Payne, 1999 yılında CBS’te yayınlanmış olan kahkaha efektli bir komedi dizisi. İngiliz dizisi Fawlty Towers’tan uyarlanmış. Tek sezon ve 9 bölümden oluşmakta.

Dizi, 2. sezon onayı alabilseymiş orijinal diziden John Cleese‘i de kadroya katacakmış.

Uyarlamanın arkasındaki isimler, John Peaslee ve Judd Pillot. Bu ikiliye yapımcı koltuğunda Jerry Leider, Richard Reisberg, Joseph Staretski, Tim Steele ve John Larroquette gibi isimler eşlik etmişler.

Küçük bir otelde geçen eğlenceli olayları merkezine almakta olan bir durum komedisi var karşımızda. Otelin evli bir çift olan 2 sahibi ve 2 çalışanı, dizinin karakterlerini oluşturmaktalar. Bir de gelip giden otel misafirleri olacak tabii.

*The Librarians, Night CourtHappy Family, Me, Myself and I ve The 10th Kingdom gibi dizilerle tanınan John Larroquette, orijinal dizide Basil Fawlty’ye karşılık gelen otelin işletmecisi Royal Payne karakterine hayat vermekte. Biraz cimri bir adamdır. Ayarsız olduğu iddia edilebilir. Karısı Connie’den epeyce çekinir. Çalışanlarıyla olan ilişkisi pek sağlıklı değildir. Dolambaçlı yollardan işini görme eğilimi gösterir genellikle. Hatalarını kabul etmeyi ve onlardan ders çıkarmayı pek sevmez.

*Royal’in eşi Connie rolünde The Client, Your Family or Mine ve Hart of Dixie gibi dizilere ek olarak seksenli ve doksanlı yıllarda çekmiş olduğu pek çok sinema filminden de hatırlanabilecek olan JoBeth Williams‘ı izliyoruz. Baskın bir karaktere sahiptir. Royal’e emirler vermeyi ve onunla iğneleyici bir şekilde konuşmayı sever. Orijinal dizide Fawlty çiftinin pek seks hayatları yok gibi görünüyordu. Buradaki Royal çifti bu konuda daha birbirlerine bağlı durumdalar. Orijinal dizideki Sybil karakterine kıyasla daha güleç yüzlü ve kısmen daha rahat biri olduğunu söylemek lazım ayrıca Connie karakterinin.

*Dexter, Defiance, No Ordinary Family ve Hi Honey, I’m Home gibi dizilerle tanınan Julie Benz‘i otelin hizmetçisi, kat görevlisi ve gerektiğinde garsonu Breeze O’Rourke karakteriyle izleme şansı elde ediyoruz. Güzel, kibar, iyi niyetli ve uyumlu biridir. Mo ve Royal’e oranla daha aklı başındadır. Royal’in yaptığı dalavereler pek hoşuna gitmese de onun yoluna taş koymaz.

*Rick Batalla da orijinal dizide Manuel karakterine karşılık gelen Mo karakterine hayat vermekte. Hindistan’dan gelen bir otel görevlisidir. Royal, gerekli-gereksiz her işe onu koşmaya meyleder. Anlayışı biraz kıttır. Görevlerini tam olarak idrak edip icraata dökemediği için de Royal tarafından sıkça sözlü veya küçük çaplı fiziksel saldırıya maruz kalır. Tam bir şamar oğlanıdır kısacası. Buna rağmen işini tüm iyi niyetiyle ve minnetle yapmaya çalışır.

*Diziye tek bölümlüğüne konuk olmuş tanıdık simalar arasında Melora Hardin, Richard Speight Jr., Bonita Friedericy, Terri Hoyos ve Caroline Aaron gibi isimler mevcut.

Orijinal dizinin ilk sezonunu epey başarılı bulduğumu anımsıyorum. Bu dizinin de ilk 2 bölümünü izledim ve fena bulmadım. Temposu yerinde. Kast da gayet iyi duruyor. Sezonu tamamlarım diye düşünüyorum.