Weird Science – Tanıtım
14 yorum pirate 04 Kasım 2020 08:48
“Geçmişe Yolculuk” kuşağında bugün: Weird Science
Weird Science, 1994 yılı ilkbaharında USA Network ekranlarında izleyiciyle buluşmaya başlamış. 13+13+18+26+12 olmak üzere 5 sezon ve toplam 82 bölüm süren dizinin ekran yolculuğu 1997 yılı ilkbaharında son bulmuş. Dizinin yayınlanmayan son 6 bölümü ise 1998 yılı yazında Syfy kanalında izleyici karşısına çıkmış ve böylece 88 bölüme ulaşılmış.
22 dakika uzunluğundaki bölümlerden oluşan ve bilim kurgu ile gençlik komedisi türlerini harmanlayan dizinin yaratıcıları Tom Spezialy (Ash vs Evil Dead) ve Alan Cross. Bu ikiliye yapımcı koltuğunda Leslie Belzberg (The Lost World), John Landis (The Lost World) ve Robert Lloyd Lewis (Dexter) eşlik etmiş. Bölümlerin yarısına yakınının yönetmenliğini David Grossman (Desperate Housewives, 12 Monkeys) üstlenmiş.
Dizi, 1985 yılında gösterime giren aynı isimli sinema filminden uyarlanmış.
*Lisa rolü ilk olarak sinema filminde role hayat veren Kelly LeBrock‘a önerilmiş ama LeBrock kabul etmemiş. Sonrasında rol Vanessa Angel‘ın olmuş.
*Seth Green, Gary rolü için seçmelere girmiş, final adayları arasına kalmış ama rolü alamamış.
*Vanessa Angel, 1995 yılında diziyi bırakma aşamasına gelmiş. Xena: Warrior Princess dizisinde Xena karakterine hayat vermek üzere seçilen Angel, grip olup Yeni Zelanda’ya uçamayınca rolü Lucy Lawless kapmış.
*Angel diziden ayrılmış olsaydı rolü devralmaya aday kişiler arasında Yasmine Bleeth ve Amber Lynn bulunuyormuş.
*2017 yılında bir yeniden çevrim projesi (dizi yada sinema filmi) gündeme gelmiş ama sonuç çıkmamış.
Gary Wallace ve Wyatt Donnelly, 2 liseli, ergen genç. Ezik tipler olarak nitelendirilebilecek olan bu 2 yalnız genç, bir gün bilgisayarda mükemmel kadının simülasyonunu yaratmaya karar verirler. Gerekli malzemeler bilgisayara yüklenir, mükemmel kadın simülasyonu yaratılır ve sonrasında çakan şimşekler eşliğinde yarattıkları mükemmel kadın vücut bulup tam karşılarında dikilir.
Lisa adını verdikleri bu mükemmel kadın, gençlerimizin akıllarındaki tahmin edebileceğiniz öncelikli ihtiyaçlarını karşılamak üzere orada değildir. Lisa, kendi karar mekanizması olan zeki ve alaycı bir kadındır. Alaaddin’in cini misali gençlerimizin dileklerini karşılamak üzere oradadır. Lakin bu dilekleri mükemmel bir şekilde karşılamak zorunda değildir.
Bölüm sonlarında Lisa’nın sihirli dokunuşuyla ilk başta mükemmel hale gelen şeylerin aslında gençlerimizin gerçekten ihtiyacı olan şeyler olmadıkları ortaya çıkmakta genel olarak baktığımızda ve bir nevi ders/mesaj verici bir özelliği de bulunmakta dizinin.
*Utangaç, çekingen ve masum bir genç olan Wyatt rolünde Michael Manasseri‘yi izliyoruz.
*Ergen hormonları tarafından tamamen ele geçirilmiş olan, aklı fikri tek bir şeyde olan ve Wyatt’ın aksine yüzsüz ve bencil gibi ifadelerle tanımlanabilecek olan Gary karakterini John Asher canlandırıyor.
*Wyatt’ın baş belası konumundaki zorba ve gerzek ağabeyi Chett karakterinde Lee Tergesen karşımıza çıkıyor.
*Lisa rolünde ise yer aldığı Kingpin filmi dışında Stargate SG-1, Baywatch ve Melrose Place gibi dizilerde birkaç bölümlük konuk oyunculukları bulunan Vanessa Angel‘ı izleme fırsatı yakalıyoruz.
Dizinin konuk oyuncu havuzunda ise Jennifer Aspen, Emma Caulfield Ford, Heather McComb, Sofia Milos, Bruce Campbell, Leslie Jordan, John Michael Higgins, Krista Allen ve Denise Richards gibi birkaç tanıdık sima bulunuyor.
Dizinin ilk 4 bölümünü izledim henüz ve 3. bölüm haricindeki 3 bölümde yeterince eğlendiğimi söyleyebilirim. Kast seçimleri de fena durmuyor genel olarak baktığımda. Hikayenin aşırı ucuz bulduğum çıkış noktasını ciddiye almamak, hatta hafızadan silmek gerek ama. Keyifli vakit geçirmelik/çerezlik dizi kontenjanından şans verilebilir bir iş kısacası Weird Science. İzlemeye niyeti olanlara iyi seyirler dilerim.
yorumlar
Ne çile çekti bu yazı da. En çok bu yazı çekti.
26 Eylül ==) 4 Kasım (40 Gün)
Bu kadını Güneş Berberoğlu’ya benzetiyorum izlerken. Bu çok daha hoş elbette.
S01E08
Ben de istiyorum o kıyafetten.
S01E10
Satranç kulübüne de sana da …
Şu ana kadarki bölümler arasında en kötüsü buydu.
S01E11
It’s official! Wyatt, şu ana kadar izlediğim en aptal dizi karakteri olabilir.
S01E13 (Sezon Finali)
Gary’nin lab partneri Bonny rolündeki Vanessa Lee Asher ile Gary rolündeki John Asher, 1994’ün Ekim ayında evlenmişler. Bölüm yayın tarihi 1994’ün Haziran ayı. Aynı yılın Ocak ayı gibi falan çekmişlerdir tahminen bölümü. Çekim sırasında tanışmışlar ve kısa sayılabilecek bir süre içerisinde evliliğe yürümüşler. Evlilik pek uzun sürmemiş ve 1996’da son bulmuş bu arada. 1999’da Jenny McCarthy ile evlenmiş, 7 yıl kadar evli kalmışlar ve bir de çocukları olmuş. 2010 gibi de (Ghost Whisperer’a konuk olduğu döneme tekabül ediyor.) Jennifer Love Hewitt ile sevgiliymiş. Baya baya şanslı bir hergeleymiş yani bu John Asher denen kıvırcık.
S02E13 (Sezon Finali)
Klibe gel!
Basit ama eğlenceli kontenjanından geçti gitti bir sezon daha iyisiyle kötüsüyle. İlk bölümdeki pembe dizi hikayesi, 4. bölümdeki ters evrim hikayesi, 5. bölümdeki çift Lisa hikayesi, 9. bölümdeki ebeveyn değiştirme hikayesi ve 12. bölümdeki Chett hikayesi yeterince başarılıydı ama en çok eğlendiğim hikaye 8. bölümdeki Aşk-ı Robot hikayesi oldu. Bir 10 dakika daha sürsün isterdim o bölüm. 3, 6 ve 7. bölümler ise sezonun en kötü 3 bölümü olmayı başardılar.
Sıradaki 2 sezonda bölüm sayısının artmış olması büyük bir düşüş yaratmamıştır umarım dizide.
S03E07
Ne arabaymış be!
S03E08
Jennifer Aspen’i görmek güzeldi. Özlemişim kendisini.
S03E09
Sonu çok basit kalmış olsa da bu sezonun en başarılı bölümü buydu bence. Bu tarz bir bölüm hikayesi gerekiyordu. Bölüm konuğunu da sevdim.
S03E12
Yazar tıkanıklığı had safhada şu aralar. Dizi/film evrenlerine dalmış durumdalar basite kaçarak. 8’de slasher filmi evreni, 10’da The Twilight Zone evreni, bu bölümde de Baywatch evreni. Slasher ve Baywach bölümleri fena sayılmazdı ama The Twilight Zone evreni aşırı kötüydü mesela. Geçmişte bir pembe dizi evreni bölümü de vardı. Sezonun geri kalanına şöyle bir bakındım da 14’te polisiye/suç draması evreni ve 17’de Vahşi batı dünyası ile devam edecekler gibi görünüyor.
S03E16-17
Dizinin açık ara en sıkıcı 2 bölümüydü galiba bunlar.
Uzun sezon cidden kötü etkiledi diziyi. Yaratıcılıktan da eğlenceli olmaktan da iyice uzaklaştılar. Bu hatadan ders alıp tekrar kısa sezona dönmek yerine 4. sezonda 26 bölüme çıkmış olmaları da ekstra bir vurdumduymazlık olmuş.
S04E01—05
Kötü başladı bu sezona da. Gary ve Wyatt’ın uçkur sevdası üzerinden ilerlemeyen bölümleri ileri sara sara bitirmeye başladım artık. Bu bağlamda ilk 5 bölümlük süreçte izlenebilitesi olan tek bölüm 3. bölüm oldu.
S04E07
Kendimi Denise Richards’ın ‘Dating History’ sayfalarını turlarken buldum bir anda bölümü izlerken. Hiç fena bir liste değilmiş bu arada.
S04E26 (Sezon Finali)
Bu sezon daha da düştü seviye. 3, 16 ve 26. bölümler, sezonun istisnai güzel bölümleri oldular. 7, 11, 14, 15, 17, 18 ve 23 için ise kötünün iyisi bölümlerdi diyebilirim. Geri kalan 16 bölüm ise tamamen çöptü.
S05E09
Wyatt: Tamam alıştık senin şapşallıklarına, saçmalamalarına da bu bölüm iyice bokunu kaçırmışsın be ya!
S05E18 (FİNAL)
Bitti çok şükür bu berbat sezon da. 1, 9 ve 15. bölümler fena değildi. 5 ve 16, kötünün iyisiydiler. Geri kalan 13 bölümün tamamı çöptü.
İlk 2 sezonunu sevsem de son 3 sezonu (özellikle de son 2 sezonu) beş para etmezdi dizinin. Keşke 13 bölümlük (hatta 10 bölümlük) kısa sezonlarla yola devam edip bu derece dip yapmasalarmış. Diziyi değil ama Lisa’yı özleyeceğim elbette.