Netflix ilk Türk dizisine onay verdi!
107 yorum aytackara 12 Mayıs 2017 09:10
Dünya genelinde hizmet vermeye başladıktan sonra Amerika dışındaki ülkelerde de dizi yapmaya ağırlık veren Netflix, gün geçtikçe yeni dizilerini duyurmaya devam ediyor. Hatta kısa süre önce Fransız yapımı ikinci orjinal dizisi Osmosis‘e onay verdiğini açıklamıştı. Daha önce Almanya, İtalya, Brezilya, Meksika ve Güney Kore gibi ülkelerde de orijinal dizi çalışması yapan/yapacağını açıklayan Netflix’in ne zaman bir Türk dizisi yapacağı ise merakla bekleniyordu. İşte nihayet beklenen duyuru geldi.
İstanbul Grand Pera’da bir davet düzenleyen Netflix, ilk Türk ortak yapımı diziye onay verdiğini bu davetle duyurmuş oldu. Sanat camiasından ünlü isimlerin yoğun katılım gösterdiği etkinlikte, davetliler Stranger Things’deki Eleven gibi bir ağaç kavuğundan içeri girerek eğlencenin yeni dünyasına gerçek anlamda “giriş yaptı”. Bir başka odada ise, Netflix yapımlarının öne çıkan tüm güçlü kadın karakterleri Buckingham Sarayı’nın yemek odası şeklinde tasarlanan özel bir ortamda bir araya getirildi. Marvel’s Jessica Jones ve Girlboss dizisinden Sophia Amoruso gibi yeni TV anlayışında ekranlarımızı şenlendiren güçlü kadın karakterler, kraliyet masasında adlarına özel hazırlanan isimliklerle hatırlandı.
Etkinlikte Netflix yöneticileri, gelecek yıl tüm dünyada 190’dan fazla ülkeden izlenebilecek olan ilk orijinal Türk yapımı için anlaşma imzalandığını açıkladı. Bu duyuru, Eylül 2016’da Netflix kurucu ve CEO’su Reed Hastings’in katılımıyla servisin tamamen yerel bir platform olarak duyurulması ve Netflix’in bir orijinal Türk yapımına imza atacağının açıklanmasından sonra sekiz ay gibi kısa bir sürede gerçekleşti.
Bunun için de ülkemizdeki yapım şirketlerinden O3 Medya ile anlaşmaya vardıkları belirtildi. Ancak davette projeyle ilgili daha fazla bilgi verilmedi ve detayların ilerleyen zamanlarda duyurulacağı açıklandı.
O3 Medya, Arap dünyasının ilk özel şifresiz uydu yayıncılığı şirketi olan MBC Group, CNBC-e ile Show TV’nin eski genel müdürü Saner Ayar ve Onur Güvenatam’ın ortaklığıyla 2014 yılında kuruldu. Daha önce Kaderimin Yazıldığı Gün, Tatlı Küçük Yalancılar ve Arkadaşlar İyidir gibi dizileri ekrana getiren şirketin hali hazırda yayında iki dizisi bulunuyor: Vatanım Sensin ve İstanbullu Gelin.
Netflix Uluslararası Orijinal Diziler Başkan Yardımcısı Erik Barmack, Türk yapımla ilgili olarak şunları söyledi: “İlk orijinal Türkçe dizimizi çekecek olmaktan dolayı heyecanlıyız. Genç, dinamik ve heyecan verici olan bu yepyeni projede O3 ile birlikte çalışıyoruz. Netflix’in bu muhteşem Türkçe yapım için en ideal uluslararası platform olacağına inancımız tam ve bu yıl içerisinde daha fazla detay paylaşmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.”
Sadece 2017’de tüm dünyada 600’den fazla yeni orijinal dizi, film, belgesel, stand-up gösterisi ve çocuk programı çekeceğini açıklayan Netflix, 100 milyondan fazla kullanıcının dilediği herhangi bir içeriği, internet bağlantılı tüm cihazlardan, her an ve her yerde izleyebilmesini sağlıyor.
yorumlar
Netflix’in bu işe ne kadar yatırım yapacağına bağlı olarak ortaya müthiş bir iş de çıkabilir, felaket bir şey de çıkabilir bence. Ben Netflix olsam; hazır elimde tutmuş işlerim de varken daha 2 sene önce girdiğim, etkisi sadece çevre ülkeleri kapsayan, bilinmez bir piyasaya çok para yatırmam. O yüzden sıradışı bir şey beklememek lazım.
Gerçi Güney Amerika’da Türk dizileri kapış kapış gidiyor diyorlardı bir ara. Yine de para dökülesi bir alan değil. Neyse bakalım detayları gelsin de ben de boş boş konuşmayayım.
@keremaci abi çok da bilinmesi bir piyasa değiliz hata bir ara Amerika da sonra en çok dizi satan 2. ülke olduğumuz falan söyleniyordu.
Meksika, Brezilya, Hindistan, İtalya, Fransa, Almanya, Güney Kore falan diye genişliyor. Türkiye’ye sıranın gelmesi kaçınılmazdı.
Zaten genele hitap edecek bir proje sunmaya çalışıyorlar genellikle. Biraz düzgün birçalışmayla yapabilirler aslında.
Düzgün bir dizi ortaya çıkarmak için çok para harcamaya gerek yok bence. Masum da gayet düşük bütçeli bir diziydi ama ortaya fazlasıyla kaliteli bir iş çıktı.
Ben ispanyol diziyi sevmiştim (cable girls)
ispanyollar bizim dizileri seviyolarmış pempe dizi tadında izliyolarmış en çok bizim türk dizilerini
@ENES BEY Başka bir site de şöyle bir yorum görmüştüm.
”Netflix’e yapılacak olan dizinin platformun tüm dizileri gibi evrensel bir hikayeye sahip olması gerekecek. Neticede sadece bizim ülke için yapmıyorlar, tüm dünyaya pazarlayacaklar bu diziyi. Dolayısı ile tarihi dram olma ihtimali yüksek. (O3’ün Vatanım Sensin de fena iş çıkarmadığını da göz önüne alırsak) Zaten Netflix standart Türk dizisi mantığında bir işe ne onay ne de izin verir. Yapım şirketi kim olursa olsun o dizinin son derece kaliteli olacağına inanıyorum ben. Ayrıca kaçırdığımız bir nokta var, her yerli yapım şirketi bizim gördüğümüz senaryosal, hikayesel sorunları görüyor. Hepsi farkındalar, kaliteli bir dizi nasıl yapılır biliyorlar, yapmıyor olmalarının sebebi tamamen ticari. 46 Yok Olan bunun en güzel örneği. Adamlar henüz uygun ortam olmadığını düşündükleri için satan formülleri uyguluyorlar. Ama bu Netflix’ede aynı konseptte iş yapacakları anlamına gelmiyor. Neticede yapacakları iş ile tüm dünyaya firmalarını tanıtma fırsatı elde edecekler.”
yazan arkadaşın dediklerine katılıyorum.
“Hepsi farkındalar, kaliteli bir dizi nasıl yapılır biliyorlar, yapmıyor olmalarının sebebi tamamen ticari.”
Buna inanmıyorum ben. Ticari sebepleri anlıyorum ama senelerdir süregelen bir şeyi sadece ticari sebepleri öne sürerek temize çıkarmak işin kolayına kaçmak olur. Ben Türk izleyicisi olarak; oyuncu kalitesiyle, kurgusuyla, makul süresiyle ve kitlelere hitap edebilmesiyle dünya standartlarında bir işi ilk kez 2017 yılında görebiliyorsam (Masum) burada sıkıntı var demektir. “Biz de biliyoruz ama yapamıyoruz” diye işin içinden çıkılmamalı. Biliyordunuz, yapsaydınız madem.
@keremaci ben buna inanıyorum. çünkü bizim Türk dizi izleyicisin dizi anlayış belli. adamlar önün dayatılan 90 d.k. dizi çekme saçmalığı da belli.(hata son dönemler de 150-160 d.k. falan çıkartıldı.) kanalar ve yapımcılar istese 45-60 d.k. diziler yapabilirler. ama yapmıyorlar çünkü neden RTÜK dayat iği saçma sapan reklam süreleri yüzünden ki adamlar RTÜK koydu o saçma sapan Reklam Süreleri olmaz bu sefer bu kadar para kazanamayacaklar yani her şeyin neden yine ticari tabi bütün sonuç da özensiz senaryolar sahip diziler izliyoruz ki adamlar da bunun farkındalar. bizim şu ana Masum ve Fİ gibi kaliteli diziler izlememiz tek sebebi Netflix ülke gelmesi ve bunun sonuç da açılan Netflix benzer Platformlar bu 2 dizi oralar da yayınlandığı için bence bu kadar kaliteli işler oldular. normal bir kanal da bu kadar kaliteli olamazlardı.
O3 Medya özellikle son dönemde kaliteli işler yapıyor, o yüzden güveniyorum. Konusunu şimdiden merak ettim doğrusu.
valla ben onu anlamam reytinge bakarım hava durumu gibi 60 saniyelik reklam arasında çıkan bir şey 32 sırada yer alıyorsa bu iş de bir terslik var demektir müge anlı gibi sabah yayınlanan bir program listede 2 sırada yer alıyorsa bu işte bir terslik var demektir bizim türk diziler en fazla 60 dk 1.sezon 35 bölüm olması lazım ayrıca özetler ve reklamlar
10 mayıs geçen hafta da Vikingler diye çizgi filim 32 sırada listeye girmiş
1 DIRILIS ERTUGRUL 11,03
2 MUGE ANLI ILE TATLI SERT 4,82
3 KARA SEVDA 4,71
4 BERAT KANDILI OZEL 4,53
32 HAVA DURUMU 1,88
Bu iş biraz karışık, zaten ondan çıkamıyorlar işin içinden. Hem ticarisi var, hem de kurumsalı var.
* Hepsinin kaliteli bir dizinin nasıl yapılır bildiğinden cidden emin değilim. Öncelik kaliteli olanını değil, ‘tutan diziyi’ yapmak. Hatta tercihen yurtdışına da satılabilecek bir dizi.
Dağ ve Dağ 2’nin sağlam TV ve gişe başarısından sonra sektörde ibre bir anda askeri dizilere kaydı mesela. Yayında üç tane var, yolda sanırım iki daha var. O olmadı romantik komediye veya karmaşık ilişki dizilerine kayılıyor.
* Bu halk kısa diziye pek hazır değil. Şaka gibi geliyordur herhalde ama ciddiyim. Evet, Fi ve Masum’un saatlik ekrana gelmesi hoş ve alternatif oldu, geçmiş örnekler de var. Ama ne devrim, ne de şimdilik bir çözüm.
Onlarda peş peşe iki-üç bölüm yayınlanmanın etkisini de unutmayalım. TV’de pek yemiyor bu iş. Bodrum Masalı da son örneği oldu. Bir sürü kişiden şikayet gördüm uygulama yüzünden. Adam resmen istemiyor bir saatlik diziyi…
* Kanallar ve yapımcılar da ya istemiyor ya da beceriksizler.
Bodrum Masalı’nı indirdiler 60’a ama o kadar beceriksizce indirdiler ki… Yayınlanan iki bölüm, daha önce 120 dk. çekilmişin ikiye ayrılmasıydı millet bu ne oldu. Sonra araya referandum girdi, ardından bir hafta daha (ve ilk kez normalce) 60 yayınlandı ve ardından eski düzene döndü. Çünkü reyting kaybı başladı.
Hatta ‘dalga geçer’ gibi süre artıyor keyif katlanıyor diye tanıtım girdiler.
* Reklam gelirlerini ayarlamaları, saniye getirisini artırmaları ve sektörde ücret planlaması yapmaları gerek. Asıl tıkanıklık gerçi burada. Maliyetleri karşılamak için yapılan reklam düzeninden dolayı akışı tek bir programla kapatıyorlar zaten. Saniye ücretini artırınca reklam gelmez diye onu da çekinerek yapıyorlar mesela.
* Senaristler de pek hazır değil. Dizilerin 60 dakika olmasına tuhaf gözüyle bakan, açıkça söylemese de resmen istemeyen veya nasıl 60 yazılır unutmuş olanlar var yıllardır yazmadıklardından. (stemeyenin bir nedeni de o)
Mesela biz Masum’a güzel diyoruz ama onu -60 yapmışsınız ama 120 gibi yazmışsınız hikaye akmıyor- diye bulan izleyici sayısı da az değil aslında. 4-5-6 sırasında Fi’ye de akmıyor pek tepkisi gelmişti, çünkü sezona yaymaya kalkınca yayamıyorlar bazen.
Toplu bir hareket ve düzenleme lazım ama bu sektörde o da zor gibi. En son eylem gibi bir şey yapıldığında süreler 90’dı, şu an 120-150 arası değişiyor.
star tv mini dizi yapacakmış börü diye askeri bordo bereliler süriye diye bir tane sinema filmi görmüştüm insanlar aç demek ki böyle farklı konular da bir dizi ve filimlere dag 2 gibi bir sinema filmine boşuna gişe rekoru kırmadı yani valla bölüm süreleri ne kadar uzarsa bir o kadar saçmalamaya gider dizi tam tadından bırakmak lazım işte asıl iş orda insanlar reklam izlemiyor o arada izledigi dizi varsa o reklam arasında başka diziye bakıyor reklam bittimi tekrar geri dönüyor d
bilerek çıktı o 3 tane askerli diziler pastanın yarısını bizde yiyerim diye dikkat edersen 2 tane yeni dizi aynı anda başlıyor 8 de
Bence bizim tv izleyicisi alışmış rahat rahat dizi izlemeye. Sahne kaçırdım, bölüm kaçırdım derdi yok. Arada aç bak diğer kanalda ne varmış diye. Diziyle birlikte kim milyoner olmak ister felan izle. Şimdi böyle izleyicinin önüne gereksiz sahnesi az dizi koyarsan bi garipser tabi en başta.
netflix’ten ayyapım falan bekliyordum o3 olmadı hiç.
Aynen ay yapim olsaymis keske.
60 dakika olsa bile kafa değişmediği sürece hiçbir şey olmaz. Arkadaş, dizinin konusu belli, belli bir yere kadar geleceğini biliyorsun. Ama inatla uzatmaya çalışıp, insanların yürümesini, bakışmalarını bize yine de göstereceklerdir. Çünkü “UZATMA” çabası var bizim sektörde. Bir de şunu söylemek istiyorum, bizim ülkedeki oyuncular bazen öyle bir duygulandırıyor ki ben bunu yabancı dizilerde göremiyorum mesela.
bana da nedense 03 medya güven vermiyor. ama başka bir sitede görüp paylaştım. yorum da denildiği gibi ”Netflix’i evrensel bir hikayeye sahip olmayan bir dizi sırf Türk dizisi diye yayınlamaz” o yüzden umutluyum bu durum da umarım umutlarımız boşa çıkmaz.
1.sezon en fazla 10,13,15 bölüm olur zaten bölüm süreleri de 50 dakika ile 60 dakika olur bu sayede belki de bizim medya patronlarında ki bu kafa belki de degişir de bölümler süreler kısalır inş o3 şirketin tutmuş sadece 2 dizisi var birisi kaderim yazıldıgı gün en fazla 50 bölüm sürmüş 2.vatanım sensin şuan kaç bölüm de bilmiyorum
@dual Ortak bi yapim olacak yani tipik bi turk dizisi olmayacaktir. Baba Netflix, ogul 03. Oyle dusun.
@Ferdi Dinli aynen katılıyorum bence de ortak bir yapım olacağı için tipik bir Türk dizisi olmayacaktır.
@Ferdi Dinli Benim demek istediğim Türkiye’de süresi azalsa bile olacak şeylerdi. Netflix’e güveniyoruz tabii ki.
Fi tadında bir şey yaparlarsa mutlaka izlerim. Zira Fi’ye gerçekten çok para harcanmış. 60 dakika ve özlediğimiz sansürsüzlüğü de cabası.
ÖZEL | Jai Dattani: Netflix olarak egoları ve isimleri önemsemiyoruz, hikayeyi önemsiyoruz. http://www.ranini.tv/ozel/24363/1/jai-dattani-netflix-olarak-egolari-ve-isimleri-onemsemiyoruz-hikayey … @raninimanini konuştu!
Röportaj önemli yerleri:
1.)● Ben hep, “ Stranger Things’i zaten yapmış adam neden gelip Türkiye’nin Stranger Things’ini yapsın. Yerel ama globale taşıyabileceği bir hikaye peşindedir,” diyordum ama %3’ü görünce bütün söylediklerimi geri aldım.
Kesinlikle haklısın, amacımız yerel hikayeleri dünyaya taşımak. 600 Netflix projesi varken herkesin her işi beğenmesini beklemiyoruz. Eğer üyelerimizin sadece %2’si bir diziyi severse bu 2 milyon insan eder, zira toplam üye sayımızın 100 milyona ulaştığını yakın zamanda açıkladık. Bu, daha niş içerikler üretmemizi sağlıyor. Cosmos gibi bir iş düşünün. Eğer Türkiye’den 18 kişi beğense, bunu burada üretmek çok mantıksız olur. Ama burada 18 kişi; İngiltere’de 300, Hindistan’da 1 milyon, Singapur’da 27 kişi severse en sonunda 2-3 milyona ulaşıyoruz. Bu çok iyi bir seyirci sayısı… Tüm dünyaya erişimimiz olduğu için daha büyük riskler alabiliyoruz çünkü riski tüm faaliyet alanımıza yayıyoruz. Tutku beslediğimiz, küçük projeler yapmaya devam etmek bizim için çok önemli çünkü dünyada seyirci bulacaklardır.
2.)● Kendi kendime “Bir gün bülten gelecek, Netflix ortak yapımını duyuracak ve bu büyük projedeki hiçbir ismi tanımıyor olacağız” demeye başladım.(ki 03 bence öyle bir şirket yani en azından Ay Yapım ve ya Times Production karşılaştırınca bence bir az sönük kalıyor)(Röportaj yapanın değil benim kendi düşüncem)
Bizim için bir dizinin hikayesi, arkasındaki ekibin daha önce ne yaptığından daha önemli. Örneğin Stranger Things, Duffer kardeşlerin sadece 2. projesiydi. Yine de görüyoruz ki şu anda tüm dünyanın en popüler dizilerinden birine imza atmış oldular. Bir fikirleri vardı, anlatacakları hikayenin önemli olduğunu gördük; onlara destek olduk ve güvendik, diziyi istedikleri gibi yapabilmelerini sağladık. Geçmişimiz bunu gösteriyor, biz risk alabiliyoruz. Egoları ve isimleri önemsemiyoruz, hikayeyi önemsiyoruz. Orange is the New Black’te tek bir ünlü isim yok, Narcos’ta da öyle. Hikaye için doğru karakter, doğru yazar, doğru oyuncu… Hikaye her şeyden önce gelir. Sen Netflix’te nasıl bir yerli dizi görmek istersin?
3.)(benim için esas önemli kısım burası)● Türkiye çok büyük bir pazar ama sürekli çok kaliteli pembe diziler üretiyoruz. Bu bizim ticari olarak çok başarılı olmamızı sağlıyor ama bir dezavantajı da var: hikaye gün geçtikçe önemini kaybediyor. Dolayısıyla Netflix’ten bu durumun düzelmesine de katkıda bulunmasını bekliyorum. Yapacağınız işi izlediğimiz zaman, profesyoneller ya da amatör seyirci, “Evet, hikaye önemli,” demeliyiz. Başka türlüsü “beni” hayal kırıklığına uğratır. Tür olarak da bir dönem dizisi bekliyorum. Özellikle Yakın Türkiye tarihinde, pek çok kırılma yaşandı ve bu kırılmalar global anlamda parlayabilecek irili ufaklı insan hikayeleriyle dolu. Politik bir dönemi anlatmasını değil de insan hikayelerinin çok önemli olacağı bir dönem işi olabilir diyorum.
Benim fikrim, bir Netflix projesi yaratırken esas olarak baktığımız şey daha önce anlatılmamış bir hikaye bulmak ya da anlatılanı farklı bir şekilde ele almak. Zaten yapılmış olanı yeniden yapmak yerine risk almak…
ek: bu Röportaj parti de ki o malum açıklamadan önce yapılmış.
Amerikalı bir baba, IŞİD’e katılan oğlunu bulup kurtarmak için Türkiye’ye gelir ve Güneydoğu’ya geçer. Baba, bölge halkından aldığı destekle Irak’a geçer ve IŞİD’e katılır.
Kısa sürede terör örgütünün önemli militanlarından biri olan babayı IŞİD, haremine verdiği esir kadınlarla ödüllendirir.
Baba; kadınlardan birinin Alman olduğunu, onun da çocuğunu kurtarmak için IŞİD’e katıldığını öğrenir. Sonrasında olacaklara dair bilgim de var, ama sürprizi bozmamak ve senaryo değişirse ofsayta düşmemek için yazmıyorum.
kaynak
Konu oldukça kötü, bir kere o terör örgütünün merkezi Türkiye değil. Yanlış bir algı oluşabilir dış ülkelerde. Ha derseniz ki zaten baba, köprü olarak Türkiye’yi kullanıyor; o zaman dizinin Türkiye ile alakası ne? Ağırlıklı olarak Türkiye’de geçmemiş oluyor dizi. Bu arada son dönemde çoğu dizide bu örgütün işlenmesi de sıkmaya başladı. Resmen reklamı yapılıyor. Gerçi örgütün arkasında malum ülke olduğundan pek şaşmamak gerek…
Aslında konu ilginç ama aklımdaki hiç böyle bir şey değildi.
Bu konu pek böyle olmayabilir bence. Biraz daha resmi bir şeyler çıksa ortaya iyi olacak.
Yabancı medyaya da düşmedi bu Türk dizisi olayı niyeyse.
Bu arada kaynak Milliyet‘miş. (@akan’ın yorumunda link çıkmamış) Bekleyip görmek lazım.
Dizinin konusu umarim bu degildir. Hayir birde Netflix’in rolu nedir burda? Senaryo tamamen 03 medyaya mi ait olacak? Durum oyleyse bu diziden hic bisey beklemem. Netflix baba rolunu ustlenmesi gerekirken bunu 03 medya yapacaksa bekledigim kalite de farkli bi is cikmaz.
Oktay tweet yapıştırmıyoruz artık yorumlara. Bu tweetleri niye yapıştırdığını hiç anlamadım zaten. İki kişinin konuşması, haber değil bir şey değil?
Konu hakikaten buysa üzüldüm. Hiç ilgimi çekmiyor böyle hikayeler.
@oktay_1907: Sen bu insanların yorumlarını neden buraya taşıyorsun? Haber değil bir şey değil.
@rpdi Kusura bakma da bu verdiğiniz karar o kadar saçmak ki. . .
Neyse konuyu uzatmayacağım. Bu 2 kişinin konuşması tamam konuştuğumuz konu ile alakalı olduğu için, koydum. Ayrıca eski de bir sıkıntı olmuyordu bu tip konular şimdi niye sıkıntı oluyor anlamıyorum. ☺
E gelsinler burada konuşsunlar o zaman.
Kararı beğenmediysen, burada takılmak zorunda değilsin asi çocuk.
@rpdi @keremaci yorum sildim. Rahatlaya bilirsiniz. @itsmypurgatory burada takılmak istemeseydim. Çoktan gitmiş. Ama burayı seviyorum. Yinede ☺
@oktay Haber niteliği taşıdığında bu tarzda tweetleri koymak makul de bu seferki cidden iki kişi arası konuşmaydı. Farkındasındır arkadan linkleme haline çevirip seninkilerin toparlamasını yapıyoruz ama ben bu seferkini nasıl toplayacağımı sahiden de bilemediğimden dolayı bırakıp çıktıydım yazıdan.
Nedene gelirsek yazılar acayip kaymaya ve site kullanışsız hale gelmeye başlamıştı. Ondan alındı. Sadece tweetler değil, kolay kolay Youtube, Instagram linkleri de eklenmiyor. 2-3 yorumu bulunan yazılar arada istisna oldu ama genelde böyle
Teşekkürler, iyi günler.
@aytackara bilgilendirme için sağol bunun da sonra daha dikkatli davranırım. ☺
çekimler bittigine göre eylül ekim kasım aralık da çıkabilir dizi tabi daha resmi bir şey yok ortada 1.2 bölüm güneydogu da çekim olsa güzel olur du en azından reklamı olur du türk arap türk asıllı oyuncular rol olabilir güney dogu diyip de ırak da ya da başka yerde geçerse bu iş yaş olur buyuk tepki gelir
Söylentilere değil, şehir efsanelerine inan. İlk Türkçe Netflix Orijinal dizisiyle #İstanbul’da gizemli bir macera çok yakında!
İyi bari
hadi bakalım
Iyi bari. Keske Kenan Imirzalioglu yer alsa proje de.
Onun yeni dizisi geliyor, pek mümkün değil.
Hadi ya hangi proje de yer alacak?
Padişah (FSM)
Keske baska diziyle geri donseymis. O donemleri izlemeyi tercih etmiyorum. 2 sene adami bekle sonra boyle diziyle geri donsun. Sansima kuseyim. Neyse umarim guzel olur.
“İlk Türkçe Netflix Orijinal dizisiyle #İstanbul’da gizemli bir macera”
Bu nasıl devrik cümle arkadaş? Dizinin ismi “İstanbul” mu, “İstanbul’da” mı, yoksa sadece İstanbul’da mı geçecek?
Dizinin ismi İstanbul ve İstanbul’da geçecek şeklinde anladım ben. Cümle yapısı karışık olmuş tabii.