Dramalar

DARK MATTER
+++
13 bölüm sipariş aldığını daha önce şurada haber vermiştik. 2015 yazında ekranlara gelecek.
Aynı isimli grafik romanın uyarlaması.
Terkedilmiş bir uzay gemisi çalışır hale gelip, içinde uzun zamandır uyuyan mürettebatı uyandırıldığında kim olduklarına, oraya nasıl geldiklerine, daha önce neler olduğuna dair en ufak bir fikri yoktur. Kahramanlarımız nereye gitseler kendilerini bir ihanet, intikam ya da gizli sırların ortasında bulduğundan, hayatta kalmak için birbirlerine tutunmak zorundadır.

HUNTERS
+++
13 bölümlük sipariş aldı.
Whitley Strieber’ın Alien Hunter isimli romanından uyarlama. Yaratıcıları Gale Anne Hurd ile Natalie Chaidez ile dikkat çekiyor..
Philadelphia’lı bir polisin karısı kaybolunca, kahramanımızın yolu gizli bir devlet birimi ile çakışır. Bu birim, bir grup teröristi avlamaktadır. Öyle teröristler ki Dünya gezegeninden olabilirler de olmayabilirler de… Orası şimdilik meçhul.
THE MAGICIANS
+++
Lev Grossman’ın New York Times’ın çok satanlar listesinde 1 numara olmuş kitabından uyarlama.
New York’ta sihir üstüne çalışan Quentin, küçükken kitaplarda okuduğu o dünyanın aslında çok gerçek olduğunu ama insanlık için büyük tehlikeler barındırdığını keşfediyor.

SPIN
+++
6 bölümlük bir mini dizi.
Şurada da bahsetmiştik.
Hugo ödüllü aynı isimli romanın uyarlaması. (Kitabın bir üçlemenin ilk kitabı olduğunu hatırlatalım.)
Dünya’yı çevreleyen ve diğer yıldızların görülmesini engelleyen gizemli bir bulut, gezegenimizin sonunu getirmenin eşiğinde. Bir bilim adamı da bizi bundan kurtarmaya çalışıyor.
OLYMPUS
+++
Geçen yıldan bekleyen, 13 bölümlük sipariş almış bir dizi. 2015 yazında gelmesi bekleniyor.
Sonradana ek: Şurada bir kısa fragmanı var.
Bu mitolojik dramada Tanrılara meydan okuyan bir grup insan onları Underworld (Yeraltı) isimli bir yere (bilinci yerinde olmayanların bulunduğu bir yer) sürüyor.
İşte bu zamanlarda yola çıkan kahramanımız, basit bir genç adamken yolculuğu boyunca başından geçenler (ihanet, aşk, hayal kırıklığı, sürgün gibi tecrübelerle) sayesinde insanlığın acımasız lideri olacak ve tanrılarla kafa kafaya bir güce ulaşacaktır.
THE EXPANSE
+++
Geçen yıl 10 bölüm sipariş aldı. 2015’te bekleniyor ve bir fragmanı var.James S.A. Corey’in meşhur kitap serisinden uyarlanacak. (Serinin ilk ve en bilinen kitabı Leviathan Wakes.)
200 yıl sonraki gelecekte uzayda geçecek olan bir dizi. Birçok ırkın birlikte yaşadığı bu dönemde genç bir kadının kaybolması üzerine zorlu bir dedektif ile ipsiz sapsız bir geminin kaptanı bir araya geliyor ve insanlık tarihindeki en büyük komployu ortaya çıkartmaya girişiyor.
“Game of Thrones’un uzayda geçeni” diye tanımlayan bile var.

KILLJOYS
+++
2015 için geçen yıl 10 bölüm sipariş almış bir dizi.
Bir uzay macerası daha. Gezegenler arası 3 kafa avcısından oluşan eğlenceli kahramanlarımız Quad bölgesinde dolanıp suçluları avlarken, bölgedeki kanlı savaşta tarafsız kalmaya çalışmaktalar.

INCORPORATED Henüz deneme bölümü siparişi almamışken şu haberimizde değinmiştik.
Sınırsız güçlere sahip şirketlerin olduğu bir gelecekte geçen casusluk-gerilim hikayesi, Ben Larson adlı bir adamı merkezine koyuyor. Kendisi, sevdiği kadını kurtarmak için kimlik değiştirip bu gaddar dünyaya sızıyor ve tüm ölümcül sonuçlarla birlikte bütün sistemi ele geçirmeye çalışıyor.

(Yeni gelenler olduğunda bu yazıyı güncelliyoruz. Sipariş alanların isminin yanına da +++ işareti ekleyip

böyle

ya da

şöyle

kızartıyoruz.
Pas geçilenlerin ise başlık ve konusunun üstünü çiziyoruz.)

netflix150 starz turner-network-television