Friends Like Her, Yeni Zelanda yapımı bir dizi. Three Now isimli kanalda yayınlanmış dizimiz 15 Nisan-6 Mayıs 2024 tarihleri arasında. 6 bölümden oluşmakta. Bölüm süreleri 42-44 dakika uzunluğunda.

Psikolojik drama, gizem ve gerilim ögelerini harmanlayan dizinin yaratıcısı Sarah-Kate Lynch. Ona yazar masasında Joss King ve Harry McNaughton; yapımcı koltuğunda ise Kathleen Anderson, Maryanne Carroll, Annabelle Lee-Mather, Tina McLaren, Philip Smith ve Steven Zanoski eşlik etmişler. Dizinin yönetmeni ise Joshua Frizzell.

Deniz kenarında konumlanmış olan küçük bir yerleşim yerindeyiz. Diziyi büyük bir korku uyandıran ve ciddi bir hasara da yol açan bir deprem sahnesiyle açıyoruz. Sonrasında da 1 senelik bir zaman atlaması yapıp hikayemizi izlemeye başlıyoruz. Hala küçük küçük depremler olmaya devam ediyor bu arada 1 sene sonrasında da.

Nicole ve Tess isimli iki yakın arkadaş var hikayemizin merkezinde. Etraflarındaki insanların ‘Bu ikisi nasıl arkadaş olabilir ki?’ diye merak ettiği ve garipsediği bir benzemezlik var aralarında. Birbirlerini en az 10 yıldır tanımaktalar. Birlikte travmatik bir olay atlatmışlar bundan 10 sene önce ve bu olay onları birbirlerine sıkı sıkıya bağlayan şey olmuş. Liam ve Rob isimli iki erkek kardeşle evlenmişler ve birbirlerine elti de olmuşlar sonrasında. Erkek kardeşlerden yaşça büyük olanı ve daha az para kazananı konumundaki Liam ile Nicole evlenmiş. Yaşları 8, 6 ve 2 olan 3 adet çocukları var çiftin. Tess ise erkek kardeşlerden yaşça daha küçük olanı ve daha çok para kazananı konumundaki Rob ile evli. Helikopterlerle dolu bir yer işletiyor Rob ama tam olarak ne iş yaptığını çözemedim. Çiftin ekonomik açıdan rahat bir yaşamları ve mutlu denebilecek bir evlilikleri var. Hayatlarındaki eksiklik ise bir çocuk. Tess’in çocuğu olmadığı için bir ricada bulunmuşlar Nicole-Liam çiftinden. Nicole’ün karnında Tess-Rob çiftine vereceği bebek büyümeye devam etmekte şu an.

Tess’in şımarıklıkları, yalanları, manipülatifliği ve bir gösteriş budalası oluşu Nicole’ün gözüne fena halde batmaya ve ikilinin arası yıllar sonra çatırdamaya başlayacak.

Nicole karakterine Mean Mums, The Sounds ve Nothing Trivial gibi dizilerden anımsanabilecek Morgana O’Reilly hayat veriyor.

Tess karakterinde daha önce After the Verdict, Last King of the Cross, Treadstone, Bad Mothers, Wolf Creek ve Pine Gap gibi dizilerde boy göstermiş olan Tess Haubrich‘i izleme fırsatı yakalıyoruz.

Liam rolünde Jarod Rawiri‘yi, Rob rolünde ise Good Grief ve The Gulf dizilerinden anımsanabilecek Vinnie Bennett‘i izliyoruz.

Kadroda ayrıca Elizabeth Hawthorne, Vanessa Rare, James Trevena, Ascia Maybury, Jodie Rimmer, JJ Fong, Amelia Reid, Dahnu Graham, Bree Peters, Kirimaia Noel ve Anna-Maree Thomas gibi isimler mevcut.

Bundan 2 sene önce After the Verdict dizisinde izleyip beğendiğim Tess Haubrich başroldeymiş diye denediğim dizinin ilk bölümünü izledim ve yeterli buldum. 2. bölümde Nicole’den beklenen malum hamlenin gelmesiyle birlikte ortalık iyice karışmaya, Tess de çirkefleşmeye başlayacaktır muhtemelen. Bunlar da hikayeyi daha ilgi çekici bir hale getirir diye düşünmekteyim.