Öncelikle belirtmek istiyorum ki diziyi ilk olarak Rick and Morty tanıtımının altında alternatif olarak öneren @unfortr sayesinde öğrendim. Bu güzel animasyon için kendisine buradan teşekkürlerimi sunarken lafı fazla uzatmadan hemen konusuna geçiyorum.

Konu

Uzaya otobüse atlayıp gidilebilen insanların ve uzaylıların beraber yaşadığı uzak bir gelecekte geçen animasyon sıradan bir insan Gary’yi konu alıyor.
Gary, bir akşam barda, evrenin koruyucu ekibi Infinty Guard üyesi olan Quinn’i görür görmez ona aşık oluyor. Onunla başka türlü konuşamayacağını anlayan Gary, bir takım olaylardan sonra bir Infinty Guard pilotunun üniformasını üzerine geçiriyor. Tam Quinn’le konuşmaya çalışırken tüm Infınty Guard üyeleri göreve çağırılıyor. Yalanının açığa çıkmaması için Quinn’le bir gemiye atlayan Gary kumandaya geçiyor. Geçiyor geçmesine ama gemileri kullanmaktan bihaber olan Gary, bastığı bir tuşla silahları ateşleyip 92 Infinty Guard savaş gemisini ve küçük bir Meksika aile lokantasını paramparça ediyor. Ceza olarak 5 yıl boyunca bir uzay gemisine kapatılıp, hasar gören uyduları tamir etmeye mahkum ediliyor.
Bir gün yine tamir görevlerinden birindeyken yanına küçük yeşil bir top şeklinde sevimli bir yaratık geliyor. Senelerce robot ve androidlerden başka birini görmeyen Gary, bu canlı yaratığı bağrına basıp yanına alıyor ve ona Mooncake ismini veriyor. Lakin Gary’nin Mooncake’in çok büyük güce sahip bir gezegen yok edici olduğundan haberi yok. Daha da beteri Mooncake’in peşinde evrenin en acımasız kötülerinden Lord Commander var. Bütün bunların üstüne bir de Quinn evrende bir anormallik seziyor ve macera başlıyor.

Gary ve Mooncake

Karakterler ve Seslendirme Kadrosu
Gary ve Mooncake: İkiliden yukarıda yeterince bahsettik. Dizinin odağındaki bu ikilimizi, serinin yaratıcısı Olan Rogers seslendiriyor.
KVN: Gary’nin mahkumiyeti sırasında akıl sağlığını koruması için atanan android. Her ne kadar görevi bu olsa da Gary’yi delirtmek için elinden geleni yapıyor. KVN’i, SNL, Portlandia ve daha birçok yerden tanıdığımız Fred Armisen seslendiriyor.
H.U.E.: Gary’nin mahkum edildiği geminin yapay zekası. Gary’nin cezasının kontrolünden sorumlu. H.U.E.’yu  Tom Kenny seslendiriyor.
Quinn: Gary’nin yıldırım aşkı. Evrenin son umudu ve koruyucusu olan Infinty Guard için çalışıyor. Quinn’i Tika Sumpter seslendiriyor.
Avocato: Lord Commander’ın Mooncake’i bulup getirmesi için görevlendirdiği yağmacılar grubunun başı. Avocato’yu Coty Galloway seslendiriyor.
Lord Commander: Evrenin en güçlü ve en tehlikeli kötülerinden biri. Düşmanlarını telekinetik güçleriyle zarar verip öldürebiliyor. Planları için Mooncake’e ihtiyacı var. Lord Commander’ı 10. doktorumuz David Tennant seslendiriyor.
Bunlar dışında seslendirme kadrosunda Gina Torres, Steven Yeun, John DiMaggio, Ron Perlman, Conan O’Brien gibi isimler var.

Gary – Mooncake – Avocato – Quinn

Lord Commander

Oluşum Hikayesi
Final Space yayın hayatına yeni başlayan bir dizi olsa da fikir çok daha öncesine dayanıyor. 2010 yılında projeyi Gary Space adında bir web dizisi olarak düşünen Olan Rogers, aslında 10 bölüm olarak planladığı serinin ilk üç bölümünü YouTube’da kendi kanalında paylaştıktan sonra animasyonları yapan arkadaşıyla fikir ayrılığına düşüyor ve proje orada kalıyor.
Rogers bundan sonra Gary Space’i  Cartoon Network’e pazarlamak için tekrar elden geçiriyor. Lakin yine umduğunu bulamayan Rogers projesini yenileyip ismini de Final Space olarak değiştiriyor. Hazırladığı pilot bölümü 2016’da kendi YouTube kanalına yükleyen Rogers, bölümle Conan O’Brien‘ın ilgisini çekmeyi başarıyor. Conan, kendisini TBS’e sunum yapmak için Los Angeles’a davet ediyor. Arkasına Conan O’Brien’ın yapım şirketi Conaco‘yu da alan Rogers aralarında TBS, Fox, FX, Comedy Central’ın bulunduğu altı platforma sunum yapıyor. Bütün platformlardan olumlu yanıt alan Final Space tüm tekliflerden sonra TBS’te kalıyor.
İlk sezonu 22 dakikalık 10 bölümden oluşan dizinin arka planında ise Olan Rogers’ın yanında David Sacks, Conan O’Brien, Jeff Ross, Larry Sullivan gibi isimler var.

Olan Rogers

Son Söz
Animasyon severlerin kaçırmaması gereken bir yapım kesinlikle. Hele bu bu türe en yakın örneklerden Futurama ve Rick and Morty sevenler kesinlikle kaçırmasın.
Dizinin tek eksisi komedinin  ara ara sulanması ama zaten bence bu diziyi iyi yapan komedisi değil aralara serpiştirilen draması. Bazı bölümlerde iki üç sahne önce gülerken birden sizi duygusallaştırabiliyor. Hatta durumunuza göre bazen gözlerinizi bile doldurabiliyor.
Son olarak aşağıya fragmanı bırakarak iyi seyirler diliyorum.