Shemar Moore, David Boreanaz, Jeremy Piven, Mark Feuerstein, Alan Cumming ve Bobby Moynihan

CBS kanalı şimdiki dizi sezonunu bitirmemize az bir zaman kala yeni dizilerini de belirlemeye başladı. Daha önce The Big Bang Theory’ye uzantı olarak hazırlanan Young Sheldon‘a onay veren kanal, altı diziye daha onay verdiğini duyurdu.

1) 9JKL: Mark Feuerstein’in yapımcı ve senarist olduğu proje onun hayatına dayanacak. Kahkaha efektli komedi.

Büyüdüğü apartmanda 9K’da yaşayan bir adam, 9J’deki ebeveynleri ve 9L’de ailesiyle yaşayan kardeşinin daireleri arasında sandviç olmuş durumdadır. Hayatını devam ettirmeye çalışırken bir yandan da aile üyeleriyle arasına sınır koymaya çalışmaktadır. Dizinin kadrosunda David Walton, Liza Lapira, Linda Lavin, Elliot Gould ve Matt Murray bulunuyor.

2) Me, Myself and I: 9JKL’nin yapımcılarından Aaron Kaplan’ın kanala hazırladığı bir diğer proje. Dizi, bir adamın hayatının üç farklı ve toplamda 50 yıla dayanan bir dönemi üzerine kurulu.

1991’deki 14 yaş hali, günümüzdeki 40 yaş hali ve 2042’deki 65 yaşındaki hali dizide anlatılacak. Saturday Night Live ile bilinen Bobby Moynihan günümüzdeki hali, John Larroquette ise 65 yaş halini canlandıracak. Dizi, kahkaha efektsiz bir komedi.

3) Wisdom of the Crowd: Aynı isimli İsrail formatına dayanıyor ve başrolde Jeremy Piven var. Dizinin temeli “Bir milyon kafa birinden iyi” lafı üzerine kurulu ve teknoloji mucidi bir adam etrafında şekilleniyor. Bu adam kızının cinayetini çözmek ve San Fransisco’daki suçların çözülmesine katkıda sağlamak için kitle kaynaklı modern bir icat yapıyor.

The Good Wife’dan Ted Humphrey dizinin senaryosunu yazdı. Kadroda Monica Potter ve Richard T. Jones da bulunuyor. Ayrıca James Patterson’ın yakında yayınlanacak kitabından uyarlama.

4) Instinct: The Good Wife ile bilinen Alan Cumming başrolde. Eski bir CIA çalışanı, işten ayrıldıktan sonra profesörlük ve yazarlık yaparak kendince normal bir hayata atılmıştır. Ancak kaçak bir seri katil için NYPD yardımını isteyince eski hayatına geri dönmesi gerekir.

Kadroda Khandi Alexander, Bojana Novakovic, Naveen Andrews ve Daniel Ings de bulunuyor.

5) S.W.A.T.: Aynı isimli 2003 yapımı filmin uyarlaması. Başrolde de kanalın uzun ömürlü dizilerinden Criminal Minds’ın orijinal kadrosundan Shemar Moore var.

Moore, sokaklara olan sadakati ve görevi arasında kalan bir S.W.A.T. teğmenini canlandıracak. Çünkü kendisi Los Angeles’taki suçlarla savaşmak için kurulan eğitimli bir birimin başına geçiriliyor. Senaryosu Aaron Thomas’a (Friday Night Lights) emanet olan dizinin kadrosunda Jay Harrington ve Stephanie Sigman da bulunuyor.

2003 yapımı filmin kadrosunda Samuel L. Jackson, Colin Farrell, Michelle Rodriguez ve LL Cool J’in olduğu filmin yönetmeni Neal Moritz bu projede yapımcılık yapıyor.

6) SEAL Team: Sezonun bir diğer askeri dramasının başrolünde kısa süre önce Bones’a veda eden David Boreanaz bulunuyor. Jessica Pare ve Max Thieriot (Bates Motel) de kadroda. Senaryo ise Ben Cavell‘a (Justified) ait.

Dizi, bir ülkenin ihtiyacının olabileceği en tehlikeli ve yüksek kalibreli görevleri üstlenen bir grup deniz komandosunun hikayesi üzerine kurulu.