Netflix; Quicksand, Love & Anarchy ve Snabba Cash’in ardından İsveç yapımı dizilerine yenisini ekledi. Gençlik draması türündeki Young Royals, 1 Temmuz’da 6 bölümlük sezonuyla ekrana gelerek izleyici karşısına çıktı.

Lisa Ambjörn, Lars Beckung ve Camilla Holter ortaklığıyla hazırlanan dizinin senaryosunda Ambjörn’e Sofie Forsman ve Tove Forsman eşlik ederken bölümlerin yönetmenliğini Rojda Şekersöz ve Erika Calmeyer üstlendi.

Konusu:

İsveç kraliyet ailesine mensup Prens Wilhelm (Edvin Ryding) bir kavgaya karışır ve kavganın görüntüleri internete düşünce ‘royal’ bir skandal patlak vermiş olur. Bunun üzerine Wilhelm, ailesindeki pek çok ismin de okuduğu yatılı okul Hillerska’ya gönderilir. İstemeyerek de olsa geldiği bu okulda kendini tanımaya ve cinselliğini keşfetmeye başlayan Wilhelm, yaşanan bir trajedi sonrası zor bir seçimle baş başa kalır: Görev mi aşk mı?

Önemli Diğer Karakterler:

  • Simon Eriksson (Omar Rudberg): Kardeşi Sara’yla birlikte okulun yatılı olmayan öğrencilerden, Wilhelm’in yeni arkadaşlarından. Yönelimini gizlemeyen bir eşcinsel.
  • August af Årnäs (Malte Gårdinger): Wilhelm’in uzaktan akrabası. 3. sınıf öğrencisi, okuldaki zengin erkek grubunun lideri ve kürek takımının kaptanı.
  • Felice Ehrencrona (Nikita Uggla): Ailesi sayesinde modern zamanın soylularından. Kraliyete olan ilgisi nedeniyle gözü Prens Wilhelm’in üzerinde, August’un gözü ise kendisine denk gördüğü için Felice’de.
  • Prens Erik (Ivar Forsling): Tahtın varisi ve Wilhelm’in ağabeyi. Hem okulun eski öğrencilerinden hem de Wilhelm’in büyük destekçisi.
  • Kraliçe Kristina (Pernilla August): Wilhelm’in ve Erik’in annesi. Skandalın ardından ‘gereğini yapılmasının’ önünde durmasa da Wilhelm’le iletişimi bir ölçüde devam ettiriyor.

** Dizinin kadrosunun kalanına buradan ulaşabilirsiniz.

Young Royals’ın Netflix özelinde yeterince düzgün bir gençlik draması olduğu düşünüyorum. Daha az sivilceyi tercih ederdim tabii. Kadroyu toparlarken serbest takılmışlar diyebilirim.

Karakterlerden gösterdiği gelişimle Felice, bir ölçüde Simon ya da yer aldığı ölçüde Erik daha ilgi çekiciydi. August’tan hoşlanmadım ki dizinin de aksi için uğraştığı yoktu zaten. Wilhelm de başrol için yeterli bir karakterdi. Yan karakterler aman aman işe yaramasa da Simon’ın kendi çevresindeki arkadaşları okuldaki erkek grubuna göre daha iyiydi mesela. Sezonun kısa sürmesi ise hem hikayenin hem de karakterlerin işine yaramış diyebilirim.

Birinci sezonun genel hikayesi bir okul dönemini kapsıyor. 6 bölümün sonunda geldiği yer itibarıyla devam etmese de kurtarır. Derli toplu şekilde derdini anlatıp tamamladı aslında. Ama devam etmesini isterim. Gelecek dönem de olur, zaman atlaması da olur. Gerisini kendileri bilirler artık.

Young Royals, genel haliyle böyle bir yapım. Gençlik dizilerine ilgisi olup kısa ve yeterince düzgün bir şey izlemek isteyenlere tavsiye edebilirim. İzleyeceklere iyi seyirler.

Not: Diziyle ilgili daha önce bu yazının altında yorum yapılıyordu.