Young Sheldon — Tanıtım
116 yorum aytackara 15 Temmuz 2018 08:44
The Big Bang Theory dizisini izleyen ya da izlemeyen pek çok kişinin Sheldon Cooper karakterinden haberi vardır. CBS ekranlarında gelen dizide Jim Parsons’ın canlandırdığı karakterin yıllardır devam eden ve birçok açıdan projeyi sırtlayan bir popülaritesinin olduğunu söyleyebiliriz.
Bu popülarite yıllar sonra da olsa karşımıza yeni bir dizinin gelmesini sağladı. Ana diziyi hazırlayan Chuck Lorre ve Steven Molaro’nın hazırladığı Young Sheldon, geçtiğimiz sezonda yayınlanmaya başladı ve ikinci sezon onayını aldı. Hatta mezarındayken hortlayıp geri dönen Roseanne’i saymazsak ekranın en çok izlenen yeni komedisi oldu.
Young Sheldon:
Dizi, isminden de belli olduğu üzere Sheldon’ın gençlik halini konu alıyor. 9 yaşındaki karakterle Doğu Teksas’ta ailesiyle birlikte yaşarken tanışıyoruz. İki kardeşi, annesi, babası ve büyükannesi diğer ana karakterleri oluşturuyor.
Hikayeye de yaşıtlarından çok daha zeki olan Sheldon’ın (Iain Armitage) dokuz yaşında olmasına rağmen Medford Lisesi’ne başlamasıyla giriş yapılıyor. Hatta kendisinin aksine okulda pek de başarılı olamayan ağabeyi Georgie’nin okuduğu ve babasının çalıştığı okula gitmeye başlıyor. Yaşına rağmen akademik anlamda az bulunur bir dahi olan Sheldon’ın öğretmenlerine fazla gelen bir bilgisi ve ukalalığı var. Ancak sosyal açıdan alışılmadık olması nedeniyle arkadaşı olmayan, bazı tuhaf huyları nedeniyle tuhaf gözüyle bakılan da birisi.
Bölümler devam ettikçe tahmin edilceği gibi genç Sheldon’ın ve ailesinin yaşadığı çeşitli olaylar ekrana geliyor.
Not: Bu dizide The Big Bang Theory’nin aksine kahkaha efekti bulunmuyor. Bunu izlemek için ilk başta ana diziyi izlemiş olmak şart değil.
Not 2: Jim Parsons dizide olanlarla ilgili yorum yapan dış ses olarak bu dizinin kadrosunda da yer alıyor. Ayrıca yapımcılardan birisi ve dizinin fikrini Chuck Lorre’ye götüren kendisi.
Diğer Ana Karakterler:
* Mary Cooper (Zoe Perry): Sheldon’ın annesi. Oğluna çok düşkün ve aşırı korumacı, dış dünyaya karşı onun en büyük şansı bile denebilir. Hristiyanlık’a kendini adamış birisi olduğu için ateist olan Sheldon’la zaman zaman anlaşamıyorlar ama yine de ona karşı sabırlı davranıyor.
Not 3: Zoe Perry, ana dizide karakteri canlandıran Laurie Metcalf’ın gerçek hayattaki kızı. Hatta daha önce Metcalf’a Emmy kazandıran Roseanne’de de annesinin gençliğini canlandırmış.
* George Cooper Sr. (Lance Barber): Sheldon’ın babası. Okumaya başladığı lisenin futbol takımının kaptanı. Oğluyla çok yakın olmasalar bile onu seven ve korumaya çalışan birisi. Sheldon’ın aksine pek de zeki olduğu söylenemez, dolayısıyla özellikle Meemaw’ın laf sokmalarına maruz kalıyor. O da bir benzerini Georgie’ye yapıyor.
Not 4: Oyuncu, The Big Bang Theory 5×11’de Leonard’a lisedeyken zorbalık yapan Jimmy Speckerman karakterini canlandırmıştı.
* George “Georgie” Cooper Jr. (Montana Jordan): Sheldon’ın ağabeyi. Futbol takımında yer alıyor ama Sheldon’la aynı okula gitmekten rahatsız. Ailenin en safı olduğu söylenebilir, hatta bu nedenle diğerleri tarafından dalga geçildiği çok oluyor. O da Sheldon’ın tuhaflıklarıyla eğlenme fırsatını kaçırmamaya çalışıyor.
* Missy Cooper (Raegan Revord): Sheldon’ın ikiz kız kardeşi. Aynı zekayı paylaşmıyorlar, zaman zaman pek anlaşamıyorlar ama yine de birbirlerini seviyorlar. Missy, çevresine karşı eleştirel ve yeri geldiğinde eğlenceli olmasını bilen biri.
* Constance “Connie” Tucker (Annie Potts): Mary’nin annesi. Evi aileyle aynı sokakta ve çocuklar kendisine ‘Meemaw’ ismiyle sesleniyor. Eşini yıllar önce kaybetmiş, kızıyla çok yakın. George’tan pek de hoşlanmıyor ve onunla dalga geçme fırsatını kaçırmıyor. Sheldon’a karşı sabırlı olan kişilerden bir diğeri ve zaman zaman Sheldon konusunda Mary’ye tavsiye veriyor.
Not 5: TBBT’de rol almış başka oyuncular da Young Sheldon’ın ilk sezonuna konuk oldu.
Örneğin 9×02’de Mandy Chao karakteriyle yer alan Melissa Tang, Sheldon’ın lisedeki müzik öğretmenini oynadı. Ana dizide birkaç bölüm Hemşire Althea’yı canlandıran Vernee Watson, uzantıya Hemşire Robinson karakteriyle konuk oldu.
Arthur Jeffries (Profesör Proton) karakteriyle ana dizide birkaç bölüm yer alan Bob Newhart burada da göründü. Aynı şekilde ana diziye konuk olan ünlü isimlerden Elon Musk‘ı da uzantıda kısa süreliğine gördük.
Young Sheldon’ı izlemeye ana diziye veya karaktere olan düşkünlüğümden değil tamamen merakımdan dolayı başlamıştım. Beklediğimden iyi çıktı ve gün geçtikçe daha çok alıştım.
Kahkaha efekti olmamasıyla ve hikayesiyle ana diziden biraz farklı olduğunu söyleyebilirim. Bu nedenle garip geldiğini düşünenlere rast geldiğim oldu ve açıkçası şaşırılmayacak bir durum ancak benim için sorun olmadı. Arada sırada The Big Bang Theory’ye gönderme yapmaları hoş bir durum. Ayrıca bilimin değil ailenin ağırlığının daha fazla olduğu bir iş çıkmış ortaya.
Sheldon, küçük haliyle de aşağı yukarı bilindik Sheldon. Mary, Sheldon, Missy ve Meemaw dörtlüsü benim için daha izlenir kılıyorlar. Kadrosunun veya konuklarının da genel olarak yeterli olduğu düşüncesindeyim. Young Sheldon genel olarak böyle bir dizi ve tavsiye edilebilir bir yapım. İyi seyirler.
Not 6: Diziyle ilgili daha önce bu yazının altında yorum yapılıyordu.
yorumlar
TBBT’yle bi turlu yildizim barismadigindan onyargili girismistim bu diziye, fakat kesinlikle ters kose durumu oldu. Cok severek takip ettim. Kesinlikle bi sans vermenizi tavsiye ederim ben de. Eskiden sitcomlari hupletirdim, fakat artik cekemeyen bi bunyem var. Young Sheldon neden bilmiyorum ama sitcom gibi de gelmiyor bana.
eline saglik @aytackara daha detayli bi tanitim olmus elbette
Öncelikle anlayışın için teşekkürler. Böyle bir şeyin hele de yazının yayına gireceği günde olabileceğini düşünmezdim gerçekten.
Aynı durum bende de var. TBBT’nin karakterlerini ve oyuncularını genel çerçevede biliyorum, medya üzerinden hikayesine de az biraz aşinayım ama izlediğim bölüm sayısı 1 (bir). O yüzden merak edip başlamıştım biraz da.
Sitcom gelmemesinin bir nedeni de efekt olmaması galiba, en azından bana öyle geliyor. Espri yapacağız diye kasmıyorlar, komedi tarafındansa aile kısmını öne çıkarmışlar. Bazen dizi sitelerinde duygulandırdınız diye yazanlara denk geliyordum.
Bu diziye dair yorumlarını görünce merak etmiştim de soramadım, sen TBBT izliyor muydun @aytackara ?
@necdetcem7 Vakti zamanında meraktan pilotunu izlemiştim ama çoktan almış başını gitmiş bir dizi olduğundan ve yetişme gibi bir durumum olmayacağı için devam etmedim.
Karakterlerini, oyuncularını, bir de internet sayesinde olan bitenlerin bazılarını biliyorum. Meraktan başlayıp izledim uzantıyı.
hadi bakmış olayım derken, 2 günde hüplettiğim dizi….
Sheldon’ın tuhaflıklarını özlemişim. Babasıyla olan ilişkisini de seviyorum.
2×04 üzerine:
2×04’ün son kısımları oldukça eğlendirdi
@aytackara sence de ilk sezonun çok altında değil mi? çok az gülmeye başladım… dramaya dönüyor gibi…
@zekikum Gibi gibi. Bariz bir fark yok gerçi, hala aynı birbiriyle didişen ama diğer yandan da seven bir aile var.
İlk bölümde dramanın dozu komediyi geçti denebilir mesela. Tanrı’yı sorgulama bölümünde de fena iş çıkarmadılar. Direkt olarak komediye odaklanmamasından öyle geliyor muhtemelen.
2×06 Rahibin kostümlü haline bayıldım!!!
Bunu göreceğimizi pek beklemiyordum. Sanırım hoşuma gitti.
2×11 üzerine:
Georgie ayrı Sheldon ayrı hak etti, ama Georgie zekası geri bir insan olduğu için güldürdü de.
Georgie’den ziyade anne-baba ve Meemaw’ın eğlendirdiği bir blüm olmuş. Bir de en sondan Sheldon’ın tepkisine güldüm.
2×13
Bayağı eğlendim bu bölümde. Hem Georgie, hem Meemaw, hem anne-baba, hem de Sheldon kısımları eğlenceli olmuş. Sheldon ile ilgili kısım, zamanında TBBT’de anlatılmıştı diye hatırlıyorum. Biraz daha farklıydı galiba.
Georgie hikayesi trajediydi yahu bildiğin. Yedi bitirdi beni.