Pitta Kathalu, Hindistan yapımı bir antoloji dizi. 19 Şubat 2021 tarihinde izleyici karşısına çıkan ve Netflix’te yer alan drama türündeki dizi, 4 bölümden oluşuyor. Bölüm süreleri ise 35-40 dakika aralığında değişiyor. Daha çok kadın merkezli hikayelerin anlatıldığı dizide toplum eleştirisi ve aşk, bölümlerdeki hakim temalar konumunda.

Dizinin yapımcılığını Ashi Dua ve Ronnie Screwvala üstlenmişler.

Toplu Fragman

Ramula isimli ilk bölümde gelişmemiş bir toplumda yeşeren trajikomik bir aşk hikayesi ile siyasetin kesişme noktasını izliyoruz.

Saanve Meghna, aşırı muhafazakar bir coğrafyada yaşayan ve TikTok videoları çeken genç bir kadına hayat veriyor bölümde. Abhay Bethiganti, söz konusu genç kızımızın 2 senedir belirli bir mesafe dahilinde sevgili olduğu belediye meclis üyesi oğlu genç bir adamı canlandırıyor. Lakshmi Manchu (Las Vegas) ise sözde kadın hakları savunucusu, çıkarcı bir siyasetçi rolüyle karşımıza çıkıyor.

Tharun Bhascker Dhaassyam, bölümün senaristi ve yönetmeni.

Fragman


Meera isimli ikinci bölümde kendisinden 18 yaş küçük, 2 çocuğunun annesi, güzel, yazar eşinin kendisini aldattığına inanan, aşırı kıskanç, kontrol meraklısı ve şiddete meyilli bir adamın yaşadığı gerilim yüklü ikilemi izliyoruz.

Jagapathi Babu, söz konusu kocayı canlandırıyor bölümde. Amala Paul‘u ise eşinden fiziki ve psikolojik şiddet gören, korkmuş ve bunalmış eş rolünde izliyoruz.

Bölümün senaryosunu Radhika Anand kaleme almış. Yönetmenliğini ise B.V. Nandini Reddy üstlenmiş.

Fragman


xLife isimli bilim kurgu ögeleri içeren 3. bölümde sanal gerçeklik üzerine çalışmalar yapan ve toplumu tembelleştiren dev bir teknoloji şirketinin dahi çocuğunun hikayesini izliyoruz. Aşk kapıyı tıklatıyor ve olaylar gelişiyor.

Sanjith Hegde, söz konusu dahi genci canlandırıyor. Bollywood’un ünlü isimlerinden Shruti Haasan, ise onun gönlünü kaptırdığı güzel çalışanına hayat veriyor.

Nag Ashwin, bölümün senaristi ve yönetmeni konumunda.

Fragman


Pinky isimli 4. ve son bölümde ise eski kocasıyla gizli bir ilişkisi olan Priyanka/Pinky isimli bir kadının ve denklemdeki diğer 3 kişinin hikayesini izliyoruz.

Eesha Rebba, Pinky karakterine hayat veriyor. Satyadev Kancharana‘yı Pinky’nin gizli ilişki yaşadığı, yazarlık yapan eski kocası rolüyle izliyoruz. Srinivas Avasarala, Pinky’den aradığı duygusal yakınlığı göremeyen, naif yeni koca rolüyle karşımıza çıkıyor. Ashima Narwal ise Pinky’nin eski kocasının Almanya’dan güzel bir iş teklifi alan, destekleyici yeni eşini canlandırıyor.

Bölümün senaryosunu Nanda Kishore Emani kaleme almış. Yönetmenliğini ise Sankalp Reddy üstlenmiş.

Fragman

Bir oturuşta bitirdim 4 bölümü ve sıkılmadım izlerken. Bölüm sürelerinin uzun olmayışı bir artı olmuş. Hikayeler vasat ve tahmin edilebilir kaçsa da izlediğime pişman değilim. Şu ana kadar izlemiş olduğum Netflix yapımı diğer 5 Hint yapımı dizi de (HasmukhSheTypewriterMismatchedBhaag Beanie Bhaag) bundan çok daha başarılıydı elbette. Buna rağmen 2. sezonunun olmasına da hayır demem tabii.