Babam Sınıfta Kaldı – Tanıtım
1 yorum pirate 12 Ocak 2022 08:33
Babam Sınıfta Kaldı, FOX’un 2013 senesinde yayınladığı komedi-gençlik dizisi. 18 bölümden oluşan dizinin bölüm süreleri 90-120 dakika aralığında değişmekte.
Dizinin senaryosu Gani Müjde tarafından kaleme alınmış. Ona yazar masasında Ebru Şahin eşlik etmiş. Kartal Çidamlı, yönetmenliğini üstlenmiş. Selim Aydogdu ise dizinin yapımcısı konumunda.
KONU
Yağmur, 18 yaşında bir genç kızdır. Üniversite sınavında başarılı olur ve mimarlık fakültesini kazanır. Erman, Yağmur’un babasıdır. Sözde demokrat ve özgürlükçü geçinir ama özünde bir miktar öküz biri olduğu söylenebilir. Kıskançlıklarıyla Yağmur’u uzun yıllardır boğmaktadır. Yağmur’un sınavı kazandığı vakitlerde bir öğrenci affı çıkar. Yağmur’un kazandığı üniversite ve bölüm, Erman’ın çok uzun yıllar önce 1. sınıfta atıldığı üniversite ve bölümden başkası değildir.
Erman, öğrenci affı haberini görünce okula geri dönmeye karar verir. Bu kararla hem her fırsatta okuldan atılması sebebiyle kendisine laf sokan babasını susturmak hem de uçan kuştan bile kıskandığı Yağmur’a üniversitede göz kulak olmayı amaçlamaktadır. Elbette bu hiç beklemediği sürpriz karşısında Yağmur’un morali bozulmuştur. Babası ile sınıf arkadaşı olmak onun için bir utanç kaynağı olacaktır. Bu sebeple okula başlamamayı ve bir sonraki sene yeniden sınava girip başka bir üniversiteyi kazanmayı bile düşünür. Derken bir şartla babasıyla sınıf arkadaşı olmaya razı olur. İkili birbirlerini orada tanımamazlıktan geleceklerdir. Hiç kimse onların baba-kız olduğunu bilmeyecektir.
KARAKTERLER VE OYUNCULAR
*Yağmur karakterine Harem ve Baba Candır dizilerinden anımsanabilecek Melis Tüzüngüç hayat veriyor. Erman karakterini ise Ruhsar, Aşkın Tarifi, Yarım Kalan Aşklar ve Deli Dolu gibi dizilerden tanıdığımız Cem Davran canlandırıyor. Eşini genç yaşta kaybeden Erman, kızını anne ve babasının da desteğiyle bir başına büyütmüş. Baba ve kızımız birbirlerini çok seviyorlar. Lakin Erman’ın kıskançlıklarından ötürü sıkça karşı karşıya geldikleri de bir gerçek. Erman, üniversite yıllarında eylemlere katılan bir gençmiş ve bu doğrultuda başı belaya girmiş. Hem üniversite hayatı bitmiş hem de hapse girmemek için birkaç yıllığına ülkeyi terk etmek zorunda kalmış. Erman’ın ailesinin geçimini dönercilik yaparak sağladığını da belirtelim.
*Doksanlı yılların başında bir güzellik yarışması ile hayatımıza giren, sonrasında haber spikerliği, köşe yazarlığı, şarkıcılık ve oyunculuk yapan, Sol Yanım ve Kurtlar Vadisi: Pusu gibi dizilerden de hatırlayabileceğiniz Defne Samyeli, mimarlık fakültesinin dekanı Çiğdem karakteriyle karşımıza çıkıyor. Çiğdem, Erman’ın üniversite yıllarından sınıf arkadaşı. Sadece bu kadar da değil. İkili o vakitlerde nişanlıymışlar ve bir evlilik sürecinin içerisine girmişler. Ta ki Erman ülkeden bir anda habersizce kaçıp onu terk edene kadar her şey yolundaymış. Çiğdem, yaşadığı bu ihanetin acısını hala tam olarak atabilmiş değil üzerinden. Yıllar sonra karşısında bir anda Erman’ı görmek onun için büyük bir sürpriz oluyor. Aynı şekilde Erman için de tabii. Çiğdem, bunca yıldır içinde biriken öfkesini artık dindirme şansına sahiptir. Sahip olduğu makamı da intikam için kullanabilme şansı doğmuştur.
*Sunucu kimliğiyle tanıdığımız Mesut Yar, Nazım karakterine hayat veriyor. Nazım ile Erman, üniversite yıllarından birbirlerini tanımaktalar. O zaman da birbirlerinden haz etmezlermiş şimdi de. Nazım, Çiğdem’e aşık. Uzun yıllardır onu elde etmek için çabalasa da bu çabaları hep sonuçsuz kalmış. Nazım’ın yeni öğrencisi olarak hayatına bu sürpriz girişi sonucu ona iş kesip dalga geçebilecek olmak onu mutlu etse de Çiğdem’in yörüngesine yeniden girmiş olması da büyük huzursuzluk vermekte.
*Yeşilçam’ın sevilen isimlerinden biri olan rahmetli Halit Akçatepe‘yi Erman’ın babası İbrahim rolüyle izliyoruz. Ani İpekkaya ise Erman’ın annesi Münire karakteriyle karşımıza çıkıyor. İbrahim ve Münire, birbirlerine hala büyük bir sevgiyle bağlı olan yaşlı bir çift. Biricik oğulları ve torunlarıyla birlikte yaşıyorlar. İbrahim, her fırsatta oğlu Erman’a laf sokmaktan büyük keyif alıyor. Erman ile Yağmur’un yaşadığı anlaşmazlıklarda da her daim torunundan yana taraf oluyor. Münire ise bu tavır karşısında oğlunu savunma gereği hissediyor hep.
*Sen Çal Kapımı, Tatlı İntikam ve Ateşböceği dizilerinden tanıdığımız Çağrı Çıtanak, mimarlık fakültesini kazanan öğrencilerden biri olan Kaan karakterini canlandırıyor. İzmirli. Yağmur için sevgili adayı. Erman için ise önüne geçilmesi gereken büyük bir tehdit.
*YouTube ünlüsü Ali Biçim ile Hayat Bazen Tatlıdır dizisinden anımsanabilecek Emrah Özdilek, Kaan’ın ev arkadaşları olacak iki yeni mimarlık öğrencisi olan Yazgan ve Tahsin karakterleriyle karşımıza çıkıyorlar. Tahsin, süzme salak bir genç adam. Kayserili. Cebinden babasının gönderdiği yüksek miktardaki harçlıklar, dilinden ‘Fanfinfin’ hayali, elinden de pastırmalı ekmek eksik olmayan aşırı saf bir Anadolu çocuğu Tahsin. Yazgan ise yalancı, düzenbaz herifin teki. Beş parasız biri. Tahsin’i kumbarası olarak görüyor ve her fırsatta onu acımasızca yolmayı başarıyor. Bir gün popstar olma hayali kuruyor. Saçma sapan sözler yazıp besteler yapıyor. Bu boş beleş bestelerle de milletin kafasını ütülüyor. Hem berbat şarkılarıyla hem de karakteriyle etrafındaki aşağı yukarı herkeste onu görünce kaçarak uzaklaşma isteği uyandırıyor.
*Bengi İdil Uras ve Nihan Tarhan‘ı Yağmur’un üniversitedeki yeni kankaları olacak Buse ve Asiye karakterleriyle izliyoruz. İkili aynı zamanda birlikte ev tutacaklar. Asiye, Trabzonlu, hırçın bir genç kız. Buse ise Antalyalı, deli dolu biri. Delisi biraz fazla hatta. Birkaç saniye aralıklarla özgüven patlaması yaşayan ve özgüvensizliği altında ezilen karakter değişimi patlamaları yaşamakta. Asiye’nin Yazgan’dan etkilendiğini söylemek mümkün.
*Osman Burak Temir ile Kalbim Ege’de Kaldı ve Savaşçı gibi dizilerden anımsanabilecek olan Onur Özaydın, mimarlık fakültesi 1. sınıftaki bilmem kaçıncı senelerini geçiren, amaçları okumak değil hovardalık yapmak olan iki zengin çocuğu konumundaki Desperado ve Cakomo karakterlerine hayat veriyorlar. Yarattığı çakma İspanyol karizmasıyla ve de cebindeki çokça parasıyla kız tavlama konusunda oldukça başarılı biri Desperado. Cakomo ise onun yaveri konumunda olan, onsuz pek iş yapmayan biri.
*Günce Mutlu, Kaan’ı gözüne kestiren zengin ve şımarık bir genç kız olan Yonca karakteriyle karşımıza çıkıyor. Haliyle Yağmur’dan pek haz etmiyor. Gonca isimli süzme salak, zengin çocuğu bir kankası var.
*Gönül Dağı ve Aslan Ailem dizilerinden anımsanabilecek olan Ferdi Sancar, Buselerin ve aynı zamanda Kaanların ev sahibi ve aynı zamanda apartman yöneticisi olan, disipliniyle ve yasaklarıyla onları bunaltan bir adam olan Silahtar karakterine hayat veriyor. Zeliha Gürsoy ise onun biricik kızı Nizamiye karakterini canlandırıyor. Nizamiye, evlilik meraklısı bir genç kız. Gözüne de av olarak Kaan’ı kestirmiş durumda.
*Akasya Durağı dizisinden anımsanabilecek olan Ali Yalçın, Yağmur’un uzun yıllardır en yakın arkadaşı olan Sinan karakterini canlandırıyor. Yağmur onu kardeşi gibi görüyor ama o gizliden gizliye Yağmur’a aşık. Bir türlü açılamıyor elbette. Şimdi Kaan’ın da gelişiyle şansı iyice yok oluyor. Efendi ve çalışkan bir genç olan Sinan, üniversite sınavını kazanamayınca Erman’ın işlettiği küçük dönerci dükkanında işe başlıyor.
*Şems Özkan‘ı Erman’ın dönercisinde çalışan süzme salak bir servis elemanı olan Şinasi karakteriyle izliyoruz.
*Kadroya ilerleyen bölümlerde Elvin Levinler ve İnci Pars da dahil olmuş.
YAZARIN NOTU
Eski dizileri tararken karşıma çıktı dizi. Sonrasında da kısa bir süre içerisinde ilk 5 bölümünü izleyiverdim. Basit, saçma sapan ve absürt bir dizi olduğunu söylemek mümkün ama sürpriz bir şekilde epey eğlendiriyor da. Tipik bir Gani Müjde işi olduğu söylenebilir yani. Kadroyu ve karakterleri de sevdim elbette. Fark edip şans verdiğim için mutluyum.
yorumlar
Bölüm 18 (FİNAL)
Normal bir bölümün son 2 dakikasına bir konuşma iliştirerek final yapmışlar akıllarınca.
Ben memnundum diziden. Bir 18 bölüm daha olsa sıkılmadan izlerdim muhtemelen. Her Gani Müjde dizisinde olduğu gibi bunda da mevcuttu karikatürize edilme dozajı biraz kaçırılmış olan karakterler ama Yazgan ve Silahtar bile öyle aman aman yordu diyemem. Daha önce hep esas oğlanın kankası rolleriyle izlediğim Çağrı Çıtanak’ın üzerinde esas oğlan rolü pek oturmamış bu arada. Esas kızımız da bir miktar Kezban olunca … Buse ve Desperado, en sevdiğim tiplemelerdi. Defne Samyeli de iyi ki vardı tabii.