Stranger Things || Tanıtım
315 yorum okakacukaka 30 Temmuz 2016 08:56

Netflix‘i biliyorsunuz. Dizi işine bir girdi pir girdi, kimilerine göre de dizi sektörünün lideri konumunda. İşte bu platformun son meyvesi Stranger Things, 15 Temmuz itibarıyla önümüze serildi ve tabii ki bizlere de izlemek düştü. Dizi, Duffer Biraderler olarak bilinen Matt Duffer ve Ross Duffer‘ın elinden çıkma. Ayrıca yönetmen koltuğunda da bu biraderler oturuyor. Şimdi gelin bu yeni dizimizi biraz daha yakından tanıyalım.

KİMLİK BİLGİLERİ:
Türler: Dram, Korku, Gerilim, Doğaüstü, Gizem, Bilim-Kurgu, Dönem Dizisi
Sezon – Bölüm Sayısı: 1 Sezon – 8 Bölüm
Onay Durumu: Henüz bir onay yok ancak alması muhtemel
Bölüm Süreleri: 41-53 dakika
Yapımcılar: Matt Duffer, Ross Duffer
Yayınlandığı Kanal veya Platform: Netflix
Wikipedia – IMDb – Resmi Sitesi – Facebook – Twitter

KONU:
6 Kasım 1983 yılında Indiana‘nın Hawkins kasabasındayız. 4 çocuk bir evde ünlü oyun Dungeons & Dragons (Zindanlar ve Ejderhalar) oynamaktadırlar. Akşam olmuştur ve herkes evine dağılmaya karar verir. Will bisikleti ile tam evine varmak üzereyken ormanda takılır ve düşer. Bu sırada ne olduğu belirsiz bir şey karşısına çıkar ve korkuyla evine koşar. Kendisini eve kilitler ve sonrasında ortalıktan kaybolur.
Bunun üzerine arama çalışmaları başlar. Will‘in annesi, ağabeyi, polis ve Will‘in arkadaşları ayrı ayrı kendi araştırmalarını yaparlar. Yaptıkları bu araştırmalar, devlet adına gizli deneyler yapan bir birime ve hatta doğaüstü olaylar olduğuna işaret etmektedir. Peki, bunun arkasında neler var? Will bulunabilecek mi? Kasabaya dadanan bu şey nedir?

KARAKTERLER:

Mike – Dustin – Lucas – Eleven – Joyce
- Mike Wheeler (Finn Wolfhard): Will‘in en yakın arkadaşı. Will‘i aramak için her şeyini veriyor. Herkes Will‘in öldüğüne inanırken, o ve birkaç kişi hala hayatta olduğuna inanıp onu aramaya çalışmaktadırlar.
- Dustin Henderson (Gaten Matarazzo): Ekibin en sevimlisi ve en küfürbazı. Dişsiz olduğu için konuşması biraz değişik ve açıkçası bu onu çok sevimli gösteriyor. Genelde tüm kararlarda Mike‘ın yanında yer alıyor.
- Lucas Sinclair (Caleb McLaughlin): Ekibin diğer bir elemanı. Bazı konularda tam bir dediğim dedik modunda takılıyor. Ama yine de Will‘i bulmak için o da her şeyi yapıyor.
- Eleven (Millie Bobby Brown): Kendisi hakkında çok fazla bir bilgimiz yok. Sadece deney yapılan birimden kaçan bir kız olduğunu ve telepatik güçlere sahip olduğunu biliyoruz. Yolu bizim üçlü ile kesişiyor.
- Joyce Byers (Winona Ryder): Will‘in annesi. Oğlunun öldüğünü asla kabullenmiyor ve kendi çapında bir araştırma yapıyor. Şerif Hopper‘ı da kendisine inandırmaya çalışıyor.

Hopper – Will – Nancy – Jonathan – Martin
- Şerif Jim Hopper (David Harbour): Kasabanın şerifi. Bir süre önce kızını kaybetmiş ve ailesi dağılmış. Bu yüzden belli bir süre kendisini hayattan soyutlamış. Will‘in öldüğüne inananlardan birisi.
- Will Byers (Noah Schnapp): Kendisi ortadan kaybolan çocuk. Hakkında pek bir bilgimiz yok.
- Nancy Wheeler (Natalia Dyer): Mike‘ın ablası. Kasabanın güzel kızlarından birisi. Yeni bir sevgilisi oluyor ve onunla takılırken bir olay oluyor. Bu olaydan sonra o da bazı şeyler araştırmayı deniyor.
- Jonathan Byers (Charlie Heaton): Will‘in ağabeyi. Annesi ile babasının ayrılmasından sonra evin erkeği rolünde. Ancak başlarda biraz ezik bir tip olarak gözümüze çarpıyor.
- Dr. Martin Brenner (Matthew Modine): Deney biriminin başındaki kişi. Hiçbir bilgimiz yok.
Tüm kadroya buradan ulaşabilirsiniz.

SON SÖZ:
Dizinin ilk üç bölümünde çok fazla bir şey olmuyor ancak 3. bölümün sonu ile birlikte güzel bir ivme yakalayıp sezon sonuna kadar bunu devam ettiriyor. Kişisel görüşümü belirtmem gerekirse dizi beni oldukça doyurdu. Beklediğime değdi ve beklediklerimi karşıladı.
Açıkçası Winona Ryder dizisi diye lanse edilse de Ryder‘dan çok çocukların üzerinden ilerliyor dizi. Çocuklar demişken üçü de birbirinden sevilesi karakterler ama en çok Dustin‘i seveceğinizi düşünüyorum. O peltek konuşmasıyla ettiği küfürler bile size oldukça sevimli gelecektir.
Sezon finali tam kapalı bitecek diyecekken 5 saniyelik bir sahne ile ikinci sezona yol yaptılar. Netflix dizisi olduğundan onay konusunda içim rahat. Mutlaka onay alacaktır. Daha önce bu yazı altında dizi hakkında yorumlar yapılmıştı. İzlemeyenlere diziyi tavsiye eder, iyi seyirler dilerim.









yorumlar
Gündemimde olmayan bir diziydi. Tanıtımı okuyunca ilk bölümü deneme isteği oluştu. Hemen hüplettim ve fena da bulmadım açıkçası. İzlerken sıkılmadım en azından. İlk bölüm itibariyle dizinin en sevmediğim özelliği ise fazlaca aşırı karanlık sahnelere başvuruyor olması. 2-3 sahneyi pek bir şey göremeden, kim kimdir seçemeden sadece ses dinleyerek izledim. Bunun dışında gözüme batan bir şey yok şimdilik.
İlk bölüm itibariyle en çabuk ısındığım karakter ise şerif. Kız çocuğu diye koydukları çocuk da hiç kıza benzemiyor bu arada.
Yazı için eline sağlık
@okakacukaka
17 Temmuz’da şurada yaptığım yorumu yapıştırayım:
Stranger Things‘i ben de bitirdim.
Benim beklentimin altında kaldı, ben daha yetişkin işi bişi bekliyordum. Ama izlediğime pişman değilim. İlk birkaç bölümden sonra çocuk dizisi yerine koyarak izlemeye başlayınca aktı gitti. Çocuk oyuncular ve karakterlerine bayıldım. Son bölüme kadar 7+ dizisi olmuş diyerek izledim. Ama son bölümde görünenler 7+’ları korkutacak cinsten olduğu için oturup çoluk çocuk ailece izleyin diyemiyorum. 12+ diye bişi varsa eğer ona gayet olur bence.
2. sezona keyfime ve vaktime göre bakarım. Şu anda “allaam n’olur 2. sezon olsun da izliym” modunda diilim açıkçası. Kafa dağıtmalık işte.
Bu da geçenlerde @shane ‘e yazdığım bir e-postadan alıntı:
Stranger Things’in abartıldığını düşünüyorum. İyi vakit geçirtiyor, sürükleyici, 80’leri çok güzel veriyor, çocuklar harika oynuyor ve hepsinin karakterleri leziz (pelteği evlat edinebilirim). Ama hikaye bunların yanında yavan kalıyor. Çocuk dizisi gözüyle izleyince güzel, ama yetişkin kafasıyla meh.
O bu değil de bi ara E.T.’yi baştan mı izlesem diye düşündürttü bana. O koku var dizide. Yazarlar güzel etkilenmiş bence.
Şerif’in hezeyanları filan da meh dedirtti sık sık. Bunlar da bende olumsuz etki bırakan faktörler oldu açıkçası. Ama çocuk 4’lüsü o kadar parlaktı ki (Eleven’ın oyunculuğunun da katkısıyla) bu büyüklerdeki eğretiliğe takmadım.
Dizide Stand By Me havası var mı?
Mükemmel bir dizi. İzlemeyen en kısa zamanda izlesin. Dört dörtlük dizi yapmışlar, oyunculuk, atmosfer harika. 2.sezonu inşallah olur.
Bu video burada da dursun. Dizinin esinlendiği 70-80’ler dönemi filmleri.
References to 70-80’s movies in Stranger Things
@mertkytrk Videonun açıklamasında hangi filmleri referans aldığı var da yine de yazayım; Stand By Me de onlardan birisi.
Güzeldi bu bölüm de.
Miniklerin sahnelerini izlemesi cidden çok keyifli. Özellikle Eleven çok iyi iş çıkarıyor gerçekten.
Eğer Wayward Pines 3. sezon onayı alırsa bu çocuğu orada Abby kontenjanından görmeyi çok isterim.
Winona Ryder’ın karakteri yoruyor insanı. Kadın mı kötü oynuyor, karakter mi kötü yazılmış bilmiyorum ama; olmamışlık diz boyu.
Ergenler ise batmıyor şimdilik bana. Nancy’nin kankası hariç!
Benim 27 temmuzda diğer başlıkta yaptığım yorum:
Diziyi beğendim. Dizi kendini ard arda çok rahat izletiyor. Bu yüzden Netflix dizisi olması iyi olmuş. Bölüm sayısı da tam kıvamında olmuş.
Dizi içinde fantastik ve bilimkurgunun yanı sıra biraz geeklik, ergen draması, arkadaşlık draması, 80lerde geçmesi itibariyle biraz dönem dizisi havası, küçük kasaba havası, korku öğeleri gibi bir çok şey barındırıyor. Bu yüzden baya zengin bir dizi olmuş diyebilirim. Bunların da diziye iyi serpiştirildiğini düşünüyorum.
Dizide bana tek batan şey,
Sonradan ek: Yukardaki videoya diziyi izlemeyenler bakmasın bence.
@mertkytrk
Stand by me’yi Stand by me yapan filmin genel havası. Dizide filmden benzer sahneler var ama diğer olaylar bu sahneleri etkilediğinden tam olarak yok aslında.
Winona’nın karakteri sanki “ya dizi onayı aldık bide var ya Winona Ryder da oynasa ne harika olur lan eki..eki..”den daha ayrıntılı düşünülmemiş diyaloglarını sette yazıp eline tutuşturuvermişler kariyerine kastetmişler gibi sanki. super 8’e intihal derecesinde benziyor, konu da bir yere varacak hissiyatı vermiyor ama sırf atmosfer ve sanat yönetimi öyle başarılı ki keşke 20 bölüm fln olsa dedirtiyor. seksenleri çok özlemişiz galiba.
TIRIVIRI:
Duffer Kardeşler, diziye başlamadan önce “Halloween”, “Poltergeist”, “A Nightmare on Elm Street”, “Looper”, “Super 8” ve “The Mothman Prophecies” filmleri dahil olmak üzere toplam 26 filmden kareleri birleştirip bir sahte fragman hazırlayarak yapımcıları ikna etmeye çalışmışlar. Bu eşsiz pazarlama yöntemi başarıya ulaşmış ve Netflix diziyi çekmeyi kabul etmiş.
Stranger Things Cast Gets Scared! [HD] | Netflix
TIRIVIRI 2
Dizinin mutfağında bir türk de var
https://www.facebook.com/onurcan.cayli/posts/10153738894598388?pnref=story
İzlemek istediğim dizilerden. Umarım fırsat bulabilirim yakın bir zamanda.
Tanıtım için eline sağlık.
bizim evde bu dizi epey tuttu ve bir çırpıda bitirdik. eksisi artısı bir yana koyulunca, sürükleyiciliği ve 80’ler havasını iyi verişiyle bizi kendine bağladı. diğer dizileri bekletip hemen bunu bitirdik, öyle diyeyim. çok keyifli geldi. tanıtım için de ellere sağlık! @dkamoy ile uzaktan dizi mütalaalarında bulunuruz tabii ki, eksik kalmayız
bunu da tartışırken çocuk yaşı konusunda git geller yaşandı; +12’ye ben de katılıyorum. gerçi aramızdaki tek çocuklu da ben olabilirim ama yeğen meğen işte artık, söylemiş olduk.
S01E04
İlk 20 dakika biraz sıksa da sonrası güzeldi.
Diziler ve filmler boş boş oturan, hiçbir şeyi sorgulamayan, koltuğundan kalkmak zorunda kaldığında mızmızlanmaya başlayan kasaba polisleri ile dolu iken arada böyle sorgulayan, asla pes etmeyen, hedefe giden yolda kuralları 2. plana atan tipler çıkınca acayip mutlu oluyorum yahu! Helal sana Şerif!
Peruk: