Switched (Orijinal dildeki adıyla: Sora wo Kakeru Yodaka), 2018 yılında Netflix’in yayınladığı Japonya yapımı bir drama dizisi. Tek sezon ve 6 bölümden oluşmakta dizi. Bölüm süreleri brüt 33-44, net 31-42 dakika aralığında değişmekte.

2013-14 yıllarında yayınlanan, Shiki Kawabata‘ya ait Sora wo Kakeru Yodaka isimli manga (çizgi roman) serisinden uyarlanmış dizi. Senaryoyu Michitaka Okada kaleme almış. Yönetmenliğini Hiroaki Matsuyama üstlenmiş.

Dizi, fantastik drama/bilim kurgu, gençlik draması ve psikolojik gerilim gibi türleri harmanlamakta.

Ayumi isimli liseli bir kız, uzun yıllardır arkadaş olduğu Koshiro ile sevgili olup heyecanlı bir şekilde ilk buluşmasına gitmektedir. O gün haberlere de konu olan ‘Kızıl Ay’ hali yaşanmaktadır. Sanırım Ayumi’nin biraz sonra yaşayacağı şey bu ‘Kızıl Ay’ ile bağlantılı olacaktır.

Ayumi, buluşma yerine ulaşmak üzereyken telefonu çalar. Arayan kişi, pek muhabbetinin olmadığı bir sınıf arkadaşı olan Umine’dir. Ayumi’ye arkasına dönüp bakmasını söyler ve orada bulunan yüksek katlı bir binanın tepesinden atlar. Bunu gören Ayumi de oracıkta bayılır.

Kendine geldiğinde Umine’nin bedenine hapsolmuş durumdadır Ayumi. Bedeni, ailesi, sevgilisi, arkadaşları, tüm hayatı elinden çalınan Ayumi’yi sindirmesi oldukça zor bir süreç beklemektedir.

Ayumi’nin hapsolduğu bedenin sahibi Umine; fazla kilolu, çirkin, hatta ürkütücü görünümlü olduğu söylenebilecek bir kızdır. Ayumi’nin hayatını kıskanmaktadır. Platonik bir şekilde hoşlandığı Koshiro ile sevgili olması sonrasında Ayumi’ye olan kıskançlık seviyesi iyice artmıştır. Hiç arkadaşı yoktur Umine’nin. Kendisine kötü davranan annesiyle birlikte bir çöp evde yaşamaktadır. Kısacası berbat bir hayatı vardır. Ayumi’nin bedenine geçiş yapmak ve onun güzel, elverişli hayatını yaşamaya başlamak onun için bulunmaz bir nimettir.

Miu Tomita, Umine’nin bedeninde izlediğimiz oyuncu konumunda.

Umine’nin geçiş yaptığı bedenin sahibi olan Ayumi, sınıfın popüler kızıdır. İyi bir ailesi, bolca arkadaşı, güzel, mutlu bir hayatı vardır.

Kaya Kiyohara, Ayumi’nin bedeninde izlediğimiz oyuncu konumunda.

Koshiro karakterini Tomohiro Kamiyama canlandırıyor.

Kaga karakterinde ise Daiki Shigeoka‘yı izliyoruz. Kaga-Ayumi-Koshiro üçlüsü, uzun zamandır yakın arkadaşlarmış. Hem Ayumi için hem de Koshiro için iyi bir arkadaş Kaga. O da Ayumi’den hoşlanmakta ama Koshiro’nun aksine bu konuda bir hamle yapmamış.

Ayumi, yaşadığı bu garip olayı önce annesine sonra Koshiro’ya anlatmaya çalışacak ama ikisi de derdini gerçekten dinlemeye bile tenezzül etmeyecek. Kaga’ya ise derdini anlatmasına bile gerek kalmayacak. Bir oyun müptelası olmasına ve çok ders çalışmamasına rağmen sınıfın en yüksek not ortalamasına sahip zeki bir genç olan Kaga, durumu kendisi çözecek. Çok yakından tanıdığı ve çokça değer verdiği yakın arkadaşının durumunu kendi başına anlayacak ve ona destek olmaya başlayacak.

Miu Suzuki ve Riko Hisada, Ayumi’nin Umine’yi hor gören kız arkadaşları Inaki Ritsu ve Tsuchiya Maria rolleriyle karşımıza çıkıyorlar.

Shoko Nakajima, Umine’nin annesi Kyoko rolüne hayat veriyor.

Reika Kirishima, Ayumi’nin annesi Ukon karakterini canlandırıyor.

Shinji Rokkaku ise Ayumi’nin babası rolüyle karşımıza çıkmakta.

Kadroda ayrıca Megumi Seki de bulunmakta.

Dizinin ilk bölümünü izledim ve yeterli buldum. Hepi topu 6 bölüm zaten. Sezonu tamamlarım diye düşünüyorum.