Geldik ayın ekranı söz konusu oldu mu en sevmediğim ardışık iki ayın ilkine. Her zamanki gibi bir sürü dönen bir sürü de yeni gelen var. Ulusalların zaten tanıtımları kanal kanal geldiğinden/geleceğinden ve böylesi benim de işime geldiğinden dolayı bu yazıda sadece kabloluların bilgisini veriyorum.  (Beş ulusal kanal dışında kalan her kanal, ülke ve platformu kablolu saydığımı hatırlatayım.) İşte bu ay beğenimize sunulanlar:

YENİ GELENLER

w

2 Eylül – The Collection (1. sezon) AMAZON (tanıtım filmi)

Dizi, 2. Dünya Savaşı sonrası Fransız moda dünyasında hayata sıkı sıkı tutunan girişimci bir aileyi merkezine alacak. Paris’teki ünlü bir moda evinin birbirinin rakibi iki kardeşin önderliğinde yükseliş hikayesini izleyeceğiz.

s

5 Eylül – Loosely Exactly Nicole (1. sezon) MTV (tanıtım filmi)

Nicole Byer Hollywood rüyasını yaşıyor. Daha doğrusu yaşamaya çalışıyor diyelim. Uzaktan rüya gibi görünse de aslında hiçbir şey göründüğü kadar kolay değil. Nicole’ün bir birey olarak tek başına adım attığı bu dünyada düşe kalka yoluna devam edişini izleyeceğiz.

f

5 Eylül – Mary + Jane (1. sezon) MTV (tanıtım filmi)

Los Angeles’ta sadece kadınlardan oluşan uyuşturucu ot dağıtım şirketini yöneten iki yakın arkadaşın bu maceralarında başlarından geçenleri izleyeceğiz.

w

5 Eylül – Harley and the Davidsons (mini dizi) DISCOVERY (tanıtım filmi)

Harley Davidson bir motosikletten çok daha fazlası. Amerika’nın sembolü. Davidsonların ve Harley’in isimlerini bir markaya dönüştürme yolundaki sıkı rakiplerle, engellerle, risklerle dolu mücadelesini izleyeceğiz.

62433

5 Eylül – We The Jury (1. sezon) BBC2 (tanıtım filmi)

Dizi, hukuk dizileri sayesinde aşina olduğumuz juri sistemi üzerinden juri üyelerinin mahkeme süreci boyunca yaşadıklarını esprili bir dille bize aktaracak. Baş karakterimiz hep juri olmak istemiştir, sonunda o an gelir ve davasına atanır. Bir cinayet davasının jurisidir artık.

624

6 Eylül – Motherland (1. sezon) BBC2 (tanıtım filmi)

Orta sınıfta annelik üzerine bir dizi. Biri aşırı düzenli, planlı, organize, diğeri ise fazlasıyla rahat, plansız, düşünmeden yaşayan birbirinin zıttı iki anne üzerinden anneliğin romantik olmayan yanlarını, zorluklarını, kadının toplumdaki statüsünü anlatacak bize.

d

6 Eylül – Atlanta (1. sezon) FX (tanıtım filmi)

Sanat ve ticaret konusunda birbirine zıt görüşleri olan iki kuzenin rap dünyasındaki yükselişini izleyeceğimiz bu dizide Earn, bir anda rap yıldızı olan kuzeninin bu dünyada yükselişini sağlamak için ona menejerlik edecek.

d

6 Eylül – StartUp (1. sezon) CRACKLE (tanıtım filmi)

Çaldığı parayı saklamaya çalışan bir bankacı, temize çıkmaya çalışan bir mafya patronu, para birimlerinin geleceğini değiştirebilecek bir fikri olan bir hacker bir araya geliyor ve para sisteminin dinamiklerini değiştiriyor.

w

8 Eylül – Better Things (1. sezon) FX (tanıtım filmi)

Bir yandan Hollywood dünyasıyla boğuşurken bir yandan yalnız bir ebeveyn olarak 3 çocuğunu yetiştirmeye çalışan bir aktrisin hayatını izleyeceğiz.

df

9 Eylül – Quarry (1. sezon) CINEMAX (tanıtım filmi)

72 Vietnam savaşından ülkesine, evine döndüğünde sevdiklerinden ve toplumdan dışlanan Mac Conway’in Mississippi Nehri’nin kıyısında süregelen cinayet ve yolsuzlukların içine çekilişini izleyeceğiz.

w

9 Eylül – One Mississippi (1. sezon) AMAZON (tanıtım filmi)

Annesinin vefatını kabullenmek ve kendisini bulmak için memleketi Mississippi’ye dönen karakterimizin ailesi ve kendisiyle ilgili birçok rahatsız edici gerçeğin açığa çıkmasıyla başlayan acı verici ama bir o kadar sürükleyici yeni yaşantısını izleyeceğiz.

f

16 Eylül – High Maintenance (1. sezon) HBO (tanıtım filmi)

Brooklyn’den birbirinden farklı birçok insanın bir ortak noktası var. Onlara uyuşturucu ayarlayan “adam”. Karakterimiz her biri birbirinden garip bu müşterilerine uyuşturucu ayarlıyor bir yandan da onların hayatlarına bakış atıyor.

16 Eylül – Hooten & The Lady (1. sezon) SKY1 (tanıtım filmi)

Maceraperest, karizmatik, üçkağıtçı Hooten ile fazlasıyla alıngan suç partneri Leydi Alexandra’nın Vatikan’dan Himalayalar’a, Amazonlar’dan Mısır’a, dünyanın en eski kayıp hazinelerini bulmak için dünyanın uç noktalarına seyahat ettikleri bir macerayı izleyeceğiz.

wq

23 Eylül – Van Helsing (1. sezon) SYFY (tanıtım filmi)

Dünyayı vampirlerin ele geçirip kontrol altına aldığı bir zamanda geçecek hikayede kahramanımızın çok özel bir yeteneği vardır. Kanıyla vampirleri insana dönüştürebilmektedir. Bu gizli silahı sayesinde hem insanlığın son umudu hem de vampirlerin de hedefi haline gelir.

wq

27 Eylül – Aftermath (1. sezon) SYFY (tanıtım filmi)

İnsanlığın büyük fırtınalar, meteor çarpmaları, depremler, salgınlar ve doğa üstü varlıkların hakim olduğu bir kıyametin eşiğine geldiği zamanlarda üç çocuklu bir ailenin hayatta kalma mücadelesini izleyeceğiz.

d

27 Eylül – Channel Zero: Candle Cove (1. sezon) SYFY (tanıtım filmi)

1980’lerde TV’de yayınlanmış gizemli bir çocuk programını takıntı haline getirmiş bir adamı merkezine alan dizide karakterimiz çocukluğunda yaşadığı kabus gibi ölümcül bazı olayların bu programla ilişkisi olabileceğini düşünmeye başlıyor.

q

30 Eylül – Marvel’s Luke Cage (1. sezon) NETFLIX (tanıtım filmi)

Marvel’in Netflix dörtlüsünden üçüncü süperi merkezine alacak dizide çok güçlü olan ve derisi kurşun geçirmeyen Luke Cage’in diğer süper arkadaşları gibi suçla mücadelesini izleyeceğiz.

2

30 Eylül – Crisis in Six Scenes (1. sezon) AMAZON (tanıtım filmi)

60’larda geçecek olan hikaye, evlerine gelen bir misafirle hayatları alt üst olan bir aileyi merkezine alıyor.