It’s Always Sunny in Philadelphia || Tanıtım
87 yorum okakacukaka 21 Ocak 2016 08:20
Ekranlarda 10 sezonu devirmiş ve 11. sezonuna geçtiğimiz günlerde başlayan sıcacık bir komedinin tanıtımıyla sizlerleyim; It’s Always Sunny in Philadelphia. 4 Ağustos 2005’te FX kanalında 7 bölümlük ilk sezonuna başladı ve tam 9 sezon burada yayınlanmaya devam etti. 10. sezonla beraber kardeş kanal FXX‘e transfer oldu ve yayın hayatına orada devam etmekte. Gelin dizimizi biraz daha yakından tanıyalım.
Güney Philadelphia‘da, Paddy’s isimli İrlanda barındayız. Kahramanlarımız bu barın sahibi, sorumsuz, ahlaki değerleri yerinde olmayan ve yaşlarına uygun davranışlarda bulunmayan beş kafadar. Kendilerine The Gang (Çete) diyen bu kafadarlar en basit olayları bile çok fazla abartabilen, son derece bencil, açgözlü, sahtekar, iki yüzlü, yanındakini bir anda satabilen ahlaksız kişiler. İşte komedi de buradan çıkıyor. Her bölüm ayrı ayrı olaylar üzerinden başlarından geçenleri izliyoruz. Her ne kadar barın sahipleri de olsalar bölümler çoğunlukla barın dışında gelişiyor ve çok geniş bir mekan çeşitliliği var.
Dizi, başrol oyuncuları olan Rob McElhenney, Glenn Howerton ve Charlie Day tarafından yaratıldı. Ayrıca senaryo da yine bu ekip tarafından yazılmakta. Oyuncu kadrosundan Charlie Day ile Mary Elizabeth Ellis ve Rob McElhenney ile Kaitlin Olson evliler. Belki de bu ilginç ayrıntı sayesinde dizi tam bir aile havası içinde ve samimi geçiyor. Ayrıca izlerken dikkat ederseniz birileri konuşmak için diğerinin konuşmasının bitmesini beklemeyip bir anda atlayabiliyor, hatta hep beraber toplu halde konuşabiliyorlar. Bu da diziyi izliyor olmaktan ziyade sanki o ortamdaymışsınız hissi yaratıyor.
KARAKTERLER:
Charlie Kelly:
Barın ortaklarından biri. Mac ve Dennis ile bu barı açtıklarında tek bir amaçları vardır: Kızlarla yatmak. Ne kadar başarılı olacaklar orasını izleyip öğrenelim. Bencil, okuma-yazma bilmeyen, öfke kontrolü bulunmayan ve çok çabuk gaza gelen biri. Eğer konuşmasında bir şeye vurgu yapmak istiyorsa bağırmaya başlar. Kesinlikle benim favori karakterim. Charlie rolünde Charlie Day‘i izliyoruz.
Mac:
Barın diğer bir ortağı. Biraz cahil gibi dursa da aslında grubun genelde en bilgili üyesi diyebilirim. Bir konuda araştırma yapıp hemen çeteye koşar. Biraz saf, diğer üyeler gibi bencil, sahtekar ve ahlaksız olabiliyor. Kendini kaslı ve atletik yapılı sanmaktadır ama tabii ki de öyle bir şey söz konusu bile değildir. Mac karakterini Rob McElhenney canlandırıyor.
Dennis Reynolds:
Kendisi son ortak ve aynı zamanda barmen. Deandra‘nın (“Dee”‘) ikizidir. Kendini çok beğenmiş ve kibirlidir. Hatunlara yazma konusunda kendine çok güvenir. Diğer herkes gibi birilerini satma konusunda çok ama çok iyidir. Dennis karakterine Glenn Howerton hayat vermekte.
Deandra “Dee” Reynolds:
Şef garson ve Dennis‘in ikizi. En büyük hayali oyuncu olmaktır ancak oyunculuk yetenekleri pek de iyi sayılmaz. Çetedeki tek hatundur. Ancak hatun olması sizi yanıltmasın. Diğerlerinden çok daha bencil, satıcı ve ahlaksız olabilmekte. Dee olarak karşımıza Kaitlin Olson çıkıyor. Kendisi izlediğim komedi dizileri arasında rol alan en tatlı, sevimli ve komik başrol hatunlardan biri. Ben bayılıyorum, sizin de seveceğinizi düşünüyorum.
Frank Reynolds:
Çeteye çok azıcık geç katılıyor. O katıldıktan sonra dizinin seviyesi çok yukarıya çıkıyor. Dolandırıcı, sahtekar, bencil, ahlaksız ve daha birçok kötü özelliği bünyesinde barındırıyor. Ayrıca son derece komik. Aynı zamanda Dennis ve Dee’nin babası. (2. sezon 10. bölüm ispiyon) Sonradan Dee ve Dennis’in Frank’in öz çocukları olmadığını öğreniyoruz. Frank karakteriyle karşımıza usta oyuncu Danny DeVito çıkıyor.
Ayrıca Garson Kız (The Waitress) rolünde Mary Elizabeth Ellis, çetenin baş belası McPoyle kardeşlerden Liam rolünde Jimmi Simpson ve Ryan rolünde Nate Mooney karşımıza çıkıyor.
Tam kadro için buraya bakabilirsiniz.
ÖDÜLLER VE ADAYLIKLAR:
Kazanılan:
- 2011 Satellite Ödülleri – En İyi Komedi veya Müzikal Dizi
Adaylıklar:
- 2008 Satellite Ödülleri – En İyi Dizi (Komedi/Müzikal)
- 2008 Satellite Ödülleri – En İyi Aktör (Komedi/Müzikal) “Danny DeVito”
- 2011 Satellite Ödülleri – En İyi Aktör (Komedi/Müzikal) “Charlie Day”
- 2012 People’s Choice Ödülleri – Favori Kablolu Dizisi (Komedi)
- 2013 People’s Choice Ödülleri – Favori Kablolu Dizisi (Komedi)
- 2011 Critics Choice Televizyon Ödülleri – En İyi Aktör (Komedi) “Charlie Day”
SON SÖZ:
Daha önceden bu dizinin şöyle bir tanıtımı vardı. Birazcık daha detaylı olarak tanıtım yazmak istedim. Biraz yavaş başlayıp sonradan vites arttıran oldukça samimi bir komedi dizisi izlemek istiyorsanız sizleri It’s Always Sunny in Philadelphia dizisini izlemeye davet ediyorum. İzleyecek olanlara şimdiden iyi seyirler dilerim
Tanıtım Fragmanı:
yorumlar
Dizi her zaman kendi yoluyla toplumun yaralarına parmak basardı. Bunu yaparken de iyi güldürürdü ama. Bu sezonsa bu yaraları gözümüze gözümüze sokup hiç güldüremediler maalesef. Muhteşem bölümler çıkacak o kadar konu ziyan oldu resmen. (Times’s Up muhabbeti, Eagles’ın şampiyonluğu)
Neyse bu sezon da böyle olsun madem.
Ek:
13. sezon üzerine:
12. sezonun çok altında kalmış olsa da yine de severek izledim tüm sezonu. Özellikle sezon finali çok hoşuma gitti. Değişik ama oldukça güzeldi. Bakalım gelecek sezonlarda neler olacak. Umarım tekrardan bizi dolu dolu güldürürler.
Poster
Harika olmuş poster.
Şu dizinin posterlerine bayılıyorum ya
14 x 01 üzerine:
Bu da güzel bir bölümle dönmüş, özlemişim kerataları
14 x 10 (Sezon Finali) üzerine:
Güzel son iki bölümle veda etmişler. 9 u 10 a göre daha çok sevdim. Yani bu sezon nasıl geçti anlamadım valla. Yine her zamanki moddaydı. 13. sezon gibiydi aslında bu sezonda çok aşırı iyi değildi ama alışkanlık oluşunca diziye karşı akıyor bir şekilde.
Gelecek sezonda görüşürüz
(Daha onay almamış bu arada ama alır herhalde.)
Yetiştim. Nihayet.
Salgının artık hatırlayamadığım bir noktasında aklıma düşünce başlamıştım. Çoğunluğunu haftada 1-2 bölüm düzeniyle izledim. Bölüm sürelerinin kısalığı ve sezonların az bölümden oluşması işime de geldi.
Özellikle son 3-4 sezonu bayağı hızlı izledim. Yeni sezon öncesi güncele yetişebilmek adına bu sefer neredeyse günde 1-2 bölümle ilerledim. 14 sezonun akıl kârı olduğu düşüncesinde değilim gerçi, yanlış olmasın. Akıl, fikir, sabır…
Neyse beğendim haliyle. Öteki türlü böyle bir tempoyla komedi de olsa izleyemezdim diye düşünüyorum.
Başlarda hangisinden daha çok nefret ettiğimi düşünüyordum, sonlara doğru hangisini daha fazla sevdiğimi düşünür oldum. Bu durum hepsinin kendi içinde rezil bireyler olduğu gerçeğini elbette değiştirmiyor. Dizi de zaten tam olarak bunu bünyesinde çok iyi eritiyor.
Dizinin özellikle 9. sezonla birlikte rutine geçtiğini de düşündüm bu arada. Hala kendi çapında gayet iyi ama bende nihayetinde alışkanlığa döndüğü dönem bu civar olabilir. Hakkını da vereyim, Charlie Work gibi bir bölüm ise 10×04’te geldi mesela. Normalde pek umursamam ama bittikten sonra ilk işim IMDb’ye gidip puanına bakmak oldu. 9.8 ile hala dizinin en popüler bölümü çıktı. Modern Family’nin en yüksek puanlı (9.5) bölümü olan Apple bölümünden (6×16) aldığım zevki aldım. Keza Mac’in etrafında da hiç fena dolanmadılar baktığında. 13. sezon finali mesela. Uzun sürdü sadece.
Velhasıl bir sürü bölümün elimin altında olmasına ve joker görevi görmesine o kadar alıştım ki ister istemez boşluk olacak gibi. Sonbaharda 15. sezonuyla yeniden görüşmek dileğiyle o zaman.
Not: Mythic Quest‘e bunun sayesinde başlamış oldum. Charlie Day ve Rob McElhenney’in elinden çıktığını görünce ilgimi çekti. Rob, zaten sanki Mac’in biraz daha akıllı bir versiyonunu oynuyor. Hatta Cricket, öbür tarafta David’i oynuyor.
Kaitlin Olson’u öncesinde The Micks’te ve Flipped’de de izlemiştim. Buna devam ederken Hacks‘te çıktı karşıma hatta.
@aytackara: Ben sen Mythic Quest izlerken acaba bunu izliyor mu izlemiyorsa Mythic Quest neden izliyor niye kendi kendime sormuştum
@necdetcem7 Birinin 20 diğerinin 154 bölüm olduğuna dikkatini çekmek isterim yalnız ^.^
Oyun dünyasına pek ilgim olmadığı için muhtemelen başlamazdım gerçi, ona bir şey diyemem.
15’i çekmeyi yeni bitirmişler.
Season 15: Official Trailer
Luck Of The Irish – Season 15 Preview
Temmuz ayında yetiştiğim için düzenli şekilde izlemem gerekmemişti. Bakalım nasıl olacak.
* 2020 bölümünü daha çok beğendim.
* İkinci bölümde gündem odaklı ilerlemişler. Laf sokma biçimlerini destekliyorum sanırım. Günümüz “woke” ve “cancel” kültüründe içerik üretmek ister istemez daha zor bir hale geldi. Mutlaka birinin hassasiyetine dokunuyor.
Daha önceki eleştirileri de yedirmişler hem.
15 x 01 üzerine:
Diziye yakışır baya hoş bir giriş bölümü olmuş, özlemişim bu pislikleri
2 yıl olmuş valla baya uzun ara. Acısını çıkarttığımız bir sezon olur umarım.
Ben bu sezonun çifter çifter yayınlanacağını tam olarak az önce fark ettim.
“Bu hikaye nereye gidiyor?” diye izlerken gittiği yeri anlamak güzeldi Yine ilk bölümü ikinciden daha fazla sevdim.
15×04 üzerine:
Sanırım COVID’in de etkisiyle ekstra oyuncuda sınırlı kalmaya çalışıyorlar ya da bana öyle geldi.
15×08 (Sezon finali) üzerine:
Sezon finali İrlanda bölümlerinin bence en iyisiydi. Hatta sezonun (bence) en iyisi de olabilir. Bu sezon hem 8 bölüm olduğundan hem de çifter yayınlandığından çabuk bitti.
Her zamanki ayarından daha aşağıda bölümleri olsa da bu (ahlaksız) ekibi ve kafayı seviyorum. 16’yla görüşmek dileğiyle.
Ben bu diziyi hiç övmemişim sanırım. Neredeyse başladığı zamandan bu yana düzenli izliyorum ve bir dizi kendini hiç mi bozmaz. Alanında tek olsa gerek.
Bir de podcaste başlamış üçlü. Bölüm bölüm analiz ediyorlar, onlarla beraber baştan izlemek zevkli olabilir.
The Always Sunny Podcast. Spotify’da gördüm ben ama muhtemelen Appleda, Amazonda falan da vardır.
Ben bu sezonun 8 bölüm olduğunu bilmiyordum. Güzel bir kapanış olmuş. Diziyi özlemişim ve bu sezonu sevdim. Muhtemelen COVID sebebiyle farklı bir konu yoluna girdiler ama bu konuda güzel ilk defa
Gelecek sezonda görüşürüz.
Disney+ TR’ye gelmiş.
Bryan Cranston + Aaron Paul, 16. sezona konuk gibi duruyor.
Season 16 Official Trailer
S16 poster
Jimmi Simpson yeni sezonda var.
* Bazen ülkeden çıksan da ülke senden çıkmıyor işte. Bunların da enflasyona dalacağı tuttu.
* Diziyi ve bu lanet ekibi biraz özlemişim.
Bir de tamam, Mac biraz geri zekalı ama amcasının gay olmaktan bahsettiğini nasıl anlamaz yahu?
16×01-02 üzerine:
Ben de diziyi ve ekibi özlemişim. İlk bölümü cidden tam bizle ilgiliydi cidden, bayılarak izledim.
Güzel başladılar umarım böyle devam eder.
16×05 üzerine:
– Malum ikilinin konuk olduğu bölüm buymuş. Sonlara doğru gelen o tirat beni özellikle eğlendirdi.
– Bu bölümün fikrinin Rob McElhenney’den geldiğine ve Ryan Reynolds’tan esinlendiğine emin gibiyim ama kanıtlayamam
S01E03
Komedilerde ilk sezonlar en zor olan olur ama daha 3.bölümden diziyi seveceğimi hissettim.
Dee şimdiden farkını belli ediyor ama Dennis ve Charlie de beklediğimden çok güldürdü, devam ederim buna.
Ooo çok çok daha iyi olacağına emin olabilirsin @Vesper,
16×08 (Sezon finali) üzerine:
Dennis odaklı bölüm, özellikle son kısımda olanlarla birlikte hoşuma gitti. Yalnız sezon finali gibi durmadı, sezonun ortaları içindi sanki. O da bu dizinin yapmayacağı şey değil tabii ki.
Bu sezon arada derede çabuk geçti benim için. Anlamadım sanki nasıl bittiğini. Seviyorum tabii ki bu manyakları. Döndüklerinde görüşürüz.
S01E04
Bölüme transseksüel biri konuk olunca sınırların aşılacağını biliyordum ama bu kadarını da beklemiyordum Güncel sezonlarda bunların ne kadarını yapabilecekler merak ediyorum.
İzlerken hangi karakter daha kötü birisi acaba diye düşündüğüm oluyor. Zirvedeki isim (Dee hariç) her bölüm değişiyor. Bu bölüm Dennis zirvedeydi
S02E01
Danny DeVito ne zaman gelecek diyordum, geldiği gibi de bölümü çaldı
Başrollerin her biri çok çok kötü insanlar ama Charlie’nin ara sıra doğru şeyi yapmaya diğerlerini ikna etme çabasını seviyorum, hiçbir zaman işe yaramıyor tabii.
Dizinin en iyi bölümüydü, Charlie’nin olayları ciddiye alıp, mükemmel planlar kurduğu bölümleri izlemek acayip eğlenceli, bu bölümlerde kendini aşıyor. Zaten bu yüzden en sevdiğim karakter o.
Hangi karakter en kötü birisi yarışında Dennis yine zirvede.
Dee’nin Charlie’ye dönüp
Dennis’in Mac’in annesi ile yatmam lazım dediği anda kameranın Mac’in annesine döndüğü anda da kahkahalara boğuldum.
S03E15 Sezon Finali
Ya Charlie, bir tek barı ödül olarak ortaya koymadığın kalmıştı Charlie’nin okuma yazma bilmemesi acayip bir olay, her seferinde başlarını belaya sokmayı başarıyor.
Evet, aynı bölümde 2 karakterin de söylediği gibi Dennis dünyanın en büyük pisliği, kendisi de biliyor.
Charlie’nin Dennis ile Dance off yarışmasındaki performansı
Tabii ki de bir Hannibal bölümü gelecekti. Dee ve Charlie’nin morgda
S04E03
4.sezon ateş ediyor. Geçen bölüm Sweet Dee’ye waterboard işkencesi yaptılar(Frank yılın babası), bu bölüm de Charlie suratına voleybol topuyla defalarca vurdu
Sweet Dee’nin ‘blackface’ makyajıyla ekrana gelmesini de gördük ne yazık ki. Bu kız dizinin ilk sezonunda aklı başında biriydi bir de Tabii bu sahnelerden sonra bölümün platformlardan kaldırıldığı bilgisi şaşırtmadı.
S04E12
Bizimkilerin Juarez ailesine yaptıkları hakkında söyleyecek bir şey bulamıyorum. Hepsi hem de hepsi uzun bir süre hapse girmeyi hak ediyor Sonu Juarez ailesi için iyi bitti neyse ki.
S05E10
Dennis’in kadınları tavlamak için geliştirdiği D.E.N.N.İ.S taktiği ile dizinin en güzel bölümlerinden biriydi. Dennis sonrası bu taktiği ilk önce Mac’in sonra da Frank’in uygulamaya çalışmasına da çok güldüm, tabii ki onlar da ekmeklerinin peşindeler.
Kim en acımasız/kötü karakterimiz kısmında 5 sezondur Dennis zirvede ama D.E.N.N.İ.S taktiğini duyunca kendisine bu konuda taç takmak zaruret oldu.
Dizi HD yayın kalitesine geçince farklı bir şey izliyormuşum gibi oldu, alışırım zamanla.
Mac’in Carmen olayı karşısında verdiği tepkiyi anlayabiliyorum
Tabii ki de bir gün Charlie ve Frank
S06E02
Ya bu Uncle Frank sahneleri Night Man şarkısını duyduğumuzdan beri sahnelerinde bir garip oluyorum.
Çok gülüyorum o sahnelerde ama acayip garip sahneler.
S06E09
Klasik bir bölüm olarak başlayıp Lethal Weapon 5 sahneleri ile dizinin en iyi bölümlerinden biri oluverdi.
Özellikle Lethal Weapon 5’taki Danny DeVito sahneleri
Blackface konusuna da tam gaz giriş yaptılar tabii. Banlanan bölümlerden biri olduğuna da şüphe yok.
Bir malumun ilanı durumu olarak 2025’e kadar yok.
Geçenlerde bir ara Rob McElhenney’e Deadpool bahanesiyle sorduklarında çalışmalar sürüyor demişti.
Abbott Elementary ve It’s Always Sunny in Philadelphia crossover bölümü geliyor.
Abbott Elementary x It’s Always Sunny in Philadelphia Crossover Event
İş görür bir bölümdü. İkili gruplaşmalar genelde hoşuma gitti. Bölümün Dennis dozu azdı sadece. Ama görünen o ki diğer dizinin gelecek sezonunda aynı şeylerin 5’li ekibin gözünden anlatılacağı bir bölüm gelecekmiş. Onun ağırlığını oraya bırakmışlar.
– Dee de diğerleri gibi dengesiz bir karakter ama Gregory’den yüz bulamayınca “Gay zaten, Janine’e kolay gelsin diliyorum,” diyecek biri mi sahi?
– Mac’in kamu hizmet belgesini Ava’ya imzalatma çabasıyla eğlendim. Frank bildiğimiz gibiydi. Charlie’nin okumayı bilmemesini nihayet aradan çıkardılar.