Comedy Central, Mayıs ayı içerisinde Robbie isimli bir komedi dizisi yayınladı. 21.5 dakika uzunluğundaki 8 bölümden oluşan dizinin 2. sezonunun olup olmayacağı henüz bilinmiyor.

Rory Scovel, Anthony King, Stuart Jenkins ve Scott Moran, dizinin yaratıcıları konumundalar. Bu dörtlüye yapımcı koltuğunda Owen Burke, Betsy Koch, Adam McKay, Sean Clements ve Will Ferrell gibi isimler eşlik etmiş. Bölümlerin yarısından fazlasını Payman Benz yönetmiş.

KONU

Merkez karakterimiz Robbie, küçük bir kasabada babasının gölgesinde yaşamış tüm hayatını. Babası Robbie Walton Sr., kasabada herkes tarafından “Koç” lakabıyla bilinen biri. Kasabanın lisesinin basketbol takımına uzun yıllar koçluk yapan, 2 eyalet şampiyonluğu kazanan, kasaba halkı tarafından sevilen ve sayılan biri olan Robbie Walton Sr., emekli olmak üzere.

Robbie, basketbola büyük bir tutku duyarak geçirmiş tüm çocukluğunu. Bu tutkusu hala da devam etmekte. Yalnız basketbol konusunda pek bir yeteneği olduğu söylenemez. Kasabadaki kilisenin Hristiyan Gençler Ligi’nde mücadele eden takımının basketbol koçluğunu yapmakta şu sıralarda Robbie. Takımındaki çocukların da bu konuda pek bir yetenekleri olduğu söylenemez. Robbie, basketbol konusunda tıpkı babası gibi başarılı olmayı hedeflemekte ve elindeki bu takımla pek bir şey elde edemeyeceğinin farkında. Gözünü de babasından boşalacak olan lise basketbol takımı koçluğuna dikmiş durumda.

KARAKTERLER VE OYUNCULAR

*Robbie karakterine Ground Floor, Wrecked ve Undateable gibi dizilerden anımsanabilecek Rory Scovel hayat veriyor.

Robbie için tam bir kaybeden diyebiliriz. Hayatta hiçbir şey başaramamış, doğru düzgün bir işi olmayan ama buna rağmen rahatsız edici seviyede yüksek bir öz güvene sahip biri. Pişkin ve utanmaz biri olduğunu söylemek de mümkün.

*Robbie Walton Sr. karakterini Masters of SexThe MillersBloodline ve Stargate SG-1 gibi dizilerden tanıdığımız Beau Bridges canlandırıyor.

Robbie Walton Sr.’ın hiçbir zaman oğluna karşı destekleyici bir baba olamadığını söylemek mümkün. Onu pek ciddiye almadığını da söyleyebiliriz ayrıca.

*Sasheer Zamata‘yı 10 yaşındaki oğlu Caleb’i kolundan tutup getiren ve bunca yıl sonra Robbie’nin karşısına çıkartıp “Bizim bir oğlumuz var.” diyen Robbie’nin eski sevgilisi Ava karakterinde izliyoruz.

*Babasıyla tanıştığı için mutlu olan, uyumlu, sempatik, basketbol konusunda yetenekli, sürpriz yumurta çocuğumuz Caleb rolünde Tre Stokes karşımıza çıkıyor.

*Robbie’nin kız arkadaşı Janie karakterine ise Shrink, Veep ve Blunt Talk gibi dizilerden anımsanabilecek Mary Holland hayat veriyor.

Janie, garsonluk yapıyor. Biraz aptal biri olduğu söylenebilir. Anlamsız bir şekilde Robbie’ye aşık.

Jill Jane Clements‘in de yer aldığı kadroda konuk oyuncu olarak bulunan bazı isimler ise şunlar: Jordan Scovel, David Theune, Charity Cervantes, Lyric Lewis, Gary Anthony Williams ve Lennon Parham.

YAZARIN NOTU

Robbie için klasik bir karakter komedisi diyebiliriz. İtici sayılabilecek bir tipleme üzerinden ilerleyen trajikomik hikayeler izliyoruz. Beklenti düşük tutulduğu takdirde denenebilir bir dizi olmuş diyebilirim.