
Bu sene gümbür gümbür gelip, bomba gibi devam eden yeni Showtime dizimiz Homeland, 8. bölümü arkasında bıraktı. Sezonu 12 bölüm olarak planlanmış iddialı yapımımızı merak edenleri aşağıya alalım.

Dizimiz, daha sezonun başlarında 12 bölümlük 2.sezon onayını kaptı bile. Mutfağında, daha önce Buffy the Vampire Slayer, Angel, The X Files gibi projelere iş yapmış Howard Gordon ve yine The X Files, 24 ve Dawson’s Creek‘in arka planında yer almış Alex Gansa‘yı bulunduran yeni dizimizin en çekici yanı, bitmek tükenmek bilmeyen gizemli havası.

İlk bölümden ispiyonvererek konuya değinelim:
Nicholas Brody, bir Amerikan deniz çavuşudur. 2003 senesinde savaşta kaybolan çavuş, 8 sene sonra Afganistan’da bir terorist sığınma evinde bulunur. Bu olayın ardından, ülkesinde bayağı heyecanla karşılanan Nicholas’a herkes kahraman gözüyle bakmaktadır. Ulusal kanallar onunla röportaj yapmak ister, durmadan haberlerde ona yer verilir.
Diğer bir yanda da CIA çalışanı olan Carrie Mathison vardır. Görevinin bir dönemini Irak’ta devam ettiren Carrie, orada bulunduğu zamanlarda, savaş esnasında esir tutulan Amerika tarafından birinin saf değiştirip köstebeklik yaptığı bilgisini edinir. Çavuş Nicholas ülkeye döndüğünde de 8 sene boyunca nasıl hayatta kaldığını merak edip, bunun peşinden koşar. Carrie için artık baş şüpheli Nicholas Brody’dir.
Yani dizimiz, Çavuş Nicholas’ın gerçekte kahraman mı, yoksa köstebek mi olduğu muamması üzerine kurulu.

Şimdi biraz da kadrodan bahsedelim:
CIA çalışanı olan Carrie Mathison’u, bir televizyon dizisinde en son 1995 senesinde yer almış (tek sezonluk My So-Called Life) ve daha çok sinema kariyerine yönelmiş olan güzel aktrist Claire Danes canlandırıyor. Gizemli Nicholas Brody olarak da, en son 2 sezon sürüp iptal olmuş Life‘ın başrol oyuncusu Damian Lewis var.
Bu iki önemli oyuncunun haricinde, kalanlar da bayağı dişe donunur isimler: Başka bir CIA çalışanı Saul Berenson’ı, Criminal Minds, Dead Like Me ve Chicago Hope‘tan bildiğimiz, güzel sesiyle de dillere destan olan Mandy Patinkin; Nicholas’ın eşi Jessica Brody’yi ise, en son V‘de, daha önce de tek sezonluk efsane olarak sayılan Joss Whedon klasiği Firefly‘dan bildiğimiz albenili oyuncu Morena Baccarin canlandırıyor. Merak edenler, kadronun kalanına buradan ulaşabilirler.

Nefes kesen bu sürükleyici yeni diziyi herkese öneriyorum. “Bu tarz konular ilgimi çekmez” diyenler de, “Amerikan propagandası vardır canım bunda” diye düşünenler de en azından 1 bölüm olsun şans tanısınlar. Çünkü bambaşka ve kaliteli bir hikaye sizleri bekliyor. İzleyecek olanlara şimdiden iyi seyirler.
yorumlar
eklemelerinizle biraz daha mantıklı geldi neyse ya dediğiniz gibi izleyip tadını çıkaralım.
son 2-3 bölüme kadar biraz boş gözlerle izliyordum ama yine toparladı beni son bölümleriyle homeland.
Fena degildi.
Güya The Affair’in yaptığına şaşırmıştım ama şu an Homeland’in yaptığına diyecek söz bulamıyorum…
@unfortr
Ben ağzını açınca lafın gideceği yeri anlasam da o derece farkında değilim. Ama az üstte konuştum dediğim arkadaşım alıntılıyorum “O kulübe vakti Jonas’la yaptıkları konuşmada anlamıştım.” dedi valla.
@aytackara: Valla onun antenler iyi çalışıyormuş
Ben adamın ağzından böyle bir şey çıkacağını son ana kadar tahmin edemedim.
Geçen sezon finali kadar olmasa da sakin bir final oldu.
Homeland finale hits Season High
5. sezon genel olarak fena degildi. Begendim diyebilirim.
Güzel bir sezon finali oldu.
Bu sefer sezonu New York’ta çekeceklermiş.
Bunlar da gelecek sezonda seçimi işleyeceklermiş.
Quinn ile ilgili açıklama yapmışlar.
Sezon finalini izleyen anlar ne olduğunu, tabii ki spoiler ayrıca.
Az yukarıdaki Variety haberi ile Homeland sezonunun Seçim Günü ile Göreve Başlama Günü arasında geçen iki ayı konu olacağı açıklanmıştı.
Seçilmiş başkan kadın olacakmış. Başkanlık için yarışan günümüz adayların karışımı bir karakterde. (Trump’un saçını almaz umarım diye espri de yapmış TVLine.)
Elizabeth Marvel (House of Cards), Homeland’in yeni sezonunda az yukarıda da bahsettiğim seçilmiş başkanı oynayacakmış.
bu kadını da siyasetle o kadar özleştirdim ki… sanki senelerdir çabalayıp duran ama bir türlü koltuğuna kavuşamayan bir kadınmış gibi. neyse şükür kavuşmuş. bu izlenime neden kapıldığımı da bilmiyorum.
Robert Knepper, tekrar eden bir rolle 6. sezon kadrosuna katılmış.
https://www.youtube.com/watch?v=m9MvePNpnGg
İlk bölümü Showtime üyelerine özel olarak erkenden internete vermişler bugün. İki haftaya kadar bir şekilde bize de gelebilir.
6×01 malum malumlarda
@aytackara: Çabuk geldi yahu
@abidin77 İngilişçe altyazısı bile gelmiş hatta.
@aytackara: İyiymiş
Keske su Pirate’in koydugu malum karakterli posteri koymasaymis veya ispiyon icine alsaymis. Bariz bir spoiler var icinde. 5. sezon finalini izleyenler ne demek istedigimi anlamistir.
@FerdiDinli Poster gözüme güzel gelince paylaşmıştım. Diziyi izlemediğim için ne nedir bilmiyorum haliyle. İstemeden ispiyona sebep olduysam kusura bakılmasın. Sildim şimdi.
@Pirate Yok canim nerden bileceksin izlemiyorsan. Problem yok.
Haber ilk çıktığında üstü kapalı ben paylaşmıştım da cidden esprisi kaldı mı onun? 7 ay geçmiş. Bir sürü haber çıktı, fragmanlarda da bariz sinyal verdiler falan. Az yukarıda Abidin’in bir haberinde de var bu olay mesela.
Bugune kadar gormedigime gore kalmis bir esprisi evet. Fragmanlari falan da izlemiyorum 99% izledigim bir diziyse. Her turlu spoilerden kacinirim.
Tamam sen kaç.
Ben daha 5. sezonu izlemedim. Muhabbetin ne olduğunu anlamadığıma göre ben de başarmışım ispiyondan kaçmaktan. Hayret ediyorum bu başarıma.
ne posteri bu ya merak ettim ispiyon içine alsaydınız silceğinize. adamlar poster hazırlıyorsa nasıl bir spoiler içerebilir ki merak ediyorum.
(Güncel olmayan bakmasın)
valla ben de anlamadım olayı tam ama zaten sezon başladı anlarız artık
Daha önce de olduğu gibi, her şeye giriş yaptıkları bir bölümle gelmişler. Bölüm sonu fragmanına bakarsak zamanla açılacaklar herhalde.
Carrie’yi izlemeyi özlemişim
Sezon resmen başladığında diziyi ortalıkta bulamaz hale gelirseniz şaşırmayın efenim.
Beklenmedik değil.
İlk bölüm erkenden nete düşünce bunların da jeton düştü galiba.
Ben bunların üstüne Digiturk de harekete tam geçmeye karar verse neler olur onu merak ediyorum. Üç kanal FOX’ta, 4 tane de Digiturk’te var.
Legion için de benzer bir yasak gelecektir.
https://twitter.com/oktaysigirci199/status/817407527159824385

https://twitter.com/oktaysigirci199/status/817408605347610624
Walking Dead ile aynı şey mi? Onda ne olmuştu? Yine bulunuyordu sanki “aç”malı ya da “açık” siteden? İzlediğim bir şeye denk gelmedi daha, bilmiyorum o yüzden vaziyeti.
Aynı. Bunu da FOX Crime yayınlıyor.
TWD’de kıyıda köşede kalanlarda anca hale geldi veya onlarda da gitmiştir belki. Detaylı ilgilenmedim ben de. Bilindik sitelerin çoğu elleşmedi, birazı da bir-iki bölümden sonra daha dokun(a)madı.
Ama yabancı altyazı sitelerinden birisine bir kişi düzenli olarak Türkçe altyazı çevirip yükledi. Altyazı ihtiyacı öyle giderildi. AHS ve The Exorcist’i bilmiyorum.
Anladım. Tişkirlir.
Hep birkaç sezon izleyip bıraktığım diziler.
Geçen bi Homeland özler gibi oldum ama benim bıraktığım yerden sonra çok değişmiş. O yüzden otur oturduğun yerde deyip vazgeçtim dönmekten. :))
Pfff sonunda izledigim bir diziye denk geldi bu olay. Homeland’i ingilizce altyazi izlemek istemiyorum valla ama abidik gubidik bi ceviriyle de izlenmez ingilizce devam etcez artik.
@rpdi şöyle deyim ilk önce game of thrones yasakladılar(ki bence bu sene de yasaklı olacaktır. ) Walking Dead şu ana hiçi bir site de yayınlanmıyor en son geçen hafta korsan siteleri mahkem kararıyla kapatılmıştı.(gerçi sonra da başka adresleri ile çoğu geri döndü.) şimdi de bu.