Without Sin, ITVX’in 28 Aralık 2022 tarihinde yayınladığı bir mini dizi. 4 bölümden oluşmakta. Bölüm süreleri 45-46 dakika uzunluğunda.

Dizi, 2023 yılı içerisinde ITV’de de izleyici karşısına çıkmış. 2.83-3.82 milyon izleyici sayısı aralığında takılmış ITV yayını sırasında. Acorn TV, Crave, Britbox, Max, Streamz, TVNZ+ ve Bein Connect gibi platformlar da yayın haklarını satın alarak yayınlamışlar diziyi.

Vicky McClure, buradaki performansıyla 2023 yılında BAFTA Ödülleri’nde ‘En İyi Kadın Oyuncu’ dalında aday gösterilmiş.

Frances Poletti, suç draması, gizem ve psikolojik gerilim ögelerini harmanlayan dizinin yaratıcısı konumunda. Yönetmenliğini Al Mackay üstlenmiş. Andy Harries, Johnny Harris, Guy Hescott, Sian McWilliams ve Vicky McClure ise yapımcı kadrosunu oluşturuyorlar.

Stella Tomlinson isimli bir kadın var hikayemizin merkezinde. Birkaç sene önce 14 yaşındaki kızı öldürülmüş evlerinde yalnız başına olduğu bir akşam. Bu trajik olayın ardından kocasından boşanmış Stella. Mesleğini bırakmış, taksi şoförlüğü yapmaya başlamış. Yaşam enerjisi azalmış. Hala da bu acı kaybını atlatabilmiş değil.

Adına ‘Restorative Justice (Onarıcı Adalet)‘ denen bir program kapsamında Bobbi Carter isimli bir sosyal çalışmacı çalıyor Stella ve eski kocası Paul’ün kapısını. Önce bir ses kaydı veriyor bizim ikiliye dinlemeleri için. Kızlarının katili olarak hüküm giymiş olan Charles Stone’un cezaevinde kaydedip gönderdiği bir ses kaydı. İşlediği suçu kabul ediyor ve özür diliyor bu ses kaydında Charles. Devamında da gelip onunla yüz yüze görüşmelerini rica ediyor.

Paul bu görüşmeye sıcak bakmıyor. Stella ise tereddütleri olsa da gidip yüzleşmeye karar veriyor. Fakat bu görüşme sırasında işler beklendiği gibi gitmiyor. Yıllar önceki itirafının ve göndermiş olduğu ses kaydının aksine katil olmadığını söylüyor Stella’ya bu görüşmede Charles ve hikayemiz gerçek manada başlamış oluyor.

Charles, bu son söylediği şeyde ciddi mi? Katil cidden o değil de bir başkası mı? Ola ki doğruyu söylüyorsa Stella gerçek katilin dışarda cirit attığını bilerek rahatça nefes alabilir mi? Ola ki yalan söylüyor ve Stella’ya dışarıya çıkabilmek adına bir çeşit oyun oynuyorsa da Stella için bu oyuna alet olması çok daha acı verici bir şey olmaz mı? Neler olacak izleyip göreceğiz artık.

Stella karakterine Insomnia, Trigger Point, Line of Duty, Alex Rider, The Replacement ve The Secret Agent gibi dizilerle tanınan Vicky McClure hayat veriyor.

Charles Stone karakterini From Darkness, Troy: Fall of a City, A Gentleman in Moscow, The Fades, Fortitude ve The Salisbury Poisonings gibi dizilerden anımsanabilecek Johnny Harris canlandırıyor.

Bobbi Carter karakterinde DCI Banks, Sherwood, Love Life, A Thing Called Love ve Rescue Me gibi dizilerle tanınan Andrea Lowe‘ı izliyoruz.

Stella’nın eski kocası Paul rolünde Hullraisers, Sherwood, Line of Duty ve Suspects gibi dizilerden hatırlanabilecek Perry Fitzpatrick‘i izliyoruz. Stella’nın aksine hayatına kaldığı yerden devam etmiş Paul. Boşanmanın ardından evi de o almış. Şimdi o evde yeni kız arkadaşıyla birlikte yaşamakta.

Paul’un yeni hayat arkadaşı Meera Chopa karakterini Citizen Khan dizisinden anımsanabilecek Krupa Pattani canlandırıyor. Paul’dan hamile bu arada kendisi.

Stella’nın annesi Jessie Cole karakterine Mum, Harlots ve Pennyworth gibi dizilerle tanınan Dorothy Atkinson hayat veriyor. Bir at çiftliğinde çalışıyor Jessie. Öldürülmeden önce torununun ve şu anda kayıp olan yakın arkadaşının sıkça ziyaret ettiği bir at çiftliğinde.

Callum Fuller, Charles’ın yeni hücre arkadaşı Jamal rolüyle karşımıza çıkmakta.

Somewhere Boy, Good Cop, Tribes of Europa ve The Wheel of Time gibi dizilerden anımsanabilecek Johann Myers, Stella’nın uzun yıllardır yakın dostu olan Remy karakterine hayat veriyor. Bir polis Remy.

Kieran Burton, Charles’ın oğlu Teddy karakterini canlandırmakta.

Kadroda ayrıca Justine Emma Moore, Ezra Faroque Khan, James Burrows, Harvey Scrimshaw, Elise Ackerman, Stacey Devonport ve Con O’Neill gibi isimler mevcut.

Dizinin ilk 2 bölümünü izledim. İkinci bölümü biraz sönük kalmış olsa da ilk bölümü gayet başarılıydı.