Aşk-ı Memnu

Halid Ziya Uşaklıgil tarafından o zamanların zihniyetiyle yazılan Aşk-ı Memnu romanının günümüzde diziye çevrilebileceği kimsenin aklına gelmezdi.

Gerçi 1975’te çekilmiş, Bihter’i Müjder Arın‘ın, Adnan’ı Şükran Güngör‘ün, Nihal’i Itır Esen‘in ve Behlül’ü ise Salih Güney‘in oynadığı, her bölümü 33 dakika olan, 6 bölümden oluşmuş bir uyarlaması vardı zaten kitabın. Ve o zamanın zihniyetini ekrana çok iyi bir şekilde yansıtabilmeyi de başarmıştı.

Yine de ben şahsen günümüzde bu romanın diziye uyarlanmasını büyük bir cesaret ve başarı olarak görüyorum. Zaten bu görüşümü destekleyecek derecede harika bölümler ortaya koymuş durumdalar.

Bihter ve Behlül

Perşembe günleri Kanal D ekranlarında yayınlanmakta olan Aşk-ı Memnu dizisinin başrollerini; Beren Saat (Bihter), Kıvanç Tatlıtuğ (Behlül), Selçuk Yöntem (Adnan), Nebahat Çehre (Firdevs), Zerrin Tekindor (Matmazel) ve Hazal Kaya‘nın (Nihal) paylaşıyor. Aşk-ı Memnu dizisi, izleyicileri gününde ekran başına kilitlemeyi çok iyi biliyor. Özellikle Toygar Işıklı‘nın el attığı dizi müzikleri, başta ben olmak üzere insanlarımızı duygulandırmayı ve diziye biraz daha bağlamayı çok iyi başarıyor.

Karakterleri tek cümleyle anlatmak gerekirse;

  • Bihter, kocasını kocasının yeğeniyle aldatabilecek bir kadın.
  • Behlül, amcasını umursamadan yengesiyle birlikte olabilecek ve ayrıca kendi kuzeniyle oynayabilecek bir adam. (öz kuzen olmasa da)
  • Adnan, hiçbir şey’in farkına varamayan tam anlamıyla saf yerine konulan iyi bir adam.
  • Nihal, kalbi temiz ve oynatılmayı hiçbir zaman hak etmeyecek kadar hoş bir kadın.
  • Firdevs, kızı Bihter’e iyi yönde akıl vereceğine o durumda dahi aklı cinlikte olan bir kadın.
  • Matmazel, herkesin iyiliğini isteyen iyi kalpli bir kadın.
  • Beşir, her şey’i bildiği halde kimseye bir şey anlatmayan, Adnan’ın ve Nihal’in iyiliklerini düşünürken tam anlamıyla işleri daha da zorlaştıran bir adam.

20101231163105!Ask-ı_Memnu_site_görünüm