Fırıldak Ailesi | tanıtım
9 yorum sdy1789 03 Şubat 2013 12:42
Amerikan kanallarında sıklıkla örneklerine rastlayabileceğiniz yetişkinlere yönelik çizgi filmlerin bir benzeri ülkemizde yayına girmeye hazırlanıyor.
Hayatta kalabilmek için her türlü fırıldağın çevrileceği, Türkiye’nin yetişkinlere yönelik ilk yerli çizgi filmi Fırıldak Ailesi çok yakında ekranlarımızda yerini alıyor. Dizi ve karakterler hakkında daha fazlası yazımızın devamında…
İçindekiler :
Konu
Fırıldak Ailesi, ismi ile müsemma bir orta sınıf Türkiye ailesini temsil ediyor. Ailenin fertleri hem şahsi hem de aile çıkarlarını korumak, hayatın zor dönülen virajlarını hızlıca alabilmek için “çeşitli” çözümler buluyor, fırıldak çeviriyorlar. Dizi henüz yayına başlamadığı için konusu hakkında çok fazla bir şey yazamıyoruz. Ancak, kanalın sitesinde yer alan “Dünya dursa da onlar döner” ifadesi nasıl bir aileyle tanışacağımızı bizlere anlatmaya yetiyor.
Fırıldak Ailesi’nde yer alan karakterler günlük hayatınızda karşılaşabileceğiniz ya da çoktan karşılaştığınız Türkiye halkının bireylerini temsil ediyor. Karakterler hakkında kısaca bilgi verecek olursak:
Karakterler
Sabri Fırıldak: Ailenin reisi. Başını her an belaya sokmaya hazır bir Türkiye erkeği.
Yıldız Fırıldak: Son sözü söyleyen kadın. Evin denge unsuru. 3 çocuğun biricik annesi.
Dürdane Çektir: Anneannemiz. Gizli otoritemiz. Kaynana faktöriyelimiz.
Zeki Fırıldak: Adındaki zekiliği çok farklı şeyler için kullanan delikanlımız. Haylaz ama sevimli.
Afet Fırıldak: Hayalperest liseli ergenimiz. Sivilceli ama sözünün eri.
Tosun Fırıldak: Konuşmayı yeni öğrenen bebeğimiz. Altı da ağzı da biraz pis.
Teknik Ekip
Dizinin senaryosunu Coşkun Irmak yazıyor. Çizimlerini Varol Yaşaroğlu ve Grafi2000 ekibi yapıyor. Müzikler Nail Yurtsever ve Cem Tuncer‘e ait. Seslendirme kısmında ise Sabri Fırıldak’ı Bülent Kayabaş, Yıldız Fırıldak’ı Demet Akbağ, Tosun Fırıldak’ı Oya Küçümen, Dürdane Çektir’i Tülay Bursa, Afet Fırıldak’ı Tülay Köneçoğlu, Zeki Fırıldak’ı ise Keremcan Köse seslendiriyor.
Son Söz ve Bir Soru
Bir Simpsons çakması olmadığı ve Family Guy‘ı anımsatmadığı müddetçe (ki Tosun bebek Fırıldak bir yerlerden göz kırpmıyor değil ) zevkle takip edilebilecek dizimiz 11 Şubat Pazartesi 23:30‘da Star‘da başlıyor. Yazımızın sonunda, yayınlanan iki tanıtımını bulabilirsiniz.
Hem kanalın genelağ sayfasında hem de Varol Yaşaroğlu'nun röportajında " Türkiye'nin yetişkinlere yönelik ilk yerli çizgi filmi" ifadesi geçtiği için yazı boyunca bu ifadeyi ben de kullandım. Ancak, hatırladığım kadarıyla aynı ekibin yaptığı Pembe ve Mavi diye de bir çizgi film dizimiz vardı. Hangi kriterlere göre Fırıldak Ailesi ilk sayılıyor, Pembe ve Mavi sayılmıyor?
yorumlar
TUTTUM
Bunu ben de Tuttum. Eline sağlık.
Varol Yaşaroğlu işlerini severim. Şimdilerde olmasa da TV ile biraz daha ilgiliyken daha çok takip ederdim. Yazıyı okurken aklıma direk The Simpsons geldi açıkçası. Bu türden dizileri ben orijinal olarak da izlemem ama ara ara bakmışlığıma göre Türkçe seslendirme kulağıma biraz acayip göründü. Umarım tutar diyorum ama o saatteancak AB dediğimiz kitleye hitap eder. Bakalım ne olacak…
@sdy1789: İlk bölümü izlemeden, ancak bu kadar yazılabilirdi. Kısa ve öz ellerine sağlık.
Grafi 2000 Komedi, programı vardı Kanal D’de haftasonu oynardı. Ta o zaman beğenerek seyrederdim, Varol Yaşaroğlu sunardı, çizgi karakterler eşlik ederdi. Hatta her hafta ünlü birini alırlardı falan. Espri anlayışını da seviyorum adamın. Biraz seyrederim, yalnız beni çok saracağını da sanmıyorum. Simpsons’a da South Park’a da düzenli olarak bakmıyorum.
@sdy1789 Ellerine sağlık
Tanıtımdan sonra merakım daha da arttı. Her hafta bir günümü japon animelerine ayırıyorum, bunu da o güne sıkıştırayım bari…
öncelikle @dkamoy yazıya kattıkların için teşekkürler.
@aytackara: seslendirenler hakikaten farklı insanlar. iyi bir iş çıkar inşaallah.
@alperen47000: sağolasın. Bir Simpsons yahut South Park olmasın istiyorum ben. Özgün bir şey çıkarsınlar yeter.
@unfortr: sağolasın. japon animelerindeki beklentini karşılar mı bilmem ama şans vermek lazım.
Aaa bak unutmuşum, ben dün gece ilk bölümünü seyrettim bunun. Aslında beklediğimden iyi olmuş, özellikle çizimler çok hoşuma gitti. Ben komik bir dizi olacak falan sanıyordum; ama bayağı eleştirel bir şey çıkmış ortaya. Hem toplumu hem de devlet büyüklerini eleştiren. Seslendirmeler fena değil, Demet Akbağ‘ı çok severim mesela onun sesini duyunca ayrıca mutlu oldum diyebilirim. Amma, işte devam edemem buna. Çünkü senaryo da Varol Yaşaroğlu imzası yok, jenerikten anladığım kadarıyla. O yazmayınca hiç dişe dokunur bir espri yoktu yani. E ben zaten durum komedisini çok da sevmeyen biriyimdir, bu sebeplerle işim olmaz dedim.
Son olarak Türkiye’de de çok izleneceğini zannetmiyorum, Genel izleyici de tutmayacağı kesindi zaten de belki AB grubunda demiştim, lakin o bile zor görünüyor. AB grubu için bile, ben de o gruptanım ya izlemesi sıkıcıydı…
Final yapıyormuş. Klasik kablolu dizisi misali 13 bölüm sürmüş olacak yayın hayatı.
keşke 13 bölümlük sezonlar halinde yayınlasalar da bitmese
İlk 3 bölümü izledim. Komedi olarak bakarsam zaten hiç güldürmedi, ama karakterleri, hikayesi falan da hiç sarmadı açıkçası. Bu haliyle kötü yani. Haliyle devamını izleme isteğim de kalmadı hiç.