DesktopAylık yeni başlayan diziler serimizin arasına Temmuz’da giriş yapacak eski dizileri de hatırlatarak gelelim mi bu kez? Bu ay önümüzde eski-yeni toplam 20 dizi var. Bunları yayın tarihlerine göre üçe bölerek paylaşacağız. Bu yazımızda ele alacağımız ilk 8 dizi şunlar:

2014 Temmuz Ekranı -1

the-honourable-woman-100The Honourable Woman Witches_of_East_End_logo100Witches of East End FClogo100Finding Carter Extant_logo100Extant
tb-logo-100The Bridge (ABD) wte Working The Engels Welcome to Sweden hemlock-logoHemlock Grove

2014 Temmuz Ekranı -1

 

the-honourable-woman-600

The Honourable Woman

Sezon: Mini dizi
Başlangıç Tarihi: 3 Temmuz
Kanal: BBC Two (31 Temmuz’dan itibaren de Sundance TV‘de)
Bölüm sayısı: 8
Oyuncular: Maggie Gyllenhaal, Stephen Rea, Lindsay Duncan, Andrew Buchan, Katherine Parkinson Siyonist bir silah tedarikçisinin kızı Nessa Stein ve kardeşi Ephra, gözleri önünde öldürülen babalarının şirketini yıllar önce devraldıktan sonra amacını değiştirerek İsrail ile Batı Şeria arasında bilgi akışı sağlayan bir yer haline çevirir. Haliyle bu işin getirisiyle yıllar içinde çok şey değişir ve yaptıkları iş, bulundukları konumlar onları politik bakımından karmaşık bir ortama iter, uyanık olmaya zorlar. Nessa’nın politik bir asalet unvanı alacağı vakit kendisine bunu verecek kişinin öldürülmesi, Ephra’nın çocuklarının dadısının kaçırılmasıysa içinde bulundukları hassas karmaşanın fitilini ateşler. Yetmezmiş gibi İngiliz Gizli Servisi MI6 da Stein’ların başta olduğu aile şirketinin peşine düşmüştür.

Fragmanı

witches_of_east_end_ver9

Witches of East End

Sezon: 2
Başlangıç Tarihi: 6 Temmuz
Kanal: Lifetime
Bölüm sayısı: 13
Oyuncular: Julia Ormond, Mädchen Amick, Rachel Boston, Jenna Dewan-Tatum, Daniel Di Tomasso, Eric Winter, Christian Cooke Konu: İlk sezonuyla beklenenin üstünde bir başarı sağlayan Beauchamp cadıları geri dönüyor. Dash ve Killian’ın arasında kalmalardan kendini alamayan Freya, geçmişinin izleri peşini bir türlü bırakmayan Joanna, ailenin deli dolusu ama bazen de en mantıklısı Wendy, akıl ve iyilik mimarı Ingrid ile kaçınılmaz hale gelen Asgard. Gardiner kardeşleri unutmak da olmaz tabii…

Fragmanı

Finding Carter

Sezon: 1
Başlangıç Tarihi: 8 Temmuz
Kanal: MTV
Bölüm sayısı: 13
Oyuncular: Kathryn Prescott, Cynthia Watros, Anna Jacoby-Heron, Alexis Denisof, Zac Pullam Konu: Bekar annesi Lori ile harika bir hayatı olan Carter, bir parti sırasında polis baskınına karşınca her şey alt üst olur. Baskınla birlikte anlarız ki Carter 3 yaşındayken öz ailesinden kaçırılmıştır. Bunun üzerine anne Lori için bir arama emri çıkarılır, Carter ise Lori’yi aklından çıkartamamış, hatta arar bir şekilde öz ailesinin yanına giderek sıfırdan bir hayata başlar.

Fragmanı

61e7f4aatw1egvc5e9rccj20o0100dnp

Extant

Sezon: 1
Başlangıç Tarihi: 9 Temmuz
Kanal: CBS
Bölüm Sayısı: 13
Oyuncular: Halle Berry, Goran Visnjic, Pierce Gagnon, Hiroyuki Sanada, Camryn Manheim, Grace Gummer, Michael O’Neill Konu: Teknolojinin epey ilerlediği bir dünyada Molly Woods’un yapay zekaya sahip oğlu Ethan ve kocası John ile güzel bir hayatı vardır. Astronot Molly 13 ay süren tek kişilik görevinden döndükten sonra beklenmedik şekilde hamile olduğunu öğrenir. Bir yıldır dünyada olmayan Molly öğrenir ki hamilelik başlangıcı görevde olduğu dönemi göstermektedir. Ayrıca diziyle ilgili sitemizde şöyle bir yazı da bulunmakta: Extant Hakkında Bilinecek 5 Şey

Fragmanı

bridge_ver6_xlg

The Bridge

Sezon: 2
Başlangıç Tarihi: 9 Temmuz
Kanal: FX
Bölüm sayısı: 13
Oyuncular: Diane Kruger, Demián Bichir, Annabeth Gish, Thomas M. Wright, Ted Levine Konu: İsveç-Danimarka ortak yapımı olan Bron/Broen dizisinin uyarlaması (Amerika-Meksika) olan dizi, ilk sezonda uyarlamaya bağlı olduğu hikayesini tamamladı ve kendisine açtığı yeni kapıdan içeriye girmeye hazır durumda. The Bridge yeni bir hikaye ve iki dedektifiyle geri dönüyor.

Fragmanı, İştah açıcısı


Working The Engels

Sezon: 1
Başlangıç Tarihi: 10 Temmuz
Kanal: NBC
Bölüm sayısı: 12
Oyuncular: Andrea Martin, Azura Skye, Benjamin Arthur, Kacey Rohl
Konu: Yakın zamanda şu yazımızda ele alındı.

Fragmanı

Welcome to Sweden. 2014.

Welcome to Sweden

Sezon: 1
Başlangıç Tarihi: 10 Temmuz
Kanal: NBC
Bölüm sayısı: 10
Oyuncular: Greg Poehler, Josephine Bornebusch, Lena Olin, Claes Månsson
Konu: Yakın zamanda şu yazımızda ele alındı.

Fragmanı

Hemlock Grove

Sezon: 2
Başlangıç Tarihi: 11 Temmuz
Kanal: Netflix
Bölüm sayısı: 10
Oyuncular: Famke Janssen, Bill Skarsgård, Landon Liboiron, Dougray Scott, Penelope Mitchell, Freya Tingley, Madeleine Martin, Michael Andreae Konu: House of Cards ve Orange is the New Black ile dizi bazında parlayan Netflix’in ülkemizde e2’nin yayınladığı dizisi Hemlock Grove da onlar gibi geri dönüyor. İlk sezondaki ana hikayesini nihayete erdiren yapımda, vampir ve kurtadamların dünyasının içine tekrar girip Roman ile Peter’ın karanlık dünyasına konuk olmaya devam edeceğiz.

Fragmanı

Gelecek bölümlerimizde yer vereceğimiz sıradaki dizileri merak edenler için:

Ray Donovan Masters of Sex The Strain Matador
Satisfaction Rush Married You’re the Worst
The Lottery Manhattan The Divide Utopia

Ortak bir çalışma olan bu bildiride emeği geçen üçlü:
aytackara, dkamoy, ozgun14
Okurlarımıza afiyetler diliyoruz.