Pilot* bölüm derken..?

2013-2014 sezonunun yarısını geçtik bile. Amerikan kanallarından da önümüzdeki sezon için yeni proje haberleri çoğalmaya başladı. Deneme bölümü sipariş haberleri de önümüze yığılıyor haliyle.

Geçen yıllarda yaptığımız gibi, bu yeni olası diziler neler üzerineymiş bir toparlayıp bakalım. Bunların çoğunun şimdilik sadece proje aşamasında olduklarını, deneme bölümü siparişi aldıklarını hatırlatarak, buyurun 2014-2015’in olası yeni diziler listesine diyoruz.

(Yeni gelenler olduğunda bu yazıyı güncelliyoruz. Sipariş alanların isminin yanına da + işareti ekleyip maviye boyuyoruz. Pas geçilenlerin ise başlık ve konusunun üstünü çiziyoruz.)

* “pilot” kelimesi her ne kadar dilimizde başka bir anlama geliyor olsa da dizi alemi ingilizcesinde “bir dizinin deneme bölümü, ilk bölümü” anlamında kullanılıyor ve bizler de zaman zaman “deneme bölümü” demeye üşenip direkt ingilizcesini kullanmayı tercih ediveriyoruz.
Yine de “pilot bölüm” yerine “deneme bölümü” demeye çalışsak sizce de hoş olmaz mıydı?
;)


Komediler

AN AMERICAN EDUCATION San Diego’da bir devlet lisesinde genç bir öğretmen olan İngiliz Alfie Wickers’ın yaşadıkları

BLACK-ISH
+
Maddi durumu iyi olan zenci bir adamın, çocuklarını yetiştirirken karısının liberal yaklaşımına mı, yoksa eski kafalı babasının yöntemlerine göre mi ya da kendi istediği gibi kültürlerine uygun yetiştirmeyi başarıp başaramadığını izleyeceğimiz bir komedi.

FRESH OFF THE BOAT
+
90’larda geçen komedide Çinli bir ailenin Orlando, Florida’ya taşındıktan sonraki maceraları konu ediliyor.

GALAVANT
+
Yakışıklı Prens Galavant ve tek aşkını kendisinden çalan Kral’dan intikam alma çabaları komedi olunca…

IRREVERSIBLE İsrail komedisi Bilti Hafich‘in uyarlaması.
Bir şekilde eksantrik ve benmerkezci bir çiftin çoğunlukla kendi başlarına açtıkları kendilerine has dertleri üzerine

SAINT FRANCIS Mavi yakalı ve aptal olmayan bir Long Island polis memuru ve aile babası olan kahramanımız, 29 yaşındaki kızkardeşi evlenmeden hamile kalınca, burnunu sokmaması gereken yerlere sokmaya başlıyor.

STRANGE CALLS Aynı isimli Avustralya komedisinin uyarlaması. Nantucket Adası’nda gece vardiyasına sürülmüş iyi niyetli bir Boston’lı polis memuru olan Tob Banks’in çevresinde gelişiyor. Kahramanımız adanın fenerinin ve paranormal olayların bekçisi ile birlikte, bu civarda alışılagelen, açıklanamayan davaların peşine düşüyor.
MANHATTAN LOVE STORY
MY THOUGHTS EXACTLY

İsimsiz JEFF LOWELL Projesi
+
Bu romantik komedide, kahramanların iç seslerinden aynı olayları kadının ve erkeğin bakış açısıyla dinleyeceğiz.

KEEP IT TOGETHER
İsimsiz Kevin Hart Projesi
Boşanmış bir çiftin, çocuklarının iyiliği için tüm anlaşmazlıklarına rağmen arkadaş kalma çabaları

THE WINKLERS 70-80’lerin 11 sezonluk komedisi Happy Days‘in yıldızı Henry Winkler‘ın kendini canlandırması için pazarlıklar sürüyor. Winkler’ın damadı Rob Reinis ile olan ilişkisi üzerine.

DAMAGED GOODS Feminizim dönemlerinin ardından değişen seks politikalarını ele alarak komediye dönüştürecek.

SELFIE
+
My Fair Lady filminden esinlenen yapımda 20’lerindeki bir kendi konusunda takıntılı bir kadın, sevilmekten çok “sevme” ile kafayı bozmuş. Umumi bir yerde aşağılayıcı bir şekilde terk edilirken videoya çekilince, Internet’te meşhur oluyor. Sosyal medyadaki takipçilerinin sayısı tahmin edemeyeceği takamları buluyor ama istediği gibi bir meşhurluk değil bu. Kahramanımızın bu kötü imajını silmeye çalışmasını izleyeceğiz.

MT. HAPPY
BAMBI COTTAGES
Tüm yılı “izinli” geçirme hayaliyle yanıp tutuşan bir baba, ailesiyle şehirden New Hampshire’a turist cenneti olan bir bölgeye taşınıyor.

CRISTELA
+
Latin kökenli bir Amerikalı kadının iki kültür arasında bocalaması üzerine bir komedi

Dramalar


THE MCKENNA FILES
AGATHA
Eski bir sabıkalının bir kriminoloji uzmanı olarak polise yardım ettiği bir polisiye.

AMERICAN CRIME
+
Kaliforniya’da ırkçılık nedeniyle işlenen bir cinayet ve ardından gelen mahkeme sürecini kurbanların, sanıkların ve ailelerinin gözünden sunacak.

THE ASTRONAUT WIVES CLUB
+
Lily Koppel‘in popüler kitabından gerçek hayat hikayeleri uyarlaması. NASA’nın ilk yıllarında astronot eşlerini, karşılaştıkları zorlukları bizlere sunacak.

Odette Annable

CLEMENTINE 28 yaşındaki, psişik özellikleri olan bir sorunlu kadının, geçmişinden kaçmaktan vazgeçmesi üzerine hayatının ummadığı şekilde değişmesine tanık olacağız.

EXPOSED Liza Marklund’un Annika Bengtzon roman serisinden uyarlama. Bir yanda ailesiyle, bir yanda patronuyla cebelleşirken, diğer tarafta da işine yoğunlaşan bir küçük gazete muhabirini izleyeceğiz.

FOREVER
+
New York Morgu’nda çalışan 200 yaşında bir adamın ölümsüzlüğüne çare arayışı

HOW TO GET AWAY WITH MURDER
+
Hırslı bir grup hukuk öğrencisi ile onların parlak ve gizemli savunma profesörlerinin bir cinayet davasına girip tüm üniversiteyi ve kişisel hayatlarını çalkalaması üzerine.

SEA OF FIRE 3 ergen kızın pornografik bir filmde yer almaları ile aileleri parçalanır ve olaylar birinin kaybolmasına ve dahi cinayete kadar uzanarak yaşadıkları küçük kasabada ortalığın iyice karışmasına neden olur.

SECRETS & LIES
+
2014’te yayınlanacak olan aynı isimli Avustralya dizisinin uyarlaması. 10 bölümlük sipariş aldı.
Bir adam ile ailesi, genç bir oğlanın cesedini buluyor ve bu, kısa zamanda cinayet zanlısına dönüşmelerine neden oluyor.

MEMBERS ONLY
THE CLUB

İsimsiz GRANT & RUSSELL Projesi
+
13 bölümlük sipariş aldı.
Özel bir kulüpte geçecek ve aşağıdakiler/yukarıdakiler tadında bir pembemsi drama olacak.

DANGEROUS LIAISONS
İsimsiz RICHARD LAGRAVENESE Projesi
New York’ta iki sosyetik tipin arasındaki takıntı derecesindeki aşk ve çekişmeyi izleyeceğimiz dizinin kahramanları, başkalarını manipüle ederek birbirlerini baştan çıkartmaya çalışıyor.

THE WHISPERS
THE VISITORS

+
Dünya’nın en değerli varlıklarını “çocukları” kullanarak gezegenimizi yıkmaya çalışan görünmeyen bir uzaylı ırkı ile bitmeyen mücadele.

WARRIORS İçlerinde askeri hastanelerde görevli doktor ve hemşirelerin de olduğu Amerikan askerleri ile aileleri üzerine bir drama

MARVEL’S AGENT CARTER
+
Marvel Evreni filmleri serisinde ilk Captain America filminde tanıştığımız ajan Peggy Carter karakterinin üzerine yapılan bir uzantı dizisi. Karakteri yine Hayley Atwell canlandıracak.


Komediler

GAFFIGAN (2014 versiyonu) 2 odalı bir apartman dairesinde 5 çocuklu bir ailenin üzerine bir komedi
Ashley Williams

Ashley Williams

GOOD SESSION 30’lu yaşlardaki bir çiftin tanışmalarından, -çocuk sahibi olmamarını zamanının gelip gelmediğini sorguladıkları- günümüze dek yaşadıklarını katıldıkları çiftler terapisi üzerinden izleyeceğiz.

HOW I MET YOUR DAD Malumunuz, How I Met Your Mother dizisinin uzantısı. Yepyeni karakterler ile benzer bir hikayenin bu kez bir kadın gözünden anlatılması. İki dizi arasındaki tek ortak nokta takıldıkları barın MacLaren’s Pub oluşu.

THE MCCARTHYS, 2014 versiyonu
+
Spora düşkün, İrlandalı katolik bir aile Boston’da 3 katlı bir evde yaşarken, aile fertlerinden biri tek başına eve çıkmaya kalkıyor ve seyreyle gümbürtüyü.

THE ODD COUPLE
+
Neil Simon’ın klasikleşmiş olan Tuhaf Bir Çift isimli oyununun yeni televizyon uyarlaması.
Uyumsuz iki ev arkadaşı olan dağınık Oscar Madison ile tertipli çatlak Felix Unger’in hayatları üzerine komedi.

SAVE THE DATE Kahramanımız 35 yaşındaki taze bekar Kate. Sarhoşken bir düğün salonu kiralamış ve şimdi ilgili tarih gelene kadar bir de damat bulması gerekiyor.

TAXI 22 Kanada yapımı Fransızca komedinin uyarlaması. New York’ta taksi şoförlüğü yapan Archie Bunker benzeri, patavatsız ve insan sevmez bir adam çevresinde gelişiyor olaylar.
Sonradan ek: Bu proje, 2015-2016 sezonunda gözden geçirilmek üzere pas geçildi.
MORE TIME WITH FAMILY Matt Damon ve Ben Affleck‘in yapımcılığını üstlendiği komedide, komedyen Tom Papa başrolde.
Sürekli seyahatte geçen işinden ailesiyle zaman geçirmek için ayrılan bir adam, aslında evde kimsenin bunu yapmasını istemediğini farkeder.

THE MISTAKE Çocuklarını büyütmeyi henüz tamamlamış olan bir çiftin hamile olduklarını öğrenmelerinden sonra olan bitenin komedisi.
CUZ-BROS Başarılı ve kadınlarla arası iyi bir adamın hayatı, hayatınını kurtaran bir adamın karşılık olarak kendisi ile yaşamaya başlaması ile altüst olur.

Dramalar

BATTLE CREEK
+
13 bölüm sipariş aldı.
Ayrı dünyaların insanları olan iki dedektif, Michigan’ın Battle Creek bölgesinin sokaklarını temizlemeye girişiyor.

MADAM SECRETARY
+
Başınabuyruk bir kadın dışişleri bakanının özel ve profesyonel hayatı üzerine bir drama. Kahramanımız bir yandan uluslararası diplomasiyi yürütürken, bir yandan da ofis içi politikalar ve ailesindeki karmaşıklıkları dengeliyor.

STALKER
İsimsiz KEVIN WILLIAMSON Projesi

+
Bu psikolojik gerilimde iki dedektif, Los Angeles Polis Teşkilatı Tehditle Başetme Bölümü’ne gelip duran kazaları aydınlatmaya çalışıyor. Dylan McDermott

NCIS: NEW ORLEANS
+
Yılların popüler dizisi NCIS‘in yeni uzantısında New Orleans Ofisi’nin maceralarını izleyeceğiz. Bu ekip Penscola’dan Mississippi ve Louisiana’dan Texas’a varan bölgedeki davaları ele alacak.

RED ZONE Emekli bir CIA ajanının, Washington’a yapılan bir saldırının ardından yeniden göreve getirilmesi ve teröristleri araştırmaya girişmesi üzerine.

ONLY HUMAN Pembemsi bir tıp draması olan İsrail dizisi Ran Quartet’in uyarlaması.
32 yaşlarına dek tüm hayatları bir film yapımcısı tarafından filme çekilen 4 kardeş üzerine. Belgesel sona erince herkes bu dörtlünün hayatlarının aslında televizyonda göründüğünden farklı olduğunu farkeder.

İsimsiz WALL STREET Projesi Yapımcıları arasında John Cusack‘ın olduğu drama Wall Street’in güç ve para dolu dünyasında geçecek.

SCORPION
+
Yapımcıları arasında Alex Kurtzman ve Roberto Orci var.
Konusu için “Sheldon’lar ile Leonard’lardan oluşan bir grup adamın üzerine drama” diye benzetme yapılan dizide, bir grup nevi şahsına münhasır dahi Dünya sorunlarını çözmeye ve modern çağın getirdiği tehditleri aşmaya çalışıyor.

CSI: CYBER
İsimsiz CSI Uzantısı

+
Siber psikoloji uzmanı Mary Aiken’in (yapımcılar arasında) hayatından esinlenmiş yeni bir CSI uzantısı. Siber suçlarla savaşan FBI ajanlarının maceraları üzerine olacak.


Dramalar

THE FLASH
+
Arrow uzantısı dizinin kahramanı adli tabiplik yapan Barry Allen, kostümlere bürünüp süper kahraman The Flash‘e dönüşüyor.

SUPERNATURAL: BLOODLINES
SUPERNATURAL: TRIBES
İsimsiz SUPERNATURAL Uzantı (Spin-off) Projesi
Supernatural dizisinin uzantısı olan bu dizide Şikago’daki canavarlar ve avcıları izleyeceğiz.

IDENTITY Bir organ nakline ihtiyacı olan kadın, ihtiyacı olan organın güçlü bir ailenin oğlunda olduğunu öğrenir. CIA, aileye yakınlaşması için kahramanımızla bağlantıya geçer ve kendisinin ahlak, sadakat ve etik değerleri altüst olur.

JANE THE VIRGIN
+
Venezüela’nın başarılı pembe dizisinin uyarlaması. Çalışkan, dindar, Latin kökenli genç bir kadın yanlışlıkla dölleniyor ve CW’ya proje olarak sunuluyor.

IZOMBIE
+
Veronica Mars yaratıcısı Rob Thomas‘tan DC Comics’in iZombie isimli çizgi romanının uyarlaması.
Zombiye dönüşen bir tıp öğrencisi, adli tıpta kendine iş bulur ki yiyebileceği beyinlere erişimi olsun ve bu sayede insanlığını koruyabilsin.

THE MESSENGERS
+
Gizemli bir cismin Dünya’ya düşmesinin ardından, birbirleriyle ilgisi yokmuş gibi görünen bir grup insan bir enerji patlaması sonucu ölüyorlar. Ancak daha sonra bir uyanıyorlar ve öğreniyorlar ki meğer kendileri aslında eli kulağındaki bir Kıyamet’i önlemişmişler.


Komediler

BORDERTOWN
+
Seth MacFarlane‘den gelecek olan bu animasyon dizisi 13 bölüm sipariş aldı.
Amerika’nın Meksika sınırında yaşayan iki komşu ailenin hayatlarına eğilecek.
CABOT COLLEGE Bir kız okulu tarihinde ilk defa erkek öğrenci almaya başlarsa Hababam olur mu?

DEAD BOSS BBC Three’de yayınlanan aynı isimli dizinin Amerikan uyarlaması. Patronunu öldürmekle suçlanan ve hüküm giyen bir kadının masumiyetini ispatlama çabası komedi olunca…

FATRICK Çocukluğunda şişman olan 30’larındaki Patrick’in hayatının olması gerektiği aşamada olmadığına karar vermesi üzerine hem bugününe hem de çocukluğuna ineceğiz.

NO PLACE LIKE HOME
HERE’S YOUR DAMN FAMILY
Büyümesine engel olunmuş ve kendi çapında hayatını sürdüren 30’larındaki bir adam, annesi ile birlikte aynı evde kendince düzenli bir hayat sürmektedir. Ta ki annesi yeni bir koca edinip, üvey baba da 3 ergen çocukla bunların yanına taşınana dek.

MULANEY
+
16 bölüm sipariş aldı.
John Mulaney‘nin yaratıcısı olduğu ve başrolünde yer aldığı bir komedi. Konusu belli değil.

SOBER COMPANION Çekici ve fakat kendine zararlı bir avukat, alışılmadık yöntemler kullanan ağır başlı bir avukatla mahkeme kararıyla ortak yapılıyor ve kahramanımızın hayatı altüst oluyor.

WEIRD LONERS
+
6 bölümlük sipariş aldı.
İlişki fobisi olan 4 tipin, New York’un Queens mahallesinde bir evde, beklenmedik bir şekilde birbirlerinin hayatına girmesi ve aralarında bir bağ oluşması üzerinden komedi.

WTF AMERICA Küçük şehirli Amerika’yı keşfeden bir komedi

THE LAST MAN ON EARTH
+
İnsanlığın kurtulması için tüm farklılıklarını gözardı ederek birlikte çalışması gereken iki yabancı üzerine bir komedi

DARK LORD OF DELAWARE Türü için fantastik, aile, animasyon komedisi diyebiliriz.
Dizide, Zarbus isimli bir adam, koskoca sihirli ülkeyi parmağında oynatan, Voldemort tadında şeytani bir büyücü iken işini kaybediyor ve ev erkeğine dönüşüyor. Eh haliyle bu durum, kendisi için epey sarsıcı ama alışması gerek.

Dramalar

BACKSTROM
+
13 bölümlük sezon siparişini aldı. Ünlü kriminoloji uzmanı ve yazar Leif G.W. Persson‘ın aynı isimli çok satan kitabının uyarlaması. Fazla kilolu, saldırgan, çabuk parlayan, kendine zararlı bir dedektif olan Everett Backstrom’un (Rainn Wilson) maceralarını izleyeceğimiz dizide kahramanımız, Ciddi Suçlar Bürosu’nda bir grup eksantrik kriminoloji uzmanı ile çalışıyor. Ekip, Portland’daki en hassas davalara bakıyor.

EMPIRE
+
Hip-hop imparatorluğunun ortasında bir aile draması. Dizide orijinal ve güncel şarkılar kullanılacak.

GOTHAM
+
13 bölümlük sipariş aldı.
Bu çizgi roman uyarlaması daha önce şu yazıda ayrıntlı ele alındı.

GRACEPOINT
+
10 bölümlük sipariş aldı. Geçen yıl epey ses getiren İngiliz polisiyesi Broadchurch‘ün Amerikan uyarlaması. Anna Gunn ile Jacki Weaver‘ı, David Tennant‘la buluşturacak. Küçük bir sahil kasabasında bir uçurumun dibinde küçük bir çocuğun cesedinin bulunması ile bütün kasabanın yasa bürünmesi ve bunun bir cinayet olup olmadığı, öyle ise katilin kim olduğunun soruşturma süreci hem polis hem de kasaba halkı için sancılı geçiyor.

HIEROGLYPH
+
13 bölümlük sipariş aldı. Pacific Rim yazarı Travis Beacham‘dan eski Mısır’da geçen aksiyon macera dizisi.
Firavuna hizmet etmesi için hapisten çıkartılan meşhur bir hırsız, saraydaki entrikaları, baştan çıkartıcı cariyeleri, haydutları ve hatta birkaç kutsal büyücüyü idare ediyor.

THE MIDDLE MAN 1960’ların Boston’unda geçiyor. İtalyan-Amerikan mafyasını çökertmeye çalışan FBI ajanı Rudy MacAteer ile ona muhbirlik eden İrlanda asıllı Amerikalı ganster Mickey Flood’ın arasındaki ilişkiyi ve yaşadıklarını bizlere sunacak.
RED BAND SOCIETY
+
Bu hastane dramasında, hastanenin çocuk kanadındaki 6 ergenin günlük yaşantılarına tanık olacağız.

RUNNER Yerli dizi Son‘un uyarlaması olacak.
Silah kaçakçılığının erkek egemen dünyasına kadın gözüyle yaklaşacağız. Kahramanımız kocasının düşündüğü kişi olmadığını öğrendikten sonra işler karışıyor.
WAYWARD PINES
+
10 bölümlük sipariş aldı.
Mükemmel bir Amerikan kasabası düşünün… Güzel evler, düzgün biçilmiş çimler, çocukların güvenle oynadığı sokaklar. Şimdi de buradan hiç çıkamadığınızı düşünün. Dış dünya ile iletişim yok. Çıldırmak üzeresiniz. Wayward Pines’ta olmalısınız. Blake Crouch’un çok satan romanı Pines’ın televizyon uyarlamasını karşımıza getiren kişi ünlü yapımcı/yönetmen M. Night Shyamalan

HOME Pembe bir aile gerilim draması olarak tanımlanıyor.
Bir banliyö ailesinin perde arkasındaki sırlarını gözler önüne serecek.

Komediler

A TO Z
+
Bir çiftin bir sezonda tanışmalarından ayrılmalarına dek tüm ilişkilerini izleyeceğimiz bir komedi.

BAD JUDGE
+
Zorlu bir yaşamı olan ve yasalarla oynayan Ceza Mahkemesi’nde hakimlik yapan bir kadının hayatından çıkacak bir komedi

ELLEN MORE IS LESS Eskiden obez olan ve fazla kilolarından henüz kurtulmuş 30’larında bir kadın, şimdilerde hayatı ve ilişkileri farklı bakış açısıyla tecrübe ediyor.

FIFTH WHEEL Arkadaş grubundaki tek bekar olan bir kız hakkında
LIFESAVER Biri diğerinin hayatını kurtarınca iki zıt kutuptaki insanın, içinden çıkılamaz biçimde birbirine bağlanması konu ediliyor.

LOVE IS RELATIVE Kadının erkek kardeşi yanlarına taşınınca, kendi evliliklerini farklı bir bakış açısıyla görmeye başlayan bir çiftin komedisi.

MARRY ME
+
Nişanlandıktan kısa süre sonra bunun hiç de kolay olmadığını farkeden bir çiftin üzerine komedi.

THE MASON TWINS Ayrı yumurta ikizleri 15 yıl sonra buluşuyorlar. Birinin mükemmel şehir hayatı darmadağın olmuş durumda ve memleketine dönüyor. Burada buluştuğu ikiz kızkardeşi ise ergen yaşlarından öteye gidememiş durumda.

MISSION CONTROL
+
1962’de geçen bu komedide güçlü bir kadın ile maço bir astronot Ay’a ilk ayak basan olma yarışındalar.

THE MONEY PIT 1986 yapımı aynı isimli komedi filminin uyarlaması. Genç bir çiftin, ucuza kapattıkları yeni evleri aslında fazlasıyla tadilat gerektiren bir para tuzağından başka bir şey olmayınca seyreyle gümbürtüyü.
MR ROBINSON
+
6 bölüm sipariş aldı.
Düşüncesiz ama iyi niyetli bir müzisyen (Craig Robinson) büyük şehirdeki bir orta okulda müzik öğretmenliği görevine adapte olmaya çalışıyor.

OLD SOUL Kendini bulmaya çalışan genç kadın, bir yandan da yaşlı insanlara yardım ettiği işinde çalışmakta.

ONE BIG HAPPY
+
Sezon ortasında başlayacak.
Ellen DeGeneres‘in yapımcısı olduğu bir komedi. Bir lezbiyen ile heteroseksüel bir erkek olan en yakın arkadaşı, birlikte bir çocuk yapmaya karar veriyor ve hamile kalıyorlar. Tam da bunun üstüne adam, hayatının aşkı ile tanışıp evlenmez mi? Buyurun buradan yakın.

THE PRO Eski bir “çiftler tenis şampiyonu” olan ‘Big Ben’ Bertrahm‘ın (Rob Lowe) kariyeri sönmüş ve yaptığı yanlış yatırımlar kendisinin bir tenis ve golf kulübünde çalışan bir profesyonele dönüşmesiyle sonuçlanmıştır.

TWO TO GO Evlilik ve ebeveyn olma yolunda ilerleyen bir grup arkadaşın içinde bekar kalmış iki kişi Cuma geceleri o bar senin bu bar benim gezdikten sonra Cumartesi sabahları -kendilerinin olmayan- bir grup velet tarafından uyandırılması şeklinde bir hayat üzerine kurulu. Özetle; arkadaşları, bekarlarımızı birbirileriyle evlenmeye ikna etmeye çalışıyor.

UNBREAKABLE KIMMY SCHMIDT
TOOKEN
İsimsiz ELLIE KEMPER Projesi

+
13 bölüm sipariş aldı. Bir kıyamet tarikatından kaçıp, New York’ta kendine yeni bir hayat kurmaya çalışan bir kadının (Ellie Kemper) etrafında gelişiyor.

UNTITLED JERROD CARMICHAEL PROJECT 6 bölümük senaryo siparişi aldı.
Bu yarı otobiyografik komedide, dört dörtlük bir iyimser olan bir adam (Jerrod Carmichael) dünyayla boy ölçüşecek kadar istekli; ama, önüne çıkan herkesle ve her şeyle boy ölçüşmekten buna zaman bulamıyor.

İsimsiz LOU WALLACH Projesi Bir skeç komedisi.

THE MAYA RUDOLPH SHOW
İsimsiz MAYA RUDOLPH Projesi
Maya Rudolph’un sunacağı bir varyete.

WELCOME TO SWEDEN
+
Amy Poehler‘in erkek kardeşi olan ve New York’ta muhasebecilik yapan Greg Poehler’in gerçek hayat öyküsüne dayanıyor. Bruce (Greg Poehler) İsveçli bir kıza, Emma’ya aşık oluyor ve kalbinin peşinden İsveç’e gidiyor. Dizinin yapımcıları Poehler Kardeşler ve dizi İsveç kanalı TV4’ten sipariş aldı.

WORKING THE ENGELS
+
12 bölüm sipariş aldı. Eve ekmek getiren babaları öldükten sonra bıraktığı dağ gibi borca rağmen hayatta kalabilmek için birlik olmak zorunda kalan bir aile etrafında gelişiyor. Engel Ailesi babalarının avukatlık firmasını ayakta tutmak için dört bir koldan çalışmalılar, ancak ufak bir sorun var: İçlerinden sadece Jenna avukat.

FEED ME The Marriage Bed isimli kitabın uyarlaması.
Birlikte bir restoran işleten, mükemmel sayılmayacak bir aile üzerinden yetişkinler arasındaki samimiyet ve arzular üzerine bir komedi.

Dramalar

BABYLON FIELDS Ölülerin dirilip, hayatlarına kaldıkları yerden devam etmeye kalktıkları bir drama

ALLEGIANCE
COERCION

+
Yüksek güvenlikli bir bölgede görevli bir hava kuvvetleri subayının eskiden Rus ajanı olan ebeveynlerinin yeni bir görevleri vardır: Oğullarını casus yapmak.

CONSTANTINE
+
Bu çizgi roman uyarlaması daha önce şu yazıda ayrıntılı olarak ele alındı.

EMERALD CITY
+
10 bölümlük sipariş aldı.
Çoğunuzun filmini hatırlayacağı, L. Frank Baum’un 1900 senesindeki kitabı The Wonderful Wizard of Oz’un, Game of Thrones tarzındaki uyarlaması
THE MYSTERIES OF LAURA
+
Dişi bir cinayet masası dedektifi, cani suçlularla başa çıkabiliyor ama şeytan ikiziyle başa çıkamıyor.

THE ODYSSEY
+
Terk edilmiş bir kadın asker, gözüaçık bir şirket avukatı ve saygı duyulmayan bir politik aktivist uluslararası askeri bir komploya karışınca üç ailenin hayatları parçalanıyor.

SALVATION Teksas’taki büyük bir kilisenin perde arkasında inanç, aile ve yozlaşmanın ele alındığı bir aile draması

THE SLAP
+
8 bölümlük mini dizi olarak sipariş aldı.
Aynı isimli 2011 yapımı Avustralya dizisinin uyarlaması. Bu karmaşık aile dramasında küçük bir kaza eseri bir adam başka bir çiftin yaramaz oğlunu tokatlıyor. Bu küçük görünen olay üzerine aile dağılıyor ve uzun zamandır saklı olan sırlar ortaya çıkıyor. Yetmiyor, bir de ortalığı iyice karıştıran bir duruşmaya yol açıyor bu olay.
STATE OF AFFAIRS
+
Kilit konumdaki bir CIA ataşesi (Katherine Heigl) Amerikan Başkanı’na, dünya genelinde olma ihtimali yüksek olan kazalarla ilgili danışmanlık yapmakta. Kahramanımız, politik sorumluluklarıyla, karmaşık kişisel hayatını dengelemeye çalışmakta.

TIN MAN Yakın gelecekte geçen hikayede 1. derece cinayetle suçlanan kanun kaçağı bir robot, insanlığın evriminin anahtarını elinde tutuyor olabilir. Davasında robotumuzu savunmak ise genç bir kadın avukatın ellerinde.

SHADES OF BLUE
+
13 bölümlük sipariş aldı.
Bekar bir anne ve “kirli” bir polis olan kahramanımız Harlee McCord, FBI’ın anti-yolsuzluk birimi için gizli göreve çağrılır.
Jennifer Lopez‘in hem yapımcı, hem başrol oyuncusu olduğu dizinin çekimleri 2015’te başlayacak ve 2015-16 sezonunda yayınlanacak.

AQUARIUS
+
13 bölümlük sipariş aldı.
Manson Cinayetleri‘nden yola çıkan bir dizi. Dizide, cinayetlerin öncesi ve sonrasında katil, kurban ve ailelerinin hayatları ele alınacak.


Komediler

MYSTERY GIRLS
+
Başrollerinde Tori Spelling ile Jennie Garth‘ın olduğu bu dizide, eskiden televizyonda bir polisiyede yıldız olan iki hatun gerçek hayatta bir gizemi çözmek için yeniden buluşuyorlar.

YOUNG & HUNGRY
+
Genç ve zengin teknik girişimci Josh ile onun kişisel aşçısı olma hayalindeki genç yemek blogcusu Gabi’nin dünyaları çakışıyor. Gabi, Josh’u ikna etmeye çalışırken talihsiz durumlar oluşuyor ve olaylar gelişiyor.

WORK MOM Bu yarım saatlik işyeri komedisinde, ana karakterimiz Heather. Dijital satış firmasında nihayet terfi alan kahramanımız kendisini, işsiz annesini işe almış buluyor.

Dramalar

CHASING LIFE
+
Geçen yıl kanala sunulup, 20 bölüm onay alan bir dizi. 2014’te yayına girecek.
20′lerinde zeki bir gazeteci kadının hem özel, hem de profesyonel yaşantısı karışmak üzeredir. Çünkü kanser olduğunu öğrenir.

INTO THIN AIR Gizem ve korku ögeli bir dizi.
ALICE IN ARABIA Amerikalı bir kızın bir trajedi nedeniyle anne ve babası ayrıldıktan sonra Suudi Arabistanlı uzak akrabaları tarafından farkedilmeden kaçırılması üzerine dizi mi olur? Bu kanalda oluyor.
RECOVERY ROAD
+
Hikaye, bağımlılıkla baş etmeye çalışan ergen bir kız etrafında şekilleniyor.

UNSTRUNG Tenisin seksi, acımasız ve hassas dünyasına, çiftler dalında yarışan biri dişi bir erkek iki kardeş olan Luke ve Elliot sayesinde dalacağımız bir dizi.

STITCHERS
+
Gizli bir devlet ajanı olan hatun kahramanımız, yeni ölmüş insanların belleklerine girip, onların hatıralarından aldığı bilgilerle çeşitli cinayetleri ve aydınlanmamış ilginç vakaları çözüyor.

Komediler

WE HATE PAUL REVERE Kanalın ilk komedi projesi 2015 için planlanıyor.
1700’lü yıllarda Boston’da yaşayan ve yerel sanayici/aktivist Paul Revere’den nefret eden iki kardeşin öyküsü.

Dramalar

BETTER CALL SAUL
+
Breaking Bad’in uzantısı (spin off) olacak. Saul Goodman karakterinin Walter White’ın avukatı olana kadarki hayatını, gelişimini izleyeceğiz.

GALYNTINE Fantastik/aksiyon macera ile bilim kurguyu bir araya toplayan bir drama. Bir afet sonrası oluşan, teknoloji yoksunu bir zamanda başlıyor. Dizide, kıyamet sonrası farklı bir biçimde evrilmiş insanlığı izleyeceğiz.
HALT & CATCH FIRE
+
Kanala, geçen yıl sunulan bir proje. 2014’te ekranlara gelecek.
1980′lerde geçen hikaye, kişisel programcılığın patlamasını temel alıyor. Dizide ileriyi gören bir adam, bir mühendis ve bir dahinin birlikte geliştirdikleri teknolojik buluşlar direkt olarak dev kurumların önünü kesiyor. Kişisel ve profesyonel hayatları açgözlülük ve ego çatışmaları yüzünden karışacak ve Texas’ın Silikon Vadisi’ndeki kültürü de değiştirecek.

KNIFEMAN 18. yy. Londra’sında kendini beğenmiş, terbiye sınırlarını zorlayan dahi bir adamın, buluşlarını kabul ettirebilmek için toplumla didişmesini izleyeceğimiz bir drama. Kahramanımız modern tıbba inanan bir cerrah/berber.
LINE OF SIGHT Dizi, AMC’nin bilim kurguya ilk adımı olarak lanse ediliyor.
Ulusal Nakliye Güvenliği Dairesi’nde müfettişlik yapan Lewis Bernt’in hikayesi. Kahramanımız, esrarengiz bir uçak kazasından sağ çıkıyor ve bu kazanın nedenini araştırmaya girişiyor.

PREACHER DC Comics’in Vertigo serisinden aynı isimli fantastik çizgi romanın uyarlaması. Teksas’lı sıkı bir rahip olan Jesse Custer etrafında gelişiyor olaylar. Tanrı’ya inancı kalmayan kahramanımız, Tanrı’nın aslında Cennet’i terk edip, sorunluluklarını yerine getirmediğini öğrenir. Üstelik kendisi de O’nun izini sürüp bularak, ihmalleriyle ilgili hesap sorabilecek tek kişi haline geliverir. Tanrı’yı aradığı bu macerasında Jesse’ye, insan kanını tercih etmeyen dost bir vampir olan eski kız arkadaşı eşlik ediyor. İkilimizin peşinde ise en meşhur kötü adamlardan biri var: Ölümsüz bir öldürme makinası olan Saint of Killers (Katillerin Azizi)

Komediler

BIGFOOT Bu animasyon dizisinde efsanevi yaratık Kocaayak‘ın bipolar, kendini ifade etmekten yoksun umutsuz bir romantik olarak resmedilişine tanık olacağız. Kahramanımız, insan ve hayvan dünyalarının her ikisinde de yaşıyor ama her ikisiyle de uyuşamıyor.
PARTNERS
THE PARTNERSHIP
BRADDOCK & JACKSON

+
10 bölüm sipariş aldı. Başrollerinde Martin Lawrence ve Kelsey Grammer var. Bambaşka geçmişlere sahip, Şikago’lu iki avukat, hayatlarının en kötü gününde mahkemede karşılaşırlar. Kaderin ve açgözlülüğün de etkisiyle ikilimiz bir ortaklık ve arkadaşlık kurarlar. Hem iş hem de özel hayatlarında etik olanla, ahlaksız olan arasında denge bulmaya çalışmaktadırlar.

THE COMEDIANS
+
Emektar bir süperstar komedyen, genç ve asabi bir komedyen ile bir gece yarısı skeç komedisi için ortak olur.
Dizi 13 bölümlük sipariş aldı.

DEATH PACT
+
Bu komedide Tracy Morgan‘ı, eskiden memleketindeki lisenin tembel, uyuşturucu satıcısı asistan koçuyken şimdilerde ülkesine bir savaş kahramanı olarak dönmüş biri olarak izleyeceğiz. Zaman içinde şansları yaver gitmemiş olan 3 eski arkadaşı ve öğrencisini, yeni benimsediği “kendine yardım et” felsefesini benimsemeye ikna ediyor. Ama bu felsefenin elbette kendine has, başarısızlığa götüren, ağır sonuçları var.

HOW AND WHY Geçen yıldan beri bekleyen bir proje.
Nükleer bir reaktörün neden ve nasıl çalıştığını bir çırpıda izah edebilen ama hayata dair hiçbir fikri olmayan bir adam hakkında. Dizinin ilk bölümünü Oscar ödüllü Charlie Kaufman kaleme alacak ve yönetecek. Kaufman yapımcılar arasında da yer alıyor
.

MAN SEEKING WOMAN
+
New York’ta flört dünyasına tatlı, gerçeküstü ve komik bir açıdan bakış.

MARRIED
+
10 bölüm sipariş aldı. Evlilikleri kurtulsun diye eşi tarafından bir metres edinmesine izin verilen evli bir adam ve hayatı üzerine.

SEX & DRUGS & ROCK & ROLL
+
Rock ‘n Roll‘cu orta yaşlı bir adam zengin ve ünlü olmak için ölüp bitmektedir ve fakat sıfıra sıfır, elde var sıfır durumundadır.

BASKETS
İsimsiz ZACH GALIFIANAKIS Projesi

+
Zach Galifianakis başrolünde yer alacağı komedinin yazarlığını Louis C.K. ile paylaşıyor. Konusu hakkında henüz bilgi yok.

YOU’RE THE WORST
+
10 bölüm sipariş aldı. Kendine zararlı iki insan birbirlerine aşık olup da bir ilişkiye girerlerse bundan komedi olur elbet.

İsimsiz RCG Projesi It’s Always Sunny in Philadelphia yaratıcılarından gelecek. Hakkında henüz başka bilgi yok.

Dramalar

THE BASTARD EXECUTIONER Kral III. Edward’ın komutasındaki bir savaşçı şovalye üzerine bir dönem dizisi. Kahramanımız, savaşın yıkıcılığı karşısında ezilmiş ve kılıcını terk etmiştir. Ancak şiddet onu yeniden bulur ve zamanın en kanlı kılıcını yeniden sallamak zorunda kalmasına neden olur.
HOKE Kaşarlanmış ve büyük olasılıkla çılgın bir dedektif olan Hoke Moseley’nin 1985’te Miami dolaylarındaki maceraları

THE STRAIN
+
Kanala, geçen yıl sunuldu ve 13 bölüm sipariş aldı. 2014’te izleyeceğiz.
Guillermo del Toro‘nun vampir romanı The Strain‘i, del Toro ile Lost ve Bates Motel yapımcısı Carlton Cuse, FX için televizyona uyarlıyorlar. FX yetkilileri “vampir dramasını baştan yaratacağız” diye de iddialı açıklamalarda bulundular.

TYRANT
+
Kanala, geçen yıl sunuldu ve 10 bölüm sipariş aldı. 2014’te izleyeceğiz.
Mütevazi bir Amerikan ailesi Orta Doğu ülkelerinden birinin karmaşık çalışmalarının ortasına düşer.

REDSHIRTS Aynı isimli komedi bilim kurgu romanının uyarlaması olacak.
25. yüzyılda bir uzay gemisi olan Intrepid’de geçiyor. Mürettebata eklenen 5 yeni üye, gemidekilerin çok sık aralıklarla öldüklerini fark ediyor. Ortaya çıkıyor ki 21. yüzyıldan kalma bir televizyon reality şovu kahramanlarımızın hayatlarını önceden kurgulamış. (Bir nevi, Galaxy Quest filminde olanları tersine izlemek gibi düşünebilirsiniz.)

Komediler

BALLERS
+
Daha önce şu yazıda ele alınmıştı.

THE BRINK
+
Daha önce şu yazıda ele alınmıştı.

PEOPLE IN NEW JERSEY Daha önce şu yazıda ele alınmıştı.
TOGETHERNESS
+
8 bölüm sipariş aldı.
Daha önce şu yazıda ele alınmıştı.

LAST WEEK TONIGHT WITH JOHN OLIVER
+
John Oliver‘ın sunacağı bir gece yarısı talk şovu. Haftanın haberlerine, politikaya göz atarak hicvedecek.

İsimsiz RIDDLE & SALAHUDDIN Projesi Atlanta’da yeni filizlenen, popülerleşmek üzere olan ve “Yeni Güney” olarak adlandırılan bölgede çok başarılı olmanın peşindeki 30’larında iki muhabir üzerine bir komedi.

Dramalar

CRIMINAL JUSTICE
+
Geçen yıldan beri bekleyen bir proje.
Peter Moffat’ın aynı isimli İngiliz dizisinin uyarlaması. Bir kişinin adalet sistemindeki yolculuğu diyerek özetleniyor.
Başrolünde James Gandolfini vardı. Ancak aktör vefat edince, yerine önce Robert De Niro getirildi. Ancak daha sonra rolün John Turturro’ya kaldığı açıklandı.

THE LEFTOVERS
+
Kanala, geçen yıl sunuldu ve 10 bölüm sipariş aldı. 2014’te izleyeceğiz.
Daha önce şu yazıda ele alınmıştı.

THE MISSIONARY 1960′larda Soğuk Savaş sırasında, genç bir kadının Doğu Berlin’den kaçmasına yardım ederken yakalanan Amerikalı genç bir misyoner üzerine bir drama.
THE MONEY Daha önce şu yazıda ele alınmıştı.

OPEN Daha önce şu yazıda ele alınmıştı.

WESTWORLD
+
Daha önce şu yazıda ele alınmıştı.
HISTORY OF MUSIC
+
Yapımcıları arasında Martin Scorsese, Mick Jagger ve Terence Winter bulunan bir yapım.
Uyuşturucu ve seks dolu müzik piyasasında çalışan iki arkadaşın R&B’den çağdaş hip-hop zamanlarına dek 40 yıllık serüvenlerini 1970’lerden itibaren sunacak.


Komediler

HAPPYISH
+
10 bölümlük sipariş aldı. Mutluluğu bulma yolunda yaşadığımız mutsuzluklar üzerinden bir kara mizah öyküsü. Kahramanımız 42 yaşındaki Thom Payne’in (Philip Seymour Hoffman) hayatını değiştirme çabasında bırakın mutluluğa, “mutlumsu”luğa erişip erişemediğini izleyeceğiz.
(Sonradan ek: Philip Seymour Hoffman hayatını kaybettiği için yeni başrol arayışlarına girişildi.)

Dramalar

THE AFFAIR
+
Geçen yıl kanala sunulan ve bu yıl 10 bölümlük sipariş alan bir proje.
2 evlilik ve onları dağıtan bir evlilik dışı ilişkiyi, tüm karmaşıklığı ve sonuçları ile masaya yatırıyor.

THE VATICAN Günümüz katolik kilisesi ve arka/ön planındaki politik işleyiş üzerine bir drama.
Geçen yıl sipariş almıştı ancak bu sezonda, projeden vazgeçildi.
BILLIONS New York’ta hırslı bir savcı ile ülkenin en zengin milyarderlerinden biri arasındaki gizli anlaşma üzerine bir drama.

starz

Komediler

SURVIVOR’S REMORSE
+
6 bölüm sipariş aldı ve 2014 sonbaharında ekranlarda olacak.
Profesyonel bir kulüple milyon dolarlık bir kontrat imzalayınca birden meşhur olan 20’lerinin başlarındaki bir basketbol fenomeninin başından geçenleri konu alacak. Adamımız Cam, kuzeni ve dert ortağı Reggie ile beraber Georgia’ya taşınıyor ve macera başlıyor.

Dramalar

FLESH & BONE
+

Sorunlu bir geçmişi olan genç balerin Claire Robbins’in prestijli bir New York bale şirketine girmesiyle başlıyor her şey. Karanlık ve cesur bir dizi olacak olan Flesh & Bone, bale dünyasının sahne önünde ve arkasında olan biteni bizlere sunacak.

OUTLANDER
+
16 bölüm sipariş aldı ve 2014 yazında ekranlarda olacak. Aynı isimli tarihi romantik kitabın uyarlaması. Romantizm, bilim kurgu, tarih ve macerayı bir araya topluyor. 1945’te evli bir askeri hemşire olan Claire Randall, gizemli bir şekilde zamanda geriye 1743 yılına gidiyor. Bu bilmediği dönemde iki erkek arasında kalan kahramanımızın hayatı da tehdit altında.

POWER
+
8 bölüm sipariş aldı ve 2014’te ekranlarda olacak.
Yapımcılar arasında bulunan “50 Cent” Jackson kadroya katılan isimlerden. Dizide, New York’ta bir gece kulübünün arka perdesinde olanları izleyeceğiz.

THE MISSING
+
8 bölüm sipariş aldı ve 2014 sonbaharında Starz’da olacak. BBC ile ortak bir yapım.
Fransa’da ailece tatil yaptıkları sırada genç oğlu kaçırılan bir adam, yıllardır oğlunu aramaktadır. Bu uğurda evliliği çatırdamış ve hayatı altüst olmuştur.


Dramalar

12 MONKEYS
+
Aynı isimli meşhur filmin televizyon uyarlaması. Dizide, kıyamet sonrası bir dönemden günümüze gönderilen bir zaman yolcusu, öldürücü bir salgının kaynağını tespit edip, ortadan kaldırıp insan ırkını kurtarmakla görevli.

DOMINION
+
2014’te başlayacak. Daha önce şu yazıda ele alındı.

HIGH MOON Geçen yıldan beri beklemede olan bir proje.
John Christopher’ın en çok satanlar listesine girmiş olan romanı The Lotus Caves’in uyarlaması. İlk olarak şu yazıda ele aldığımız dizinin deneme bölümü 90 dakikalık olacak. Gelecekte geçen dizide, Ay’ın çeşitli bölgelerindeki kaynakları kazıp çıkartmak üzere Dünya’daki ülkeler Ay üzerinde koloniler kurmuşlar. Yeni bir yaşam formu ortaya çıkınca, kaos başlıyor. Çünkü, bu yaşam formunun önemli sırlarını ortaya çıkartmak ve kendi emellerine alet etmek üzere farklı grupların didişmeleri baş gösteriyor.

Z NATION
+
13 bölümlük sipariş aldı. 2014 sonbaharında başlayacak.
Zombi odaklı bir kıyamet sonrası dizisi daha. Hikayesi, zombi salgınının ortalığı yıkmasından 3 yıl sonrasında başlıyor.
OLYMPUS
+
13 bölümlük sipariş aldı.
Bu mitolojik dramada Tanrılara meydan okuyan bir grup insan onları Underworld (Yeraltı) isimli bir yere (bilinci yerinde olmayanların bulunduğu bir yer) sürüyor.
THE EXPANSE
+
10 bölümlük sipariş aldı.
James S.A. Corey’in meşhur kitap serisinden uyarlanacak. (Serinin ilk ve en bilinen kitabı Leviathan Wakes.)
200 yıl sonraki gelecekte uzayda geçecek olan bir dizi. Birçok ırkın birlikte yaşadığı bu dönemde genç bir kadının kaybolması üzerine zorlu bir dedektif ile ipsiz sapsız bir geminin kaptanı bir araya geliyor ve insanlık tarihindeki en büyük komployu ortaya çıkartmaya girişiyor.
“Game of Thrones’un uzayda geçeni” diye tanımlayan bile var.
ASCENSION
+
6 bölümlük sipariş aldı.
Amerikan Başkanı Kennedy hükümetinin 1963’te uzaya gönderdiği yüzlerce insanın serüveni. Ascencion isimli uzay aracıyla 100 yıl sürecek bir yolculuğa çıkan erkek, kadın ve çocuklar yeni bir dünya yaratıp, insanlığın devamını sağlayacaklar.

KILLJOYS
+
2015’te başlamak üzere 10 bölümlük sipariş aldı.
Bir uzay macerası daha. Gezegenler arası 3 kafa avcısından oluşan eğlenceli kahramanlarımız Quad bölgesinde dolanıp suçluları avlarken, bölgedeki kanlı savaşta tarafsız kalmaya çalışmaktalar.

Dramalar

AGENT X
+
Sharon Stone‘u Amerika’nın ilk kadın başkan vekili Natalie Maccabee rolünde izleyeceğiz. Kahramanımız zeki, güzel ve serinkanlı biri. Kocasının ölümünün ardından politik kariyerinde hızla yükselip, başkan vekili seçiliyor. Bu görev, beraberinde hiç beklemediği gizli bir görevi de getiriyor: Büyük kriz zamanlarında başvekili ve bu işe adanmış Agent X’in de yardımı ile Anayasa’yı korumak.

THE LAST SHIP
+
10 bölüm sipariş aldı. 2014’te yayına girecek.
Daha önce şu yazıda ele alınmıştı.

LEGENDS
+
10 bölüm sipariş aldı. 2014’te yayına girecek.
Daha önce şu yazıda ele alınmıştı.

MURDER IN THE FIRST
+
Kanala, geçen yıl sunuldu. 10 bölüm sipariş aldı.
Gerici ve sürükleyici suç draması, 1 sezon boyunca tek cinayet davasını ele alacak. Cinayetin işlenişinden, soruşturulmasına, tutuklama ve mahkeme aşamaları da dahil. Başroldeki Taye Diggs ve Kathleen Robertson‘ın dizinin reklamı için verdiği iki pozu şurada bulabilirsiniz.

TRANSPORTER: THE SERIES
+
Amerika’da ilk sezonu Cinemax tarafından yayınlanan dizinin ikinci sezon yayın haklarını TNT satın aldı. (Sürecin ayrıntısını şurada bulabilirsiniz.) The Transporter (Taşıyıcı) filminin TV uyarlaması aksiyon macera dizisi. Ana karakterimiz Frank Martin her türlü şeyi, soru sormadan, sorgulamadan, a noktasından b noktasına ücret mukabili sağ salim, zarar görmeden taşıyor. Taşırken de az şey olmuyor elbette.

PROOF
+
Doğa üstü bir tıp draması. Şüpheci ve müspet bilim insanı olan kadın cerrah kahramanımız, reenkarnasyon, vücut dışı yaşam ve hortlaklar ile ilgili davaları incelemeye ve elle tutulur kanıtlarla olayları açıklamaya ikna ediliyor.

PUBLIC MORALS
+
1967’nin New York’unda, binbir türlü davayla karşılaşan ve ahlak ile suç çizgisi arasında gidip gelen polisler için kurulu olan Ahlak Masası’nın etrafında gelişiyor.

GUILT BY ASSOCIATION Los Angeles’ta Savcılık’ta çalışan gözüpek bir avukat olan Rachel Knight’ın etrafında gelişiyor olaylar. Kahramanımız, şehrin polis merkezinde görevli dişli bir polis dedektifi olan Bailey Keller ve havalı bir savcı olan Toni LaCollette ile omuz omuza çalışıyor. Üçlümüz genelde Rachel’ın evinde takılıyor.

THE LIBRARIANS
+
10 bölüm sipariş aldı. 2014 sonlarında yayına girecek.
The Librarian: The Return to King Solomon filminin ve devamındaki 2 filmin uzantısı.
Dizide, Dünya’nın mistik hazinelerini koruyan kahramanları izleyeceğiz.


Komediler

BENCHED
+
Kahramanımız Nina (Eliza Coupe), işine sadık, kariyerinin peşinde biridir ve bir avukatlık firmasında avukatlık yapmaktadır. Günün birinde terfi beklerken es geçilince sinir krizi geçirir ve kendini devlet için çalışan bir savunma avukatı olarak bulur. Hem özel hem de profesyonel hayatı altüst olmuştur. Kendisinin yeni mesai arkadaşı uzun boylu ve yakışıklı Phil (Jay Harrington) dağınık ve hırslı bir kumarbazdır.

DIVIDE & CONQUER Sevgi, destek, ilgi ve daha bir dolu şey adı altında anne-babaların çocuklarının hayatını zehir etmeleri üzerine bir aile komedisi. Ben ve Charlotte’ın, 4 çocukları evden ayrılana dek yaptıkları ve yapmadıklarını izleyeceğiz.
LOVE IS DEAD Romantik ilişkilerini kendileri bitiremeyen insanlar için -onlar ortalıkta değilken- ilişkilerinin bitmesini sağlayan bir şirket üzerine komedi.
Bu alışılmadık romantik komedi “Aşk bu kadar kaypaksa, ne demeye dönüp dolaşıp aşık oluyoruz?” sorusunu soruyor.

PLAYING HOUSE
+
Kanala, geçen yıl sunuldu. 2014’te yayınlanacak.
Evli olmayan bir anne olan Lennon, bekar ve kariyerine odaklı biri olan en yakın arkadaşı Jessica’yı yeni doğmuş olan bebeğine bakmak için yardıma çağırırsa…

DIFFICULT PEOPLE Dizinin yazarları aynı zamanda başrol oyunculuğuna soyunan iki ünlü senarist, yapımcı.
Ana karakterlerimiz New York’ya yaşayan iki yakın arkadaş. Birbirleri dışında herkesten nefret eden ikilimiz pop kültürünün de yardımı ile bizleri nasıl güldürecekler bakalım.

Dramalar

THE ARRANGEMENT Trajik ve gizemli yaşamını geride bırakarak Miami’de iyi niyetli ve hırslı bir politikacı olan Billy Whitley (Bryan Greenberg) ile evlenen Kolombiyalı Lourdes Nieves’in öyküsünü izleyeceğiz.
Lourdes, politik çıkarları için kocasıyla girdikleri uğurda, geçmişindeki bağlantılarını kullanarak Florida’nın kanlı bir spor diyebileceğimiz politik savaşlarında yolu açıyor.

COMPLICATIONS
+
Bu tıp dramasında ana karakterimiz varoş bir mahallede acil serviste çalışan John Ellis. Doktorumuz, günün birinde yoldan geçen bir araçtan açılan ateş sonucu genç bir çocuğun vurulmasını engelliyor ve hayatı değişiyor. Çünkü öğreniyor ki bu çocuk aslında hala “öldürülecekler” listesinde. Bizimki de kendisini, ne pahasına olursa olsun bu çocuğu korumaya adıyor.

DIG
+
6 bölümlük sipariş aldı. Tim Kring ile Gideon Raff‘ten 2014’te gelecek olan bir aksiyon macera dizisi.
Jerusalem’de görevli bir FBI ajanı olan Peter, bir arkeolog kadının ölümünü araştırırken 2000 yıldır hazırlanan ve tarihin gidişatını değiştirecek bir komployu ortaya çıkartır.

HORIZON Geçen yıldan beri bekleyen bir proje.
2. Dünya Savaşı sırasında geçen dizi, FBI’da görevli bir sekreter etrafında gelişiyor. Kahramanımız, kocasının Güney Pasifik’te bir uzay gemisi ile gerçekleşen bir çarpışma sırasında öldüğünü farkediyor. Gerçeğin peşine düşmesi ile Dünya ve Dünya’yı istila etmenin peşindeki uzaylılar arasındaki tek insan oluveriyor.
NOVICE Kariyer arayışı sırasında yasa dışı işlere daha yatkın olduğunu keşfeden bir genç adamın öyküsü. Kahramanımız Kyle Jones, büyük Amerikan şirketlerini ve küçük aile şirketini denedikten sonra Koreli bir mafya ailesiyle çalışmanın kendisine çok daha uygun olduğunu farkeder.

RUSH
+
Dr. William Rush bildiğiniz doktorlardan değil. Herhangi bir hastanede çalışmıyor. Hastasının rahatsızlığı ne olursa olsun, -nakit olan ücretini ödediği sürece- ketumluğunu koruyor. Hastalarıyla birlikte parti verecek kadar da samimileşebiliyor. Hayatını ve yaşam şeklini değiştirmeye hiç niyeti yok. Ta ki eski bir aşkı ve vicdanı kendisini dürtmeye başlayana dek.

SATISFACTION
İsimsiz SEAN JABLONSKI Projesi

+
10 bölümlük sipariş aldı.
Bir yatırım bankeri ile karısı durgun ilişkilerini gözden geçiredururken, günün birinde adam karısının bir jigolo ile takıldığını öğreniyor ki eyvah! ;)

STANISTAN Bir Orta Doğu ülkesi olan Stanistan’daki Amerikan yerleşkesinde görevli dışişleri bakalığı çalışanları, CIA mensupları ve gazetecilerin etrafında gelişmekte. Tüm bu ekip aptallıkla tehlike arasındaki dengeyi tutturmak için her türlü başa çıkma yöntemini kullanmaktadır.

Tüm denemelerle ilgili ayrıntılı bilgi ve listeyi sürekli güncellenen şu adresten takip edebilirsiniz.
(Yeni gelenler olduğunda bu yazıyı güncelliyoruz. Sipariş alanların isminin yanına da + işareti ekleyip maviye boyuyoruz. Pas geçilenlerin ise başlık ve konusunun üstünü çiziyoruz.)