cbs-newbies-2015Yıllardır seyirci sayısı bakımından Amerika’nın lider ulusal kanalı olan CBS de diğerleri gibi yeni sezon hazırlıklarını yaptı ve dizileriyle karşımıza çıkmasına çok az kaldı. Geçtiğimiz sezon 8 yeni diziye onay verip 3 tanesini iptal eden ve haliyle 5 tanesine onay veren (CSI: Cyber, Madam Secretary, NCIS: New Orleans, Scorpion, The Odd Couple) CBS, 2015-2016 sezonu için 7 tane dizi istedi.

Bunların 5 tanesi drama, 2 tanesi ise komedi. Dramalardan girip komedilerden devam ederek yeni sezonda karşımıza neler gelecek bir bakalım.


 

Dramalar


1) Code Black1435689609_tmp_Code-Black

30 Eylül Çarşamba günü başlayacak. Sezonda Criminal Minds’ın arkasından yayınlanacak ve Nashville ile Chicago P.D.‘ye karşı yarışacak.

Konusu: Los Angeles’ta ve şehrin en yoğun acil servisindeyiz. Elimizde işinde gayet iyi olan doktorlar ve hemşireler var ama imkanlar kısıtlı ve hasta çok; onlar da ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Gerektiğinde başvurulan riskli tedaviler ve kritik kararlar da bunların parçası. Dizi, acilde çalışmaya başlayan ve ekibe katılan dört öğrenciyle açılacak. Genel olarak da doktorların kendi arasında dönenler de dahil olmak üzere hastanede olup bitenleri izleyeceğiz.

Dizi, Ryan McGarry’nin aynı isimli ödüllü belgeselinden uyarlama bir tıp dizisi.

7 dakikalık fragman


2) Limitless

Limitless_562524_640x36022 Eylül Salı başlayacak. Sezonda NCIS: New Orleans’ın arkasından yayınlanacak ve yeni ABC dizisi Quantico ile Chicago Fire‘a karşı yarışacak.

Dizi, başrolünde Bradley Cooper’ın oynadığı ve genel olarak iyi yorumlar alan 2011 yapımı aynı isimli filmin dizi uyarlaması. Bradley Cooper da dizinin yapımcılarından birisi. Ama asıl sürpriz, fragmanın da gösterdiği gibi ünlü oyuncunun dizinin ilk bölümünde yer almış olması. Filmdeki karakterini oynayan oyuncu, yapılan açıklamaya göre çalışma programı el verdiğince dizide yer almaya devam edecek.

Konusu: Dizi, filmde olduğu gibi NZT isimli ilacı almaya ve bu sayede beyninin tamamını kullanmaya başlayan Brian ve onun ilaçla birlikte geçirdiği deneyimler üzerine. Karakter ilaç sayesinde elde ettiği üstünlüğü FBI’a ellerindeki davaları çözmede yardım etmek için kullanacak. Brian’ın ortak olduğu kişi ise karanlık bir geçmişi olan, işinde iyi Özel Ajan Rebecca Harris.


 

3) Supergirl1435689693_tmp_supergirl26 Ekim Pazartesi 20:00’de başlayacak ve sezonda The Voice, Dancing with the Stars, Crazy Ex-Girlfriend ve Gotham ile yarışacak. Dizinin ilk bölümü çok önceden internete verilmiş durumda. Hatta sitemizde şimdiden bir tanıtımı bile var.

Konu: Genel anlamda DC Comics kahramanlarından ünlü Superman’in kuzeni Supergirl’ün, yani gerçek ismiyle Kara Zor-El’in başından geçenler üzerine bir dizi.

Krypton gezegeni yıkımın eşiğindeyken bebek Kal-El’i kurtarmak isteyen ailesi onu bir uzay  aracıyla Dünya’ya gönderir. Aynı şekilde o dönem 12 yaşında olan Kara Zor-El de kuzeninin hemen arkasından onu koruması için gönderilir ama çıkan arızadan dolayı onunla birlikte aynı zamanda aynı yere ulaşamaz. Geçen yılların ardından nihayet bir şekilde Dünya’ya iniş yaptığında ise hala 12 yaşındadır, kuzeni Kal-El Superman olmuştur, onun yardımına da ihtiyacı yoktur.

Hatta Superman kuzenine yardım ederek koruyucu ailesi Danver’ların yanına yerleştirir ve Kara, National City’de güçlerini kullanmadığı bir hayata başlar. Aradan 12 yıl geçer. Kara, artık 24 yaşındadır ve medyanın zirve ismi Cat Grant’ın asistanı olmuştur. Her şey bir şekilde yürüyüp giderken kız kardeşinin bindiği uçağın düşmek üzere olduğunu görünce, yıllar sonra güçlerini kullanmaya karar verir. Ama burada kalmayacaktır. Superman misali “Supergirl” de şehirde büyük yankı uyandırır ve Kara sahip olduğu güçleri daha fazla görmezden gelmeyerek kötülerle savaşmak için kullanmaya karar verir.


 4) Criminal Minds: Beyond BordersCRIMINAL-MINDS-BEYOND-BORDERSKanalın sezon ortasında yayınlanacak polisiye draması. Sezon ortasında yayınlanacağı için fragmanı yok henüz.

Konu: Criminal Minds‘ın 2011’deki başarısız uzantı girişimi Criminal Minds: Suspect Behavior‘ın ardından bir uzantı girişimi daha karşımıza geliyor. Dizinin 10. sezon 19. bölümünde girişi yapılan dizide bu sefer Amerika’nın dışına çıkarak dünyayı dolaşan ve Amerikan vatandaşlarının karıştığı davalarda profil çıkartan bir ekibi izleyeceğiz.

Dizideki ekibin başındaki isim Jack Garrett, 9 sezonluk CSI: New York‘un ardından TV’ye geri dönen Gary Sinise. Jack’in ekibinde yer alan kişiler ise yeteneklerini bir dönem savaş alanında gösteren Matthew (Daniel Henney), başı belada olan kişilerin aileleriyle ilgilenen teknik analist Monty (Tyler James Williams), kültürel antrolopojist Clara (Alana De La Garza) ve adli tabip Mae (Annie Funke).


5) Rush Hour1435689678_tmp_rush-hour

Kanalın sezon ortası komedi draması. Sezon ortasında yayınlanacağı için fragmanı da yok henüz.

Konu: Jackie Chan ve Chris Tucker’ın başrolde olduğu ve şimdiye kadar üç filmi çıkan Rush Hour (Bitirim İkili) film serisinin dizi olarak uyarlaması olacak.

Elimizdeki iki dedektiften ilki Dedektif Carter, işini kendi kafasındaki kurallara göre yapan ve ortaksız çalışmaktan memnun bir polis. Onun tam zıttı Hong Kong’lu Dedektif Lee ise işi kitabına göre yapan birisi ve Lee’nin yolu, dizinin başlamasıyla birlikte Los Angeles’a düşüyor. Amacıysa kaybettiği kız kardeşinin ölümünü araştırmak ve onun Çinli organize bir suç çetesiyle olan bağlantısını çözmek. İşte bu ikili Carter’ın patronu sayesinde ortak oluyorlar.


 

Komediler

6) Angel from Hell1435689583_tmp_Angel-From-Hell5 Kasım Perşembe başlayacak. Mom’ın arkasından yayınlanacak dizinin yarım saatlik dilimdeki bütün rakipleri drama dizileri: Scandal, The OriginalsSleepy Hollow ve The Blacklist.

Kahkaha efekti bulunmayan bir komedi olacak.

Konu: Renkli ve aklına geleni söylemekten çekinmeyen bir kişilik olan Amy, Allison’ın kendince mükemmel olan hayatına giriş yapar ve onun koruyucu meleği olduğunu iddia eder. Allison her ne kadar bunu ciddiye almasa da o andan itibaren gittiği birçok yerde ve içine girdiği durumda Amy ile karşılaşmaya devam eder. Üstelik başta rahatsız olsa da Amy’nin söyledikleri doğru çıkmaya, tavsiyeleri işe yaramaya başlayınca Allison’ın kafası karışır. Ama diğer yandan ikili arasında bir dostluk oluşmaya da başlar.


7) Life in Pieces1435689634_tmp_Life-In-Pieces21 Eylül Pazartesi başlayacak ve The Big Bang Theory’nin arkasından yayınlanacak. Pazartesi yayına birlikte başlayacak iki dizi, kanalın Perşembe yayınladığı Thursday Night Football‘un yayını bittikten sonra yerlerini Supergirl’e bırakarak Perşembe gününe transfer olacaklar.

Dizinin asıl günü Perşembe’deki yarım saatlik dilimdeki bütün rakipleri drama dizileri: Grey’s AnatomyThe Vampire Diaries, Heroes Reborn, Bones.

Kahkaha efekti bulunmayan bir komedi dizisi olacak.

Konu: Dizi en basit şekliyle büyük bir ailedeki fertlerin başından geçenler üzerine kurulu ama parçalı halde. Elimizde üç kardeş, bir de anne ve baba var. En küçük kardeş Greg ve eşi Jen, ilk çocuklarının doğumuyla sersemlemiş bir haldeler. Ortanca kardeş Matt, hayatına giren çalışma arkadaşı Colleen ile hayatının aşkını bulma şansına erişmiş olabilir. En büyük kardeş Heather ve kocası Tim ise boş kalan evleri nedeniyle yıllar sonra yeniden çocuk sahibi olmayı konuşmaya başlıyorlar.

Bu üç kardeşin ve gözleri her daim çocuklarının üstünde olan ebeveynleri de dahil olmak üzere ailenin yaşadığı komik olaylar her hafta dört kısa hikaye şeklinde anlatılacak.

6cc8b4b44af5014535b000d794f2