Amerikan ulusal kanallarının yeni dizilerine yer verdiğimiz yazılarımızda sona kalan kanalımız Fox ile karşınızdayız.
2014-2015 sezonunda 6’sı yeni 3’ü eski 9 dizisini iptal eden Amerikan ulusal kanalı FOX’ın önümüzdeki maçlar için elinde sipariş verdiği toplam 10 yeni dizi var. “Bu yeniler neye benziyor ve hangisini neresine sokacak?” diye merak eden bünyeleri aşağıya alalım.

Kanalın yeni sipariş ettiği yeni dizilerden 7’si drama. Bu dramaların 3’ü 2015 sonbaharında başlayacak. Bu 7 dramanın 2’si mini dizi.
Yeni siparişlerden 3’ü komedi ve bunların da 2’si 2015 sonbaharında başlayacak.
10’lumuzun 1’i ise Ocak’ta başlayacak olan bir animasyon dizi.

Bu kadar aritmetik ile yeterince karışan kafalarınızı alttaki listemiz ve mini tanıtımlarımız ile biraz sakinleştirmek boynumuzun borcu.

Yazıyı 3 başlığa böldük:

Dramalar

rosewood-logo-100Rosewood minority-report-logo100Minority Report Scream-queens_logo-100Scream Queens lucifer-logoLucifer
second-chance
Second Chance
houdini_doyle-100Houdini and Doyle XFiles_logo-100The X-Files

 

Komediler

The-Grinder-logo100
The Grinder
grandfathered-logo-100
Grandfathered
guidetosurviving-logo100
The Guide to
Surviving Life

 

Animasyon

fox-bordertown-logo100
Bordertown

Dramalar


rosewood

Rosewood

 

Başlangıç: 17 Eylül 2015
Çarşamba günleri 20:00’de ekranlara gelecek.

RosewoodOyuncular: Morris Chestnut, Jaina Lee Ortiz, Gabrielle Dennis, Anna Konkle, Domenick Lombardozzi, Maggie Elizabeth Jones, Lorraine Toussaint

Konu: Kahramanımız Miami’nin bir numaralı özel patoloji uzmanı olan parlak bir doktor (Morris Chestnut). Ülkenin en gelişmiş özel laboratuvarlarından birinin sahibi olarak, ölü bedenlerde başkalarının kaçırdığı sırları yakalamaktadır. Ölülerle çevrelenmiş olmasına rağmen hayata çok bağlı biridir ve her anın tadını çıkartmaktadır. Onun bu bitmek bilmez iyimserliği, birlikte çalıştığı dedektif hatunu (Jaina Lee Ortiz) çileden çıkartıyor olsa da dedektifimiz, adamın kendine has yaklaşımlarının sonuçlarına itiraz edememektedir.

Aynı saatte yayınlananlar: The Middle (ABC), The Goldbergs (ABC), Survivor (CBS), The Mysteries of Laura (NBC), Arrow (The CW)

2:36 dakikalık fragman

rosewood2


min

Minority Report

 

Philip K. Dick‘in 1956’da yayınlanan kısa öyküsünün uyarlaması.
2002 yapımı aynı isimli filmde olanlardan 11 yıl sonrasında geçiyor.

Başlangıç: 21 Eylül 2015 (ilk bölümü erkenden düşenlerden)
Pazartesi 21:00’de ekranlara gelecek. Kendisinden önceki saatte Gotham var.
Meagan Good as Det. Lara Vega.Oyuncular: Stark Sands, Meagan Good, Nick Zano, Laura Regan, Wilmer Valderrama, Daniel London

Konu: 2065 yılındayız. Ana karakterimiz Dash (Stark Sands) bir precog (gelecekte işlenecek olan şuçları görme yetisi olan kişi). Ancak ne yazık ki “Suç Öncesi (Precrime) Birliği” 2054 yılında kapatılmış ve kanun adamlarının suçla başa çıkmak için başka yöntemlere yönelmesi gereken bir döneme girilmiş. Birliğin kapatılmasından önce Dash, ikizi Arthur (Nick Zano) ve üvey kardeşleri Agatha (Laura Regan) özel yetenekleri ile bu programın bir parçasıymışlar. 2065’te ise Dash bu yeteneklerini polis dedektifi Lara Vega (Meagan Good) ile paylaşarak suçla başa çıkmaya, bu sırada da kayıp ikizini aramaya girişiyor. Bunları yaparken de yeteneklerini saklaması gerekiyor çünkü öyle bir dönemdeyiz ki precog’ları ne pahasına olursa olsun ele geçirmeye çalışanlar var.

Aynı saatte yayınlananlar: Dancing with the Stars (ABC), Scorpion (CBS), The Voice (NBC), Jane The Virgin (The CW)

2:53 dakikalık fragman

minority-report2


Scream-queens2

Scream Queens

 

Ünlü yapımcı/yazar üçlüsü Ryan Murphy, Brad Falchuk ve Ian Brennan’dan gelecek olan korku-komedi türünde bir antoloji dizisi. İlk sezonu 15 bölüm sürecek.
80’lerin bu tür filmlerine gönderme olacağı belirtilen dizi için Murphy, “Heathers ve 13. Cuma bir arada” şeklinde bir tanımlama yapmış. American Horror Story’i izleyemeyecek kadar korkutucu bulan izleyicileri bu dizi ile yakalamayı hedefliyorlarmış.

Başlangıç: 22 Eylül 2015
Salı günleri 21:00’de yayınlanacak. Kendisinden önceki saatte kanalın yeni komedileri Grandfathered ile The Grinder olacak.
scream-queens-cast-1000Oyuncular: Emma Roberts, Skyler Samuels, Lea Michele, Glen Powell, Diego Boneta, Abigail Breslin, Keke Palmer, Oliver Hudson, Nasim Pedrad, Lucien Laviscount, Billie Lourd, Jamie Lee Curtis

Konu: Bir üniversitede Kappa Kappa Tau Kızkardeşliği kulübünde süregelen cinayetler ile bizleri hem gerecek, hem de güldürecekler. Chanel Oberlin (Emma Roberts) başkanlığındaki Kappa Kızkardeşliği ile üniversite dekanı Cathy Munsch (Jamie Lee Curtis) arasındaki didişme, 20 yıl önce gerçekleşen faili meçhul bir cinayeti ve Kızıl Şeytan’ı yeniden doğuracak.

Aynı saatte yayınlananlar: Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. (ABC), NCIS: New Orleans (CBS), The Voice (NBC), iZombie (The CW)

3 dakikalık fragman
Giriş jeneriği

Scream-queens1


lucifer-giris

Lucifer

 

Onunla ilk kez Neil Gaiman’ın çizgi roman serisi The Sandman‘de tanıştık. Ardından DC Comics’in Vertigo serisinde kendi çizgi romanına kavuştu. Şimdi de bir dizi olarak ekranlarımıza geliyor: Lucifer yani Şeytan. Evet bildiğimiz melek olan Şeytan. Gerçi pek bildiğimiz ya da hayalimizdeki haliyle geldiği söylenebilir mi, emin değiliz.

Başlangıç: 25 Ocak 2016’da Minority Report’un yerine başlayacak. (ilk bölümü erkenden düşenlerden)
Pazartesi günleri 21:00’de yayınlanacak. Kendisinden önceki saatte The X-Files minisi olacak.

Lucifer castOyuncular: Tom Ellis, Lesley-Ann Brandt, Lauren German, Kevin Alejandro, Rachael Harris, D. B. Woodside, Scarlett Estevez

Konu: Lucifer (Şeytan) Cehennemin Efendiliği’nden bıkmış ve sonunda “SİEEE!” ;) deyip görevini pat diye bırakıp, Dünya’ya yerleşmiş ve Amerika’da Los Angeles’ta Lux adında bir bar açmıştır. Oldukça gamsız ve goygoy bir hayata atılmış, gırgır ve karizmatik bir playboy iken yolu bir şekilde Los Angeles Polis Teşkilatı ile kesişince -melekliğin kendine verdiği özel yeteneklerini de (örneğin ölümsüzlük) kullanarak- neden suçluları yakalamak için onlara yardım etmesin ki..?

Aynı saatte yayınlananlar: Dancing with the Stars (ABC), Scorpion (CBS), The Voice (NBC), Jane The Virgin (The CW)

3 dakikalık fragman

lucifer2


second-chance2

Second Chance
(eski adıyla Lookinglass)
(ondan da eski adıyla The Frankenstein Code)

 

Başlangıç: 13 Ocak 2016
Hangi gün ve saat dilimine yerleşeceği henüz belirsiz. Dizi başlamadan ilk sezonu 13 bölümden 11 bölüme indirildi.
Lookinglass CastOyuncular: Rob Kazinsky, Adhir Kalyan, Dilshad Vadsaria, Tim DeKay, Ciara Bravo
Konu: Los Angeles şehrinin eski şerifi olan 75 yaşındaki Jimmy Pritchard, ahlaki açıdan beş para etmez bir adama dönüşüp, sonunda da rezil kepaze olunca emekli olmak zorunda bırakılmıştır. Nihayetinde de bir FBI ajanı olan oğlunun (Tim DeKay) evinde gerçekleşen bir hırsızlık vakası sırasında vurularak ölmüştür. Hikayemiz tam da bundan sonra başlıyor. Pritchard, milyarder bir biyomühendis tarafından daha genç bir adamın (Rob Kazinsky) vücudunda hayata döndürülür.
Yeni bir hayata ve suçla savaş için eline geçen bu yeni fırsata rağmen, önceki hayatını mahveden hataları kahramanımızın peşini bırakmayacaktır.

2:35 dakikalık fragman
45 saniyelik fragman

lookinglass0


1449522123-itv-houdini-and-doyle-01

Houdini and Doyle

Amerikan-İngiliz-Kanada ortak yapımı (ITV ve Shaw Media işin içinde), 10 bölümlük mini dizi.

Başlangıç: Henüz belli değil.
Hangi gün ve saat dilimine yerleşeceği henüz belirsiz.
Oyuncular: Stephen Mangan, Michael Weston
Konu: Ünlü illüzyonist Harry Houdini ile ünlü yazar Arthur Conan Doyle‘un arkadaş olduğu bir evrende geçiyor. İkisi de zengin, ünlü ve zekiler ve birlikte orijinal bir ikili oluşturuyorlar. Houdini hiçbir şeye inanmazken, Doyle her şeye inanıyor.

1 dakikalık ITV fragmanı

08-12-15-HoudiniDoyle


x-files

The X-Files

1993 to 2002 yılları araslında yayınlanan efsane dizi The X-Files’ın 6 bölümlük devamı.

Başlangıç: 24 Ocak 2016
Pazartesi 20:00’de Gotham’ın yerine başlayacak.

Oyuncular: David Duchovny, Gillian Anderson, Mitch Pileggi, William B. Davis, Annabeth Gish, Bruce Harwood, Tom Braidwood, Dean Haglund, Sheila Larken

Konu: Kahramanlarımızdan Fox Mulder’ı Gizli Dosyalar birimine atanmış eski bir FBI ajanı, Dana Scully’yi de eski bir FBI ajanı ve bir tıp doktoru olarak buluyoruz deyip bu 2016 model 6 yeni bölümün tadını izleyerek çıkarın diyelim.

Aynı saatte yayınlananlar: Dancing with the Stars (ABC), The Big Bang Theory + Life In Pieces (CBS), The Voice (NBC), Crazy Ex-Girlfriend (The CW)

17 saniyelik fragman

x-files2

Komediler


The-Grinder2

The Grinder

 

Bir hukuk komedisi arayanlara geliyor.

Başlangıç: 29 Eylül 2015
Salı günleri 20:30’da ekranlara gelecek.
Grinder CastOyuncular: Rob Lowe, Fred Savage, Mary Elizabeth Ellis, William Devane, Natalie Morales
Konu: Lakabı The Grinder (Değirmen) olan bir televizyon kanalı avukatı, popüler programı birden iptal edilince, memleketine döner. Ne yazık ki ailesinde herkes gerçek birer avukattır ve hep birlikte bir avukatlık firması yürütmektedirler. Televizyon tecrübelerinin kendisini kalifiye bir avukat yaptığını sanan kahramanımız, bu firmaya katılmaya karar verir.
Aynı saatte yayınlananlar: Fresh Off The Boat (ABC), NCIS (CBS), Best Time Ever with Neil Patrick Harris (NBC), The Flash (The CW)

3:09 dakikalık fragman

The-Grinder


grandfathered1

Grandfathered

 

Başlangıç: 29 Eylül 2015
Salı günleri 20:00’da ekranlara gelecek.
grandfathered-castOyuncular: John Stamos, Josh Peck, Paget Brewster, Christina Milian, Kelly Jenrette, Ravi Patel

Konu: Bir restoran işleten yeni boşanmış, gözde bekar kahramanımız günün birinde öğreniyor ki meğer gençliğindeki tek gecelik ilişkilerinden doğan bir oğlu varmış. Üstelik bu oğulun da bir kızı olmuş! Çiçeği burnunda baba+dedemiz bakalım bizi kahkaha efektsiz ne kadar güldürecek.

Aynı saatte yayınlananlar: The Muppets (ABC), NCIS (CBS), Best Time Ever with Neil Patrick Harris (NBC), The Flash (The CW)

3:51 dakikalık fragman

grandfathered2


guidetosurvivinglife

Cooper Barrett’s Guide to Surviving Life

 

İlk sezonu 13 bölüm sürecek.

Başlangıç: 3 Ocak 2016
Hangi gün ve saat dilimine yerleşeceği henüz belirsiz.
The-Guide-to-Surviving-LifeOyuncular: Meaghan Rath, Jack Cutmore-Scott, Liza Lapira, James Earl, Justin Bartha
Konu: Hayatta yapılabilecek tüm hataları yapmış ve nerelerde hata yaptığını da size anlatmış bir arkadaşınız olsa, siz de bunlardan ders çıkartsanız hoş olmaz mıydı? İşte The Guide to Surviving Life, hayatımızı oturtana dek başımızdan geçenleri ele alıyor.
Cooper Barret (Jack Cutmore-Scott) hala istediği işe kavuşmamış bir adam. Kazayla karşı komşusuna aşık oluyor.
Kelly Bishop (Meaghan Rath) Cooper’ın ev arkadaşlarından biri.
Neal (Charlie Saxton) vücut geliştirici olan sevgilisinden ayrılmayı bir türlü beceremeyen bir adam. Cooper’ın ev arkadaşlarından diğeri.
Barry (James Earl), başı beladan kurtulmayan sevimli bir baş belası.
Josh (Justin Bartha), Cooper’ın 40 yaşındaki ağabeyi. Karısı Leslie (Liza Lapira) ve 2 çocuğundan kurtulmak için sürekli bunların evinde alıyor soluğu.
Bakalım bu ekip bizi nasıl güldürecek.

2:14 dakikalık fragman

guidetosurvivinglife2

Animasyon Diziler

bordertown2

Bordertown

 

İlk olarak şu yazıda dile getirdiğimiz (şimdilik) 13 bölümlük yeni animasyon. Seth MacFarlane‘den gelecek.
Başlangıç: TBS’e geçen American Dad!’in yerine oturup, 3 Ocak 2016‘dan itibaren bizlerle olacak.
Hangi gün ve saat dilimine yerleşeceği henüz belirsiz.
Seslendirenler: Hank Azaria, Alex Borstein, Missi Pyle, Judah Friedlander, Nicholas Gonzalez, Jacqueline Pinol, Efren Ramirez
Konu: Amerika’nın Meksika sınırında kurgusal bir şehir olan Mexifornia’da yaşayan iki komşu ailenin hayatlarına eğilecek. Aile reisi iki ana karakterimiz Bud Buckwald ile Ernesto Gonzalez. Bud bir sınır ajanı. Karısı ve 3 çocuğu ile yaşıyor.
Yan komşuları Ernesto Gonzalez ise hırslı bir göçmen ve aile adamı. 10 yıldan kısa bir süredir burada ve ailesiyle Amerika’da yaşıyor olmaktan mutlu.

1:52 dakikalık fragman

bordertown