
Grey’s Anatomy: Tanıtım
545 yorum Mire 03 Ağustos 2006 01:15

TV dünyasının en sevdiği meslek gruplarından biri olmuştur her zaman doktorlar. Bu beyaz önlüklü insanlar belki kurtardıkları hayatlarla, belki yaşadıklarıyla çoğu insanın gözünde kahramana dönüşür veya dönüşmese bile izleyicinin gözünde belli bir yer edinir. Son yıllardaki medikal dizilerin artışı bunun da bir göstergesi. Ama kırılan bir kalıp var ki o da doktorların beyaz önlük giymiş “sadece işini yapan” insanlar olmadığı ve onların da normal birer insan olduğu, duyguları ve aşklarının olabileceği… Scrubs‘ta komediye kaçan bir anlatımla dile getirilen bu olgu, şimdilerde de Grey’s Anatomy ile drama süsüyle dile getiriliyor.
Başrollerini Ellen Pompeo, Sandra Oh, Kathrine Heigl, T.R Knight, Patrick Dempsey, Isaiah Washington, Chandra Wilson , James Pickens Jr., Justin Chambers gibi isimlerin paylaştığı Grey’s Anatomy aslında ilk bakışta basit görülebilecek bir dizi. Tıp fakültesinden yeni mezun çaylaklar (stajyerler) hastaneye gelirler ve olaylar başlar. Stajyerler burada kahraman filan değil, yeri geldiğinde bir insanın hayatına mal olacak hatalar yapabilen emekleme safhasındaki bebekler. Bu bebekleri size tanıtırken, onların yaşadıklarını tıpkı hayatın kendisi gibi kah güldürerek kah ağlatarak kah düşündürerek yapıyor.
Grey’s Anatomy‘nin diğer medikallerden ayrılan bir diğer yönü de ortaya koyduğu karakterleri işleyişteki farklılığı. Eğer bu diziden salt kahramanların hayat kurtarmasını ve melodramatik hasta olayları bekliyorsanız, bilin ki beklediğiniz şeyler bu dizide buz dağının görünen kısmı. Grey’s Anatomy izleyiciyle doktor–hasta ilişkisi kurmuyor. Doktorları birer insan olarak ele aldığından biz o doktorun en yakın arkadaşından daha çok şey biliyoruz her zaman. Hatta bazen onları kendilerinden daha iyi tanıdığımız söylenebilir ki bu da izleyicinin dizi ve karakterleriyle bu denli özdeşleşmesinde en önemli faktörlerden biri. Çünkü bu dizide ve hastanede olan biten şeyler doktorların hayatı değil, normal hayatın ta kendisi. Stajyerler merdiven boşluklarında gülebiliyor, dedikodu yapabiliyor, ağlayabiliyor, seks yapabiliyor. Zaten çoğu karakter de burada kendini buluyor ve hastane dışındaki kendini bulmalarına burası yardım ediyor.
Grey’s Anatomy kesinlikle sıradan bir medikal dizi değil, hatta ameliyat sahnelerini çıkarsanız çok sağlam bir drama. Gerçekten kaliteli, geleceğin kültü sıfatını sonuna kadar hak eden ve insan olana işleyecek bir dizi. Aldığı 11 Emmy adaylığı da (ki kabulümdür tarafımdan, çok abartıldı ama sevdiğim için) bunu destekliyor. E.R.‘ın tahtı boşalttığı şu günlerde medikal dizilerin yeni tacını almaya en yakın ve yetkin olan bu dizi kaçırılmaması gerekenlerden. Üstelik TV tarihinin en iyi bölümlerinden biri olan “It’s A End Of The World (Part I), As We Know It (Part II)” ikilemesi de cabası.
https://www.youtube.com/watch?v=baRfki0-L2Q
yorumlar
Bunlar da iyice Türk dizilerine bağladı.
Şimdi
Ceksın ve Megi ayrılsın diyordum en son. Neyse ki ayırdılar. Yalnız daha iki saniye önce ayrıldın be kadından, hemen başka kadına gidiyorsun. İki dakka nefes al arkadaş.
Station 19 izlemediğim için kadını tanımıyorum. Bakalım tutacaklar mı?
* Richard’ın tarafı nasıl “olmadı” anlatamam yani. Bu adama neden ve nasıl solo bölüm yapacakları da anlaşılmaya başlandı sanki.
*
O zaman bir sorum var: Kayıp saatleri hapiste geçirecek olan Meredith mi yoksa Seren Serengil mi daha uzun süre hapiste kalmış olacak? Ne kadar ceza yedi şimdi bu?
Not: Ebeveyn olmamaya bağladılar ama Andrew haklıydı yahu? Bu kadına da iyilik yaramıyor.
@desperate houseboy Daha Josephine var.
Tamam Amelia, sizden sonra o dizi başlıyor, söylemene gerek yok
16×05:
Jo kısımlarını sevdim.
Gemma ne yapışık kadın çıktı be, üff!
@aytackara Tabii, daha o var sırada
Ay harbiden Türk dizilerine çevirdiler. Yakında bizi de
bırakırlar bu gidişle
Ayrıca Cristina’ya attığı mesaj ile selam çakmak
Bu kadar saçmalık yapmasanız sevimli gelebilirdi.
Ama mantıksız da kaçmadı. Sorsan Google Alert’e falan bağlarlar
* Bir de dalga geçiyorlar. Ayıp ayıp
* “Svetlana”yı izlemesi güzeldi.
* Link-Amelia tarafını izlemesi daha iyiydi bu bölüm. Schmidt ve Alex de renk katmış oldu.
Birisi cidden hamile.
Addison geri dönsün
Ay o
iyi saydırırdım
16×06:
* Ben de tam ay allah belanızı… diyordum ki şakaymış (!)

* Aksansız Svetlana bi garip geldi
* Link – Amelia kısmını ben de sevdim.
16×07 üzerine:
Aman ne hoş, bir bu eksikti. Bunu yapan Noel arasında ne yapmaz peki?! Help.
“Previously on Grey’s Anatomy” şeklinde bir bölüm olmuş. Ne buldularsa koymuşlar derken geçti.
* Lisansının alınmayacağı belliydi. Her şeyin olumsuzluğundan girmeleri de şaşırtıcı olmadı. Ben olur yolunu merak ediyordum, onu da eski hastaları getirmekte bulmuşlar. Fena fikir değil.
Ay yalnız Derek’in doktoru gitti arada?
* Miranda’yı ben artık hormonlara veriyorum. Ama Webber’la olan sahneleri güzeldi.
Bir de yahucum Jackson ve Maggie’yi öpücüğün kenarına getirip de döndürmek N-İ-Y-E?!
* Gelecek hafta sonbahar finali var ve bunlar yine bir şey(ler) planlıyorlar.
23 Ocak‘ta crossover varmış.
Gülmemeye çalışıyorum ama sabah sabah biraz sinirim bozuldu, olmayacak galiba.
* Maggie istifa etti.
* Jo, bebek aşırdı. Doğru anladım herhalde, alıp geldi.
* BU NİYE BU? Başa döndük resmen.
* Nur topu gibi DeLuca-Grey-Cormac oldu. Catherine’in Richard’ın aldattığını düşünmesi de cabası.
* Bir de sondaki kaza var. Station 19 tayfanın da görünmesi fena olmadı. 23 Ocak’ta birlikte döndüklerinde ikisini birden izlemek gereksin diye yaptılar (Promo) muhtemelen. Crossover demişlerdi.
Nico + S19’dan birisi olabilir diye düşündüm bir an. Daha az kullandıkları trans intörn harcarlar belki.
Ay
olsam kahkahayı basardım
Ay
Neyse ki en sonunda
buldu
Yang, yokken bile eğlendiriyor
Richard’ı zorla
bunlar
Maggie
Bunlar şimdi bize her hafta zorla crossover mı izlettirecekler?
EK: Owen
16×09:
Bunlar şimdi bize her hafta zorla crossover mı izlettirecekler?
kısmı biraz canımı sıkıyor. Hiç de oturup S19 izleyesim yok.
Amelia

O lafı sonradan çevirdiler de arada yapacağız dediler sanki. Ama dönüş bölümüne mecburen bakmak gerekecek anlaşılan.
İki tanesi hayatta.
P.S. Dönüşte cidden ilk 19’u izlemek gerekecek.
+Sarah Rafferty (Suits)
Birden fazla bölüm. İlki 30 Ocak.
@aytackara: Sarah Rafferty
EK:
Birisi doğurmuş. Kaldı… neyse.
Grey’s Anatomy Shocker:
Bitirin şunu artık, işkence etmeyin bize (bana).
Şiştim.
Ben de şimdi gördüm. Şiştim x2
Ben bişey görmedim henüz
Bakayım mı merak ettim?
@desperate houseboy: Bak bak
Bölümler başlayınca nerede bu diye sormazsın böylece. Eğer bir şey uydurup söylemezlerse tabii 
@desperate houseboy Baksan iyi olur.
@abidin77 Mecbur söylerler, çünkü haber vermediler. “Öbürü” de duruyor zaten.
Ek: 5. sezon finaliyle başlayan çile bitmiyor.
Zaten karar vermeme gerek kalmadan instagramdan cok alakasiz bir sekilde ogrendim

Sezon ortasinda pat diye… Sastim kaldim ne diim
O kadar ara verdiler ki son bölümün nasıl bittiğini unutmuşum. O yüzden ilk başta bi noluyoruz be deyip sonradan anladım.
Karev
Station 19 3×01 üzerine:
Crossover yapıyoruz dediler geldim. Gelmeseymişim de olurmuş.
GA 16×09’un sonunda olan malum olaydan dolayı daha geniş kapsamlı ve ciddi bir şey beklemiştim. Hiç değilse iki diziyi daha iç içe geçmiş halde buluruz diye umuyordum. Olmadı tabii ki. Böyle crossover yapacaksınız yapmayın yani.
Station 19 ağırlıklı bir bölüm olmuş resmen. Ben daha lineer bekliyordum. Grey’s Anatomy’den iki-üç karakter “konuk” oldu, onlar da mecburen oldu desem daha iyi. Hastane yoktu, Meredith bile yoktu! Station 19 karakterlerinin yaşadıkları haliyle ilgimi çekmedi, izlemediğim dizinin 3×01’ini izliyorum ayol zaten niye çeksin. Bölümün hızını artırırarak izlemeye devam etmek doğru kararmış.
İtfaiye draması lazım olduğunda sizin yerinize Chicago Fire da iş görüyor. CHICAGO serileri daha güzelini yapıyor bu işi, daha ne diyeyim? Gidip aslını izleyeyim ben. Kızım bana Meredith’i bağla.
Bakmaya gerek yok yani. O zaman doğrudan buna girerim yarın.
* Ben’i saymazsak -ki sayılmaz- bunda da sanırım nerdeyse hiç Station 19 karakteri yoktu. Yine söylemiş olayım, böyle crossover mu olur be?! Evet be.
* Ortalamanın bir tık üstü bir bölümdü. Bununla olur. Thanks.
+ Maggie’yi son 3 dakika görene kadar olmadığını fark etmedim bile. Kuzeni için dava edilmesi iyi fikirmiş yalnız. Suçluya yakın bir şey olmasını da kullanarak kendisinden kurtulsak mı sezon finalinde?
+ Bir tarafta “Bu bebek kimden?”, diğer tarafta Koracick’in suratı. Öte tarafta ise bilmem kaç sezondur sabırla beklediğim şey. Vallahi ayıp oluyor ama bana oluyor.
@desperate houseboy Mecburlar aslında. Sonsuza kadar idare edemezler. Ara vermiş olsa neyse de. “Öbürü” de duruyor zaten.
@abidin77 Olmaz ama olur da bir şey öğrenmek istersen sorabilirsin.
@aytackara Station 19 elemanlarının olduğu kısımları atlayarak hızlıca baktım. Her hafta böyle yapacağım herhalde.
Ya ben bu intörnlerin tamamına yakınına kılım. Normal zamanlarda da çekilmiyorlar, kriz anlarında da. Nerede bizimkilerin ilk sezonlardaki hali, nerede bunlar.
Neyse, Grey’e bakayım şimdi de.
@abidin77 Bu da aklımdan geçti. Eğer GA’nın yeterli gelmediğini düşünürsem öyle de yaparım.
@dkamoy Vaping, A.B.D.’de bir şekilde gündem oldu herhal. 16×11’le birlikte üç etti bende.
* Seni o kadar anlıyorum ki.
*
* Catherine ve Richard boşanabilir mi? Çok içimden geldi. Anası, oğlu, babası, kızı ilişki meselesini beceremiyorlar işte. Olmuyorsa zorlamayın anacım.
* Bir de bu bölümü izlerken Schmidt’i oynayan oyuncu bu arada Freeform’daki filmi çekmeye mi gitti diye düşündüm. Gay romance bir TV filminde oynadı.
Aman Mer, bir İtalyan olanı ile bir İrlandalı olanı ile flört edip duruyorsun. Kararını ver. Gerçi bu ikisi de sana genç. İyice Acuna döndün.
Maggie Pierce işi mahkeme gitmeden kapansın.
Amelia, biri gitti, geriye kaldı iki. Doğurana kadar bu 4’lünün dramasını çekeriz artık. Gerçi doğurmadan da öğrenebiliyorlar, öyle yapsınlar.
Neeee, Harvey ölmüş mü?
Karevimizin adı var, kendi yok
Bu hafta Station 19 olanına bakmaya gerek yok anladığım kadarıyla.
Ailecek beter olabilirsiniz. Yine de hastanelik olmayın gerçi.
* Levi kısmı bu diziden beklenir ölçüde başladı ve devam etti.
* Karev’i ismen de olsa kullanmaya devam ediyorlar. JC de jenerikte. Sezonun sonuna kadar da böyle devam eder, sonuna doğru veya diğer sezonun başına bir şey bulurlar herhalde. Artık uçak düşmesi mi olur, araba kazası mı siz bilirsiniz. Tam o sırada bakmışsın hooop bu sefer de Jo hamile.
Catherine’in son hamlesi…
da nedir ya, oha!
zengin olunca yapılacak ufak şımarıklıklar
@abidin77: Tam öyle olmuş
16×13:
* Koracick’i köşeye iyi sıkıştırdılar.
* Hala Karev diyorlar!
* Öf Amelia BSG! Yaptır işte şunu.
* Şu Koreli’ye baştan beri bi ısınamadım zaten.
* Dans olayı güzeldi.