Jamie Dornan, 6 bölümlük mini dizi The Tourist’in başrol ismi oldu. Diziyi, Fleabag’in yapım şirketi Two Brothers Pictures hazırlıyor.
ABD yapımcısı WarnerMedia’nın yanı sıra BBC One, Stan ve Almanya’dan ZDF de yayıncı ortakları oldu. Two Brothers Pictures’ın kurucuları Harry ve Jack Williams diziyi yazacak. Çekimler bu yıl içinde Avustralya’da yapılacak.
Angelina Jolie ve Johnny Depp’in The Tourist’iyle alakası olmayan bu dizi, kendini Avustralya’nın coşkulu kırmızı taşrasında bulan İngiliz bir adamı merkezine koyuyor.
Kahramanımız, kendini yoldan çıkarmaya çalışan devasa bir kamyonun peşine düşer ve büyük bir kedi-fare kovalamacasının ardından gözlerini hastanede açar. Acılar içindedir ama bir şekilde hayattadır. Sadece kim olduğu hakkında hiçbir fikri yoktur. Geçmişinden acımasız figürler onu kovalarken aradığı cevaplar, onu engin ve acımasız taşraya yönlendirir.
Diziye Danielle Macdonald, Shalom Brune-Franklin ve Hugo Weaving gibi isimler de dahil oldu.
yorumlar
Ólafur Darri Ólafsson & Alex Dimitriades
Hugo Weaving çıkmış, Damon Herriman (Mindhunter) gelmiş yerine.
Trailer
1 Ocak’ta ilk bölüm, 2 Ocak’ta ikinci bölüm varmış.
Jamie Dornan ve Danielle Macdonald rollerine yakışmışlar bence. Temposu hızlı değildi ama merak ettirdiği söylenebilir. Ufaktan espri de sıkıştırmaya çalışmışlar sanki.
Böylesi bir durumdaki kişilere yardım etmekteki protokolden emin değilim ama bir tık fazla kolay ilerliyor sanki her şey bu adam için.
2. bölümü de izledim. Sondaki twisti beğendim, onunla olur.
Not: Akrep derken?
ilk 10 dk izlerken, “e bu Steven Spielberg filmi duel 1971 değil mi” oldum. devamı da intikam hikayesi olacaksa “duel, wolf creek tarzında dönerse” dizisi olacak.
1×03 malum kısım:
onun dışında heyecanlı bir bölümdü.
1×04 başları: ee yani
bu arada danielle jamie ikilisi taşıyor bu diziyi. ikilinin kimya çok iyi. etkileşime geçtikleri an dizinin verdiği keyif katlanıyor.
1×05 tam bir her şeyi açıklama bölümü olmuş. küçücük boşluk bırakmadılar resmen. seçtikleri yöntemi de beğendim. artistik etkisini artırarak izlenirliğini de artırmış.
Postercik
S01E01
İçinde barındırdığı gizem unsuruna rağmen bu derece temposu düşük kalan bir diziyi bana satmanın tek bir yolu olabilirdi: Merkez karakterin erkek değil; kendisini izleten, çok hoş bir kadın olması. Bu haliyle bölümün sonunu bile tamamlayasım gelmedi.
Benden pas.
Saçlar kıvırcık değil de düz olunca, aradan da 5-5.5 sene geçince ve bu süreçte hiçbir dizide denk gelmeyince Doctor Doctor’un Aoife’si Shalom Brune-Franklin’i tanıyamadım.
Finalin ilk yarısı ikili uzun diyaloglarla geçse de devam ettikçe açılıp konuyu güzelce toparladı. Devamında bayağı vakit kalmasından dolayı neler olacak diye bekliyordum, beklentimi aştılar.
İki başrol de çok iyi iş çıkardı, takdir etmem gerek. Jamie Dornan sayesinde başlamıştım ve beğenerek kapatmaktan dolayı memnunum. Olacağını sanmamakla birlikte kutudan 2. sezon çıksa hayır demem.