Amazon Prime ve İngiltere’deki kanallardan Channel 4, ekranı ve izleyicileri Eylül 2017’de yeni bir bilim kurgu dizisiyle buluşturdu: Electric Dreams.

Tam ismi “Philip K. Dick’s Electric Dreams” olan mini dizi, 10 bölümlük sezonuyla ekrana geldi ve adını aldığı usta yazar Philip K. Dick‘in kaleme aldığı kısa bilim kurgu öykülerinden esinlenilerek hazırlandı. Ronald D. Moore ve Michael Dinner tarafından geliştirildi. Bryan Cranston ise yapımcı olarak dahil olmasının yanı sıra bir bölümün kadrosunda da yer aldı.

Antoloji özelliğindeki dizinin her bölümü farklı bir hikayeyi konu alırken farklı bir kadroya da ev sahipliği yapıyor. Dizinin bölümleri yaklaşık 50 dakika civarı sürüyor.

1. Bölüm (The Hood Maker): Richard Madden, Holliday Grainger

4. Bölüm (Crazy Diamond): Steve Buscemi, Sidse Babett Knudsen, Julia Davis

6. Bölüm (Human Is): Bryan Cranston, Essie Davis, Liam Cunningham

7. bölüm (The Father Thing): Greg Kinnear, Mireille Enos, Jack Gore

8. Bölüm (Autofac): Juno Temple, Janelle Monáe, David Lyons

10. Bölüm (Kill All Others): Mel Rodriguez, Sarah Baker, Glenn Morshower, Vera Farmiga

Not: Yukarıdaki bölüm sıralaması Channel 4’un yayınladığı sıraya göre. Amazon Prime sezonu eklerken buna göre 5-8-9-4-1-3-7-2-6-10 sıralamasıyla ekledi. Gerçi gün itibarıyla Amazon Prime Video Türkiye’nin kütüphanesinde bulunan dizilerden değil.

Not 2: Daha önce bu yazının altında yorum yapılıyordu.

Geçenlerde Solos‘un tanıtımını yazarken aklıma Electric Dreams geldi ve tanıtımı olmadığını fark edince bu yazıya giriştim.

Electric Dreams de bir antoloji dizisine uygun olarak elbette kimi bölümleriyle daha öne çıkarken bazılarında hikayesiyle geri planda ya da ‘tahmin edilebilir/tanıdık’ kalıyor. Kadrosundaki çoğu ismin tanınır veya bir yerlerden aşina isimlerden oluşması da pozitif taraflarından. Yayın zamanı izlediğim bir dizi olduğu için artık aman aman hatırlamıyorum ama sitede yorum olarak 2-5-6-8’i iyi bulduğumdan bahsetmişim mesela. Ayrıca 1. bölümle ilgili hatırladıklarım da olduğuna göre iz bıraktığı söylenebilir.

Amazon Prime’ın yayınladığı antoloji bilim kurgu dizisi olarak Solos’la karşılaştırırsam bu dizinin daha iyi olduğunu düşündüğümü söyleyebilirim. Benzer şekilde Channel 4’un Black Mirror’ın ilk yayıncısı olduğunu düşünürsek bu dizinin onun “düşük bütçelisi” gibi kaldığı da söylenebilir. Ama en azından hakkını veren ve vakit geçirtmesini bilen bir yapım çıkarmışlar ortaya.

Electric Dreams genel haliyle böyle bir dizi. İzleyeceklere iyi seyirler.