TOD’dan Sorgu isimli yeni bir dizi geliyor.
25 yorum pirate 18 Eylül 2024 17:37

TOD’dan Sorgu isimli yeni bir dizi geliyor. ‘Bir gerçek kaç yalandan oluşur?’ sloganıyla gelen diziye ait poster ve fragmanlar şu şekilde:

https://www.youtube.com/watch?v=X5XC_FauZL0&ab_channel=TODTR
https://www.youtube.com/watch?v=5ByYc3x8Pn0&ab_channel=TODTR
Gizem, gerilim, suç draması ve polisiye ögelerini harmanlayan dizinin başrollerini Hazal Kaya (Pera Palas’ta Gece Yarısı, Aşk-ı Memnu, Bizim Hikaye, Adını Feriha Koydum) ve Çağlar Ertuğrul (Afili Aşk, Fazilet Hanim ve Kızları, Prens, Magarsus) paylaşmakta. Kadroda ayrıca Melisa Döngel (Bizim Hikaye, Kirli Sepeti, Aşk Mantık İntikam, Sen Çal Kapımı), Boncuk Yılmaz (Ateş Kuşları, Çukur, Zeytin Ağacı), Oktay Çubuk (Duran, Sol Yanım, Aşk Ağlatır), Burak Hakkı (Dudaktan Kalbe, Kızım Nerede, I Gefyra) ve Şehsuvar Aktaş (Haziran Gecesi, Benim Annem Bir Melek, Avrupa Avrupa) gibi isimler mevcut.

Senaryosunu Nuray Uslu ve Milay Ezengin‘in kaleme aldığı dizinin yönetmenliğini Deniz Yorulmazer (Ufak Tefek Cinayetler, Darmaduman, Kuş Uçuşu) üstlenmiş.

Dizinin konusu ise şu şekilde lanse edilmekte:
Sorgu biriminin tek kadın memuru olan Cihan Manoğlu’nun (Hazal Kaya) babası Hayati, ölü bulunur. Bu şüpheli ölümün dosyası tıpkı Cihan gibi sorgu memuru olan mesai arkadaşı Metin Yazıcı’ya (Çağlar Ertuğrul) verilir. Dosyayla ilgili gerçekler ortaya çıktıkça Cihan ve Metin arasındaki derin aşk da sınanacaktır. Bu hikâyede potansiyel bir cinayet şüphelisine dönüşmeyecek hiç kimse yoktur!






yorumlar
İlk 2 bölüm 10 Ekim‘de.
S01B01
Kötü değil ama iyi de diyemiyorum. Bir dağıttı bir topladı falan izlerken. Ayarı yoktu akıcılık konusunda yani. Devam etmeyeceğim.
Ben edeceğim. Ama yorum yazmaya şu an üşendim, onun için akşam yine geleyim.
Öncelikle odadaki filden bahsedeyim. Zira ben sabah gibi izlediğimde bugünkü Gebze Belediyesi gündemi yoktu.
Ve bu dizinin ilk bölümde bir kedi ölümü sahnesi var ve hiç de hoş olmayan bir biçimde. Ana karakterin çocukluktan kalma travmasının bir parçası da bu mesela. O dk. kapatıyordum az daha ama huyum kurumadı işte daha.
Neyse o “kedi” sahnesini yazan ve onaylayan herkesin rüyaları karışsın, kabus olsun.
Not: Spoiler dozu sanırım kaçtı, nihayetinde kasıtlı bir yorum zaten ve kusura bakmayın, “trigger warning” niyetine bir çeşit kamu hizmeti sayılır umarım.
“Kedi” sahnesini kenara koyabiliyorsak (?) yerli polisiye dizi bazında idare eder bence.
Yarattıkları dünyaya itirazım yok. Hem üç kız kardeşin babalarının ölümüne bakacaklar hem de sezonluk ya da birkaç bölüme yayılacak bir davayla ilgilenecekler anlaşılan. Polis ekibinin iç dinamiklerine ve kız kardeşlerin ilişkilerine de yer verirler. Zaten Ufak Tefek Cinayetler hesabı herkesin sakladığı bir şeyler var, nazar değmesin.
Çağlar Ertuğrul ve Hazal Kaya sevdiğim isimler. Kadronun kalanı da çoğu ekrandan bilindik işler. Yürür herhalde bir şekilde.
Not: Bir cenazede biri çıkıp da “Helal etmiyorum / Haram olsun,” derse ne olur diye düşünüyordum, Sorgu’nun ilk bölümünde bunu da aradan çıkardılar.
Dizi çok kötü değil ama Hazal Kaya olmasa cidden bir gömlek daha iyi dizi diyeceğim.
Dizi 10 da bitti mi acaba yoksa 13 falan mı olacak? sezon finali gibi bir bölümdü çünkü,
“Sorgu”, sezonun son iki bölümüyle 7 Kasım Perşembe günü TOD’da!
2. sezonu olacak o zaman diye düşünüyorum.
SORGU dizimiz sezonun bütün bölümleriyle @tod_tr ‘de!
Ondan buna derken sezon boyunca şüpheliler arası dolaşan bir dizi oldu haliyle. Temposunun biraz daha hızlı ilerlemesini ya da 8 bölüm falan sürmesini tercih ederdim sadece. Sürprizi sona bırakalım diye biraz gevşek davramışlar ve her şeyi ona göre ayarlamışlar.
Sezon finalinde aldıkları dönemeç ilginç oldu. Ekipçe farklı bir-iki davaya geçseler de fena olmazdı.
– Okan’ın 4. kardeş olması aklıma gelmemişti.
– Yazıcı’nın babasını öldüren adamı öldürmüş olmasına itiraz etmem. Ama “Bir sürü adam kayboldu,” diye girip birini de Yazıcı’nın babası yapmak yerine daha tekil bir intikam hikayesi verselerdi keşke.
2. sezonda buradan yürüyüp kayıplara mı girecekler yani? Diğer ucu devlet meselesine, vatan hainliğine bağlandı mesela. Nasıl olacak acaba ya da diğer karakterler bizim ne işimize yarayacaklar? Okan da ortada yok şu an vs. vs. Yazıcı-Cihan arasını bayağı bozdular tabii. Cihan’ınki doğru bir teori olduğunu farz etsek dahi elinde kesin bir şey yok.
Neyse dönerse bakarız.
Onay
…ve mayıs ayında “Sorgu” dizisinin 2. sezonunda rol alacak Boncuk Yılmaz…
2. sezon 10 bölüm.
++Kirli Sepeti’nin İlkgül’ü Oya İloğulları “Sorgu” dizisinde / Oya İloğulları konuk olacak.
loğulları, ilk sezonu çok beğenilen Sorgu’da Ezgi Atalay karakterini canlandıracak ve Metin Yazıcı (Çağlar Ertuğrul) ile ekibinin sorguladığı katil adaylarından biri olarak seyirci karşısına çıkacak.
Tod’dan yeni bir dizi daha geliyormuş çok yakında: Vicdansız. (Başroller: Ekin Koç ve Ayça Ayşin Turan.)
2. sezon afişi
Tanıtım
Yine tanıtım
Bu ay içinde geliyor.
23 Ekim
2. sezon ilk iki bölümü izledim. Çifter çifter gidecek gibi duruyor.
Geçen sezon finalinde bıraktıkları soru işaretinin birazını basit de olsa kabul edilebilir bir yoldan bağladılar diğer kısmını ise sezonun ana konusunun içine yedirdiler ki güya ilgi çekici tarafı da bu oldu.
Amirde değişikliğe gidip Elit Andaç Çam’ı katmışlar, o da tersine ciddi ve biraz gıcık yoldan giden karaktere bürünmüş. Mehmetcan Mincinözlü de vardı 2. bölümde.
Cihan, Metin, Süleyman ve tabii ki kız kardeşler falan bıraktığımız gibiler, böyle de giderler herhalde… Başladık buna da.
Aşağı yukarı ilk sezon ayarında ilerledi bence. Teknoloji çok ilerledi, muhabbetini geçip eski usule döndükleri iyi oldu hatta ve girizgahı geçtiğimiz için bazı şeyler daha rahat ilerledi.
Şaşırtmaca yapmak için sezonun 2. yarısında biraz fazla zorladıklarını düşünüyorum sadece. Sezon finalinin sonuna doğru gelen “büyük gerçek”te kahkaha attım gerçi ve iyi anlamda oldu nasılsa. Ama işte, bu sefer de bağladıkları sahne meh kaldı bende.
Hadi dedesini öldürmek isteyen ve Sin’e girerek iş birliği yapan, karşılığında bir kadını öldüren kişinin Songül olması tamam.
TOLGA’nın grubun kurucusu çıkması? Hadi buna da tamam. Kız arkadaşı falandan gelen nefret, tümör meselesinin yalan olması da kabul. Ben Cihan’a ilaç verip yerde felçli gibi yatırmasını da kabullendim mesela.
Ama üstüne bir anda Metin’i vurması, sonra da kendi kafasına sıkması falan… Bari Metin’i vurduktan sonra çekip gitseydi. Karakteri bitirelim de dediler herhalde. Öyle ya da böyle, Metin veya Süleyman vs. gelen ekipler derken kurtaracaklar nasılsa bunları.
Bu kadar üst üste bindirip uçmasanız da kafiydi hani. Tolga meselesi yeterince sürpriz olduydu.
Olur da 3. sezon olursa görüşürüz.
2. sezon üzerine:
2. sezonu bende bitirdim. Aslında çok iyi diyemeyeceğim ama ilk sezonun üstüne çıkarak izletti bu sezon kendisini. Uysa da yedim lokmalarını yiyerek memnun bir şekilde ayrıldım. Devamı gelirse bakabilirim üçüncü sezona.