Görece yeni bir oyuncu olan Xavier Molyneux ve İngiliz oyuncu Jessica Madsen (Bridgerton), Vikings’in yaratıcısı Michael Hirst ve oğlu Horatio Hirst’ün Prime Video’da yayınlanacak yeni tarihi drama dizisi Bloodaxe’in başrolüne geldiler.

Resmi siparişi Mart ayında verilen Bloodaxe, tarihin en ünlü Viking savaşçılarından biri olan Erik Bloodaxe (Molyneux) ve zorlu eşi Kralların Annesi Gunnhild’in (Madsen) yükselişini anlatıyor. Onlar Norveç’in tahtı için savaşırken, ülke şiddetli rakipler, değişen sadakatler ve kanlı ihanetlerle parçalanır. Yaklaşan savaş ve krallığı tüketen kaos, diğer İskandinav ülkelerinin acımasız krallarını ve hatta güçlü bir İngiliz hükümdarını da içine çekerken, sahne yeni bir Viking destanı için hazırdır.

Bloodaxe, Michael ve Horatio Hirst tarafından yaratıldı, yazıldı ve yönetici yapımcılığı üstlenildi ve MGM Television tarafından üretildi. Diğer yönetici yapımcılar arasında MGM Television’ın başkanı olarak 2013-20 Vikings TV dizilerinin her ikisini de denetleyen Toluca Pictures şirketinden Steve Stark ile yine dizilerde yapımcı olan Morgan O’Sullivan, Arturo Interian, John Weber ve Sheila Hockin yer alıyor.

Dizi, 2013-20 History dizisi Vikings ve 2022-25 Netflix yapımı Vikings: Valhalla ile aynı yaratıcı çizgiyi paylaşsa da – üçü de tarihi figürlere dayanıyor ve MGM Television tarafından üretiliyor – Bloodaxe bunlarla doğrudan ilişkili değil. Yeni İskandinav destanı orijinal diziden onlarca yıl sonra ve Valhalla’dan onlarca yıl önce geçiyor. Prodüksiyon Temmuz sonunda İrlanda’da başlıyor.

Horatio Hirst, Vikings Valhalla’da dört bölüm boyunca Piskopos Grimketel rolüyle yer aldı. Ayrıca daha önce MGM+’ta Charlie Bowdre rolüyle babasının yaratıcısı olduğu Billy the Kid dizisinde rol aldı. Bloodaxe onun ilk yazarlık deneyimi olacak.

Şu anda Yeni Zelanda’da yaşayan ve yükselen Avustralyalı bir aktör olan Molyneux, ikonik Avustralya dizisi Neighbours’daki rolünü yeni tamamladı ve kısa süre önce Netflix’in romantik draması Take My Hand’de rol aldı.

Kaynak