Stranger Things || Tanıtım
315 yorum okakacukaka 30 Temmuz 2016 08:56

Netflix‘i biliyorsunuz. Dizi işine bir girdi pir girdi, kimilerine göre de dizi sektörünün lideri konumunda. İşte bu platformun son meyvesi Stranger Things, 15 Temmuz itibarıyla önümüze serildi ve tabii ki bizlere de izlemek düştü. Dizi, Duffer Biraderler olarak bilinen Matt Duffer ve Ross Duffer‘ın elinden çıkma. Ayrıca yönetmen koltuğunda da bu biraderler oturuyor. Şimdi gelin bu yeni dizimizi biraz daha yakından tanıyalım.

KİMLİK BİLGİLERİ:
Türler: Dram, Korku, Gerilim, Doğaüstü, Gizem, Bilim-Kurgu, Dönem Dizisi
Sezon – Bölüm Sayısı: 1 Sezon – 8 Bölüm
Onay Durumu: Henüz bir onay yok ancak alması muhtemel
Bölüm Süreleri: 41-53 dakika
Yapımcılar: Matt Duffer, Ross Duffer
Yayınlandığı Kanal veya Platform: Netflix
Wikipedia – IMDb – Resmi Sitesi – Facebook – Twitter

KONU:
6 Kasım 1983 yılında Indiana‘nın Hawkins kasabasındayız. 4 çocuk bir evde ünlü oyun Dungeons & Dragons (Zindanlar ve Ejderhalar) oynamaktadırlar. Akşam olmuştur ve herkes evine dağılmaya karar verir. Will bisikleti ile tam evine varmak üzereyken ormanda takılır ve düşer. Bu sırada ne olduğu belirsiz bir şey karşısına çıkar ve korkuyla evine koşar. Kendisini eve kilitler ve sonrasında ortalıktan kaybolur.
Bunun üzerine arama çalışmaları başlar. Will‘in annesi, ağabeyi, polis ve Will‘in arkadaşları ayrı ayrı kendi araştırmalarını yaparlar. Yaptıkları bu araştırmalar, devlet adına gizli deneyler yapan bir birime ve hatta doğaüstü olaylar olduğuna işaret etmektedir. Peki, bunun arkasında neler var? Will bulunabilecek mi? Kasabaya dadanan bu şey nedir?

KARAKTERLER:

Mike – Dustin – Lucas – Eleven – Joyce
- Mike Wheeler (Finn Wolfhard): Will‘in en yakın arkadaşı. Will‘i aramak için her şeyini veriyor. Herkes Will‘in öldüğüne inanırken, o ve birkaç kişi hala hayatta olduğuna inanıp onu aramaya çalışmaktadırlar.
- Dustin Henderson (Gaten Matarazzo): Ekibin en sevimlisi ve en küfürbazı. Dişsiz olduğu için konuşması biraz değişik ve açıkçası bu onu çok sevimli gösteriyor. Genelde tüm kararlarda Mike‘ın yanında yer alıyor.
- Lucas Sinclair (Caleb McLaughlin): Ekibin diğer bir elemanı. Bazı konularda tam bir dediğim dedik modunda takılıyor. Ama yine de Will‘i bulmak için o da her şeyi yapıyor.
- Eleven (Millie Bobby Brown): Kendisi hakkında çok fazla bir bilgimiz yok. Sadece deney yapılan birimden kaçan bir kız olduğunu ve telepatik güçlere sahip olduğunu biliyoruz. Yolu bizim üçlü ile kesişiyor.
- Joyce Byers (Winona Ryder): Will‘in annesi. Oğlunun öldüğünü asla kabullenmiyor ve kendi çapında bir araştırma yapıyor. Şerif Hopper‘ı da kendisine inandırmaya çalışıyor.

Hopper – Will – Nancy – Jonathan – Martin
- Şerif Jim Hopper (David Harbour): Kasabanın şerifi. Bir süre önce kızını kaybetmiş ve ailesi dağılmış. Bu yüzden belli bir süre kendisini hayattan soyutlamış. Will‘in öldüğüne inananlardan birisi.
- Will Byers (Noah Schnapp): Kendisi ortadan kaybolan çocuk. Hakkında pek bir bilgimiz yok.
- Nancy Wheeler (Natalia Dyer): Mike‘ın ablası. Kasabanın güzel kızlarından birisi. Yeni bir sevgilisi oluyor ve onunla takılırken bir olay oluyor. Bu olaydan sonra o da bazı şeyler araştırmayı deniyor.
- Jonathan Byers (Charlie Heaton): Will‘in ağabeyi. Annesi ile babasının ayrılmasından sonra evin erkeği rolünde. Ancak başlarda biraz ezik bir tip olarak gözümüze çarpıyor.
- Dr. Martin Brenner (Matthew Modine): Deney biriminin başındaki kişi. Hiçbir bilgimiz yok.
Tüm kadroya buradan ulaşabilirsiniz.

SON SÖZ:
Dizinin ilk üç bölümünde çok fazla bir şey olmuyor ancak 3. bölümün sonu ile birlikte güzel bir ivme yakalayıp sezon sonuna kadar bunu devam ettiriyor. Kişisel görüşümü belirtmem gerekirse dizi beni oldukça doyurdu. Beklediğime değdi ve beklediklerimi karşıladı.
Açıkçası Winona Ryder dizisi diye lanse edilse de Ryder‘dan çok çocukların üzerinden ilerliyor dizi. Çocuklar demişken üçü de birbirinden sevilesi karakterler ama en çok Dustin‘i seveceğinizi düşünüyorum. O peltek konuşmasıyla ettiği küfürler bile size oldukça sevimli gelecektir.
Sezon finali tam kapalı bitecek diyecekken 5 saniyelik bir sahne ile ikinci sezona yol yaptılar. Netflix dizisi olduğundan onay konusunda içim rahat. Mutlaka onay alacaktır. Daha önce bu yazı altında dizi hakkında yorumlar yapılmıştı. İzlemeyenlere diziyi tavsiye eder, iyi seyirler dilerim.









yorumlar
9 tane daha yayınlamışlar.
Poster
Bunu iki parçaya bölerken 7+2 diye bölmüşler. Sezon finali bayağı uzun sanırım.
İlk 8 dakika
Runtimes of #StrangerThings4 are:
EPISODE 1: 1hr 16min
EPISODE 2: 1hr 15min
EPISODE 3: 1hr 3min
EPISODE 4: 1hr 17 min
EPISODE 5: 1hr 14min
EPISODE 6: 1hr 13min
EPISODE 7: 1hr 38min
EPISODE 8: 1hr 25th
EPISODE 9: ~2hr 30min
Uzun bölümlere pek şikayet etmeyen ben bile kaldım öyle
Bölüm başı nasıl olsa 30 milyon ödüyoruz diye mi böyle oldu.
Part 2’ye sadece 2 bölüm bıraktıklarını bilmiyordum. Bu sezonu biraz yayarak izliyoruz öyleyse.
Böyle olduğu için bölüm başı 30 milyona çıktı?
Bu bölüm sürelerinin uzun olması olayıyla sanırım bir çok dizide de karşımıza çıkmaya devam edecek gibi Malum Hbo ,game of thornes da bunu yapmaya başladı Normal de on bölüm sürecek final sezonunu sekize indirdi ama bölüm süreleriyle oynadı .Sonra da başka kanallar da bu sekiz bölüm oyununa katıldı, gerçi bir bakıyoruz bir takım dizilerin bazi bölümleri altmış hatta yetmiş dakikayi bile buluyor. On bölüm olsa böyle sürelerle oynamayacaklar ama sanırım bunu ticari pazarlama olarak daha uygun buluyorlar.. Bir yerde hesap kitap işleri de bunlar tabi, arka mutfakta neler döndüğünü bilemeyiz.
Aynen tüm süreler ikiye katladığı için bütçe de ikiye katlamıştır. Yine de kadronun her türlü bölüm başı çok büyük rakamlar alması da var.
Sezon başlayınca anlarız Netflix mi uzun olmasını istemiş ya da gerçekten yazarlar mı, belli olur.
Stranger Things 4 | 1. Kısım – Final Fragmanı
Stranger Things 3. Sezon Özeti
2. Sezon Özeti
1. Sezon Özeti
78 – 77 – 63 – 78 – 76 – 75 – 98 dakikalık bölümler bünyeme iyi gelmiyor sanki.
Bölüm süreleri nedeniyle hangi tempoda devam ederim bilmiyorum ama elbet biter nasılsa. Bugün 3’ü de izleyim herhalde. Aynı tadında ilerliyor bence, herkesin payına bir şeyler düşmüş.
+ Will’in Mike’a ilgi duyduğuyla alakalı kadronun bazı açıklamalarına denk gelmiştim. Henüz açık etmediler ama izlerken düşündürüyorlar da.
+ Hopper’ın kurtulması sadece Joyce’un üzerinden mi ilerleyecek bilmiyorum ama bir yerinde Eleven da girer tahminen. Güçleri toparlansın da.
+ Bu sefer de Kristy’nin ölümünden girdiler, yürüyorlar. Canavar tarafınızın nereye varacağına ayrı bakarız.
Başladığı ayarda ilerliyor bence. Peş peşe izleyince bölüm süreleri göze daha az batar oldu.
Hikayenin gruplar halinde ilerlemesi aynen devam. Eleven bir taraf, Joyce öbür taraf, diğer çocuklar başka olay zaten. Şimdilik Max’in ağırlığı biraz daha fazla gibi ki bundan şikayetçi değilim. Diğerlerini de bir şekilde ihmal etmiyorlar.
Olan bitenin içinden de çıkarsak tam olacak.
4. bölümden Dacre Montgomery’nin / Billy’nin çıkması hoşuma gitti. Gerçi yine kötücül şekilde ama bu da olur.
4. sezonun dizi sitelerinde telif yediğine dair baĞzı şüphelerim var. Ekleyen 1-2 yer gördüm tabii de çok ziyaret edilen birkaç sitenin birden eklememesi pek de aklıma yatmadı.
Mimkin diil.
Bitti sezonun ilk kısmı. 1 Temmuz’da çift bölümle yine görüşürüz.
Direkt 7’yi veriverseniz de tatmin olurdum ben sanki. Bu bölüme ciddi hazırlanmışlar. 98 dk. falan ama açıklaması bol da olduğundan iyi ilerledi.
Yarın sağlam kafa bir şeyler daha yazarım.
+ Öncelikle çoğunu peş peşe izlediğimden daha az batsa da bölüm sürelerinin halen fazla geldiği görüşüm değişmedi. 9 yerine 13 bölüme yaysalardı da olurmuş. Bölüyorsan yine 7+6 bölerdin.
En çok 4’ü ve 7’yi beğendim. Geçerli sebeplerden.
+ Biraz da sürelerden dolayı lafı çevirdiklerini ya da uzattıklarını düşündüğüm de oldu açıkçası. Bir de dediğim gibi, birkaç cephe birden olması ister istemez karıştırdı.
Joyce mesela malum Hopper meselesiyle ilgilenmekten koca bölümlere rağmen kendi çocuklarıyla doğru düzgün aynı sahneye girmedi. Murray ona fena bir ekürü olmadı. Eleven’ın gündemi çok başka olduğu için onun da diğer çocuklarla sahnesi azdı.
Jonathan’ı doğru düzgün kullanmadılar, Lucas’ın varlığını da pek önemseyemedim. Max, Steve, Nancy, Dustin daha işe yarardı. Maya, Will veya Mike da dileyene bonus.
Not: Will’e bowl cut saç yaptığınız için sizi kınıyorum. Bu çocuk yeterince çekmedi ayol?
+ Bu sezonun öne çıkanı Logan Riley Bruner (Fred Benson) olmuş. Mason Dye‘ı (Jason) nereden biliyorum diye baktım, Flowers in the Attic çıktı. Jamie Campbell Bower‘ı Camelot, Twilight, Harry Potter falan biliyorum zaten. Buradaki karakteri de yakışmış.
Ta öncelere kadar bağladılar meseleyi. Sırf bu yüzden dahası olsaydı dedim. Bu kadarını izlemişken onları da izlerdim. Hem birkaç konuyu birden bir araya getirip toparlıyorlardı.
Sovyetlerdeki Hopper konusu da bunlar birleşir nasılsa.
+ Çocukların büyümüşlüğü az ya da çok göze çarpıyor ama rahatsız edici değildi bence. Büyüdükleri Mike’a ve Lucas’a bakınca daha belli oluyor. Will’i de o berbat saçı biraz kurtarmış. Dustin de sırıtmadı.
Döndüğünde görüşürüz.
Bu şahıs Robert Eglund‘muş.
Yahu bu dizinin bölüm süresi niye 1 saatin üstüne çıktı? İlk bölüm öyledir sandım baktım 2 de öyle çıktı yorucu resmen.
Seni 7’ye davet ediyorum
deme yav
Season 4 Volume 2 Promo
İlk 3 gününde yaklaşık 287 milyon saat izlenerek Dili İngilizce Diziler içerisinde en iyi açılışı yapmış.
S04E01
Yarım saat izledim ve olan biten hiçbir şey umrumda değildi. Aman aman sevmediğim bir dizinin 3 yıl sonra gelen yeni sezonunu kolayca bağrıma basmayı beklemiyordum zaten. Bu tarz saçma sapan bir yayıncılık anlayışıyla izleyiciyi tutmak kolay bir şey değil. Yabancılaşma olmaması mümkün değil. Bayıla bayıla izlediğim bir iş olsa önceki sezonları baştan izlerim belki ama öyle bir durum da yok. Benden pas kısacası.
Tabii ki
ile sürenin nasıl geçtiğini anlamadım bile. Muhabbetleri keyifli, aksiyonu güzeldi.
Maalesef
Yani,
Yani
güzeldi.
Yine
Favori bölümlerim 4. ve 7. bölümler. 4A’nın benim için en iyi ismi
pek sevdim. 7. bölümde
Genel olarak bu sezondan oldukça memnunum. Merakla bekliyoruz sezonun son 2 bölümünü.
Yani 6 bölüme kadar böyle emekleye emekleye geldik ama 7. bölümde bence iyi yerde bağladılar. Vecna 001 olayı çok iyiydi ama 11’in diğer 10 taneden ne farkı vardı sadece anne sevgisi ile mi 1 numarayı yamulttu orasını pek çözemedim sanki.
Bi de sezon başında will’in taşıdığı bir resim falan vardı ama göremedik sanki. Bu çocuk da mike’a falan aşık çıkacak gibi hissediyorum ya, söz konusu netflix olunca ister istemez hemen bağlantıyı kuruyorsun zaten.
Ayrıca bu senaristlerin jonathan ile derdi nedir arkadaş? efendi çocuk yerine serseri steve hype’ı yapıyorlar yok yere. hiç rol vermeseydiniz bari jonathan’a tam olaydı. bu yüzsüz senaristler bu sezon sonunda yer zaten jonathan’ı ya neyse.
Bir de bölümleri kısaltırsanız sevinirim yazacaktım da gerek kalmadı.
Will’in doğum gününü (22 Mart) bu sezonki hikayeye eklemeyi unutmuşlar. Öbür meseleye de kalan 2 bölümde geleceklermiş.
Stranger Things 4, ikinci haftadan 621,800,000 saatle Top 10’de 3’e çıktı bile. İngilizce dizilerde tabii.
Bridgerton 2, dört haftalık performansta 656,260,000’de. Kesin geçer o zaman. Squid Game’in 1,650,450,000’ini geçebilecek mi bakalım.
Vol. 2 tanıtım
3. sezonun üzerinden epey geçtiği için ve bölüm süreleri de uzun olduğu için aslında bu sezonu nasıl bitirip izleyeceğim diye biraz korkuyordum fakat başına oturduğumda su gibi akıp gitti, bölüm süreleri beni hiç rahatsız etmedi diyebilirim ama El ve
Onun dışında baya iyi bir sezondu, özlemişim diziyi kalan bölümler de temmuz da mıydı, öyleyse çok güzeel.
BaĞzı kareler, Vol.2
Stranger Things4, Netflix’in dili İngilizce en çok izlenen dizisi oldu.
16 günde 781,040,000 saat. Daha 12 gün var, üstüne gelecek 2 bölümlük kısım da var. 1,650,450,000’lik Squid Game’le yarışır belki.
Stranger Things 4 | 2. Kısım Fragmanı
4. sezonda Will’in doğum günü unuttukları için dizide değişikliğe gitmeyi düşünüyorlarmış. 2. sezondaki bir sahneyi biraz oynayıp Mart’tan Mayıs’a alacaklar gibi.
Winona Ryder’ın ağzına March/May değişikliği daha iyi uyacağından.
4B Poster
Son tahlilde
86 + 142 = 228 dk.
Hayrolmasın.
Bir yerlerinden ayırıp 10. bölüm yapsalardı da olurdu yani. 2 saat 22 dakikalık bölüme başlayınca insan ne oluyoruz moduna giriyor. Bir ara sona mı geliyoruz diye baktım, 1 saatten fazla zaman vardı vardı ^.^
4. sezondan genel olarak memnunum, hatta dizinin en iyi sezonu olabilir. 3. sezondan kesin daha iyiydi.
Biri ölecek, kim ölecek derken piyango Eddie’ye vurdu. Ölümleri ona yüklediler, kalanı da deprem ve lanet muamelesi gördü derken yine döndük normale…
Max komaya girdi ama herhalde dizi geri döndüğü zaman bir şekilde uyanır. Robin ile kız arkadaşı denebilecek kişi arayı buldu. Nancy ile Jonathan arayı düzeltti. Steve de yine tek kaldı sayılır. Belki gelecek sezon yine değiştirirler. Ayrıca Will’in yönelimini sezon bitmeden belirteceğiz demişlerdi. Belli sayılırdı ama şu sahneyle daha da kesinleşmiş oldu. Tanrı affetsin, biraz güldüm en son kısımda. Jonathan anladı, şapşik Mike anlamadı.
https://twitter.com/rulesquinn/status/1542780032644513793
Will, 1 ölmedi dedikten sonra devamının gelecek sezona kalacağını farz etmiştim ama daha en sonunda da sinyali verdiler. En azından artık herkes yan yana. Bir tur da böyle mücadele etsinler bakalım.
5’le döndüğünde görüşürüz.
Ulan korkaklar
Bunun dışında gayet güzel ve görsel açıdan etkileyici bir sezondu. Netflix’in elinde kalan tek tük orijinal hitlerden olduğu için güzel de para harcıyorlar. Son sezonda da bundan aşağısını beklemiyorum.
Ulan 2024’e kadar ölürüz be.
Bu sefer 13 saat değil de 10 saat civarı olmasını hedefliyorlarmış.
Evet, yine
yaptılar.
Bu Amerikan dizilerinde sürekli görmekten sıkıldığım şeyi bir daha yaptılar. Onları
Yahu
Max’in yem olma kararı sonrası endişelendim. Sonra, “ya bu kız 4. bölümde ölümden döndü, yine zor durumda kalır ama ölmez” dedim, kızı ölmekten beter ettiler. Sadie Sink, kesinlikle açık ara sezonun en başarılı oyuncusuydu. Karakteri Max ile sezona damgasını vurdu. Başına gelenlere o nedenle üzüldüm.
Robin, geçen sezon bu kadar şapşik birisi değildi yahu. Varlığından memnunum da kızın karakterinin bir ağırlığı vardı.
Rusya tarafına hiçbir şey demeyeceğim, tamamen boştu. Brett Gelman’ı severim, Murray olmasa hiç çekilmezdi o taraf. Pizzacı 4’lü de bir o kadar anlamsızdı. Resmen zaman doldursunlar diye varlardı.
Sezonun daha 1. bölümünden Will’in durumu belliydi. O malum sahnede üzülmekle ve ay tamam asıl olaylara geçelim artık demek arasında gittim geldim. Mayk’tan sana hayır yok Will, başkasını bulursun artık.
Dustin, Steve, Nancy yine diziyi taşıyan elamanlardı.
Jamie Campbell Bower, Vecna ile oldukça iyi iş çıkardı. Bölümün sonlarına doğru, bu öldükten sonra nasıl bir düşman çıkacak sezon finalinde diye düşündüm. Öldürmelerinden memnunum.
İyi bir sezondu, bölüm sürelerine rağmen çok sıkılmadan başından memnun kalktım. Ayrıca final bölüm dahil 250 milyon doların nerelere harcandığını gördük bu sezon. Değmiş diyebiliriz.
2024’te görüşmek üzere.
4. sezon 1,151,240,000 ile milyar saat sınırını geçen 2. dizi oldu.
Uzantı haberine çok şaşırdım
Ayrıca bir dolu proje ile Duffer Kardeşler Netflix ile takılmaya devam edecekler.
Onların birisi de live-action Death Note dizisi.
Bunu fark etmemiştim sadece 2 bölüm için mi 4a 4b diye ayırmışlar? ne saçmalık
Neyse artık soruların cevabını son sezonda öğreniriz.