
Leyla ile Mecnun || Zamane Maşukları — Tanıtım
30 yorum sdy1789 30 Nisan 2011 10:18


Leyla ile Mecnun
Güldürmek için genellikle “diz ile göbek arasını” tercih eden senaristler gemi azıya almışken “bak böylesi de var” diyebileceğimiz bir dizi TRT1’de yayın hayatına başladı (-dı dediğimize bakmayın 12. bölüm bu çarşamba ekranlarda). Daha fazlası için yazının devamına bekliyoruz…
“Leyla ile Mecnun” adını taşıyan dizimiz şu hikaye üzerine inşa ediliyor:

İki bebek aynı gün içinde aynı hastanede dünyaya gözlerini açarlar. Hastanemiz bebekleri koyacak yeterli sayıda yatağa sahip olmadığından, bu iki bebek aynı yatağa yatırılır. Bebeklerimizin aileleri bu durum karşısında devlet babaya olan minnetlerini sunduktan sonra, “doğar doğmaz birbirlerini buldular” derler ve böyle “metafizik” alemde iki bebek “beşik kertmesi” olurlar. Bu beşik kertmesinin akabinde bebeklerimize “sonu benzemesin” duaları ile efsanevi aşıklarımız Leyla ile Mecnun’un isimleri verilir.

solda Mecnun sağda Leyla
Leyla ve Mecnun’un beşik kertmesi yapılmasının üzerinden 20 küsür sene geçmiştir. Güzel kızımız Leyla İstanbul Üniversitesi’nde, Babayiğit esasoğlanımız Mecnun ise Açık Öğretim’de okumaktadır. Her iki “kertmenin” birbirinden haberi yoktur. Bir sabah Mecnun’un ailesi oğullarına olan biteni anlatıp Leyla’sını istemeye giderler. Mecnun’umuz isteksiz istemeye gider.

Uzun zamandır görüşmeyen iki aile, kız isteme faslına geçemeden bir güzel kavga ederler. Ve fakat, Mecnun, Leyla’sına abayı yakar. Mecnun, Leyla’sının gözüne girebilmek için pek çok girişimde bulunur. Derken, gecelerden birinde rüyasında Aksakallı Dede’yi görür.

Aksakallı Dede’miz
Aksakallı Dede’miz rüya aleminden bu dünyaya transfer olunca işler oldukça karışır.

Kısaca üstte bahsettiğimiz hikayeden müteşekkil olan dizimiz, ironinin tavan yaptığı bir dizi olması açısından oldukça dikkat çekici. Hem Hollywood ile hem de Yeşilçam ile bol bol “dalgasını” geçen, çekim tekniğinden senaryosuna kadar tadından yenmez bir eser olarak karşımıza çıkıyor.Dizimizin biraz da ayrıntısına girerek hem oyuncuları hem de teknik ekibi tanımaya çalışalım.
* 25 yaşında, oldukça güzel bir kız olan Leyla, İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde okumaktadır. Gezmeyi ve alışveriş yapmayı seven Leyla’nın en yakın arkadaşları ise Arzu ve Sema’dır. Eski sevgilisi Arda ve beşik kertmesi olan Mecnun’un arasında kalmış, bir türlü ikisini de hayatından uzaklaştırmayı becerememiştir.
* 25 yaşında olan Mecnun, Açık öğretim İşletme bölümü öğrencisidir. Arada kimi geceler babasının taksisiyle işe çıkar. En yakın arkadaşları Aksakallı Dede ve ortaokul öğrencisi olan Kaan’dır. Leyla’yı görür görmez âşık olur. Ve bu aşkından dolayı, ne yapacağını şaşırmış, artık tek düşüncesi Leyla olmuştur.
* Mecnun’un babası olan İskender, ellili yaşlarında bir adamdır. Taksicilik yapmaktadır. Çok çabuk sinirlenebilen bir yapıya sahiptir. Buna rağmen taksisine binen, enteresan müşteriler karşısında, sinirlenmemek için elinden geleni yapar.
* Mecnun’un annesidir. Ev hanımı olan Pakize ellili yaşlarındadır. Bir an evvel oğlunu evlendirmek isteyen Pakize, vaktinin çoğunu mutfakta geçiren tipik bir Türk kadınıdır.
* Leyla’nın annesidir. Çok zengin bir durumda olmalarına rağmen, eski günlerini unutmamış olan bir kadındır Sevim. Metin’in Leyla ile olan mesafeli baba-kız ilişkisinde köprü gibidir Sevim.
* Leyla’nın babası olan Metin, inşaat mühendisidir. Leyla doğmadan önce orta halli denebilecek bir durumdayken, zamanla işlerini büyütmüş ve çok zengin bir adam olmuştur.
* Bir gece Mecnun’un rüyasına girer. Leyla’yı etkileyebilmesi için ona tavsiyelerde bulunur. Baktı olacak gibi değil, rüyasından çıkıp, Mecnun’la beraber yaşamaya başlar. Beyaz elbisesi ve asası ile dolaşıp, Mecnun’a akıl vermek dışında, Kaan ile bilgisayar oyunları oynamayı ve televizyon izlemeyi çok sevmektedir.
* Mahallede ikamet eden bir hırsızdır. Kapkaçtan, banka soymaya kadar her türlü hırsızlığı deneyen fakat başarılı olduğu söylenemeyen, sevimli ve prensipleri olan bir hırsızdır Yavuz.
* Kırklı yaşlarında olan Erdal, mahallenin bakkalıdır. Ancak mahalleli sürekli bakkalın önüne oturduğundan dolayı bir yandan da kahveci gibidir. Nurten ile evlidir ve çocukları yoktur. Kaan’ın bakkalda çıraklık yapmaya başlamasıyla beraber, dükkân sürekli değişime uğramaya başlar.
Bütün bu oyunculara can veren bir de set arkası ekibi var tabiki onlar da şu isimlerden müteşekkil :

Onur Ünlü
Yönetmen koltuğunda Onur Ünlü oturmakta.

Burak Aksak
İçinden çıkılmaz, gülmenin mecrasını yeniden inşa eden senaryomuzu Burak Aksak yazıyor.Bütün bu tanıtımın ardından sizlere ve bizlere Çarşamba günleri güzel bir tebessüm etmek kalıyor.
yorumlar
Güzel bir diziye benziyor. İnternetten indirip ilk bölümüne bakıcam. Tanıtım için teşekkürler.
Çok hoş bir dizi ince esprileri var… Bi göz atmak isterseniz Trt nin sitesinde tüm bölümleri mevcut.
Merak ettim açıkcası, izlemek lazım.
Bir Spaced misali bol bol göndermesi var dizinin. Henüz oturup tamamını izlemedim ama göz atmışlığım var ara ara. Normal Türk dizileri gibi 90+ değil 70 dakika -sanırım- ama yine de çook uzun yahu. Vakit ayırıp izlenemiyor ki. Ah TRT bir öncülük yapıp düşürse süreleri. Bence yapsa yapsa trt yapar bunu ama bakalım.
Kaçırmadan izlediğim 2 yerli diziden biri… Favori karakterim İsmail Abi :))) Bu arada keşke onunda tanıtımını yapsaydınız,kendisi fenomen olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
TRT dizilerini tavsiye ederim,Leyla İle Mecnun’un dışında da Halil İbrahim Sofrası’da ailecek izlenebilecek harika bir komedi dizisi…
Tanıtım için teşekkürler…
2 düzgün yerli yapımdan biridir. Diğeri için (bkz: Behzat Ç.)
ilk bölümünü izlemiştim ve aslında hoşuma da gitmişti ama devam edemedim. Asuman Dabak’a bayılırım o ayrıdır ama oradaki baba ve Mecnun karakterleri de komik karakterlerdi. TRT çok dizi harcayan bir kanal değil gerçi de umarım sorunsuz devam eder.
Behzat’ın 32. bölümünde bu diziye sağlam yer verilmiş. Biraz fazla deneysel, zorlama ve sıkıcı buldum ilgili sahneleri ama yine de deneyecek kadar cesur davrandıkları için tebrik ettim emeği geçenleri içimden.
meraklısına yeni sezondan bir eski bir de taptaze tanıtım mevcut!
Eski tanıtımda Leyla ile Mi Mecnun iken taptaze tanıtımda Leyla ile MEcnun olarak geçmeside ayrı bir enteresanlık… Ama yine de 2.nci sezondaki leylalara ısınamasamda Ezgi Asaroğlu’nu arıyorum hala, bakalım Melis Bİrkan neler yapacak …
bu arada dizimizin resmi twitter, facebook, youtube ve web.stagram hesapları açılmış ve Melis ablamızın fotoğrafı da eklenmiş.
3. sezonun ilk bölümü (62. bölüm) 3 Eylül Pazartesi 19:50’de TRT1’de…
Şu an itibari ile Leyla İle Mecnun’un sezona müthiş bir giriş yaptığını söyleyebilirim. Umarım sezonun devamıda giriş güzel olur.
https://twitter.com/netflixturkiye/status/784107376072859648
Yazmamışım ama ben buna en baştan başladım, 12. bölümü izledim son olarak. Behzat Ç. ile ortak bölümüydü, muhteşemdi gerçekten. Behzat amirimi özledim
Bu televizyon dünyası crossover da gördü bee diye geçirdim içimden.
Dizi de ilk bölümlerinde tutuktu ama gittikçe çok güzel açıldı devamında daha da iyi olacağını düşünüyorum. Haftada 1 ve ya 2 bölüm şeklinde gidiyorum şimdilik, yolum uzun.
Ben buna belli araliklarla basliyorum, sonra gerisi gelmiyor.
Belki de @necdetcem7’nin dedigi o ilk bastaki tutuk kisimlari atlatamadigim icindir.
Neyse, bu kez biraz daha zorlayayim bakalim.
Bir sure once yemek dizisi olsun diye kardesimle birlikte yeniden basladik ve en son 7’yi izledik biz de. Yani bazen oyle anlar oluyor ki kahkaha attiriyor, bazen de butun dikkatim dagiliyor (ozellikle Mecnun’un babasinin oldugu sahnelerde ilgim kayboluyor benim). Boyle olunca da bolum icinde bir – iki kere gulcem diye koca bolumu izlemek abes geliyor. Abartiyorum farkindayim ama keske 60+ yerine 30 dk. falan olsa bolumler.
Su an kardesim birakalim dese hic itiraz etmem mesela.
@desperate houseboy: Ben zamanında güncel yayınlanırken ortalarında dalıp 15-20 bölüm izlemiştim sonra kalmıştı öyle, o bölümlerini de beğenmiştim. Şimdi en baştan başlayınca ahanda bu muydu ya falan dedim ilk bölümler, fakat sonradan bölümler geçtikçe karakterler falan daha bi oturmaya başladı, espriler olsun hepsi daha iyi oldu şimdi. Gittikçe daha iyi olacağını düşünüyorum o yüzden. Zaten Burak Aksak da geçenlerde PİNÇ e konuk olmuştu orada ilk bölümlerinde tipik bir yerli komedi dizisiydi fakat sonralarında açıldıkça açıldı daha üstüne koyduk diye söylemişti gelen bir soru üzerine. Ben zaten haftada 1 ve ya 2 bölüm izliyorum, e bi de izlerken başka işlerle de meşgul olunca zaman geçiyor.
Benim için de tam senin izlediğin bölümlerden sonra açılmıştı dizi.
@necdetcem7 Az kalmis o zaman, biraz daha sabredeyim bakalim.
1 x 20/ Sezon Finali üzerine:
İlk sezonu bitirdim. Çok güzel bir sezon finali olmuş, baya duygulandım izlerken. Sezonda genel olarak iyiydi, arada inişli çıkışlı geçirse de. Yaratıcılığını seviyorum dizinin ama çok yüksek bir beklenti ile de izlemiyorum zaten, güzel vakit geçirtiyor.
2. sezon ilk 5 bölümü itibariyle (21-25) çok iyi gidiyor. O ilk sezondaki donukluktan kurtulmuş daha serbest ve güldürebilen bir dizi olmuş. Daha iyi oturdu dizi ve karakterler.
Üstte @desperate houseboy ile konuşuyorduk ondan haber edeyim dedim ona ve meraklılarına, ilk sezondan sonra açılıyor dizi. İnsanların övdüğü kısımlar buradan sonrasıdır diye düşünüyorum.
Benim de güncel yayınlandığı zaman televizyondan yazın takip ettiğim kısım buralarıydı, sevmiştim.
Bundan sonra çıta düşmeden devam eder diye düşünüyorum.
Ne zaman olacak diye bekliyordum
Neyse yeni katılan iki kadın oyuncuyu da seviyorum ondan daha fazla, keyifle izlerim yine.
2 x 19 (39. Bölüm) üzerine:
Yılbaşı özel bölümü çok güzel olmuş ya. Konuk olarak Halit Akçatepe’yi görmek güzeldi, hey gidi rahmetli…
2. sezonu bitirdim. Dizi ilk başladığı yerlerden çok güzel yerlere geldi ve çıta yükseltti, keyifle izledim bölümleri. Hatta sezon finali final gibi bitmiş diyebilirim, bir yerde. Eylül sonuna kadar 2. sezonu bitirmeyi umut ediyordum, hedefime ulaşmış oldum. 3. sezonu artık yeni sezon başladığı için haftada 1 bölüm şeklinde gideceğimden muhtemelen önümüzdeki seneye bitiririm diziyi.
Bu sezon çok güzel yaratıcı bölümler vardı ama tek sıkıntı
Çok uzun zaman var ama şimdiden böyle bir dizinin bittiğine üzülüyorum gerçekten. Biz iyi olan ne varsa içine etmişiz, değerini bilememişiz çıkarlarımız uğruna değerlendirmişiz her şeyi.
Dizinin 3. sezonu 62-67 arası çok kötü başladı, sonradan eski moduna dönmeye başladı ve 71. bölümüyle de tekrardan o eski uçuk kaçık tarzda bir bölüm yaparak gönlümü aldı.
Yine geçen sezona göre eksikler var ama idare ediyoruz işte. Eski Leylaları daha çok seviyorum bu Leyla ya son 1-2 bölümdür ısınıyorum. Melis Birkan ı severim halbuki çok güzel bir kadındır ama Ali Atay ile iyi bir çift olduğunu düşünmüyorum. Yakıştıramıyorum birbirlerine.
Ulan ağzımıza sıçtınız bu bölüm.
Az kaldı, diziyi bitireceğim yakın bir zamanda.
ve Bitti.
Yaklaşık 1 senedir izlediğim Leyla ile Mecnun un sonuna gelmiş bulunmaktayım. Yazın haftada 3’er bölüm kış döneminde haftada 1 bölüm şeklinde son 6 bölümünü de haftada 2’şer bölüm şeklinde bitirdim diziyi. 103. bölüm ü final olarak kabul edebiliriz aslında, sezon finali demişler ama bence gayet final olmuş. 104 zaten arada yayınlanmayan bölüm olduğu için önemli değil.
103 çok vurucuydu ama baya dağıttı beni. Önce Endgame, sonra GOT, şimdi de bu. Hayat enerjim gitti yemin ediyorum.
Bir tek biraz şey açıkta kaldı gibi
Bu sezonda her sezondaki gibi gayet güzeldi son bölümlere doğru şu Orhan abi kılıklı çocuğun sahnelerinde baya eğlendim.

Bu dizi için söylenecek bütün sözler söylenmiş aslında, aynılarını yazmayacağım artık, sadece diziyi ve karakterleri çok özleyeceğim.
Artık dijital platform denen bir seçenek var Türkiye’de de. Behzat Ç. de dönüyorsa belki bir gün Leyla ile Mecnun da geri döner. Dönebilme ihtimali var bence, olursa güzel de olur ama mümkünse Onur Ünlü’süz dönsün isterim. Son dönemde oldukça gözümden düşen bir yönetmen. Ali Atay’ın yönetmenliğini de çok başarılı buluyorum ikisi yorucu olur ama yapabilirse onun yönetmesini isterim.
Neyse şimdi de Beş Kardeş’e geçeceğim. Hemen hemen aynı ekip yine orada.
Ek: Ben ilk olarak Bende Özledim i ilk çıktığında güncel izlemiştim, o yüzden şimdi onu izlemiyorum keşke o zaman izlemeseydim, şimdi de baştan bir daha onu izleyecek vaktim yok artık başka bir zamana. Arada böyle tersten iş yaparım.
@necdetcem7 Beş Kardeş’i de L&M kadar seversin muhtemelen. Ben finalini pek beğenmemiştim, onun dışında L&M ayarında bulmuştum. Bir de ilk bölüm 2 buçuk saat, benim gibi 50 dk dahi uzun gelen bünyeler için fazlasıyla zorlayıcı oluyor
Kardeşler içinde en sevdiklerim açık farkla Sait ve Nazım’dı.
@ahmetoktay: Onun bölüm süreleri bir tek gözümü korkutuyor ama 13 bölüm olmasından dolayı pek sıkıntı değil. Bir iki videosunu izlemiştim severim diye düşünüyorum kesin
İlçe sınırlarımızda karaya vurmuş bir gemi var, bu gemi o gemi mi @ismailabimm?
“Haziran ayında çekimlerine başlanması düşünülen dizinin bir kişi hariç tüm eski kadrosu “Biz varız…” dedi. Ancak “Leyla ile Mecnun”da Erdal Bakkal rolüne hayat veren başarılı oyuncu Cengiz Bozkurt’un henüz ikna edilemediği ortaya çıktı.”