nbc-new-shows-20142014-2015 sezonuna girdiğimiz bu günlerde Amerikan ulusal kanalları The CW, ABC, CBS ve FOX’un yenileri için ilgili ön tanıtımları iyice kullanmaya başladık.
Eh madem öyle, çoğu Ekim’de başlayacak olan NBC yenilerinin mini tanıtımlarına ne dersiniz? İşte kanalın sonbaharda bizlerle tanıştıracağı 3 komedi, 3 de drama dizisi.

Dramalar


State of Affairs

The Mysteries of
Laura

Constantine

 

Komediler


Marry Me

Bad Judge

A To Z

Dramalar

 


State of Affairs

17 Kasım 2014’te başlayacak. Pazartesi günleri yayınlanacak.
Kilit konumdaki bir CIA ataşesi olan Charleston Tucker (Katherine Heigl) Amerikan Başkanı’na, dünya genelinde olma ihtimali yüksek olan kazalarla ilgili danışmanlık yapmakta. Ülkeyi tehdit eden unsurlar, hem politik hem de ahlaki anlamda zor kararları gerektirdiğinden, Charleston ile güvenilir ekibinin işi zor. Kahramanımızın bu politik mayın tarlasında hayatta kalmaya çalışırken kişisel hayatı da oldukça zorlu ilerliyor. Çünkü şu anda danışmanlık yaptığı Amerika’nın ilk zenci kadın başkanı Constance Payton (Alfre Woodard), Tucker’ın az kalsın kayınvalidesi olacak olan kişi. “Nasıl?“ını anlatmayalım, izleyip görün.
state_of_affairs_castOyuncular: Katherine Heigl, Alfre Woodard, Adam Kaufman, Sheila Vand, Cliff Chamberlain, Tommy Savas, David Harbour

Uzun fragman

 

The Mysteries of Laura

24 Eylül 2014’te başlayacaktı; ancak, 17 Eylül 2014’te bir ön gösterimi oldu. Çarşamba günleri yayınlanacak.
Los misterios de Laura isimli İspanyol dizisinin uyarlaması.
Laura Diamond (Debra Messing), New York Polis Teşkilatı’nda parlak bir cinayet masası dedektifi. Gün boyunca suçlularla başa çıkarken, geri planda da çılgın ikiz çocukları ve o da bir polis olan eşi ile olan hayatını dengede tutmaya çalışıyor.
the_mysteries_of_laura-castOyuncular: Debra Messing, Josh Lucas, Laz Alonso, Janina Gavankar, Max Jenkins
Uzun fragman

 


Constantine

24 Ekim 2014’te başlayacak. Cuma günleri yayınlanacak.
DC Comics‘in Vertigo serisinden Hellblazer grafik romanlarında yer alan karakterleri izleyeceğimiz yapım daha önce şu yazıda ayrıntılı olarak ele alındı. Yaratıcı ve yapımcıları arasında David S. Goyer var.
İblis avcısı ve büyü ustası John Constantine (Matt Ryan) kara büyüyle ilgili bilgilerle donanımlı biri. İyilerin tarafında; en azından bir zamanlar öyleydi. Ruhu cehennemle lanetlenince birlikte kötülüğe karşı savaştığı seleflerini terk etmişti. Ama bu günlerde masumları korumak için dişini tırnağına takıyor. İyi ve kötüyü dengelerken, kahramanımız kabiliyetlerini kullanarak ülkeyi gezecek ve dünyamızı tehdit eden doğa üstü tehditlerle çarpışıp ait oldukları yerlere gönderecek. Ardından, kim bilir… Belki de o ve ruhu için bir ümit ışığı vardır.

constantine-castOyuncular: Matt Ryan, Harold Perrineau, Charles Halford, Angélica CelayaUzun fragman

Komediler

 


Marry Me

14 Ekim 2014’te başlayacak. Salı günleri yayınlanacak.
Çiftimiz Annie (Casey Wilson) ile Jake (Ken Marino) 6 yıldır birliktedirler.
2 haftalık romantik bir tatilin ardından, Jake malum soruyu sormak üzeredir. Ancak tam soracakken Annie çenesini tutamayıp işleri karıştırır ve güzelim anı bozar. 60 yıl boyunca bu başarısız anı konuşmamak uğruna, çiftimiz nişanlanmayı doğru başka bir an bulana dek erteler. Ama tarihin bize öğrettiği bir şey varsa o da, bazı şeylerin iyi gitmesi için çok çaba gösterdiğimizde her zaman ters gittiği değil midir?
Ama yapımcılar diyor ki: “Emin olduğumuz tek şey bu ikilinin becerebilseler de beceremeseler de sonsuza dek birlikte olmak için yaratıldığı.”
married-castOyuncular: Casey Wilson, Ken Marino, Sarah Wright Olsen, John Gemberling, Tymberlee Hill, Tim Meadows
Uzun fragman

 


Bad Judge

2 Ekim 2014’te başlayacak. Perşembe günleri yayınlanacak.
Açıklama yok, özür yok, taviz yok. Başına buyruk Rebecca Wright (Kate Walsh) nasıl iyi zaman geçirileceğini bilen ama aynı zamanda da Los Angeles’ın en sıkı ve saygı gören hakimlerinden biri. Mahkeme salonunda alışılmadık davranışları, yaratıcı cezaları ve lafını esirgemeyişi ile ünlü. Özel hayatında ise kahramanımızı “masum” kelimesi dışında her şekilde tanımlamamız mümkün. Vurdumduymaz, başınabuyruk, partiden partiye gezen, epey hayranı olmasına rağmen kalıcı bir ilişkiye henüz hazır olmayan haşarı bir kadın. Dizide, kahramanımızın ve iş arkadaşlarının hem mahkeme salonunda hem de özel hayatında yaşadıklarına tanık olacağız.
bad_judge-castOyuncular: Kate Walsh, John Ducey, Tone Bell, Ryan Hansen, Miguel Sandoval
Uzun fragman

 

A To Z

2 Ekim 2014’te başlayacak. Perşembe günleri yayınlanacak.
Bu romantik komedi, neredeyse bir çift olmanın ucundan dönecekken paçayı yırtan Andrew (Ben Feldman) ve Zelda’nın (Cristin Milioti) tanıştıkları günden itibaren olanları anlatıyor.
A’dan Z’ye Andrew ve Zelda.
Katey Sagal’ın anlatıcı olduğu hikayede Andrew, görünüşte maço içindeyse romantik bir adam. Hayallarindeki kadını arıyor. Bir Online Flört firmasında çalışıyor.
Zelda ise zeki bir avukat ve kendini bileni kontrollü biri. Bir gün Andrew’un çalıştığı firmada iş görüşmesine çağırılıyor.
Nasıl tanışacaklar? İlk görüşte gerçek aşk mı? Bu ilişki tutacak mı? Yolda neler olacak? Hepsini bu sezona sığdıracaklar.

a_to_z-castOyuncular: Ben Feldman, Cristin Milioti, Henry Zebrowski, Lenora Crichlow, Christina Kirk, Hong Chau, Parvesh Cheena, Katey Sagal

Uzun fragman

 

Yazarın Notu

Rakamlarla NBC ve Gelecek Programı

2013-2014 sezonunda 8′i yeni 2′si eski 10 dizisini iptal eden Amerikan ulusal kanalı NBC’nin önümüzdeki maçlar için elinde sipariş verdiği toplam 17+1-1 adet yeni dizi var. (“+1” dedik çünkü 1 tane de 2015-2016 için sakladığı Shades of Blue isimli draması var.) (“-1” dedik çünkü Emerald City isimli bir dramasını da yayına girmeden iptal ettiğini duyurdu.)
Kanalın sipariş ettiği yeni dizilerden 6’sı drama. Bu dramaların sonbaharda başlayacak olan 3’ünü yukarıda tanıttık.
Yeni siparişlerden 7’si komedi. Bunların da 2014 sonbaharında başlayacak olan 3’ü yukarıda beğenilerinize sunuldu.

“Peki elde ne kaldı?” derseniz…

2014-2015 Sezon Ortası Dramaları: Allegiance, Aquarius, Odyssey
2014-2015 Sezon Ortası Komedileri: Misson Control*, Mr. Robinson, One Big Happy, Unbreakable Kimmy Schmidt
2014-2015 Mini Dizileri: Heroes Reborn, The Slap, A.D.

Bunlar da gelecekte başka bir mini tanıtım yazımızın konusu elbette.

* Mission Control daha yayınlanmadan iptal edildi.