Rules of Engagement – Tanıtım
11 yorum pirate 24 Eylül 2016 08:56
Tom Hertz‘in yaratıcısı olduğu Rules Of Engagement isimli bu ilişki komedisi, 2007-2013 yılları arasında 7 sezon boyunca CBS’te yayın hayatını sürdürdü.
İlk sezon: 7 bölüm
İkinci sezon: 15 bölüm
Üçüncü sezon: 13 bölüm
Dördüncü sezon: 13 bölüm
Beşinci sezon: 24 bölüm
Altıncı sezon: 15 bölüm
Yedinci sezon: 13 bölüm
olmak üzere 100. bölümün ardından ekranlara veda etti.
İlk sezonda: 12.38
İkinci sezonda: 10.89
Üçüncü sezonda: 11.37
Dördüncü sezonda: 7.91
Beşinci sezonda: 8.77
Altıncı sezonda: 10.10
Yedinci sezonda: 7.69
milyon izleyici sayısı ortalamaları elde etti.
Kırkın üzerinde ülkede altmışın üstünde kanalda yayınlandı.
Teknik kategoride 4 Emmy adaylığı, 2 Art Directors Guild Award adaylığı aldı. Image Award ve ASCAP Film ve Televizyon Muzik Ödülleri‘nde birer ödül kazandı. BMI Film and TV Award‘tan 4 yıl ‘En İyi Müzik’ ödülünü müzesine götürdü. Ayrıca 2007 yılında Teen Choice Award‘ta David Spade ‘En İyi Aktör’ dalında aday gösterildi.
Dizinin yapımcılığını üstlenen isimler arasında Cheri Tanimura, Jack Giarraputo, Tom Hertz, Barbara Stoll, Vanessa McCarthy, Doug Robinson, Mike Sikowitz, Barry Wernick, Mike Haukom, Gloria Calderon Kellett ve Adam Sandler yer aldı.
IMDB – Wikipedia – Facebook – Twitter
KONU
When you’re single, you’re exactly as happy as you are. When you’re married, you can only be as happy as the least happy person in the relationship. (Bekarken ne kadar mutluysanız o kadar mutlusunuzdur. Evliyken ise ancak ilişkideki daha az mutlu kişi kadar mutlu olabilirsiniz.)
Dizi, bu 2 cümlenin ekranda görünmesi ile başlayıp içine anında çekmeyi başarıyor insanı. Konuya değinmeden önce bu 2 cümleyi belirtmeden geçmek istemedim.
Dizinin konusu ise kısaca şöyle:
Adam ve Jennifer çifti, 7 aylık birlikteliklerinin ardından evlenme kararı alır ve çiftimizin dizimize de adını veren uzun nişanlılık süreçleri başlar böylece. Adam, Jennifer’ın dairesine taşınması sonrası Jennifer’ın onunla aynı apartmanda oturan yakın arkadaşı Audrey’nin 12 yıllık eşi Jeff ile tanıştırılır ve dörtlü grubumuz oluşur. Üzgünüm, Adam’ın kankası Russell yine arada kaynadı. 2 çift ve 1 mutlu bekardan oluşan beşli grubumuz oluşur. İlişki kavramının farklı zaman dilimlerinde ikamet eden bu 5 insanın olaylara bakış açıları, birbirlerinin kararlarını etkilemeleri, birbirlerinin kararlarıyla eğlenmeleri, evlilik, bağlılık, uyum, nişanlılık süreci ve flört üzerine keyifli ve eğlenceli bir komedi olan Rules Of Engagement da başlamış olur böylece.
KARAKTERLER VE OYUNCULAR
Adam Rhodes (Oliver Hudson):
Çiçeği burnunda nişanlı erkek karakterimiz. Jennifer’a aşık, Russell ile sıkı bir dostluğu var, Jeff ile çabuk kaynaşıyorlar.
* Çevresindekilerin fikirlerinden çok çabuk etkilenen, kolayca yönlendirilebilen, ayrıca pek uzun süre ‘Hayır!’ diyemeyen biri.
* Jeff ve Russell’dan aldığı ilişki tavsiyelerinin gazıyla son derece naif, iyi niyetli ve hassas karakterine aykırı tepkiler verse de hatalarını fark edip kolayca telafi edebiliyor.
* Hassas, duygusal ve gösterişçi karakteri dolayısıyla Jeff ve Russell’ın bolca şakalarına maruz kalır.
* Eğlenceyi seven, hafif çocuk ruhlu biri.
* Etraflıca düşünmeden kararlar alan, hazcı biri.
* Para kontrolü konusunda pek de başarılı olduğu söylenemez.
* Russell’ın babasının inşaat şirketinde Russell ile beraber çalışıyor.
Oliver Hudson’ı Nashville, Scream Queens ve Dawson’s Creek gibi dizilerden tanıyabilirsiniz.
Jennifer Morgan (Bianca Kajlich):
Çiçeği burnunda nişanlı kadın karakterimiz. Adam’a aşık, Audrey ile sıkı bir dostluğu var, Russell’dan muzdarip.
* O bir alfa kadın. Karizmatik ve çevresindekiler üzerinde bir yaptırım gücü var. Adam’ı da kolayca yönlendirip şekillendirebilmesi sebebiyle evin reisinin o olduğunu söylemek yanlış olmaz herhalde.
* Adam’ın çocuksu ruhu ve Jeff-Russell ikilisinden aldığı gazla sergilediği pek hoşuna gitmeyen tavırlarına negatif yaklaşıp olayı çözümsüzlüğe götürmek yerine pozitif yaklaşarak uzlaşmaya bağlayan barışçıl bir yapısı var.
* Eğlenceli, güler yüzlü, hafif rekabetçi, katılımcı, çözüm odaklı, yeterince olgun biri.
Bianca Kajlich’i Undateable, Rock Me, Baby ve Boston Public gibi dizilerden tanıyabilirsiniz.
Jeff Bingham (Patrick Warburton):
Uzun yıllardır evli, çift ilişkisi konusunda kaşarlaşmış erkek karakterimiz. Audrey’ye aşık, Adam’a ılıman, Russell’a gıcık.
* Adam’ın aksine çevresindekilerin görüşlerine ve yönlendirmelere kapalı, ‘Hayır!’ demeyi seven biri. İstemediği bir şeyi istemediği sürece asla yapmaz, bencil olmaktan keyif alır.
* Duygusuz, soğuk ve alaycı kişiliği dolayısıyla insanlarla çok samimi olamayan, aslında insanlarla çok fazla samimi olmak istemeyen biri. Dalga geçme konusunda ekibin en hazcı üyesi. Adam ve Russell’a da her fırsatını bulduğunda takılmayı ihmal etmiyor.
* Harcanan her kuruşun hesabını yapan, tutumlu, yeri geldiğinde maddi konularda son derece şirret biri.
* Sıkı bir spor fanıdır, çekişmeyi ve neyde olursa olsun kazanmayı çok sever.
* Biraz eski moda bir erkek modelidir. Evin reisi olduğunu hissetmeyi ve kararları veren kişi olma duygusunu sever. Tabii bu durum, Audrey izin verdiği ölçüde mümkündür.
* ‘Ne kadar ekmek o kadar köfte.’ düşüncesi bir nevi hayat felsefesidir. Audrey dahil herkes ona bir şey yaptırmak istiyorsa onun için bir şey yapmak zorundadır.
Daha çok seslendirme sanatçılığı ile ün yapan Patrick Warburton’u Crowded, Less Than Perfect ve Dave’s World gibi dizilerden hatırlayabilirsiniz.
Audrey Bingham (Megyn Price):
Uzun yıllardır evli, çift ilişkisi konusunda kaşarlaşmış kadın karakterimiz. Jeff’e aşık, Jennifer ile sıkı bir dostluğu var, Russell’a gıcık.
* Kocası Jeff ile pek ortak eğlence alanları olmasa da Jeff’i kendi eğlence alanlarına çekmeyi pek başaramasa da onu çok sever. Tiyatro, opera, sergi gibi alanlara tutkulu modern bir kadın imajı çizse de küçük bir şehirde büyümüş olmanın getirdiği bazı özelliklerinden de kurtulamamış olan sentez bir kadındır.
* Aşırı rekabetçi, kıskanç ve mücadeleci bir kadındır. Geri adım atmaya ve kaybetmeye pek tahammülü yoktur.
* İyi niyetlidir; ama bir noktaya kadar. O bir noktada bencil benliği su yüzüne çıkar ve iyi niyeti sallanmaya başlar.
* Jeff’in aksine insanları tanımayı, onlarla samimi olmayı sever, arkadaş canlısıdır.
Megyn Price’ı Grounded For Life ve LateLine dizilerinden anımsayabilirsiniz.
Russell Dunbar (David Spade):
Evlenmeye ve durulmaya asla niyeti olmayan, müzmin çapkın bekarımız. Adam ile sıkı bir dostluğu var, kendisine ve tüm güzel kadınlara aşık, Jeff’e ve biraz da Jennifer’a gıcık.
* Tek gecelik ilişkilerin adamı. İstediğini aldıktan sonra tekrar görüşmeyi ve sabah olduğunda dairesinde olan kadınları sevmez. Gördüğü her kadına yazar, onları kendine çekmek için her türlü yalanı söyler.
* Çok fazla duygularını belli eden biri değildir. İnsanların kendisini öyle görmesini istediği rolü oynar.
* Çalışmayı hiç sevmez. İş yerindeki zamanını aylaklık ve çapkınlıkla öldürmeyi sever. Kadın asistan geçmişi konusunda iş yerinde kayda değer bir negatif ünü vardır. Babası ile arası pek iyi değildir.
* Çevresindeki insanlar dinlemek istemese bile başına gelen olayları betimleye betimleye anlatmaya bayılır. Bu anlatımlar esnasında ses tonu değişiklikleri, jest ve mimikler ve etrafındaki araç ve gereçlerden de şiddetli seviyede faydalanmayı ihmal etmez.
* Grubun tek bekar üyesi olmasının da etkisiyle grubun şamar oğlanıdır. Herkes en çok ona yüklenir, en çok onunla dalga geçer. Ortak hedef tahtası görevi görse de bu onu çoğu zaman bozmaz ve atakları ustaca savurmayı başarır.
* Çok parası olsa da pek bonkör olduğu söylenemez.
David Spade’i Just Shoot Me! ve 8 Simple Rules… for Dating My Teenage Daughter dizilerinden tanıyabilirsiniz.
Timmy Patel (Adhir Kalyan):
3. sezonda konuk oyuncu olarak diziye dahil olur, ilerleyen sezonlarda kadrolu oyuncu olur.
Russell’ın yeni asistanı olarak diziye giriş yapar. İyi bir üniversitenin işletme fakültesinden iyi bir dereceyle mezun olmuş, iş dünyasında yükselmek isteyen hırslı bir gençtir. (Henüz 3. sezonun 4. bölümünü yeni bitirdiğim için karakterle ilgili daha ayrıntılı bilgiye sahip değilim şu anda ne yazık ki.)
Adhir Kalyan’ı Second Chance ve Aliens In America dizilerinden hatırlayabilirsiniz.
Dizinin 7 sezonu süresince bir veya daha fazla bölümle konuk olmuş bazı ünlü oyuncular ise şunlar:
Wendi McLendon-Covey, Sara Rue, Nazneen Contractor, Orlando Jones, Heather Locklear, Jaime Pressly, Maggie Lawson, Yvette Nicole Brown, Alan Ruck, Krista Allen, Jason Dohring, Gail O’Grady, Mircea Monroe, Teddy Sears, Curtis Armstrong, ve Helena Mattsson.
YAZARIN NOTU
* Espri ve karakter komedisinin ağır bastığı bir komedi dizisi olmuş. CBS komedilerini seven bünyeler için gayet doyurucu olduğunu ve şu ana kadar izlediğim 26 bölümden 1-2 tanesi hariç hepsini beğendiğimi söyleyebilirim.
* Komedi kıyma makinesi NBC’nin geçen sezonki maktüllerinden olan, özlemle andığım Undateable ve Crowded’ın 2 değerli üyesini bünyesinde barındırıyor olması dolayısı ile şans verdiğim bir dizi oldu Rules Of Engagement. Undateable’dan hastası olduğum Bianca Kajlich‘in daha çıtır versiyonu ile buluşmak, büyük bir keyif. Undateable’daki kadar olmasa da keyifle izliyorum buradaki karakterini de. Crowded ile hayranı olduğum Patrick Warburton’un 2 dizideki karakterleri arasında küçük farklılıklar olsa da Warburton’ın oynayış biçiminin de etkisiyle Crowded’dakine epey yakın bir karakter ortaya çıktığını da belirtmeden geçmeyeyim Crowded ve Patrick Wanburton fanları için.
* David Spade’yi de 8 Simple Rules… for Dating My Teenage Daughter’da izlemeyi severdim. Oradakinden biraz daha yaşlı ve kilolu olması karizmasını bir hayli çizmiş olsa da bu tarz rollerde izlemesi eğlenceli bir oyuncu kesinlikle. ‘It’s kind a…’ diye başlayan cümlelerinin hastasıyım dizide. Oliver Hudson da çok doğru bir tercih olmuş bu rol için. İlk bölümlerde Megyn Price’a pek ısınamamış olsam da ona da alıştım ve sevmeye başladım zamanla. Kast seçimlerinden çok memnunum özet olarak.
* Dediğim gibi 26 bölümünü izledim dizinin an itibariyle. Bu süreçte bolca kahkaha attım, yoğun bir şekilde de gülümsedim. İzlerken büyük keyif aldım ve eğlendim. İlerleyen sezonlar ne düşünürüm bilinmez ama; şu an için can-ı gönülden önerebileceğim bir komedi dizisi Rules Of Engagement. İzleyecek olanlara iyi seyirler!
yorumlar
S04E02
Çok eğlenceli bir bölümdü. 3 hikaye de çok güzel ilerledi. En iyisi Timmy ve Russell’ın hikayesiydi tabi. Best Of bölümler arasında yerini alır kesinlikle.
Jeff’e biraz kızdım bu bölüm. Kendi dikkatsizliği yüzünden oluşan bir durum üzerinden Audrey ile seri şekilde dalga geçmesine uyuz oldum biraz.
S04E03
Her sezon bir doz daha ekleye ekleye iyice aptala çevirdiler bu Adam karakterini. Önceki sezonlarda sıkıntı yoktu. Bu sezon dozajı fazla kaçırmışlar ama!
S04E07
Mükemmel bir bölüm sonu esprisi oldu valla.
Adam’ın role kendini kaptırmalarını izlemek de çok keyifliydi bu arada.
Nazneen Contractor’a Suneetha rolü ile yer aldığı 3 bölümdeki tatlılığı için teşekkürler.
S04E12
Audrey’nin iş yeri hikayesi de Adam ve Jennifer’ın masaj olayı da çok eğlenceliydi. Epey güldüm yine bu bölüm.
S05E02
Yine çok eğlenceli bir bölümdü.
Jeff’in banka dosyası olayı süperdi.
S05E24 (Sezon Finali)
Yine sıradan bir bölüm gibi duran bir sezon finali yapmışlar. Ekstra bir özen göstermiyorlar bunlar sezon finallerine hiç. Neyse, dizinin ilk ve tek tam sezonunu buydu. Sezon uzun olunca tat düşebilir diye endişe etmiştim ama düşmedi. Güzel bir sezon oldu yine. Sara Rue’nun sezona katkısı artı yönde olurken, Liz karakterine hayat veren Wendi McLendon-Covey’in katkısı bir süre sonra negatif yönde olmaya başladı. Yorucu bir karakter Liz.
Dizi, 2 konudaki senaryo tutarsızlığına devam ediyor:
Birincisi; dizi başladığında 12 yıllık evli olan Bingham çiftinin evliliklerinin süresi söylenirken sürekli bir dalgalanma yaşanıyor. Bir bakmışsın 14 oluyor, sonra 12 oluyor, sonra 15 oluyor… Hiç özen göstermiyorlar bu konuya.
İkincisi ise; Timmy’nin memleketi konusu. Basbayağı Hintli olan ve dillendirilen kültürel özellikler bakımından da buna uygun şekilde şekillendirilen karakter diziye ilk olarak Güney Afrikalı olarak dahil olmuştu. Sonra Hintli olduğu dillendirildi. Sonra yine Güney Afrikalı oldu. Sonra yine… Amerikalıların genel olarak ülkeler coğrafyası bilgisi zayıf tamam ama bu kadar da olmaz yahu!
Bu 2 senaryo tutarsızlığı dışında keyifle izlemeye devam ediyorum Rules Of Engagement’i. Kaldı 2 sezon, 28 bölüm.
S06E04
Evden, iş yerinden ve restorandan uzaklaşmak çok iyi geldi. Hikayenin 3 dalı da birbirinden eğlenceliydi. Kahkaha atmaktan çenem ağrıdı valla. Dizinin en iyi bölümlerinden biriydi kesinlikle.
Bölüm için puanım: 8.7
S06E05
Güzel bölümdü.
Jeff: Hak ettin oğlum bunu!
Adam: Her sezon beynini azalta azalta iyice embesile çevirdiler karakteri.
Malum şahsı bir daha görmüyoruzdur umarım. Gına geldi artık bundan çünkü.
S06E15 (Sezon Finali)
Yahu bu dizinin 1 tane sezon finali de sezon finali tadı versin arkadaş!
S07E01
Pinpon hikayesi, rüya hikayesi ve Jeff’in hikayesi derken su gibi akan bir bölümdü. Baya güldüm, eğlendim. Dizinin en iyi bölümlerinden biri olmuş.
S07E13 (FİNAL)
Beklenen hamlelerin ve beklenebilecek hamlelerin yaşandığı, sevimli, güzel bir kapanış oldu. 7 sezon/100 bölüm boyunca güldüm, eğlendim bu güzel ekiple. Özellikle ilk 4 sezonu daha çok sevsem de son 3 sezon da aktı gitti bir şekilde. Tadında bittiğini, hatta 1 sezon fazla sürmüş olabileceğini düşünsem de bu durum her bir karakterini bir süre sonra özleyecek olmama engel değil elbette.
İlk 2 sezon için puanım: 8.5
3. ve 4. sezonlar için puanım: 8.0
5. ve 6. sezonlar için puanım: 7.5
7. sezon için puanım: 7.0