MRrobot:~ # türü_suç, drama
MRrobot:~ # yapımcı_sam esmail
MRrobot:~ # sezon_bölüm sayısı_bir sezon, on bölüm
MRrobot:~ # yayın_tarih_aralığı_yirmi dört haziran iki bin on beş — devam ediyor
MRrobot:~ # bölüm_süresi_kırk beş dakika
MRrobot:~ # yayınlandığı_kanal_usa network
MRrobot:~ # onay_durumu_ikinci sezon onayı aldı.
wikipedi_imdb_resmi sitesi_ekşi_twitter_facebookMRrobot:~ # demokrasimiz_hacklendi
İlk bölümü beklenilenden bir ay kadar önce düşen ve seyirciyle buluşan dizi, siber güvenlik şirketinde program yazılımcısı olarak çalışan Elliot’ın hayatını anlatıyor. Baş karakterimiz her gün şirkette müşterilerinin verilerine başkaları tarafından ulaşılmasını engellemek için yazılım açıklarını tarayarak onları korurken, geceleri ise hacker’lık yaparak kendince adaleti sağlamaktadır.Gizli bir hacker örgütünün kendisine ulaşıp, korumakla görevlendirildiği büyük bir şirketi hack’lemede kendilerine yardımcı olmasını istemesiyle Elliot’ın hayatı değişecektir. Dünyayı bir yandan yönetirken bir yandan da mahvettiğine inandığı çok uluslu şirketleri alaşağı etmek için eline büyük bir fırsat geçmiştir.
————————————————————————————————————————
_
MRrobot:~ #
MRrobot:~ # elliot
Rami Malek hayat veriyor.
Allsafe siber güvenlik şirketinde çalışan bir yazılım programcısı olan Elliot, işi konusunda çok iyi olsa da aynı başarıyı sosyal hayatında gösteremiyor. Sosyal fobisi olduğundan toplum içine karışmaktan imtina ediyor. İşinden kalan zamanında küçük çaplı kötü niyetli şirketleri hack’leyerek adaleti sağladığına inanıyor.
————————————————————————————————————————
_
MRrobot:~ #
MRrobot:~ # bay_robot
Christian Slater hayat veriyor.
F_Society adlı gizli örgütün anarşist kurucusu. Amacı dünyayı yönettiğine ve aynı zamanda da mahvettiğine inandığı büyük, çok uluslu şirketlerin bilgilerini hackleyerek onları batırmak ve kendince adaleti sağlamak. Bu konuda Elliot’ın yardımını istiyor.
————————————————————————————————————————
_
MRrobot:~ #
MRrobot:~ # angela
Portia Doubleday hayat veriyor.
Elliot’ın çocukluk arkadaşı. Aynı şirkette beraber çalışıyorlar. Hırslı ve çabuk kavrayan biri ancak işin teknik kısmında yetenekleri kısıtlı, bu yüzden de özgüveni düşük. Hem iş hem de sosyal hayatında Elliot’a ve yeteneklerine sıklıkla bel bağlıyor.
————————————————————————————————————————
_
MRrobot:~ #
MRrobot:~ # darlene
Carly Chaikin hayat veriyor.
F_Society adlı gizli örgütün anı anına uymayan, sıra dışı bir üyesi. Malware kodları yazmak konusunda işinin ehli. Hızlı düşünüp hızlı hareket eden, yaratıcı ve güvenilir çözümlerle işi bitirici biri. Kısa sürede Elliot’un güvenini kazanıyor.
————————————————————————————————————————
_
MRrobot:~ #
MRrobot:~ # tyrell
Martin Wallström hayat veriyor.
Evil Corp adlı teknoloji şirketinin kıdemli başkan yardımcısı. Şirketin bilgilerinin korunmasında Elliot’ın çalıştığı güvenlik şirketiyle anlaşmalılar. ————————————————————————————————————————
Daha ilk bölümünden bir diziyi övmek ya da sövmek ne kadar doğru olur bilemesem de ekranlara başarılı bir giriş yaptığını söyleyebilirim. Kaliteli bir oyunculukla güzel bir konu ilgi çekici şekilde birleştirilmiş. İlk bölümden seyirciyi yakaladığını da sosyal medyadaki yorumlardan söyleyebiliriz. Toplumsal öz eleştirileriyle, sosyal medyanın nasıl çığrından çıktığına değinmesiyle, sisteme karşı hacker’lık temasıyla ve bunun başrolle birlikte başarılı şekilde sunulmasıyla beni de yakaladı.Oyuncu arkadaş karakteriyle, mimiksizliğiyle, iç sesiyle bana Dexter’ı hatırlatıyor. Keza çalışma koşulları, hack’lediği kişileri CD olarak saklaması, iki farklı hayat yaşaması ve bu iki hayatını birbirinden ayrı tutmasıyla da. Sırf bunlar bile hemen ısınmamı sağladı karaktere. Diğer karakterlerin derinine çok inememiş olsak da ilk bölüm için göze batan bir sorun görmedim. Başka birçok dizi ve filmle benzerlikleri bol bol konuşuluyor olsa da onlardan bahsederek seyir zevkinizi bozmak istemem. Ama Dexter severlerin mutlaka göz atmasını tekrardan tavsiye ederim.
İlk bölümden hissettirdiği gibi güçlü devam edebilirler mi, yoksa zamanla sivriliklerini törpülerler mi bilemeyiz. Ama türünün eksikliğini özellikle de yaz dönemi için güzel kapamış. Ben süresine takılmayıp mutlaka bir göz atmanız gerektiğini düşünüyorum. Eğer bilgisayar teknolojilerine ve hacker’lık dizilerine ilginiz varsa mutlaka bakın. Bilmeyenini çok yormayan, bileninin ise hoşuna gidebilecek düzeyde teknik konuşmalar geçmekte ve terimler başarılı şekilde kullanılmakta (imiş, internetin yalancısıyım).
https://www.youtube.com/watch?v=Ug4fRXGyIak
İzleyecek olanlara iyi seyirler dilerim.
Bilgisayar kameranızın önünde post-it’iniz, mail şifrenizde ise büyük harf, küçük harf, sayı ve simgeniz eksik olmasın.
Hacker’lar aramızda. Ne olur ne olmaz. merhaba arkadaşım.
beni tanımıyorsun ama bir süredir seni izliyorum.
amacım sana yardım etmek.
yorumlar
Eyvah, @ozgun14, keşke zamanımı harcamasaydım, değmezmiş diyecek galiba en sonunda
Tanıtımın sahibi olması çok ironik geliyor bana.
1×08
jeeeeezzzz!
nasıl yani?
3×03???
bu sezon yükselen bir ivmede ilerliyor ama bazı karakterler hiç beklemediğim noktalara doğru ilerlemeye devam ediyor. kimin tarafında olduğumu ben de bilmiyorum artık. motivasyonlar çok karmaşık bir hale geldi.
dkamoy: 2. sezonda birazcık hızlandırarak izledim sıkıldığım kısımları son 2 bölümüne kadar.

Ben de yazacaktım ama sonra, “@ozgun14 kesin hızlandırmıştır” deyip vazgeçtim
person of interestten beri bu kadar hızlı bitirdiğim sezon olmadı sanırım. ama çok hezeyanlı bol atlamalık bir sezondu.
@ozgun14 2. için diyorsun di mi bunu?
tabii canım. 2 için recap de okudum sıkıntı olmaz herhalde. en büyük sıkıntı angela’da, o bayaa karışık ama gerisi normal. anlayamadığım saçma sapan sahneleri vardı kafa yormaya da çalışmadım.
3te normal ilerliyorum. sıkıldığım olmadı zaten. bugün kalan 4 bölümü bitiririm muhtemelen.
nasıl boş ama nasıl dolu bir bölümdü. ne gerek vardı böyle boş doldurma bir bölüme diye izlerken meğer buna ihtiyacım varmış. güçlü etkli bir bölümdü. en son kapı eşiği sırasında gerçekten hüzünlendim. sanırım şarkının da etkisiyle ağır geldi. neler yaşadınız be canlarım. mutlu olun inşallah.
ne finaldi be. bayaa gerilimliydi. ahır sahnesi de paralel giden sahne de çok güzeldi. ama nereye gidiyoruz hala şüpheli.
4×01 ilk 5 dk.
oh…
4×12,13 Final üzerine;
Yazılan yazılar serisini bozmak istemedim ilk başta sonradan kısa yazayım dedim. Öncelikle dizinin yazarı sam esmail’i tebrik ederim nasıl bir düşünce yapısıyla yazıp çizmişse 4 sezonu toparlayan bir final yapmış. Oyuncuları ise ayrıca tebrik ederim özelikle Rami Malek.. Dizinin ana başlığı cidden güzel.
Tanıtım için ozgun14 teşekkürler
Yukarıda yazıda geçenler ile ilgili olarak final bölümleri 1.sezondan itibaren kısaca koca 4 sezonu özet geçiyor ve anlamanızı sağlıyor tabi bilgiler biraz güncel olmalı.
Tatmin edici bir final, izleyeceklere şimdiden iyi seyirler. Tek soru 5.sezon onayı varken neden 4.sezonda final yapılması 5.sezon olsa da hayır demezdim Yakında arşiv yapıp tekrardan izlerim ama yavaş bir şekilde
Edit: Diziyi bitirdikten sonra mutlaka araştırma yapın
Geçen haftaki bölümde biraz tadım kaçmıştı, çünkü
Çok güzel bağlamışlar. Bu son beni fazlasıyla tatmin etti.
Sam Esmail, televizyon tarihinin en iyi işlerinden birine imzasını attı. Zihnin dert görmesin, teşekkürler.
Koş @ozgun14 @dkamoy
Not:
benim daha 8 saat 45 dk var önümde mümkün değil ya kesin finale kadar gelip orada kalıvercem.
Aceleye gerek yok, bitirirsin
@abidin77 Yatılı misafirim var, geçen hafta başladım ama hızlı ilerleyemiyorum.
Yoksa çoktan damlamıştım. (6’dayım)
@dkamoy: Misafir de tam zamanında gelmiş
Zaten final yapmış, spoiler yemediğiniz sürece bir sıkıntı yok 
Bu arada beklentiyi biraz fazla yükselmiş olabilirim. Oldukça güzel bittiğini düşünüyorum ama acayip bol aksiyonlu olmadı final bölümleri (düşüreyim beklentiyi, laf yemeyeyim sonra
)
Valla ben senin yazdıklarını okumuyorum açıkçası.
(Bölümleri bitirince okuyorum genelde yorumları ya da sezon bitince toptan.) Ama beklentim düşük değil. Yükselten de 3. ve 4. sezonlardaki gidişat oldu. Hayırlısı…
öfff vera ne kadar gereksiz bir insansın, zaman israfından başka bir şey değilsin.
ne oynadın be adam ben ikna oldum valla. faz 4 alkışlıktı.
@ozgun14 25 Aralık 2019 01:23’teki ispiyonunu kimler açabilir?
Olum gibi bir sey oldu ama kimse olmedi.
Birazcik okumam lazim ama temiz bir finaldi.
ben tatmin oldum ama tekrar izlendiğinde saçmalamaya açık bir yapısı var emin olamıyorum. tekrar izleyeceğimi de sanmıyorum gerçi. yarısı sıkıcıydı. ama izlediğime de değdi doğrusu.
olabilir diye düşündüm ama dediğin gibidir.
Güzel toparlamışsın. Açıkçası
olayı
eski sezonlardan alıntılara baktıkça neler neler görüyorum. resmen ikinci kez izlersem daha çok keyif alacağımı düşünmeye başladım. bir yandan da yemiyo malum.
Bitirdim 2-3 gün önce. Son sezondan da finalden de gayet memnunum. “2’de filan bıraktıysanız muhakkak izleyin”i destekliyorum.
Tekrar teşekkürler abidin beni döndürdüğün için.
3. ve 4. sezonu bizim evin ikinci izleyicisi ile tekrar izleyeceğim için pek mutluyum. Hatta ikna edebilsem baştan alacağım. Şu andaki kafamla ayrı bi tat vereceği kesin.
@dkamoy: Rica ederim
Baştan alın
Genel olarak dizi 10 üzerinden 8.5 hak eden bir dizi.genel olarak beni sıkan sadece 2. sezon ile final bölümleri oldu finalde olanları tek bölümde anlatılabilirdi asıl bir konuda ise büyük dertlerim var o da şu
benim gibi bu konu da dert eden olmuştur.Sonuc olarak izlenmesi gerekli dizilerden olması gereken dizilerden biri bu dizi
Tüm sezonları ile 23unde netflixe geliyormuş
Bahsi geçmiş olsun.
Netflix Türkiye, dizinin bölümlerinin bugün geldiğini duyurmak için kodlu falan bir tweet hazırlamış güya. Ama kod o kadar hatalı ki insanoğlu öğlenden beri dalgasını geçiyor. Azıcık bilgisi olanın da sorunlu olduğunu anlayacağı türden.
Konuşulsun diye bilerek mi böyle yaptılar yoksa ufak çaplı bir iletişim/PR kazası mı oldu, orası bende biraz muallak.
1. sezon üzerine:
Sürpriizz, 7 sene sonra ben bunu yeniden alıp denemek istedim. İlk sezonu da bitirdim. Zamanında biraz çabuk soğuyup gömmüşüm sanırım gayet beğendim ilk sezonu, bazı yerleri spoiler yemiştim tabii ama devamı hakkında pek bir bilgim yok neyseki. Tabii o zamanki kafayla şimdiki kafa aynı değil bende, fark ettiriyor. İyi ki şimdi bir daha araya almışım dedim.
Devamında görüşürüz.
@necdetcem7 2’de bırakma aşamasına gelebilirsin. Bırakma.
@dkamoy, Yok yok bırakmayacağım. Sonunu göreceğim çöpte olsa göreceğim. Bir daha bu diziyi bırakamam, bu kadarını borçlu hissediyorum
@necdetcem7 Ben ilk çıktığında güncel takip etmeye çalışmıştım ama yarım bırakmıştım, geçen sene döndüm senin gibi. 2. sezon sabırlı olursan 3-4. sezonlar inanılmaz iyi. Umarım beğenirsin
2. sezonu bitirdim. Açıkçası beklentimi düşürdüğünüzden midir bilmem fena bulmadım bu sezonu ya, tabii ki ilk sezon daha iyiydi ama bu sezonda bırakılacak kadar kötü gelmedi bana. Tabii yaz sıcaklarında falan izlesem haftalık daha da bunalabilirdim. Bu dizinin bana böyle ilizyon yaşatmasını seviyorum.
Sadece sonda biraz kafam karıştı şimdi @dkamoy un
3. sezonu bitirdim. Harbiden ne sezondu be, çok hızlı aktı ve aksiyon, gerilim, heyecan, dram, hepsi vardı cidden. Çok beğendim diyebilirim. İnsanların 3 ü neden övdüklerini daha iyi anladım, 4 ü izlemediğim için onu izledikten sonra neden övüldüğünü anlarım. Ara ara yine beynimi yaktı valla. Sadece tek hoşnutsuz kaldığım durum
4. sezonu bitirip finali gördüm. Cidden iyi ki tekrardan araya alıp diziyi izlemeye başlamışım yoksa böylesine zihnimi zorlayan arada patlatan manyak bir diziden mahrum kalacaktım. Bu sezonu çok sevdim, finali konusunda daha farklı şeyler de bekliyordum ama bu şekile de tatmin oldum tadında ve iyi bir finalle veda etti. Tabii yukarıda yazılan
Güzel bir diziydi, izlediğime memnunum. Oyuncuları başka projelerde görmek isterim. Sam Esmail i de, Gaslit pek sarmadı beni ama maalesef.