Hayden Panettiere, 36 yaşında hayata gözlerini yumdu.
2 yorum abidin77 17 Ağustos 2026 11:07

NBC’nin Heroes dizisinde süper güçlere sahip bir ponpon kız rolünü canlandırmasıyla tanınan Hayden Panettiere, 36 yaşında hayatını kaybetti.
Babası Skip Panettiere, ABC’ye yaptığı açıklamada, “Sevgili Hayden’ımızın trajik vefatını derin bir üzüntüyle paylaşıyoruz. O, tanıyan herkese ve onu ekranda izleyen milyonlara ölçülemez bir sevgi ve neşe getiren, inanılmaz bir ışık ve durdurulamaz bir güce sahipti Ailemizin bu hayal edilemez kaybı sindirmesi için zamana ve mahremiyete ihtiyacı var.”
Bir kaynağa göre, aktris Güney Carolina’da hayatını kaybetti. Vefatıyla ilgili ayrıntılar henüz netleşmemiş olsa da, konuyla ilgili soruşturma devam ediyor.
Panettiere, depresyon ve bağımlılıkla mücadelesini açıkça dile getirmişti. Oyuncu, 15 yaşında kendisine “mutluluk hapları” verildiğini anlattı. 16 yaşında Heroes dizisinde rol aldı ve bu dönemde alkol ve ara sıra opioid kullanmaya başladı. “Benim kurtarıcı lütfum, sette ve çalışırken dağınık olamamamdır” dedi. “Ama set dışında işler sürekli kontrolden çıkıyordu. Ve yaşlandıkça, uyuşturucu ve alkol neredeyse onsuz yaşayamayacağım bir şey haline geldi.”
2014’te kızı Kaya’nın doğumu, aktrisin açıkça bahsettiği doğum sonrası depresyonu beraberinde getirdi. Tekrar içmeye başladı ve Kaya’nın babası, eski dünya ağır sıklet şampiyonu Wladimir Klitschko ile ilişkisi sona erdi. “O benim yanımda olmak istemiyordu” dedi. “Ben de kendimin yanında olmak istemiyordum. Ama afyon türevleri ve alkol sayesinde, bir anlık da olsa kendimi mutlu hissetmek için her şeyi yapıyordum. Sonra kendimi eskisinden daha kötü hissediyordum. Kendimi yok etme döngüsüne girmiştim.”
2022 yılında verdiği bir röportajda “Alkolizmin nerede bittiğini, doğum sonrası depresyonun nerede başladığını bilmiyordum” dedi. “Ve kendimi oldukça yıprattım.”
Panettiere, kendi deyimiyle “yıllarca süren depresyon, anksiyete, alkolizm ve madde bağımlılığıyla mücadele ettiği korkunç döngüden” kurtulmaya odaklanmak amacıyla 2018 yılında kızının velayetini tamamen Klitschko’ya devretti ve Kaya’yı babasıyla yaşaması için Ukrayna’ya gönderdi. “Bu, hayatımda yapmak zorunda kaldığım en zor şeydi” diyor. “Ama ona iyi bir anne olmak istedim ve bazen bu, onları bırakmak anlamına gelir.” 2020 yılında bir rehabilitasyon merkezinde tedavi gördü ve bağımlılıktan kurtuldu.

A Bug’s Life
Panettiere, reklamlarda rol alan bir çocuk yıldızdı ve 5 yaşındayken One Life to Live dizisinde (1994-1997) dört yıl, 27 bölüm boyunca Sarah Roberts karakterini canlandırdı. Ardından The Guiding Light dizisi 45 bölüm Lizzie Spaulding karakterini canlandırdı. 9 yaşında A Bug’s Life filmiyle sinema dünyasına adım attı. Aynı yıl The Object of My Affection filminde de rol aldı. 2000 yılında, Denzel Washington’ın başrolünü oynadığı Remember the Titans filminde bir koçun kızını canlandırdı. 2004 yılında Panettiere, Disney Channel’da yayınlanan Tiger Cruise dizisinde aktör Bill Pullman’ın canlandırdığı karakterin kızı rolüyle ilk başrolünü üstlendi.

Ardından, 2006 yılında Heroes dizisi yayınlandı. Panettiere, normal hayatlarını sürdürürken bir yandan da dünyayı kurtarmaya çalışan süper kahramanları konu alan bu NBC dizisinde lise ponpon kızı Claire Bennet rolünü canlandırdı. Dizide başlangıçta her sezon yeni karakterlerin yer alması planlanmıştı; ancak dizinin popülaritesi ve izleyicilerin Panettiere ile Milo Ventimiglia’nın canlandırdığı karakterlere olan ilgisi o kadar büyüktü ki, orijinal oyuncular dizinin dört sezonu boyunca kadroda kaldı.
Kısa süre sonra, bu kez Chris Columbus’un 2009 yapımı I Love You Beth Cooper filminde, beyazperdede yeniden bir ponpon kız rolünü canlandırdı. Film, Fox için beklenen başarıyı gösteremese de, kısa sürede kablolu televizyonun genel kanallarında sıkça gösterilen bir yapım haline geldi.
2011 yapımı Lifetime televizyon filmi Amanda Knox’da başrolde yer aldı. Ayrıca Ice Princess filminde Michelle Trachtenberg ile birlikte rol aldı ve Bring It On: All or Nothing filminde de yer aldı.

Panettiere, üç Scream filminde Kirby Reed rolünde yer aldı: Scream 4 (2011), devam filmi Scream (2022) ve Scream VI (2023) filmlerinde cameo rolünde yer aldı. Reed, serinin kahramanı Sidney Prescott’un küçük kuzeni Jill Roberts’ın en yakın arkadaşıydı. Reed’in Scream 4’ün sonunda hayatta kalan sözde “son kız” olması, özellikle hayranlar nezdinde onun profilini daha çok bir ana karakter seviyesine yükseltti.

2012 yılında, 2 Altın Küre adatlığı kazanacağı ve 128 bölüm yer alacağı Nashville dizisiyle televizyona geri döndü. Panettiere, Connie Britton’ın canlandırdığı Nashville efsanesi Rayna Jaymes’in karşısında, yükselen country müzik yıldızı Juliette Barnes rolünü oynadı. Dizideki dramanın büyük bir kısmı ve ABC’nin pazarlama kampanyasının önemli bir bölümü bu iki karakter arasındaki rekabete odaklanıyordu. Nashville, önce ABC’de, ardından CMT’de olmak üzere altı sezon boyunca yayınlandı. 2015 yılında Nashville dizisinin çekimleri sırasında rehabilitasyona girdi; bu durum, dizinin bazı hikayelerine de yansımıştı. Panettiere’nin Nashville için kaydettiği on bir şarkı, dizinin yayınlandığı süre boyunca Billboard’un Hot Country Songs listesinde yer aldı; bunlardan ikisinde rol arkadaşı Connie Britton da yer alıyordu.
Panettiere, 2022’de People dergisine verdiği röportajda, “Bu kolay olmadı ve pek çok iniş çıkış yaşadım” dedi. “Ancak başıma gelen en kötü şeylerden bile pişman değilim. Kendimi inanılmaz derecede başarılı hissediyorum. Ve ikinci bir şansım olduğunu hissediyorum.”
New York’un Palisades kasabasında büyüyen Panettiere’nin annesi bir pembe dizi oyuncusu, babası ise itfaiye kaptanıydı. Çocukken Ally McBeal ve Malcolm in the Middle gibi dizilerde rol aldı.
Panettiere, ilk kitabı This Is Me: A Reckoning’i bu yılın Mayıs ayında yayımladı. Kitapta, annesiyle yaşadığı sorunlu ilişkinin ayrıntılarını ve Hollywood’daki hayatı boyunca maruz kaldığı istismarı da içeren, göz önünde geçen hayatından birçok hikayeyi paylaştı. Panettiere kitapta, oyunculuk ile aşk arasında kurduğu rahatsız edici bağlantıyı şöyle anlattı: “Yönetmenler, hayranlar ve annem, abartılı dramatik tepkilerim için beni durmadan övdüler. Bilinçaltımda, felaketi hayranlıkla ilişkilendirmeye başladım; insanlar bana hayali kötü şeyler olduğu için beni seviyordu.”
2023 yılında, oyuncunun kardeşi Jensen, “aort kapak komplikasyonlarıyla birlikte” kalp büyümesi nedeniyle 28 yaşında hayatını kaybetti. Kitabında Panettiere, kardeşinin ölmeden önce crack ve eroin kullandığını yazdı. 2024 yılında People dergisine verdiği röportajda bu ölümle ilgili olarak, “Hayatında bu kadar büyük bir olay yaşandığında, hangi mücadelelere gireceğine gerçekten karar vermeyi öğreniyorsun ve küçük şeylerin seni üzmesine izin vermiyorsun” demişti. “Çünkü hayatında bu kadar korkunç, bu kadar derin, bu kadar yıkıcı bir olay yaşandığında, seni gerçekten sarsabilecek pek bir şey kalmıyor.”
Mayıs ayında, podcast sunucusu Jay Shetty’ye kızı hakkında duygusal bir röportaj verdi. “Onun her zaman burada olmasını isteyeceğim. Onu her zaman özlüyorum” dedi. “Onu her zaman kollarıma almak istiyorum, ama şu anda hayat böyle değil… Bana geleceğine ve birçok ebeveynin çocuklarıyla yaşayamadığı türden inanılmaz bir ilişki, bağ ve dostluğa sahip olacağımıza inanıyorum.”


yorumlar
Kendisini ilk kez Heroes’da gördüm sanıyordum ama Ally McBeal’de de oynadığını hatırladım.
36 yaş, çok üzücü, şok edici, kalp kırıcı. Bu kadar ağır sorunlardan kurtulup uzun yaşayan çok insan yok maalesef. Para için çocuklarının böyle harcanmasına neden olan ailelere uyuz oluyorum.