İngiliz kanalı BBC, 2013’te sunacağı yeni dramalarından 4’ünü, sene başında bizlerle tanıştırmıştı: Mayday, The White Queen, The Village ve Frankie. Bunlardan Mayday’i Mart ayında peşpeşe yayınlanan bölümleri ile izledik ve şurada da ayrıntısını paylaştık.
Öyleyse, bu yazımızda da diğer 3 diziden bahsedelim.
Not: BBC’nin bu sene yayınlayacağı dramalar için hazırladığı şu reklam filmini de hatırlatmadan geçmeyelim.


The Village

The Village
31 Mart 2013’te BBC One’da başladı. 6 bölüm sürecek.

Nico Mirallegro

 
 
John Simm ve Maxine Peake‘in başrollerinde olduğu The Village, 20. yüzyılda İngiltere’de bir köyde geçiyor.

Hikayemiz, İngiltere’nin en yaşlı 2. adamı olan Bert Middleton ile başlıyor. Kahramanımızla röportaj yapan bir yönetmen, Middleton’ın hayatını ve yaşadığı köyü filme çekiyor. Yıllar öncesine gidiyoruz ve 1914’ün sıcak bir yazında giriyoruz öyküye.
Bert Middleton’ın anne ve babası John (John Simm) ve Grace (Maxine Peake), Bert ve ağabeyi Joe’yu (Nico Mirallegro) yetiştirmek için canla başla uğraşmaktalar.
Ana karakterlerimizin eşliğinde, köydeki doğumlar, ölümler, aşk ve ihanet, büyük politik olaylar, çalışma hayatı, uyulan kurallar, isyanlar, seks, din, sınıflar derken köyün ve köy halkının hayatlarını izliyoruz.

John Simm

Dizinin yaratıcısı, Silk‘i bizlerle buluşturan isim olan Peter Moffat (Sanatçının, Steven Moffat ile akrabalığı olmadığını hatırlatalım).
Oyuncu kadrosunda Rupert Evans ve Juliet Stevenson da var.


The White Queen

The White Queen
Amerikan kablolularından Starz’ın da yayınlayacağı 10 bölümlük bu dizide İngiltere kralı IV. Edward‘ın hayatını izleyeceğiz. Dizinin Starz’da 2013 Ağustos’unda yayına girmesi planlanıyor. BBC’de ne zaman yayınlanacağı ise henüz meçhul.
Philippa Gregory‘nin The Cousins’ War isimli tarihi kitap serisinden uyarlanmış olan The White Queen, 1464 yılında başlıyor. Tudor Hanedanlığı‘nın hükümdarlığının henüz başlamadığı dönemler… York Hanedanlığı’nın da Lancaster Hanedanlığı’nın da tahtta gözü var. York’lardan genç ve yakışıklı IV. Edward tacı giyiyor. Ancak Edward, düşman aileden olan Elizabeth’e aşık olunca işler karışıyor.

The White Queen, aşk ve tutku, baştan çıkartma ve aldatma, ihanet ve cinayetin hikayesi. Birbirinden farklı 3 kadının bakış açısından bizlere sunuluyor : Elizabeth Woodville, Margaret Beaufort ve Anne Neville. Gücün peşindeki bu kadınlar, İngiltere tacı için ellerinden geleni ardlarına koymayacaklar.



Beyaz Kraliçe (White Queen) olarak adlandırılan Elizabeth Woodville’i İsveçli aktris Rebecca Ferguson canlandırıyor.

David Oakes, Max Irons, Aneurin Barnard

IV. Edward’ı Max Irons canlandırırken, kendisine Aneurin Barnard ile David Oakes eşlik ediyor. James Frain, Janet McTeer ve Robert Pugh gibi tecrübeli isimler de oyuncu kadrosundalar.

http://www.youtube.com/watch?v=p7HZ5-dbjNY


Frankie

Frankie
Frankie 6 bölüm sürecek ve bahar aylarında BBC’de yayınlanması planlanıyor.
Başrolünde Torchwood‘dan tanıdığımız Eve Myles‘ı izleyeceğimiz dizinin ana karakteri Frankie.
Kendisi, evlere giderek hasta ziyareti yapan türde bir hemşire. Yoğun çalışma hayatı, özel hayatının önüne geçmiş biri Frankie.
Kahramanımızın ortağı ve en yakın arkadaşı Andy rolünde Derek Riddell‘ı izleyeceğiz. Dean Lennox Kelly de Frankie’nin uzatmalı sevgilisi Ian olarak karşımıza çıkacak.