Alice (Orijinal dilindeki adıyla: Aelliseu), Güney Kore yapımı bir drama dizisi. 2020 senesinde SBS kanalında yayınlanmış. 16 bölümden oluşmakta. Bölüm süreleri 60-70 dakika aralığında değişmekte.

Bilim kurgu, gizem, gerilim, romantizm, polisiye ve aksiyon gibi türleri harmanlayan dizinin senaryosu Kim Ga-Yeong, Cheol-gyu Kang ve Kyu-won Kim tarafından kaleme alınmış. Yönetmenliğini ise Soo Chan Baek üstlenmiş.

Zaman yolculuğu temalı dizi, bir anne ile oğlunun hikayesine odaklanmakta.

2050 yılından bir zaman yolcusu olan Yoon Tae-yi‘nin (Kim Hee-seon) bir görev kapsamında 1992 yılına gelişiyle açıyoruz hikayeyi. Dizimize de adını veren Alice isimli bir zaman yolculuğu organizasyonu için çalışan bir ajan kendisi. 1992 yılına da zaman yolculuğuyla ilgili ve adına ‘Kehanet’ adı verilen gizemli bir kitabı ele geçirmek için gönderilmiş.

Yoon Tae-yi ve bu görevdeki ortağı Yoo Min-hyuk (Kwak Si-yang), görevlerini başarıyla tamamladıktan sonra 24 saat içerisinde kendileri için açık bırakılan solucan deliğine girip 2050 yılına geri dönmeleri gerekmektedir.

Kwak Si-yang

Ama Yoon Tae-yi hamile olduğunu keşfeder 1992 seyahati sırasında. Zamanda seyahat etmelerine olanak sağlayan solucan deliği yüksek radyasyon yaymaktadır. Yoon Tae-yi, buraya gelirken bu radyasyondan bir miktar etkilenmiştir. Bebekle birlikte tekrar solucan deliğine girmesi bebekte ciddi derecede sağlık sorunlarına yol açabilecektir. Bu sebeple 3 seçenek vardır Yoon Tae-yi’nin önünde.

1- Bebeği aldırıp o şekilde 2050’ye dönmek.

2- Hamile haliyle bu yolculuğu yapmak ve bebeğin 2050’de doğduğunda nasıl bir yaratığa dönüşebileceğine dair büyük riski almak.

3- 1992 yılında kalıp bebeğini doğurup hayatına bu zaman diliminde devam etmek.

Yoon Tae-yi’nin ortağı için ise 1. seçenek dışındaki seçenekler gerçek birer seçenek değildir. Yoon Tae-yi 3. seçeneği seçecektir elbette. Ortağını atlatır, yeni bir kimlik edinir ve 1992 yılında bekar bir anne olarak hayatına devam etmeye başlar. Yoon Tae-yi’nin bu kararı almasında bebeğinin 2050 yılında bıraktığı babasına aşık olmayışı da etken gibiydi tahmin edebildiğimiz kadarıyla. Sanırım bebeğin babası, Alice’in yönetiminde olan biri bu arada.

Yoon Tae-yi, Park Sun-young ismiyle 1992’deki yeni yaşamına başlar. 1993 yılında oğlu Park Jin-gyeom doğar. Oğlunu büyük bir sevgi ve ilgiyle, tek başına büyütür. Küçük yaştayken oğluna duygusal körlük teşhisi konur. Bu durumun hamile haliyle yapmış olduğu zaman yolculuğu sırasında uğradığı yüksek radyasyonun bir yansıması olduğunu hemen anlar. Sosyal ve insani duygular açısından bir takım eksiklikleri bulunan oğlunun normale en yakın bir şekilde yaşamını sürdürmesi için elinden geleni yapar 2010 yılında öleceği ana kadar. Ölüm, zamanın oldukça esnek olduğu bu tarz bir hikayede bu anne ve oğul için ebedi bir ayrılık anlamına gelmeyecektir elbette.

Joo Won

Park Jin-gyeom (Joo Won), liseden mezun olduktan sonra polis akademisine yazılır ve sonrasında gözü pek bir polis olur. Akabinde de hikayemiz gelişir.

Kim Sang-ho

2 karakterden daha bahsedelim hemen. İlki Go Hyeon-seok (Kim Sang-ho). Park Jin-gyeom’un emniyet teşkilatında çalıştığı birimdeki amiri. Diğeri ise Kim Do-yeon (Lee Da-in). Lise yıllarında tanışıp yakın arkadaş olduğu biri. 2020 yılına ulaştığımızda hevesli bir gazeteci olarak karşımıza çıkacak kendisi. Go Hyeon-seok ve Kim Do-yeon, duygusal körlüğüne rağmen olduğu şekilde kabul etmişler Park Jin-gyeom’u ve ellerinden geldiğince ona göz kulak olmuşlar.

Lee Da-in

Kadroda ayrıca Choi Won-young, Lee Jae-yoon, Jeong Wook, Jihyuk Song, Hwang Seung-eon, Kim Kyeong-nam, Yang Ji-il, Yeonwoo, Bae Hae-sun, Oh Yeong-Sil, Choi Jung-woo ve Min Jun Ho gibi oyuncular mevcut.

Söz konusu yardımcı oyuncuların rollerine şuradan ve aşağıdaki haritalı posterden göz gezdirebilirsiniz.

Dizinin ilk bölümünü izledim ve yeterli buldum. 16 bölümün muhtemelen bu hikayeye fazla geleceğini düşünmekle birlikte sündüğü yere kadar izlemek niyetindeyim.