Euphoria — Tanıtım
182 yorum rpdi 29 Temmuz 2019 09:00

Cesur ve iddialı dizilerin adresi HBO, bu yaz kendi sınırlarını bile zorladığı bir dramayla çıkageldi. Euphoria, bir grup Amerikalı gencin seksle, uyuşturucuyla, travmalarla ve sosyal medyayla çevrili dünyalarındaki çetrefilli hayatlarını, romantik birlikteliklerini ve arkadaşlık ilişkilerini; gerçekçi ve cüretkar bir biçimde ele alıyor.
Aynı adlı İsrail yapımından uyarlanan dizinin ilk sezonu 8 bölümden oluşuyor ve 2. sezon onayı mevcut.
Yapımcılarının arasında Drake’in varlığı dikkat çekerken, bütün bölümlerini Sam Levinson (Assassination Nation) yazmış.
Lisede yeni dönemin başlamasına birkaç gün kala Rue ile tanışıyoruz. Rue, yaz boyunca ortadan kaybolmuştur ve arkadaşları aşırı dozdan öldüğüne artık emindir. Aslında kendisi yüksek doz alıp ölümden döndükten sonra bütün yazı umurunda bile olmayan, dinsel içerikli bir rehabilitasyon merkezinde geçirmiştir. Buna rağmen hala uyuşturucuyu bırakma gibi bir niyeti yoktur çünkü kendi iddiasına göre bağımlılığı kaçınılmaz bir şeydir. Mental problemleri (kişilik bozukluğu, obsesif kompülsif bozukluğu ve bipolar bozukluğu) nedeniyle çocukluğundan beri sürekli ilaç kullanmıştır. Panik atak krizleri ve sık sık gerçekleşen baygınlıklarıyla hayatı bir felaketler zinciridir ve farmakolojik mekanizmaların onda gerektiği gibi işlemediğine inanmaktadır. 13 yaşındayken babasını kaybetmiştir, kız kardeşi ve annesiyle birlikte küçük bir banliyöde yaşamaktadır.
Arkadaş ilişkilerini de sağlıklı yürütemeyen Rue, ailesinin yüzünü sürekli kara çıkarmaya ve geleceğine dair bir beklentisi olmadan, belirsizlik içinde yaşamaya devam etmektedir.
Bir ev partisinde yaşanan olaylardan sonra hayatına hızlıca yeni biri girer: Ona manga karakterlerini andıran, kocaman bir kalbi olduğuna inandığı, sıradışı ve gizemli Jules… Bunun akabinde belki de hayatında ilk kez bir şeylerin değişebileceğini ve düzelebileceğini düşünmeye başlar.
Rue aynı zamanda dizinin anlatıcısı ve dış sesi. Her yeni bölümün ilk dakikalarında, genç ekipten birinin çocukluk yıllarından başlayıp günümüze uzanan hikayesini seyirciyle paylaşıyor.
Rue’yu Disney çıkışlı -son zamanlarda Spider-Man filmleriyle dikkat çeken- oyuncu ve şarkıcı Zendaya canlandırıyor. Diğer ana karakterlere göz atacak olursak…
Jules Vaughn (Hunter Schafer)Jules bir transseksüel. Ebeveynleri boşandıktan sonra, anlayışlı babasıyla taşındığı bu yeni banliyöde kendini keşfetmeye çalışıyor. Rue’da sandığından daha fazla ve farklı bir etki bırakıyor. |
Nate Jocobs (Jacob Elordi)Okulun popüler çocuklarından. Yıldız bir oyun kurucusu. Yaşadığı travmaları ve dalgalı duygu durumlarını iyi fiziğiyle ve öfkeli halleriyle bastırıp çevresinden saklı tutmaya çalışıyor. |
Maddy Perez (Alexa Demie)Nate’in bir dargın bir barışık olduğu sevgilisi. Özgüvenli görünen fakat hırçın biri. Nate’in dalgalı ruh hallerine katlanmakta yer yer çok fazla zorlanıyor. |
Kat Hernandez (Barbie Ferreira)Kilolarıyla başı belada, kendinden hoşnutsuz bir genç. Arkadaş çevresindeki imajını değiştirmek ve cinselliğini keşfetmek en büyük amacı. |
Cal Jacobs (Eric Dane)Nate’in oldukça zorlayıcı ve sert babası. Varlıklı, bölgenin önde gelen, saygın isimlerinden biri. “2. hayatı” denebilecek birtakım sırları var. |
Leslie Bennett (Nika King)Rue’nun annesi. İki kızını tek başına büyütme telaşında. Rue’nun son yüksek doz olayından sonra onu daha da sıkı koruması altına almaya çalışıyor. |
Cassie Howard (Sydney Sweeney)Ekibin tatlı ve popüler kızı. Cinsel geçmişiyle ilgili dedikodular okuldakilerin dilinde dolaşırken, ilişkilerini yürütmede bir hayli sıkıntı yaşıyor. |
Lexi Howard (Maude Apatow)Cassie’nin kardeşi ve Rue’nun çocukluktan en yakın arkadaşı. Rue’nun yakınlarından olup aklı başında davranan sayılı kişilerden biri. Aralarında belli belirsiz bir soğukluk mevcut. |
Chris McKay (Algee Smith)Lisenin gözdesi olan bir futbol yıldızı. Hem sahada hem de kız arkadaşı Cassie ile olan zorlu ilişkisinde mücadele verirken üniversite yoluna ayak uydurmada güçlük çekiyor. |
Fezco (Angus Cloud)Rue’nun torbacısı. Kendinden beklenenin aksine Rue’ya karşı oldukça iyi niyetli davranıyor ve Rue’nun ayık kalması için ondan daha fazla çaba gösteriyor. |
Her ne kadar teması klasik, karakterleri stereotip dursa da Euphoria bunlardan fazlasını barındıran, beklentimi fazlasıyla aşan bir dizi oldu. Karakterlerin hem geçmişleri ortaya çıktıkça hem şimdi yaşadıklarına tanık oldukça şaşkınlığım ve merakım artmaya devam etti. Güçlü hikaye anlatımı ve konuyu ele alışındaki cesaretiyle beni kendine hayran bıraktı. Ayrıca teknik detaylarıyla da üzerinde ne kadar özenli çalışıldığını her daim belli ediyor. R&B/Hip-Hop gibi müzik tarzlarından pek hazzetmediğim halde müzik kullanımındaki başarısını inkar edemiyorum. Görüntü yönetmeni çok iyi iş çıkarıyor (bir karnaval bölümü var ki enfes), kurgusundaki ufak numaralarla da çok iyi bir seyir deneyimi sunuyor. Kısacası izlediğimiz diğer dizilere benzemeyen, özel bir iş.
Gelgelelim gündeme geldiği konular bu başarılarından ziyade, genellikle barındırdığı yoğun cinsel içerik, çıplaklık, alkol-uyuşturucu kullanımı, şiddet gibi unsurları oldu. Evet sert ve izlemesi zor bir dizi. İçeriğinde bunlar hayli fazla ve bu da izleyiciyi yer yer fazla rahatsız edebiliyor. Fakat daha güçlü bir anlatım için, ayrıca daha gerçekçi ve çarpıcı bir dizi ortaya çıkarma adına bunları kullanmaları gerekiyorsa ve HBO sayesinde bu özgürlükleri varsa, bundan faydalanmalarını garipsemiyorum. Sonuçta The CW dizileri misali gençler izlesin, iyi vakit geçirsin, üzerine konuşsun diye yapılmamış belli ki. Yetişkinlere yönelik çekilen, Z kuşağını yetişkinlere tanıtmaya çalışan, doğal olarak da bu gençlerle ebeveynlerinin kanayan yaralarını (madde kullanımı, bilinçsiz cinsel ilişki, depresyon…) ele alan bir dizi yapmak istemişler.
“Gerçekten abartılı mı, yoksa bu kadar çığırıdan çıkmış olabilir mi bu yeni nesil?” gibi bir soruya, izlediğim şeyin bana samimiyetsiz gelen, inandırıcı bulmadığım taraflarının olmadığı cevabını rahatlıkla verebilirim. Günümüz koşullarını düşündüğümde gençliğin geldiği noktanın bu olması fikri bana hiç mantıksız gelmiyor. Senaryoyu konuya hakim olmadan, bilinçsizce yazabileceklerine ihtimal vermiyorum. Ayrıca dizi söz konusu sorunlara direkt çözüm önerileriyle gelmiyor elbette fakat bir farkındalık yaratma çabasında olduğunu da görebiliyorum.
Her bünyeye gelmeyecek bir dizi olduğu için herkese mutlaka izleyin diyemiyorum. Ayrıca yaşı ufak arkadaşlarımıza, en azından ilerleyen yıllarda izlemek üzere, ertelemeleri gerektiğini belirtmem şart. Geriye kalan kitle için ise oldukça kaliteli bu diziyi gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum.

Jules Vaughn (
Nate Jocobs (
Maddy Perez (
Kat Hernandez (
Cal Jacobs (
Leslie Bennett (
Cassie Howard (
Lexi Howard (
Chris McKay (
Fezco (








yorumlar
Bu normal bir bölüm uzunluğunda mı olacak yoksa 15 dk filan gibi mi? Uzun diye anlıyorum, tersi çıkarsa…
55-57 dk falan diye geçiyor sağda solda.
HBO kendi sitesindeki yayın akışında saatlik dilim ayırıp 57 dk. demiş.
Ha iyi bari.
Stream ‘Euphoria’ Special Episode Early On HBO Max
Özel bölümün erken geldiği bilgisi doğru. Hatta S01E00 diye de geçiyor. 57 dakika.
Özel Bölüm (1):
Karantina koşullarında çekmelerinin de etkisiyle 4 oyuncuyla bölüm çıkarmışlar. Mekanları da az tutup diyaloğa abanmışlar.
İkinci sezon öncesinde köprü görevi de göreceği için daha çeşitli bir iş istiyor gibiydim. Kötü diyemem yine de. Kendilerince dünyanın yükünü üstlendiler bir yandan ama ağır da ilerledi. Pandeminin orta yerinde anca bu kadarı olmasına bir şey diyemem. Rue’ya ve Zendaya’ya sevgiler. Next.
Çok iyi buldum özel bölümü. Tam günümüz ruhuna uygun bir iş çıkmış. Acıttı, bir yandan terapi işlevi gördü. 5 saat daha konuşsalar izlerdim. İki oyuncu da karşılıklı döktürdü. Helal!
Özel bölüm olduğu için belki gelmez diyordum ama eklemişler bölümü Bein’e. HBO’dan önce yayınlamışlar
2. özel bölüm 24 Ocak‘ta geliyor.
22 Ocak’ta part two: jules
İkinci bölümü erken yayınlayacaklarmış. Cts 05.:00’e denk geliyor.
‘Euphoria’ Creator Eyes Season 2 Filming in March, with Episodes to Begin Releasing in 2021
Özel Bölüm (2):
Bu bölüm Rue bölümünden daha iyiydi. Benzer tarzdaydı aslında, çok fazla karakter yoktu ve belli mekanlarda geçti. Ama keyif de aldım.
https://shop.a24films.com/products/euphoria-book-set
Happy 2 year @euphoriaHBO anniversary…see you soon:)
Minka Kelly, Dominic Fike & Demetrius ‘Lil Meech’ Flenory Jr
Euphoria izle
Özel bölümleri izle
Özel bölümleri tekrar izle
Euphoria izlemeyen birisiyle tekrar Euphoria izle
Özel bölümleri de tekrar izle
…
Ne zaman gelecek 2. sezon??

sanırım bağ kuramadığım anlayamadığım anlam veremediğim bir karakter yok bu dizide. çok güzel yazılmış. fazlasıyla gerçekçi. bu saçmalığa ne gerek vardı şimdi dedirtecek bir sahne koymadıkları için teşekkürler. 5 bölüm izledim. her bölüm ayrı bir karakterin baskınlığında ilerledi hikaye. rue başrol gibi görünüyordu ama bence herkesi güzel dengede tutmuşlar. rue jules kat maddy cassie nate chris eşit yer aldı bence. diğer karakterler de bir o kadar ilgi çekici olduğundan zendaya odaklı olmaması sevindirdi. bitiresim vardı ama yarına uykusuz kalasım gelmedi. yarın akşam kesin biter.
final bölümü de dahil bayılarak izledim ama müzikli sahne güzel olsa da bitiş sahnesi olarak kesmedi beni. tam bir sezon finali tadı alamadım bölümden. sıradan bir bölüm izlemişiz gibi oldu. hele de bundan sonra 2 sene bekletmişler hiç olmamış.
özel bölümlerden beklentim düşük. bol ikili diyalog kısıtlı mekan bekliyorum. bakalım bakalım.
favorim nasıl oldu anlamadım cassie oldu. rue baştan sona hep gererek izlettiğinden kendini yordu ama anlaşılabilir bir durum onun için. sonunu bile bile lades yani onunki. nate mefret edilecekler listesinde zirveyi kimseye kaptırmamak için elinden geleni yaptı tebrik ediyorum. oyuncudan bile tiksindim helal olsun.
2. sezonu çekmeyi yeni bitirmişler. Jacob Elordi’nin yalancısıyım.
Season 2 promo
Sonunda geliyor.


Teaser ayrı güzeeeel, promo ayrı güzeel
Poster
Şimdilik daha sakin/hafif denebilecek bir açılış yapmışlar, yeni karakterleri tanıtmışlar falan. Devam ettikçe depresyonun ve mutsuzluğunun dibini sıyırırlar herhalde.
Karakterlere diyorum esasında, durduk yere başını belaya soktular.
Not: Elordi’nin Instagram’ında spoiler var denebilir, az önce fark ettim
HBO+HBO Max’te 2.4 milyon izleyici çekmiş prömiyer.
+ 1. sezon prömiyerinin dört, 1. sezon finalinden neredeyse dokuz ve özel bölümlerin neredeyse 10 katı fazla izleyici çekmiş.
+ Haliyle en çok izlenen bölümü olmuş.
+ Ondan sonracağıma bir de HBO Max kurulduğundan beri bir HBO dizisi bölümünün en güçlü gece gelen dijital prömiyer performansını* da elde etmiş.
*digital premiere night performance
Hunter Schafer ve Dominic Fike sevgili olabilir de nihayetinde olmayabilir de.
Ondan sonracağıma 2×02 bence ilk bölüm ayarındaydı. Nate-Cassie tarafının yine ilgimi çektiğini söyleyebilirim.
Euphoria BluTV’de!
İlk sezon bir süredir zaten yok muydu orada? İkinci sezonu da daha getirmemiş.
Ben bunu 2. sezonu getirecek diye anladım ama değilse
+ İsim seçiminde “bilerek” bu yola girdiklerinden eminim ama kanıtlayamam
https://twitter.com/BurnerP28817150/status/1485487783430995968
+ Ayrıca:
İlk sezonda olup bitenler insana ağır gelecek türdendi. Bu sezon – nazar değmese mi gerçi, bilemedim – haliyle daha yumuşak kalıyor. Henüz Rue-Jules ilişkisinin gittiği yönü de umursayamadım zaten. Fez tarafı ya da diğer karakterlerin hikayesi de bir oraya bir buraya uğra derken yavaş ilerliyor sayılır.
İki bölümdür kendi ayarına yakın ilerliyor. Özellikle Cal tarafında. Yalnız çok karakter var misali bazısına sıra gelmiyor sayılır.
Bir noktada Jules-Elliott devam eden, Rue da ne hali varsa görsün düşüncesindeydim. Elliott’un söyledikleri onu da karıştırdı.
Not: Prostetik imiş, yes.
Game of Thrones sendromuna yakalanmak üzereyim. Her yerde meme’ler, gif’ler, Nate’e laflar bilmem neler… Herkesin ama herkesin dilinde, çok sıkılıyorum böyle olunca.
İlk sezonu izlerken kimse doğru düzgün bilmiyordu ne güzel.
Hazır denk gelmişken;
Euphoria yeni sezon reytingleri, 1. sezon reytinglerinin neredeyse iki katına çıkmış. Varyete, HBO Max’i falan da katarak karşılaştırıyor tabii. İlk sezon da HBO Go/HBO Now’daymış o dönem.
3×05’te Rue üzerinden Zendaya bölümü yapmışlar. Yalnız benim karakter için empati yaptığım kısım geride kaldı gibi.
Öpüşmeyi de kapsayan bir arkadaşlıkları yoksa Dominic Fike ve Hunter Schafer sevgili. Gerçi oladabilir.
Bu sezonu Nate ve Cassie’nin sürüklediğini yine belirtesim var. Rue da bir şeyler yapıyorlar tabii ama tempo değişiyor resmen.
Nate, Maddie’den CD’yi almak için konuşurken mermileri kendi kafasına sıkması ilginçti. Gerçi silah “tabii ki” boştu
Bunu yapan 2 bölüme ne halt yer orası meçhul. O değil de bu Cassie niye böyle?
Son derece spoiler, doğru.
https://twitter.com/lilkhinkali/status/1494102120068440069
biraz spoiler yedim hakkatten ama bayaa iyi olmuş güldüm. özlemişim bir de. hemen ilk sezondan başlıyorum.
bu kız şu sahneyle, aldığı ödülü sonuna kadar hak ettiğini kanıtladı. tüylerim ürperdi. helal sana zendaya. diğerleri çoluk çocuk gibi göründü resmen şu performanstan sonra. umarım diğerlerine de böyle kendilerini gösterebilecekleri güçlü sahneler yazarlar.
nate baban küçükken sana tecavüz etmişse bile umrumda değil. seni bir gün aklamaya çalışacak ya bu dizi işte o zaman saygımı kaybedeceğim. birileri nate in işlediği suçları ortaya sermezse çok fena bozulacağım.
jules ilk izlememde seni sevmiştim ama bu sefer sana laflar hazırladım. rue yu kullanmayı bırak. nate ten farkın yok. sana olan duygularını ve hassas durumunu bile bile geldin ve kızın ağzına sıçtın. daha net olmalıydın. kızı yanlış yönlendirrerek iyi yaptığını sanıyor olabilirsin ama sonuçlarını göreceğiz bakalım.
lexi yavrım rueyu seviyorsun belli ama o iş yalan olur. ne üzücü ki dizinin en aklı başında kızı sensin. rue ya çok iyi gelebilirdin.
cass ikinci izleyişimde de favorim oldu. ama yeni bir şey katmadı ikinci tur.
ilk izleyişime göre daha keyif olarak izledim. özellikle finalin önceki yavan tadı silinmiş oldu. beklentilerle finali epey silmiştim kafamdan. tazelediğim iyi oldu. bu gazla çöpe attığım özel bölümleri tekrar izleyeceğim yarın. kesinlikle başka bir şey bu dizi.
jules bölümü ise çok iyiydi. ilk sezon boyunca az çok fikrimiz oluşsa da tam olarak jules un neler yaşadığına hakim olamadık. meğer neleri için saklı tutmak zorunda kalmış. yaşadıklarını en sevdiğinle paylaşamamak, sürekli en küçük bir mimiğinin onda nasıl bir etki bırakabileceği düşüncesiyle hareket etmek ne kadar ağır bir yük. birinin canını dinlenmeksizin omuzlarında taşımak hissi… jules a az kalsın haksızlık ediyordum. ilk seferinde neden sevdiğimi tekrar hatırladığım iyi oldu.
jules un evindeki son buluşma sahnesiyle karakterleri yeni sezona hazır hale getirdiler. rue ilk sezon finalinde nüksetti gibi göstermişlerdi ama ben nüksetmediğini o anın ilk kafayı bulduğu zamanın anısı olduğunu düşünmüştüm meğer nüksetmiş. üzdü. jules un en azından annesiyle arasındaki ilişkiyi rue ile paylaştığı daha da yakınlaştıkları bir bölüm izleriz diye umuyorum.
lexi nin o kadar beklettikleri hikayesi buraya bağlanırsa hayal kırıklığı yaşayacağım. tamam fezi severiz ama lexi fez mantıklı değil.
nate kendinden daha ne kadar nefret ettirebileceğine dair iddiaya girmiş gibi. mckay ile sahnesi sinirlerimi bozdu. teşekkürler fez…
cassie bebeğim seni çok seviyorum ben neden böyle yapıyorsun adamın her bokunu telefonundaki penis koleksiyonuna kadar bilirken ne bokuma yatıyorsun altına ya sabır.
2×03
rue: oops that was from the last year. ahahahahahahaa helal.
rue kaşınıyorsun kızım. bu sefer suçlayabileceğin bir jules da olmayacak.
cassie nin banyo sahnesi iyiydi yalnız. üstteki spoiler sağ olsun hayal olduğunu biliyordum ne yazık ki.
lexi sahnesi neydi öyle bayaa yaratıcı bir iş çıkarmışlar. lexi nin sürekli dış kapının dış mandalı kalmasını iyi yedirmişler sahneye.
rue elinde bavulla gezerken: trouble trouble trouble…
cal: oğlunun pisliklerinin 10da 1ini öğrense de evde birkaç kemer sahnesi izlesek.
yeni çocuk jules u kafalayıp ilişkinin ağzına sıçacak gibi duruyor. isteyerek istemeden orasını bilemeyeceğim.
rue, you disrespectful little shit!!! aliye söylediklerin kavgada düşmana söylenmez.
3 bölümdür adamakıllı bir kat sahnesi izlemedik farkında mısınız senaristler. karakterle ne yapacağınızı bilemiyorsunuz galiba.
Production on ‘EUPHORIA’ Season 2 reportedly had “gruelingly long workdays that could stretch anywhere from 15 to 17 hours. Sam Levinson allegedly rarely came to set with a shot list which often factored into the long set days.
O iş pek öyle değil.
@ozgun14 Kat’i oynayan oyuncu ile Sam Levinson pek anlaşamamışlar sette, bu yüzden sahnesi az.
kat haberlerine çok üzüldüm, çok orijinal bir karakterdi. harcandı resmen. ben de diyorum bu kızın hikaye nereye varacak böyle… anlaşılan bir yere varmayacak.
diğer habere gelirsek:
bu dizide çıplaklığın gerektiği şekilde kullanıldığını düşünen kendini kandırıyordur anca. ben çıplak sahnelerde ilk sezonda rahatsız olmamıştım ama o zaman bile bu sahnede çıplaklığa gerek yoktu dediğim çok olmuştur. bu sezon sırf hbo yuz gösterebildiğimiz kadar gösterelim sığlığına çektiler olayı. kızların konuşmasına sevindim. umarım yönetmenle anlaşma yoluna girerler dizinin tonuna oyuncuları mağdur etmeyecek şekilde ayar çekerler. kreatif yaklaşımını sevdiğimden gitsin istemem ama oyuncuların huzursuz hissetmesindense yönetmenin değişmesini tercih ederim.
2×05 ilk 15: jesus!
bölümü izlerken acaba ölsen mi dedim artık.