RuPaul’s Drag Race — Tanıtım
152 yorum rpdi 21 Eylül 2018 08:51
Uzun zamandır ekranlarda olan ama son yıllarda iyice popülerleşen, izleyeni bağımlısı yapan; eğlence, mizah, yetenek, entrika, yaratıcılık, heyecan ve daha nicesiyle dolu bir yarışmadan bahsedeceğim: RuPaul’s Drag Race.
Bu yarışmada drag queen’lerin çetin yarışına tanık oluyoruz. Bu tanımdan kısaca bahsedersek…
Drag Queen, eğlendirme amacıyla abartılı kadın kıyafetleri giyerek ve abartılı feminen hareketlerle şovlar sergileyen erkek performans sanatçılarına deniyor. Göz alıcı makyajların da olmazsa olmazı olan bu kültürde komedi, abartılı oyunculuk / drama ve sosyal konulara dair hiciv de temel taşları oluşturuyor. Geleneklerin dışına çıkılabilmesi ve yeni bir şeyler katabilmek de işte bu yarışmanın konularından birini oluşturuyor.
Drag yapan herkesin eşcinsel olması zorunlu olmamakla birlikte çoğunun eşcinsel olduğu ve drag’ın eşcinsel kültürüyle çok sıkı bir ilişkisi olduğu bilinen bir gerçek.
Yarışmanın ana kahramanı RuPaul; Amerikalı drag queen, oyuncu, model, şarkıcı, söz yazarı, televizyon kişiliği ve yazar. Gece kulüplerinde sahne alarak başladığı kariyerinde çok yönlü, ikonik bir figür haline gelmiş biri. Adını vererek yaptığı bu yarışmada sunucu, yarışmacıların danışmanı ve baş jüri olarak yer alıyor. Kimin yarışmaya katılacağından kimin elenip, kimin Büyük Final’de birinci olacağına kadar her şeyi kendi belirliyor.
Amerika’nın yeni drag süper starını bulmak için yola koyulan yarışma 2009’da Logo TV’de yayın hayatına başladı. 9. sezonundan itibaren VH1’a transfer oldu. Şu ana kadar 10 sezonu yayınlandı. Ayrıca 3 tane de eski yarışmacıların katıldığı “All Stars” sezonu yapıldı. Sezonlar genelde 13-14 bölümden oluşuyor. Daha az bölümlü sezonlar var. Büyük Final ve bazı özel bölümler dışında bir bölümü 40 dakika civarı sürmekte.
Çok hareketli ve dolu dolu geçen yarışmanın bir bölümü ana hatlarıyla, mini challenge (görev-zorluk), maxi challenge ve elemeden oluşuyor.
Drag kültüründe hicivin çok önemli bir yere sahip olduğundan bahsetmiştik. Bu sebeple de sık sık güncel olayları ve popüler kültürü ele alıyorlar, verilen görevler bunlara yönelik oluyor. Yarışmacıların mümkün olduğu kadar iğneleyici olmaları; her an, herkese, her konuda laf sokabilen birer sürtük olmaları da önemli bir şey.
Her bölüm daha önce yapılmayan, çeşitli challenge’lar (meydan okumalar) belirleniyor ama geleneksel olarak her sezon tekrarlanan klasik challenge’lar da mevcut.
Drag çok yönlü bir kavram olduğundan yarışmacıların kendilerini istedikleri gibi ifade edebilmeleri için gerekli ortam sunuluyor. Kimi kraliçelerimiz çok iyi dans edebiliyor, kimisi çok iyi şarkı söyleyebiliyor, kiminin mizah yeteneği üst sınırda, kimisi oyunculukta çok başarılı, kiminin akıl almaz makyaj yetenekleri var… Bazıları modaya yatkın yönünü ortaya çıkarıyor, vücutlarına da çok iyi bakıp farklı ve aykırı tasarımlarını giyiyorlar. Yarışmacılar, bunların hepsinde kusursuz olmak zorunda değiller. Sadece bu becerilerin harmanlandığı görevleri ellerinden gelen en iyi şekilde yerine getirmeliler ve drag’ın temel özelliklerinden kopmamalılar.
Rupaul’a göre bu yarışmada yarışan iyi bir drag queen’in taşıması gereken 4 özellik şu:
Charisma (Karizma)
Uniqueness (Eşsizlik)
Nerve (Cesaret)
Talent (Yetenek)
Yani CUNT.
Mini challenge’lar, genelde yarışmaya hazırlandıkları atölye tarzı stüdyoda gerçekleşiyor ve yarışmacılara kısa bir süre sınırı veriliyor. Fotoğraf çekimleri, bir gözlük takarak rakipleri hakkındaki gözlemlerini olabilecek en sivri dille eleştirdikleri “reading”, rakiplerinin kuklalarını drag hallerine çevirip onları konuşturdukları “Everybody Loves Puppets” gibi gelenekselleşen örnekleri var.
Her bölümde mini challenge olmayabiliyor. Kazanan maxi challenge için bir avantaj elde edebiliyor. Mesela grup çalışması yapılacaksa kazanan kişiler lider olabiliyor, ufak çaplı ödüller kazanabiliyor. Sonra maxi challenge için hazırlıklar devam ediyor. Bu sırada konuklar, atışmalar, kavgalar, yardımlaşmalar, sohbetler derken oldukça keyifli bir ortam sunuluyor.
Buradan maxi challenge ve eleme için geliyoruz Ana Sahne’ye…
“Beyler, motorları çalıştırın ve en iyi kadın KAZANSIN!”
Maxi challenge’lar bireysel ya da gruplar halinde olabiliyor. Örnek verirsek bir konu belirlendikten sonra üç gruba ayrılıp skeç tarzında birer gösteri hazırlamaları istenebiliyor. Ünlü taklitleri yapabiliyorlar (Snatch Game). Ya da bir müzikal gösteri gerçekleştirebiliyorlar. Bireysel minik stand-up şovları yapabiliyorlar. Hazır metinden bir gösteri olabildiği gibi yarışmacıların kendilerinin yazacağı gösteriler de var. RuPaul veya o bölüme özel olarak gelen profesyoneller hazırlık aşamasında yarışmacılara rehberlik ediyor ama iş bölümünü planlamak, bazen metinleri yazmak, esprileri yerleştirmek, kıyafetlere karar verip yeri geldiğinde kendi elleriyle dikmek, peruklarını hazırlamak, makyajlarını yapmak, bazen doğaçlama ile yeni bir şey katmak ve dahası… Her şeyi kendileri halletmek zorunda. Maxi challenge’ların bu kısımları duruma göre (dekor gerekliliği vs. ) banttan olup eleme gecesi izlenmek üzere önceden çekilebildiği gibi bizzat jüri karşısında da yapılabiliyor. Gruplu challenge’larının sonunda çoğu zaman yine bireysel değerlendiriliyorlar.
Yine maxi challenge’larda en az bir tane podyum performansı isteniyor. Belirlenen “Kategori” için kraliçeler kendi hazırladıkları kıyafetleriyle podyumda boy gösteriyorlar.
Ve geliyoruz jüri değerlendirmesine…
Esas kadro dediğimiz jüri üyeleri sezonlar içinde bazı değişimler gösterdi. Yukarıdaki fotoğrafta yer alan ekip, bazı bölümlerde fire verse de şu aralar yer alan esas jüri. Ayrıca her bölüm ünlü bir kişi konuk jüri oluyor. Fakat en önemli gerçek şu ki RuPaul müdavim jüri, baş jüri ve son karar her zaman onun. Çünkü bu onun yarışması. Diğer jüriler sadece yorum yapıp RuPaul’a fikir vermekle yükümlü.
Yarışmacıların “güvende” olan bir kısmı sahne arkasına gönderildikten sonra kalanların yüzlerine karşı yorum yapılıp onlar da sahne arkasına gönderiliyor ve son bir değerlendirme yapılıyor. RuPaul jüriyi susturup “Kararımı verdim, kızlarımı geri getirin.” dedikten sonra haftanın birincisini ve elenme adayı iki ismi duyuruyor. Birinci; özel tasarım kıyafetler, tatiller ve kaliteli kozmetik ürünler gibi çeşitli ödüller kazanıyor. Elbette yarışmanın sonunda büyük bir para ödülü de mevcut.
En kötü iki kraliçenin elemeden kurtulma yolunda RuPaul’u etkilemek için yerine getirmeleri gereken görev ise şu:
Hayatları için lip sync yapmak!
Elemeden önceki gün bir şarkı belirleniyor ve bütün kraliçelerden bu ihtimal için hazırlık yapmaları isteniyor. Bölümün sonunda lip sync’te (senkron dudak) daha iyi olan kraliçe kalırken, diğer kraliçe yarışmaya veda ediyor.
RuPaul’un manzaraya göre iki kişiyi birden elediği veya kimseyi elemediği gibi istisna durumlarla çok nadir bile olsa karşılaşabiliyoruz.
All Stars sezonlarında ise bunun tersi bir format var. En iyi iki kraliçe mirasları için lip sync yapıyorlar (lip sync for your legacy) ve kazanan ödülü kaparken en kötü kraliçelerden birini de eliyor (give the chop).
Elenen kraliçe, sahne arkasındaki aynaya arkadaşları için bir mesaj bırakmayı ihmal etmiyor. Elemenin ardından, yarışmacıların sahne arkasına dönüp lip sync’ten sağ çıkanın aynayı temizlemesiyle başlayan yeni bölümün başları ise bazen hesaplaşmaların, yüzleşmelerin, gözyaşının ve daha nicesinin görüldüğü bir drama halini alabiliyor. Her an bu tip durumlarla karşılaşabilsek de özellikle bu kısımlara dikkat. Bununla da doyamayanların her bölümden sonra yayınlanan ve kamera arkasında dönenleri gün yüzüne çıkaran yarım saatlik Untucked! bölümlerini kaçırmaması gerekiyor.
İşte ana hatlarıyla böyle bir yarışma RuPaul’s Drag Race. Bu yazı, hiç izlemeyip başlamayı düşünenlerin kafasındaki soruları birazcık cevaplamıştır diye umuyorum. Bir süre sonra sizin de dilinize takılma ihtimali yüksek olan jargonuna ve diğer ayrıntılarına izledikçe aşina oluyorsunuz zaten.
***
Drag Race, benim çok fazla gözüme ilişse de bir türlü başlayamadığım ama pek alaka kuramadığım insanların bile izleyip konuştuğunu görünce artık daha fazla kayıtsız kalamayıp, sonunda da bu zamana kadar bulaşmadığıma şaşıp kaldığım bir şey oldu.
Netflix Türkiye, Türk izleyiciyle buluşturup sevgimizi kazansa da maalesef lisansı yenilenmediği için sezonlar kaldırılıyor. Şu an itibarıyla sadece 8. ve 9. sezonlar mevcut. 10. Sezon 30 Eylül 2018’de gelecek. All Stars sezonlarının ise henüz hiçbiri yayınlanmadı. Ayrıca Untucked bölümlerini de yayınlamıyorlar.
“Baştan başlamak zorunda mıyım, ortadan bir yerden girsem?” diyenlere ispiyon yemeyi fazla sorun etmeyecekseniz başlayın diyebilirim. Çünkü eski yarışmacılar bir şekilde tekrar boy gösterebiliyor, eski meseleler gündem olabiliyor. Sıkıntılı bir durum olabilir ama bölümlere ulaşmakta zorlanırsanız yapacak bir şey yok gibi. Elemeler ve birinciler elbette yarışmanın önemli bir tarafı ama sonuçta olay bundan ibaret değil. Ben de açıkçası bu şekilde karışık izliyorum.
Kraliçelerimiz çoğu zaman ne kadar başarılı olsalar da birilerinin başarısız olması elbette kaçınılmaz. Yani jürinin gülmesi gerekirken o an ifadesiz veya korkunç görünen suratlarına kamera odaklanınca, siz de ekran başından yarışmacıyla beraber yerin dibine girebiliyorsunuz. Hararetli tartışmalarda gerilebiliyorsunuz. Sonuçta yarışmacıların çoğu birer hikayesi olan insanlar. Bunları konuştukları zaman duygulanabiliyorsunuz. Ama bunlar işin küçük bir bölümünü oluşturuyor. Genel olarak baktığımızda doyasıya gülüp eğleneceğiniz, çok çılgın ve matrak bir yarışma olduğuna garanti veririm. Güçlü antidepresan etkisinde bir şey arayanlara özel olarak tavsiye ederim.
Son olarak seyredecek olan herkese keyifli seyirler…
AMİN!
yorumlar
Drag Race ve Untucked da onay.
All Stars ve Untucked da onay.
İlk bölümden sonra TVline ve TMZ’de ünlülerin kim olduğuyla ilgili yazılara denk gelmiştim. Orijinal Queer Eye’dan birisi olduğunu bildiğimden Carson’la denk geleceklerini tahmin ediyordum mesela. O liste aşağı yukarı doğru tabii bu durumda, kim-kimdir eşleşmesi pek aklımda yok ama Glee’den oyuncu olduğunu da hatılıryorum. Jenna Ushkowitz‘ı da saldık.
– Bu bölüm 5 kişi kaldıkları söylenince dank etti, o zaman 2 bölüme final var. 6 bölümde kapatacaklar sezonu ki geçenki de 4 bölüm sürmüş zaten.
Medya haberleri haliyle doğruymuş. Ben sezonu 6 bölüm sanıyordum bu arada, 8 çıktı. Kaldı 2 o zaman.
Snatch Game ünlü usulü nasıl olacak bakalım.
– Öncelikle RuPaul’s Drag Race UK 2. sezondan Cherry Valentine vefat etmiş.
Drag Race UK‘de 4×01’i izledim.
Fena açmadılar gibi, Spice Girls zaten kendiliğinden yetmiş olabilir. Bazı queenler özellikle dikkat çekici ama şimdilik seçim yapmasam daha iyi.
Next.
Stüdyo konukları içinde Ana Ortiz, Frankie Grande görmek hoşuma gitti. Videoyla aldıkları konuk da (+) oldu sayılır. Ünlülerle çalışmanın faydası işte.
Ok. Bu da böylece bitti.
– 15. sezon MTV‘deymiş. 6 Ocak.
– RuPaul’s Secret Celebrity Drag Race 3. sezon da gelecekmiş.
– Global All Stars da gelecek.
– Brezilya, Almanya, Meksika versiyonlarına da onay vermişler.
RuPaul’s Drag Race Season 15 Cast
15. sezon ilk 2 bölümü izledim.
– Bu sezon ağırlığı TikTok’a vermişler ve bulabildikleri fenomenleri getirmeye çalışmışlar anlaşılan. Bazıları şimdiden dikkat çekiyor tabii daha ilk haftadan herhangi birisine takılmış değilim.
– Ross Matthews’un aşırı bronzluğu saçma şekilde dikkatimi dağıttı. Ariana Grande yer aldığı kadarıyla bonustu. Birbirlerinin esprilerine zoraki gülmeye çalışmalarına girmiyorum tabii ki.
Not: Yadırgamak gibi olmasın (ya da olsun), Irene’in yetenek şovu neydi öyle?
Buna da girdik bakalım, elbet bir şekilde azalarak bitecekler.
İlk iki bölüm 1 saatti ama 15×03, 45 dakika sürdü. MTV’ye geçişin böyle bir etkisi oldu anlaşılan.
14 queen ile Snatch Game yapmaya niyetlenip bunu bir de 45 dakikaya nasıl sığdırabildiler, merak ediyorum. Haftaya anlarız.
Beklediğimden hızlı ilerledi. Son kısmı biraz daha çetrefilli yapmalarını beklerdim yalnız, onun dışında bir derdim yok.
4 queen arasında lip-sync olur demiştim ben, Ru nasılsa herkes Sasha + Anetra bekliyor diye riske falan da atmayıp 2’ye indirdi kendince. O vakte kadar da 4 adayı birden köpürttüğümüzle kaldık yalnız
Sonrası da makuldü. Ben “tie” olsa da itiraz etmeyecektim, ikisi de kendince hak ettiydi. Sasha da olur.
Bu da bitti, hadi geçmiş olsun.
All Stars 8 ilk bölümü izledim.
68 dakika ve iyi bir açılıştı. Drag Race izlemeye 10. sezondan girip başladığım için yine tanıdıklarım olduğu gibi tanımadıklarım da çıkıyor aradan. Böyle böyle ara kapanıyor tabiri caizse.
Twistine, lipsync savaşlarına, şusuna busuna da bakarız nasılsa. Başladık bakalım.
Not: RuPaul’u bronzlaştıralım demişler, Barbie bebeğe dönmüş. Ayrıca beyazlar da belli olmuş.
All Star 8×05 üzerine:
Snatch Game bölümü beklediğimi verdi. Hem yarışma içi hem de dışı kısmıyla üstelik. Olmuşken böyle olsun işte.
Malum konuda ise taraf tutasım yok. Bence yiyin birbirinizi ^.^
All Star 8×10 üzerine:
Bölümün son kısmında eğlendim resmen. Anca böyle olacak türden bir şeyi süsleyip paketlemişler
8×11 üzerine:
2-3 queen daha önce çıktı ama tek bir kişiyi parmakla gösteremem herhalde şu an Fame Games için. O yüzden birer oy verdim ^.^
Öbür tarafta da Jumbo olur tahminen ama yalan olmasın, Kandy’ye de itiraz etmem. Elinden geleni yaptı.
All Star 8. sezonu tamamladım.
Olması gerektiği gibi ya da tahmin edilesi denebilecek biçimde sona erdi. Bir yandan Fame Games, diğer yandan araya attıkları performans/muhabbetler vs. derken finali biraz dağıtmışlar ve haliyle uzatmışlar yalnız. Daha derli toplu ilerlese daha iyi olurmuş.
İzlediklerim içinde bu sezon ne kadar yukarıda olur bilemedim ama sıkılmadım da. Next.
Drag Race 16 (MTV), All Stars 9 (Paramount+) onay. Untucked’lar da devam.
Drag Race UK 5. sezon ilk bölümü izledim.
All Star 8 biteli iki ay geçtiğinden herhalde, biraz özlemişim. Şimdiden favori seçesim yok, umarım bu bölümdeki gibi eğlendirirler beni devamında da. Başladık bakalım yine.
Bir de içimde kalmasın, 67 dk. bölümleri olan Drag Race > 70 dk. bölümleri olan The Wheel of Time. Kel alaka bir karşılaştırma ama olsun
Drag Race UK’in 5. sezonunda sıkılmadım ama bu sezonun izle-geç tarafı biraz daha baskındı sanki.
1. olana ise bir itirazım yok, iyi oldu.
16’nun queenlerini açıklamışlar.
16. sezon çift bölümle 5 Ocak‘ta. Fragman
++Charlize Theron, Becky G
Adam Shankman, Icona Pop, Isaac Mizrahi (Project Runway), Jamal Sims, Joel Kim Booster (Fire Island), Kaia Gerber (American Horror Story), Kelsea Ballerini, Kyra Sedgwick (The Closer), Law Roach (Legendary), Mayan Lopez (Lopez vs. Lopez), Ronan Farrow.
Ah artık sadece regular sezonları izleyebilir hale geldim. O bile gelmiş çatmış ama daha meet the queens’e bakamadım.
16. sezon ilk bölümü izledim.
* Çift bölüm derken peş peşe yayınlayacaklar diye düşünmüştüm, kastettikleri yine grubu ikiye bölmekmiş.
* İlk grup fena durmadı, Kandy’nin kardeşinin orada olduğunu bölümle fark etmiş bulundum. Asıl lip-sync kısmını daha çok sevdim tabii
Drag Race UK Vs. the World 2. sezon: 9 Şubat
Sarah Michelle Gellar’ı Drag Race’e (16×04) konuk jüri olarak getirmek kimin fikriyse aferin.
Not: O son neydi yahu?
Bölüme malum noktadan dolayı şaşırdım sadece, gerisi bildiğimiz gibi. UK ve USA dışındaki isimleri tanımadığımdan tam olarak All Star tipi bir sezon olmuyor bana zaten.
Mayhem’in ilk bölümden gitmesini beklemiyordum sadece. Jujubee misali durup durup gelmeleriyle ilgili espriler eğlenceliydi derken ilk bölümden kapıda buldu kendisini.
Şokopop bugün Seyfi Dursunoğlu/Huysuz Virjin serisine başlayıp ilk bölümü yayınladı. 2. bölümün teaser kısmında bunu görünce bir tık şaşırdım.
16×15 üzerine:
* Elenen queenler üzerinden yaptıkları yarışmada lip sync performansların çoğu sonucu belli ilerledi bence ama nihai sonuçtan memnunum, hak etti.
* Finalde Sapphiara’yı istiyor gibiyim ama Plane Jane de dahil, hiç fark etmez şu noktada. Üçü de kendi çapında iyiydi yol üstünde.
Lip-sync kısmı pek güzeldi. Hangisi kazansa itiraz etmezdim, o yüzden buna da varım.
Bunlar yüzünden dilime Kylie Minogue – Padam Padam takıldı yalnız. Gidip biraz daha dinleyeyim.
Miss Congeniality’de Sapphira Cristál & Xunami Muse şeklinde ikileme yapınca Nymphia Wind’in kazanacağından şüphelenmiştim zaten. Lip-sync de güzeldi gerçi, hak ettiği söylenebilir.
‘RuPaul’s Drag Race All Stars’ — Season 9 Queens
Her queen bir yardım vakfı adına yarışacakmış. Kazananın seçtiği kurumu 200,000 dolares bağışlanacakmış.
Drag Race All Stars | Season 9 Trailer
17 Mayıs
Drag Race All Stars 9. sezon ilk iki bölümü izledim.
* Eleme yapmaktan ziyade başkasının rozet alma hakkını bloklama üzerinden gidelim demişler. Kimin daha fazla rozeti olursa finalde yarışacak hesabı. Ayrıca her bölümün kazananı kendi yardım vakfı için 10,000 $ kazanmış olacak.
Peki.
* Anastasia Beverly Hills’in 1 yıllık malzeme desteği, Hall of Fame/birincilik falan dahil tabii ama biraz da kendileri kazansa fena olmazdı ^.^ Yarışmayla gelen popülariteyle karşılığını alıyorlardır gerçi (tahminen).
* Sezonun kadrosunu iyi kurdukları söylenebilir, benim adıma izlenesi kişiler var. Fazla kaosta gözüm de yok zaten. İlk bölümdeki performanslar daha çok hoşuma gitti. Keke Palmer vardı ilkinde. Stephanie Shu’lu 2. bölüm de kendince iyiydi tabii.
Başladık bakalım. İyi bir vakitte döndüler.
Not: MISS VAAAAANJIE! Geçmemiş, evet.
Şimdi de “Global All Stars” geliyor.
12 queen, her ülkeden bir kişi. 16 Ağustos.
vs. the World’den daha güzel konsept olmuş en azından. Canada vs. the World 2.sezonun castinde 3 Amerikalı, 2 İngiliz, 3 Kanadalı ve 1 Fransız queen var sadece. La Kehana tek başına dünyayı temsil edecek herhalde.
Bunu izlemeye başladım ama netflixde sadece 13ncü sezon var:) onu izliyorum doğal olarak. Netflixde diğer sezonları var mıydı? kaldırıldı mı ? Açıkası sadece tek sezon mu koydular merak ettim. Tek sezon olması onun da eski pandemi sezonu olması saçma geldi.
Eski pandemi sezonuysa devamını getirmemişlerdir ya da 13’ün öncesi yavaştan kalkmıştır.
Ben bir ara Netflix’e geldiğini hatırlar gibiyim ama gelmişken kaç sezon geldi onu hatırlamıyorum.
Not: All Stars’ın da sadece 6. sezonu var mesela.
İzleme geçmişime baktım. 2021-2022 arası 13 sezonun hepsini Netflix’den izlemişim. All Stars’da sadece 4, 5, 6 varmış. Yavaş yavaş kaldırmışlar herhalde aytackara’nın dediği gibi.
Teşekkürler , all star ile devam ederim artık
Tanıdık queen sayısı fazla olduğu için kendince eğlenceliydi yine ama eleme üzerine ilerleyen sezonları biraz daha seviyorum ben. Bu sefer herkesin seçtiği bir yardım vakfına bağış temelli yürüdüler.
Amaç bazında bakarsan bayağı verimli bir sezondu. Havada dolar uçuştu sürekli. Sonda kazanan kişinin hak ettiği de söylenebilir. En azından aklımdan geçen oldu. Son üçlüden de razıyım bu arada.
200,000 $’ın bağış olacağını bilerek geldikleri için de sorun yok zaten. National Black Justice Coalition’a gitti o bağış da. Az ya da çok diğerlerininkine de bir şeyler dağıldı zaten sezon boyu. Mesela diğer ikilininkine 25,000 $ daha geldi.
Next.
Not: 9. sezon finalinin içinden Kamala Harris çıktı. “Mutlaka Oy Verin” temalı bir mesajla yer almış. Kim bilir ne zaman çektiler bu mesajı, yine bir nereden nereye durumu.
RuPaul’s Drag Race (17)
RuPaul’s Drag Race: Untucked.
RuPaul’s Drag Race All Stars (10)
RuPaul’s Drag Race All Stars: Untucked.
gelecek (onay!).
Drag Race Global All Stars‘a da başladım. İlk 2 bölümüyle gelmiş.
* Her biri farklı edisyondan 12 yarışmacı. Çoğu kendi yarışmasında finalistmiş üstelik. ABD ve İngiltere dışındakileri (daha doğrusu RuPaul’un sunmadıklarını) izlemediğim için yarışmacıların çoğu tanıdık değil ama dert de değil. ABD’den Alyssa Edwards, UK’den Kitty Scott-Claus var.
* Klasik bir açılış oldu aslında ama iyi girdikleri söylenebilir. İlk bölümde Adriana Lima konuktu. 2. bölümdeki Danna, orada olmaktan eğlenen jürilerdendi. Henüz başlamadı ama eleme usulü devam edecekler. Performans/görev kısmına biraz da bu yüzden pek odaklan(a)madım, elemeler başlasın da önce. Lip-sync kısmı daha eğlenceli geçti benim açımdan.
Devamının ne getireceğine ilerledikçe bakarız nasılsa.
Drag Race fazla büyüdüğü için çakışmaya devam ediyor.
‘Global All Stars’ devam ederken ‘Canada vs. the World’ de yayınlanıyordu. O bitti derken Drag Race UK 6. sezon başladı, şimdi de onunla birlikte devam edecekler.
Canada’yı izlemiyordum ama UK’i izlediğim için çifte çıktı.
İkisinin bölümlerini peş peşe izledim. Bundan sonra böyle yapayım diyorum.
* Drag Race UK 6. sezon açılışıyla şimdilik işimi gördü. Bazı tipleri sevdim.
* Global All Stars’ın yeni bölümünde ‘roast’ vardı ki severim genelde. Böylece o da kolay ilerledi.
Yalnız şu sıralar biraz alışkanlığa da bağladı, özellikle bu peş peşe devam etme halinin etkisiyle.
“Global All Stars” sezonu bana kaçırılmış fırsat gibi geliyor. Her ülkeden bir queen ile karma sezon yapmak fikren iyi olsa dahi pek de iyi ilerleyemedi. Dil bariyeri veya uluslararası versiyonların yeterince popüler olmaması/DR’nin fazla genişlemesindendir belki.
Bölümlerin IMDb puanları fazla dalgalı bu arada. 7.7 de var 2.0 da. Şovun kendisi 3.8. Bu derece dibe inmeye gerek yok gerçi, ortası makul geliyor bana. Yine de daha iyisi çıkabilirdi işte…
Kazanan queene itiraz edecek değilim. Şaşırtıcı değildi zaten. Hatta bir zahmet.
Drag Race UK 6. sezon bitti.
Devam ettikçe ben alıştım ya da sadece tek şova düşünce ilgim arttı herhalde. Zamanla daha iyi hale geldi gibi. Finalinde tahmin edilesi bir yere vardık, ben de final ikilisinden birini veya bir şekilde bunu bekliyordum.
Bu da böyle. Next (artık hangisiyse sıradaki).
Not: Bütçenin çok da yüksek olmadığı düşüncesindeyim zaten ama final ödülünün 25,000 olması gözüme ucuz gözüktü Bundan önce prodüksiyon şansı gibi bir şey veriyorlardı, onun yanında bu da bir şeydir tabii.
RuPaul’s Drag Race – 17. sezon: 3 Ocak
Queenler de açıklanmış.
Season 17 Official Trailer
Konuklar
17×01’le yeni sezona da girdim.
Katy Perry orada olmaktan zevk alan jürilerden biri gibiydi ya da iyi idare etti. Açılışı iki bölüme yaymışlar, bir kısmı da haftaya kaldı. Queen’leri daha iyi tanıdıkça tablo şekillenir zaten yine.
Hadi hayırlısı falan.