2007-2013 yılları arasında 7 sezon yayınlanan İngiliz yapımı Skins dizisini çoğunuz bilirsiniz. Bu yazıya konu olan Skins dizisi ise o dizinin Amerikan uyarlaması olanı.

MTV kanalında yayınlanan dizi, 2011 yılının kış aylarında izleyiciyle buluşmuş. Dizi, 10 bölüm uzunluğundaki tek sezonunun ardından iptal edilmiş. Sezonu 3.26 milyon izleyici sayısı ile açıp 1.17 milyon izleyici sayısı ile kapatan dizi, çok düşük rakamlar elde etmemiş olsa da birkaç oyuncusunun o vakitlerde 18 yaşın altında oluşunun da etkisiyle Amerikan halkının diziye yönelik “Çocuk pornogrofisi” suçlamaları yöneltmesi iptal kararını beraberinde getirmiş.

Komedi ve drama ögelerini harmanlayan bir gençlik dizisi olan Skins‘in yönetmenliğini Scott Smith ve Samir Rehem üstlenmişler. Yapımcı kadrosunda Laszlo Barna, Chris Clough, Bryan Elsley, George Faber, Derek Harvie, Matt Jones, Margaret O’Brien, Charles Pattinson ve Michael Rosenberg gibi isimler yer almış.

Dizinin bölüm süreleri ise 39-42 dakika civarında değişiyor.

Maryland eyaletinin Baltimore şehrinde yaşayan 16-17 yaşlarındaki bir grup lise öğrencisi genci merkezine alıyor dizi. Gençlerin kendilerini tanımlama çabaları, sorunlu aile hayatları ve hareketli cinsel yaşamları gibi konulara odaklanılıyor. Hayatlarında olup biten hem trajik hem de komik olayları izleyiciye aktarmaya çalışıyor.

Dizinin bölümleri adlarını, tıpkı orijinal dizide olduğu gibi karakter isimlerinden alıyor ve yine orijinal dizide olduğu gibi bölüme ismini veren karakterin sahneleri o bölümde daha fazla yer kaplıyor.

Dizi, orijinal dizinin ilk kuşak (ilk 2 sezon) gençlerine karşılık olarak sunulan karakterlerle karşımıza çıkıyor.

*Orijinal dizide olduğu gibi burada da Tony ismiyle sunulan umursamaz, haylaz, havalı ekip lideri pozisyonundaki karaktere bu dizi dışında başka bir oyunculuk tecrübesi bulunmayan James Newman hayat veriyor.

*Orijinal dizinin eşcinsel erkek karakteri Maxxie’ye karşılık olarak yaratılmış olan gururlu ve havalı lezbiyen genç kızımız Tea karakterinde The Mick ve The Messengers dizilerinden tanıdığımız Sofia Black-D’Elia‘yı izleme şansı elde ediyoruz. Bu dizi aktrisin primetimedaki ilk dizisi konumunda.

Latin bir anne ile İtalyan bir babanın kızı olan Tea, kalabalık bir evde, çoğu zaman kendi sesini bile duyamayacak kadar gürültülü bir ortamda yaşıyor.

*Orijinal dizideki Sid karakterine karşılık gelen f/b(akir) gencimiz Stanley karakterini The Americans dizisinden anımsanabilecek Danny Flaherty canlandırıyor.

Havalı kankası Tony’nin kız arkadaşı pozisyonundaki Michelle’e aşık naif gencimiz Stanley.

*Seksi ve baştan çıkarıcı bir genç kız olan ve orijinal dizide de aynı isimle adlandırılmış olan Michelle karakterinde bu dizi dışında başka bir oyunculuk tecrübesi bulunmayan Rachel Thevenard‘ı izliyoruz.

*Orijinal dizideki Müslüman gencimiz Anwar‘a karşılık olarak sunulan Abbud karakterinde Ron Mustafa karşımıza çıkıyor. Abbud, Anwar kadar içe dönük, utangaç bir genç değil.

*Orijinal dizideki Cassie karakterine karşılık olarak servis edilen Cadie karakterine Hunters, The Path ve Ravenswood gibi dizilerden anımsanabilecek Britne Oldford hayat veriyor. Cadie, uyuşturucu müptelası, melankolik bir genç kız.

*Orijinal dizide olduğu gibi Chris ismiyle adlandırılan karakteri Between ve Finding Carter dizilerinden anımsanabilecek Jesse Carere canlandırıyor. Çoğu zaman sarhoş, gürültücü, enerjik ve tam bir parti hayvanı gibi ifadelerle tanımlanabilir Chris karakteri.

*Orijinal dizideki Jal karakterine karşılık olarak sunulan Daisy karakterinde bu dizi dışında başka bir oyunculuk tecrübesi bulunmayan Camille Cresencia-Mills karşımıza çıkıyor.

*Orijinal dizide Kaya Scodelario‘nun yıldızlaşmasına olanak sağlayan Effy karakterine karşılık olarak servis edilen Eura karakterinde Eleanor Zichy‘yi izliyoruz. Effy, Tony’nin asi ruhlu küçük kız kardeşi.

Blaine Morris, Tea’ya sevgili adayı pozisyonundaki Betty karakteriyle karşımıza çıkıyor tekrar eden bir rolle. Anastasia Phillips‘i ise Chris’in kafayı taktığı seksi öğretmen Tina karakteriyle izliyoruz yine tekrar eden bir rolle.

Diziye bir veya daha fazla bölümle konuk olmuş oyuncular arasında ise Dillon Casey, Shamier Anderson, Natalie Brown ve Lisa Berry gibi tanıdık simalar bulunuyor.

Dizinin ilk 2 bölümünü izlemiş bulunuyorum. “Hadi Stanley’yi bakirlikten kurtaralım!” temalı ilk bölüm, orijinal dizinin ilk bölümünün birebir aynısı gibi bir şeydi. Tea’nın merkezde olduğu 2. bölüm ise orijinal hikayesi olan bir bölümdü ve bana göre oldukça başarılı bir bölüm oldu.

İlk kuşak genç karakterlerini/oyuncu kadrosunu epey sevsem de 2. kuşak gençlerini yeterli bulmadığım için bıraktığım bir dizi olarak aklımda kalan orijinal diziyle bu diziyi kıyaslayacak değilim. İlk 2 bölüm sonunda çok da yeterli olmayan bir veriyle de olsa Karakter/Oyuncu kıyaslaması yapmadan geçemeyeceğim ama.

*Stanley/Sid (Danny Flaherty/Mike Bailey) eşleşmesinin bir galibi olduğunu düşünmüyorum.

*Nicholas Hoult, Tony karakterinde elbette çok başarılıydı ama buradaki James Newman’ı da başarılı bulduğumu söyleyebilirim ben.

*Sofia Black-D’Elia ve Tea karakteri, Mitch Hewer ve Maxxie karakterine 10 basar elbette.

*Burada Chris karakterine hayat veren Jesse Carere’nin Joe Dempsie’nin karşısında çok sönük kaldığını belirtmek gerek.

*Britne Oldford/Hannah Murray karşılaştırmasını yapmaya gerek bile yok bence. Keza Hannah Murray, 1. kuşağın en çok öne çıkan ismiydi bana göre orijinal dizide. Britne Oldford, kaldıramamış kesinlikle bu rolün ağırlığını.

*Abbud/Anwar (Ron Mustafa/Dev Patel) eşleşmesinin galibi konusunda da ibre yine orijinal diziden yana kaymakta net bir şekilde.

*Eura/Effy (Eleanor Zichy/Kaya Scodelario) eşleşmesi de karşılaştırma yapmaya gerek olmayan eşleşmelerden biri. Her zaman, her yerde Kaya!

*Jal/Daisy, 2 dizinin de en alt seviye karakterleri konumundalar.

*Michelle karakterinde ise galip Amerikan uyarlamasında izlediğimiz Rachel Thevenard bana göre.

Durum böyleyken böyle. İzlemeye niyeti olan varsa iyi seyirler dilerim.