Monday Mornings || Doktorların Gözünden Pazartesi Sendromu
6 yorum ozgun14 14 Kasım 2015 08:58
Bu sefer size, ömrünü olması gerekenden çok çok daha erkenden tamamlamış olan bir dizi tanıtacağım. Beni bilen bilir, dizi dünyasında en tahammül edemediğim şey yarım kalmış hikayelerdir. O yüzden baştan belirtmekte fayda var; bölümlük konulara sahip olan dizi karakterler üzerinden ara ara ana konular yaratmış olsa da bunların hiçbirini ortada bırakmadı. Yani eğer tıp dizilerine açlığınız devam ediyorsa bu diziye ve dolayısıyla da aşağıdaki tanıtıma mini dizi kafasıyla sorunsuz dalabilirsiniz.
(Daha önce bu diziyle ilgili yapılmış yorumları, mini tanıtımının da yer aldığı şu yazıdan takip edebilirsiniz.)
Kimlik Bilgileri |
Türü: Tıp, Drama
Yapımcısı: David E. Kelley, Sanjay Gupta
Sezon – bölüm sayısı: 1 sezon, 10 bölüm
Yayın tarih aralığı: 4 Şubat 2013 – 8 Nisan 2013
Bölüm süresi: 45 dk
Yayınlandığı kanal: TNT
Yapım Süreci ve Mutfaktakiler |
Kendisi de bir beyin cerrahı olan Sanjay Gupta‘nın aynı isimli romanından uyarlanan dizinin başında hukuk ve tıp dramalarıyla isim yapmış olan David E. Kelley (The Crazy Ones, Harry’s Law, Boston Legal, Boston Public, The Practice, Ally McBeal, Chicago Hope) var.
Konu |
Chelsea Devlet Hastanesi’nde cerrahi branşlarda çalışan doktorların mesleki ve kişisel hayatını bize aktaran bu dizi, adını pazartesi günleri cerrahi ekip şefinin önderliğinde yapılan M&M/311 toplantılarından alıyor. Hastanenin geri kalanının deli gibi neler yaşandığını merak ettiği bu toplantılarda tüm cerrahi branş doktorları bir araya toplanıyor; geçmiş haftanın vakaları ekip şefi tarafından inceleniyor; hatalı/komplikasyonlu işlemler kürsüde ilgili doktorların yüzüne vuruluyor ve onlardan meslektaşları önünde savunma yapması isteniyor. Bir kişinin eksiği ya da hatası bu düzen sayesinde oradaki her bir doktor için eğitici/öğretici olmuş oluyor.
Chelsea DH’de hiçbir yanlış gizli kalmaz.
Hata yaptıysanız bir pazartesi sizi bulacaktır.
Karakterler |
Alfred Molina‘nın canlandırdığı Dr. Harding Hooten Cerrahi Ekip Şefi |
Ving Rhames‘in canlandırdığı Dr. Jorge Villanueva Acil/Travma Şefi |
Jamie Bamber‘ın canlandırdığı Dr. Tyler Wilson Nöroşirürji Uzmanı |
Jennifer Finnigan‘ın canlandırdığı Dr. Tina Ridgeway Nöroşirürji Uzmanı |
Keong Sim‘in canlandırdığı Dr. Sung Park Nöroşirürji Uzmanı |
Sarayu Rao‘nun canlandırdığı Dr. Sydney Napur Kardiyovasküler Cerrahi Uzmanı |
Bill Irwin‘in canlandırdığı Dr. Buck Tierney Organ Nakli Şefi |
Emily Swallow‘un canlandırdığı Dr. Michelle Robidaux Nöroşirürji Asistanı |
Son Söz |
İlk bölümden itibaren keyif alarak izlediğim bir tıp draması oldu. Oyuncuların hepsini çok sevdim. Dizinin tarzını çok sevdim. Çok fazla tıp draması izlememiş biri olarak (House MD ve Scrubs var sadece listemde) beni (ara ara dağıttığı olsa da) tatmin etti. İptal olduğunu bilerek girdiğim için kafamda hep bir soru işareti vardı nasıl biteceğine dair; ama ortada çok bir şey bırakmayarak minnetimi kazandılar. Güzel bir tıp dizisi arayışı içindeyseniz buna bir bakın derim. Türkçe altyazısı da olandan arıyorsanız, o durumda mutlaka bakın; çünkü yakın zamanlı muadillerinin(Critical, Code Black) Türkçe altyazısı da yok.
Tanıtım Filmleri |
Aşağıdan kısalı uzunlu tanıtım filmlerini izleyebilirsiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=qLRHe-JkByA
İzleyecek olanlara iyi seyirler…
yorumlar
Bu tarz medikal dramalar ilgimi çekmiyor benim tabi ama; tanıtımın tasarımı ilgimi çekti kesinlikle. Gayet şık olmuş. Eline sağlık @ozgun14
Ben hiç tıp dizisi izlemedim. Bir şekilde gelmedi karşıma ama bir ara bir tıp dizisi izlemeye kararlıyım, bundan başlarım o zaman. Sonunun kapalı bittiği de çok iyi olmuş.
Eline sağlık Özgün.
Tıp dizisi seven bir bünyem var. Epey de tıp dizisi izledim. David E. Kelley dizilerini de çoğunlukla severek takip eden biriyim.
Sonuç: Ben bu diziyi çok severek izledim. İptaline de hala yanar dururum. Acısı geçmedi/geçmez de.
@ozgun14 : Yazıda dizinin bence en büyük eli olan karakterleri biraz daha açarak tanıtmanı dilerdim.
Aslında 10 bölümmüş zaten. Tıp dramalarını sevmiyorum ama şu sıralar tıp animesi olan Young Jack Black beni biraz tıp dizisi izleyebilecek kıvama getirdi. O yüzden şans veresim geldi. Sakız gibi uzamadıkça konu Greys Anatomi gibi böyle kısa şeyler izlenmeli diye düşünüyorum.
Eline sağlık özgün Çok güzel olmuş tanıtım.
“Not do, dead”
Ben de bir house surukleyiciligi olusturmadi ama onu da belirteyim. Eger bu dizi 5 6 sezon surecek olsaydi devam etmezdim ilk 2 sezon kafi gelirdi. Tam tadinda siz doyacakken bitiriyor. Karakterler cok izlenesi. Kucuk adama yi ozlemisim.
Afiyet olsun herkese.
Ek: karakter tanitimina girecektim ama son anda vazgectim. Baslarken kafa karisikligi yaratmasin diye kimin neyin nesi oldugunu belirtmenin yeterli oldugunu dusundum.
Bunlarin sistemini oturtmam zaman aldi. Bizde general hospitala denk gelen devlet hastanelerinde egitim olmaz. Asistan olmaz. Ogrenci olmaz. Sanirim bizdeki egitim arastirma hastanelerine denk geliyo dicem ama orda da intorn olmuyor. Universite hastanesi oluyor bu durumda. Devlet hastanesi cevirim duruma asina olanlarin kafasini karistirdiysa diye belirtmek istedim.
Çok fazla tıp dizisi izleyen biri değilimdir. Bu diziyi de yayınlandığı dönem takip etmiştim ve bayıla bayıla izledim. İptali aklıma geldikçe de üzülürüm halen. Ellerine sağlık @ozgun14.