabanın bir sürü sırrı olduğu ortaya çıkıp durmuştu. Bir dizi garip olay, kasaba sakinlerinin daha da karanlık tecrübelere gömülmesine yol açmıştı.
25 yıl sonra, hikaye devam ediyor…

GUERRILLA

 

6 bölümlük sipariş alan limitli bir dizi.
Daha önce şurada ele alınmıştı.

 

Idris Elba
İsimsiz LENA WAITHE Projesi Amerikalı genç bir zenci oğlanın erkekliğe adım atmasının hikayesinde büyümenin bir ölüm kalım meselesi haline gelebileceğine tanık olacağız.

spike_tv_2015_logo-185

Komediler

Dramalar

THE MIST Meşhur Stephen King romanı The Mist daha önce sinemaya uyarlanmıştı. Şimdi de dizi versiyonu ile geliyor karşımıza.
Küçük bir kasabayı kaplayan sisin ardından yaşanan yoğun kargaşa ile gerileceğiz.
HARVEST 10 bölüm sipariş aldı. Jerry Bruckheimer’dan geliyor.
Kendi sahip olamadığı hayatı ergen kızına sağlamak için 2 işte birden çalışan bir babayı merkeze alıyor. Gündüzleri mezar bekçiliği yaparken, geceleri de bir hemşirelik okulunda çalışıyor. Ta ki uzun yıllardır görmediği kendi babası çıkagelip bizimkini tehdit edene kadar. Eğer kahramanımız babasıyla ortak olup organ mafyası için çalışmaya başlamazsa babası feci bir sırrı açıklayacak.
RED MARS 10 bölümlük siparişi 25 Mart 2016’da iptal oldu.
Daha önce şurada ele alınmıştı.

starz

Komediler

THE GIRLFRIEND EXPERIENCE 13 bölüm sipariş aldı. 10 Nisan 2016’da bütün bölümleri yayınlanacak.
Bir antoloji dizisi daha.
Aynı isimli filmin uyarlaması. Filmin yönetmeni olan Steven Soderbergh dizinin de yapımcıları arasında.
Müşterilerine seksten çok daha fazlasını sağlayan sosyete fahişeleri ile müşterileri arasındaki ilişkileri ele alacak. Kahramanlarımızın bir eşten ya da sevgiliden daha yakın ve iyi sırdaş olduklarına ve bunun için fahiş paralar aldıklarına tanık olacağız.

Dramalar

AMERICAN GODS

 

Daha önce şurada bahsi geçmişti.

CLOSE TO THE ENEMY İngiliz istihbaratından Yüzbaşı Callum Ferguson’ın ordudaki son görevi, yakalanan bir Alman bilim adamı olan Dieter’den ulusal güvenliği tehdit eden askeri bir ileri teknoloji sırrını öğrenmektir. Callum, Dieter’i ikna etmek için onunla arkadaş olmak gibi alışıladık yöntemlere başvurur. Ancak daha sonra Alman’ların Nazi savaşına girişmesi bu planı zora sokar.
ONE PERCENT Mazlum bir çiftçi tarlasına ve ailesine tutunarak hayatta kalmaya çabalarken kaderin bir cilvesi hayatını değiştirecektir. Bakalım bu değişiklik onları kurtaracak mı yoksa batıracak mı.

THE WHITE PRINCESS 8 bölümlük onay aldı.
Kanalın mini dizisi The White Queen’in devamı.
Güller Savaşı‘nı kadınların gözünden anlatacak. Hikayeyi 1485’ten itibaren alacak.
COUNTERPART Aslında geçen yıldan bu yana senaryo aşamasında bir proje ama başrol oyuncusunu seçtiği için deneme bölümü siparişi aldığını varsayıp listemize ekledik.
Bilim kurgu bir gerilim dizisi.
Bürokratik bir Birleşmiş Milletler biriminde çalışan alt kademe adamlardan biri çalıştığı kurumun bir sırrı koruduğunu keşfeder: Paralel bir evrene geçiş yolu!

MALEFICIO Henüz senaryo aşamasında olan bir proje, ama daha önce şurada ele alındığından yer verelim dedik.
POUR VIDA Henüz senaryo aşamasında olan bir proje, ama daha önce şurada ele alındığından yer verelim dedik.
SANTERIA Henüz senaryo aşamasında olan bir proje, ama daha önce şurada ele alındığından yer verelim dedik.

Komediler

Dramalar

HAP & LEONARD

 

Mart 2016’da başlayacak. Daha önce şuralarda bahsi geçmişti.

CLEVERMAN 6 bölüm sipariş aldı. Aksiyonlu bir dizi. Avustralyalı ABC kanalıyla ortak yapım.
Yakın bir gelecekte insanların kendilerinden çok daha üstün gördükleri bir grup na-insan Dünya’da hayatta kalabilmek için savaşmak zorunda kalırlar. İnsanların amaçları bu yaratıkları susturmak, sömürmek ve öldürmektir. Ana hikaye pek yakın olmayan iki kardeş etrafında gelişiyor. Biraderler, hayatta kalabilmek için birlikte dövüşmeye mecbur kalıyorlar. Bu sırada başka bir dünyanın düşzamanı (dreamtime) yaratıkları*, dünyanın bu distopya bölgesine sızmaya başlıyor.
(* Dreamtime: Avustralya’da aborjin mitolojisinde bir tema.)


Dramalar

BLOOD DRIVE 13 bölümlük sipariş aldı.
Yakın bir gelecekte geçen bir kıyamet sonrası hikayesi. Los Angeles’ın son iyi polisi çarpık ve ürpertici bir ölümüne yarışa katılmaya zorlanır. Bu yarışta arabalar kanla çalışmaktadır ve kahramanımızın baştan çıkartıcı ortağı hatun önüne çıkan herkesi yakıt olarak görmektedir.
SPIN 6 bölümlük bir mini dizi.
Şurada da bahsetmiştik.
Hugo ödüllü aynı isimli romanın uyarlaması. (Kitabın bir üçlemenin ilk kitabı olduğunu hatırlatalım.)
Dünya’yı çevreleyen ve diğer yıldızların görülmesini engelleyen gizemli bir bulut, gezegenimizin sonunu getirmenin eşiğinde. Bir bilim adamı da bizi bundan kurtarmaya çalışıyor.
WYNONNA EARP 13 bölüm sipariş aldı, Nisan 2016’da başlayacak.
Daha önce şurada ele alınmıştı.
HUNTERS 13 bölümlük sipariş aldı. 11 Nisan 2016’da başlayacak. Fragman
Whitley Strieber’ın Alien Hunter isimli romanından uyarlama. Yaratıcıları Gale Anne Hurd ile Natalie Chaidez ile dikkat çekiyor..
Philadelphia’lı bir polisin karısı kaybolunca, kahramanımızın yolu gizli bir devlet birimi ile çakışır. Bu birim, bir grup teröristi avlamaktadır. Öyle teröristler ki Dünya gezegeninden olabilirler de olmayabilirler de… Orası şimdilik meçhul.
INCORPORATED Henüz deneme bölümü siparişi almamışken şu haberimizde değinmiştik.
Sınırsız güçlere sahip şirketlerin olduğu bir gelecekte geçen casusluk-gerilim hikayesi, Ben Larson adlı bir adamı merkezine koyuyor. Kendisi, sevdiği kadını kurtarmak için kimlik değiştirip bu gaddar dünyaya sızıyor ve tüm ölümcül sonuçlarla birlikte bütün sistemi ele geçirmeye çalışıyor.

VAN HELSING 13 bölümlük sipariş aldı. 2016 sonbaharında yayına girecek.
Dracula’nın düşmanı, ünlü vampir avcısı Abraham Van Helsing‘in kızı Vanessa Helsing’in etrafında gelişecek olaylar. Kahramanımız dünyayı vampirlerin ele geçirdiği bir zamana dirilerek gözlerini açacak ve kendisinin vampirler üzerinde özel bir etkisi olduğunu fark edecek. Bakalım insanlığın son umudu olan Vanessa ve maceraları vampirliğe ve vampir avcılığına ne gibi “yeni” bir bakış açısı getirecek.
CHANNEL ZERO 6’şar bölümlük 2 sezon onayı aldı.
İlk sezonun adı CHANNEL ZERO: Candle Cove olacak ve 2016 Ekim’inde yayına girecek.
Kris Straub’un Internet’te gezen bir hikayesine dayanıyor.
1980’lerdeki gizemli bir televizyon programından bazı sahneleri hatırlayıp duran bir adam etrafında dönüyor olaylar. Adamımız bunu takıntı haline getiriyor ve çocukluğundan bazı öldürücü ve kabus gibi olayla ilgisi olduğundan şüpheleniyor.
AFTERMATH 13 bölümlük sipariş aldı. Kanada’nın Space kanalı ile ortak yapım.
3 çocuklu bir aileyi merkezine alıyor. İnsanlığın bir kıyametin eşiğine geldiği zamanlarda hayatta kalma savaşı veren ailemiz, büyük fırtınalar, meteor çarpmaları, depremler, salgınlar ve doğa üstü varlıkların dirilişi ile başa çıkmak zorunda.
PROTOTYPE
Birbiriyle alakasız 3 akran, kazara kuantum fiziğinin temellerini sarsacak bir buluşa denk gelirler ve bu yüzden de hayatları tehlikeye girer.
KRYPTON Daha önce şurada bahsi geçmişti.

Komediler

THE DETOUR Fragman
2 çocuklu bir çiftin Florida’ya giderkenki maceralarını izleyeceğiz. Babamız Nate, bu yolculuğun hayatlarının macerası olacağına inanarak herkesi arabaya doluşturmuş. Ancak her durakta başlarına gelmeyen kalmıyor.

FULL FRONTAL WITH SAMANTHA BEE Samantha Bee‘nin kendisini canlandıracağı bir skeç komedisi. Fragman
PEOPLE OF EARTH 10 bölüm sipariş aldı.
Uzaylılar tarafından kaçırıldıklarına inanan insanlara yardım için kurulan bir destek grubu, şüpheci bir gazeteci olan Ozzie Graham’ın ilgisini çeker. Bu insanlarla röportaj yapıp, olayları araştırdkça işler kendisi için karışacaktır.
Fragman
SEARCH PARTY 20’lerinde 4 tip, eski bir üniversite arkadaşları esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolunca biraraya gelirler.
Fragman
WRECKED 10 bölümlük sipariş aldı.
Issız bir adada terk edildikten sonra baştan başlamak zorunda kalan bir grup insan üzerine. Bu yeni tehlikeli dünyada çoğu kendilerinden kaynaklanan birçok tehditle yüzleşmeleri gerekmektedir. Gerçek dünyadan uzak kalınca tesisat, kablosuz ağ, sosyal medya gibi modern hayatın kolaylıkları olmadan yaşamakta zorlanırlar.
Fragman
THE D 25 yaşındaki Chris Powell ve en yakın arkadaşı olan Reggie Bo (kendisi için Elmo‘nun şehirli versiyonu diyebiliriz) etrafında gelişiyor olaylar. Chris Powell efsanevi bir ganster olan babasının saygısını kazanmak ve ABD’nin en tehlikeli şehrinde hayatta kalmak için çabalayan bir adam.
İsimsiz FOGEL & STRAUSS-SCHULSON Projesi
Nasıl hissettikleri hakkında, sık terapi seansları üzerine konuşan ve mobil telefonlarının meditasyon uygulamasına meraklı iki adam üzerine bir komedi.

Dramalar


Dramalar

TIME OF DEATH
(eski adıyla TALES FROM THE CRYPT)
Daha önce şurada bahsi geçen sezonluk antoloji dizisi. Gerçek zamanlı korku hikayeleri sunacak. Her bölümde cehennemde geçiyormuşçasına dehşet verici ve uzun bir gecenin 1 saatini izleyeceğiz.
İlk sezonun gecesi katil bir psikopatın Amerika’nın Orta Batı dolaylarındaki memleketine dönüp, burada gerçekleşen yıllık geleneksel fuarda hayatını mahvettiğini düşündüğü toplumdan intikam alışını izleyeceğiz.
THE ALIENIST 1800’lerin sonlarına doğru New York’ta geçen bir psikolojik gerilim.
Bir dizi korkunç cinayetin ardından, psikiyatrist Dr. Laszlo Kreizler, muhabir John Moore ve polis müdürü Theodore Roosevelt kafa kafaya verip
psikoloji ve suç öncesi ilimlerini birleştirerek New York’un ilk seri katillerini yakalamaya girişirler.
GOOD BEHAVIOR

 

Daha önce şurada değinilmişti.

ANIMAL KINGDOM
Daha önce şurada ele alınmıştı.
WILL Genç William Shakespeare’in 16. yüzyıl Londra’sında bir punk rock tiyatro sahnesine gidişi desek..? Bu baştan çıkarıcı ve vahşi dünyada yazarın acemi kabiliyeti ayaklanan seyirciler, din fanatikleri ve gürültülü şovlara maruz kalıyor. Shakespeare’in hayatının ateşli, çağdaş ve tehlikeli versiyonunu izleyeceğiz.
CLAWS Daha önce HBO’ya yarım saatlik bir komedi olarak sunulan bir komedi drama projesi.
Florida’daki bir manikür salonunda geçecek olan bir kara mizah, işyeri komedi-draması.
HOME Daha önce şurada ele alınmıştı.

Komediler

LOPEZ 12 bölümlük sipariş aldı.
Amerika’nın en başarılı Latin komedyeni George’un, iki dünya arasında bocalayışı üzerine. Sanatçının genelde kendinin neden olduğu krizler söz konusu. Geldiği yere -işçi olmaya- dönmek için fazla zengin, Latin kökenli ve ünlüler dünyası için fazla koyu tenli. George Lopez olmak hiç de kolay iş değil.
NOBODIES Hugh Davidson, Larry Dorf ve Rachel Ramras’ın gerçek hayatlarından esinlenen bir dizi.
Üçlümüz daha önce The Groundlings komedi okulundan arkadaşları olan sanatçıların, gişe rekorları kıran komedilere girip, Oscar ödülleri almalarını gördükçe, Hollywood’da daha da didinerek çalışıyorlar. Üçü de ayrı ayrı ünlü arkadaşlarından biri yoluyla Hollywood’da şöhret basamaklarını tırmanmanın peşinde.
Hugh Davidson
Larry Dorf
Rachel Ramras
I SHUDDER Titiz ama bonkör bir adam dünyayı siyah ve beyaz olarak görmektedir: Kabul edilebilir olanlar, kabul edilemez olanlar.
Garip kahramanımız Elyot Vionnet, ahlak, stil sahibi olma ve en önemlisi terbiyeli davranmanın savunucusudır. Kafasına uymayan davranışlarda bulunanların hayatına giriverip, onlara akıl vermektedir ve öğütlerini dinlemeyen olduğunda da sonuçları pek hoş olmamaktadır. Elyot, sonunda kafayı 11 yaşındaki komşu kızına takar. Dünyayı değiştirmeye onunla başlayacaktır.
THE FIRST WIVES CLUB Bir film uyarlaması daha.
Günümüz San Francisco’sunda geçecek. Kahramanımız olan 3 kadın 90’larda aynı sınıfta okumuş olan 3 arkadaş. Liseden bir arkadaşları acayip bir kaza geçirip ölünce yeniden birleşiyorlar. Her biri romantik yaşantılarının dönüm noktasında olduklarını farkedince ilişkiler, boşanma ve hayatın getirdiği zorluklar üzerine kenetleniyorlar.
İsimsiz KYLE RICHARDS Projesi 70’lerde geçen hikayenin kahramanı güzel bir evi ve iki güzel kızı olan bir kadın: 40 yaşındaki Bonnie Nolan. Evliliği çökünce yalnız kalan kahramanımız, dönemin sorunuyla başbaşa kalır: Ne kendine ne de çocuklarına bakacak durumda olan bekar bir kadın olmak.
Kyle Richards’ın kendi hayatından, annesinin onarı büyütürken yaşadıklarından esinlenen bir hikaye.

Dramalar


Komediler

Dramalar

THE QUEEN OF THE SOUTH La Reina del Sur isimli pembe dizinin uyarlaması.
Uyuşturucu satıcısı erkek arkadaşı Meksika’da beklenmedik şekilde öldürülen bir kadın, kaçmak ve Amerika’ya iltica etmek zorunda kalır. Buradayken de geçmişinden gelen beklenmedik bir kişiyle, kaçtığı uyuştucurucu çetesinin liderini indirmek için iş birliğine girer.

FALLING WATER Bu dizi, merhum Henry Bromell’in doğa üstü projelerindendi; USA Network bir deneyelim dedi. :) Projeyi sırtlanan diğer isimler Blake Masters ile Gale Anne Hurd.
Gerçek ile bilinçaltının çakıştığı yerlerde gezecek bir gerilim.
Birbiriyle alakasız 3 kişi, aynı rüyanın farklı bölümlerini gördüklerini farkediyor. Her biri farklı bir arayışın peşinde – kayıp bir kız arkadaş, bir oğul, katatonik bir anne ile iletişimin yolunu bulma. Kahramanlarımız bu hedefleri uğrunda rüyalarını kullanmayı başarabildikçe, öngörülerinin kendi hayatları ile ilgili bir şeyler anlatmaya çalıştığını farkediyorlar.

EYEWITNESS 10 bölümlük sipariş aldı.
Norveç draması Øyevitne‘nin uyarlaması. İki ergen oğlan gizlice bir ormanda buluştukları bir gün silahlı bir saldırıya tanık oluyor ve canlarını zor kurtararak kaçıyorlar. İlişkilerini gizli tutarak ve saldırganın onları bulması korkusu ile sessiz kalıyorlar. Ancak kısa zaman içinde böyle korkunç bir olayı gördüğünü unutmanın imkansız olduğunu anlıyorlar.
SHOOTER Stephen Hunter’ın Point of Impact isimli çok satan romanından uyarlama. 2007 yılında bir de sinema filmi olarak uyarlanmıştı.
Denizci bir keskin nişancıyı merkezine koyan bir aksiyon dizisi. Amerikan başkanını öldürme teşebbüsü ile haksız yere suçlanan kahramanımızın kaçma kovalamacası.
BROOKLYN ANIMAL CONTROL J. T. Petty’nin aynı isimli çizgi romanından uyarlanacak.
New York polisinin gizli bir biriminin çalışmalarını ele alacak. Bu birim, şehirdeki belli bir grup vatandaş için sosyal hizmetler birimi olarak çalışıyor: Kurt adamlar
Davalara bakan polislerin hayatlarına da eğilecek; içine kapanık, gizli bir grup kurt adamın yaşatısına da eğilecek. Bunu yaparken politika, azınlıklar, hırsın böldüğü aileler, mahremiyet ve gelecekler de önümüzden geçip duracak.
POOR RICHARD’S ALMANACK
Günümüz modern yaşantısı ile gelecekteki olası bir dünya arasında gezinen bir drama. Öyle bir gelecek ki Amerika yıkılmanın eşiğine gelince, insanlar radikal anlamda değişmiş ve Atalar (Founding Fathers) denen bir kahraman grubunun etrafında dönmeye başlamış.
THE WILDING Hayes Ailesi ile ilgili bir drama. Ailemiz tipik sevgiyle bağlı bir aile. 17 yaşındaki kızları Kayla, 10 yıl süren tedaviden sonra akıl hastanesinden çıkınca hayata sıfırdan başlamak istiyorlar. Ama bu hayalleri tehdit altında ve Kayla’nın ölülerle ilgili evhamları da işleri zorlaştırıyor.

Komediler

Dramalar

UNDERGROUND
10bölüm sipariş aldı.
9 Mart 2016’da başlayacak.
Daha önce şuralarda dile getirilmişti.
ROADSIDE PICNIC Arkady ve Boris Strugatsky kardeşlerin bilim kurgu romanının (Uzayda Piknik) uyarlaması. Uzaylıların Dünya’yı ziyaretinin ardından Dünya’da Zone denen alanlar oluşur. Bu Zone’lar uzaylıların muhtemel iniş noktalarıdır.
SCALPED Daha önce şu yazıda ele alınmıştı.

Tüm denemelerle ilgili ayrıntılı bilgi ve listeyi sürekli güncellenen şu adresten takip edebilirsiniz.

(Yeni gelenler olduğunda bu yazıyı güncelliyoruz. Sipariş alanların arkasına ✔ , pas geçilenlerin arkasına X işareti koyuyoruz.)