El Recluso, Telemundo kanalının 2018 yılında yayınladığı bir drama dizisi. Tek sezon ve 13 bölümden oluşmakta. Bölüm süreleri 45 dakika civarında.

2016-2022 yılları arasında 5 sezon boyunca yayınlanan El Marginal isimli diziden uyarlanmış dizi.

Suç draması ve gerilim ögeleri içeren bir hapishane dizisi olarak lanse edilebilecek olan El Recluso‘nun senaryosu Enrique Vázquez, Marcos Santana, Jerónimo Barriga ve Joaquín Guerrero Casasola tarafından kaleme alınmış. Santana’ya yapımcı koltuğunda Ana Paula Valdovinos, Luis Salinas ve Inna Payán gibi isimler eşlik etmişler.

Lázaro Mendoza isimli, eli yüzü düzgün bir adam var hikayemizin merkezinde. Eski bir asker kendisi. ABD’de yaşamakta. Eşi vefat etmiş sanırım. Küçük bir oğlu var. Ordudaki görev süresi sona erdikten sonra ABD’de kodaman bir adamın yanında koruma olarak işe girmiş. Söz konusu adam bir yargıçmış bu arada. Lázaro’nun ağabeyi de bu adamla birlikte çalışan bir avukat.

Söz konusu yargıcın lise çağındaki kızı güpegündüz kaçırılıyor okul çıkışında. Yargıç, kaçıranların izini sürdürüyor ve bu izler Meksika’da bir hapishaneye çıkıyor. Lázaro’dan Meksika’ya başka bir kimlikle gidip bir suç işleyip söz konusu hapishaneye bir mahkum olarak sızıp kızını bulmasını rica ediyor. Lázaro ise hangi akla hizmetse kabul ediyor ve kendisini saçma sapan bir gerilimin ve işkencenin içerisine sokuyor.

En az Prison Break’in 3. sezonundaki hapishane kadar şekilsiz bir hapishane tasviri var kaşımızda. Hücre mücre hak getire! Çadır kent gibi bir şey olmuş ortalık. İçeriye adım attıktan sonrası tam bir yaşam mücadelesi.

Lázaro Mendoza ya da hapishanedeki adıyla Dante Pardo karakterine Lost in Space, Firefly Lane, Good Girls, Bones, Witches of East End, Girlfriends’ Guide to Divorce, Ghost Whisperer ve Privileged gibi dizilerden anımsanabilecek olan Ignacio Serricchio hayat veriyor.

Hapishanenin içini yöneten bir mahkum olan Mariano Tavares rolünde Luis Felipe Tovar‘ı izliyoruz.

Hapishane Müdürü Peniche karakterini Cuna de Lobos, Triada, Isla Brava, Pacto de Sangre ve La Reina del Sur gibi dizilerden anımsanabilecek Flavio Medina canlandırmakta.

El Refugio, Palabra de Ladrón, Terminales ve El Galán. La TV cambió, él no gibi dizilerle tanınan Ana Claudia Talancón‘u hapishanede görev yapan iyi niyetli bir sosyal hizmet uzmanı olan Frida Villarreal karakteriyle izliyoruz.

Monarca, La Muchacha Que Limpia ve Sitiados: México gibi dizilerden anımsanabilecek olan Ramón Medína, hapishanenin önde gelen rüşvetçi gardiyanı Marcial Navarro karakterini canlandırıyor.

Peniche’nin ateşli sekreteri Roxana rolünde Mariana Seoane karşımıza çıkıyor.

Las Pelotaris 1926, Triada ve Villa Paraíso gibi dizilerden hatırlanabilecek David Chocarro‘yu Mariano Tavares’in sağ kolu Santito rolüyle izliyoruz.

Kaçırılan genç kız Linda Morris rolünde Isabella Castillo‘yu izliyoruz.

Parientes a la fuerza ve Las Vegas gibi dizilerden anımsanabilecek Guy Ecker, söz konusu yargıç John Morris rolüyle karşımıza çıkmakta.

Pálpito, El Niñero ve Locas de amor gibi dizilerden anımsanabilecek Moisés Arizmendi, Lázaro’nun ağabeyi Porfirio Mendoza rolünü canlandırmakta.

Kadroda ayrıca Rodrigo Oviedo, Luke Massy, Gustavo Sánchez Parra, Diego Calva, Kristyan Ferrer, Armando Espitia, Ricardo Esquerra, Juan Pablo Castañeda, Hector Kotsifakis, Bradley Stryker, Paul Choza, Leonardo Ortizgris, Tiaré Scanda, Fermín Martínez, Erik Hayser, Vanesa Restrepo, Cesar Ramos ve Adriana Barraza gibi isimler mevcut.

Dizinin ilk bölümünü izledim ve yeterli buldum. Bu ayarda devam edebilmişse hapishane dizilerini seven bünyeler için yeterli gelebilir.