Yerli dizi sektöründe geride bıraktığımız hafta yaz sezonunu açtık tam anlamıyla. Çarşamba akşamı Kanal D’de Afili Aşk ile başlayan romantik komedi kuşağı perşembe akşamı Star’da başlayan Benim Tatlı Yalanım ve cuma akşamı FOX’ta başlayan Her Yerde Sen ile devam etti.

Bu üçlüden ilk bölümünde daha çok eğlendiğim Afili Aşk’a uzun bir tanıtım yazmıştım. Diğer iki diziyi de bu yazıyla aradan çıkarmak istedim. Başlıkta biraz espriyle de belirttiğim üzere iki ana karakter arasındaki iletişim bakımından değerlendirdiğimizde Her Yerde Sen biraz daha sert kalıyor. Sözlü veya fiziki olarak gerilebiliyor ortam ki bu durum “Büyük aşklar nefretle başlar.” mottosuna hizmet ediyor. Diğer iki dizideki ikililerimiz de hafif gerilimli bir şekilde tanışıyorlar ama Her Yerde Sen’deki gibi daimi bir bilenme durumu yok ortada.

3 dizide de bir iş yeri var arka planda. Afili Aşk ve Benim Tatlı Yalanım’da erkek başrolümüz oldukça zengin ve birer şirketleri var. Her Yerde Sen’deki erkek başrolümüz de diğer ikisi kadar varlıklı olmasa da iyi durumda ve bir şirkete ortak. Afili Aşk’ta giyim firması, Benim Tatlı Yalanım’da reklam firması, Her Yerde Sen’de ise iç tasarım firması mevcut.

Afili Aşk ve Benim Tatlı Yalanım’daki kadın başrollerimiz fakir genç kızlar. Aile değerleri falan filan arka plan kafa ağrıları mevcut bu iki dizide haliyle. Her Yerde Sen’deki genç kızımız ise daha modern biri. Tek başına yaşıyor, kendi ayakları üzerinde duruyor, kariyer peşinde.

Kısa kısa benzerlikleri ve farklılıkları sıraladıktan sonra geçelim tanıtımlarımıza.

Her Yerde Sen‘in yapım şirketi Karga7 Pictures. Dizinin senaristliğini Deniz Yeşilgün ve Esra Çetek Yılmazer; yönetmenliğini ise Ender Mıhlar üstleniyor.

Dizinin merkezinde farkında olmadan aynı evin birer yarısını satın alan ve evden vazgeçmeye hiç mi hiç niyeti olmayan, iki keçi gibi inatçı genç var.

Eski bir evi satın alan, daha doğrusu satın aldığını zanneden Selin, son 6 aydır söz konusu evde oturmaktadır. Bu süreçte evin gerekli bakım ve dekorasyonunu halletmiştir ve mutlu mesut yaşamaktadır. Derken bir gün hırsız misali bir adam çıkagelir eve. Evin kendisine ait olduğunu, evi 6 ay önce satın aldığını, bu süre zarfında yurt dışında olduğunu ve yeni döndüğünü söyler Demir. Gerçek şudur ki evin eski sahipleri olan iki mirasyedi kız kardeş tarafından dolandırılmıştır Selin ve Demir. Bir kız kardeş tarafından evin yüzde ellisi Demir’e, diğer kız kardeş tarafından da evin diğer yüzde ellisi Selin’e satılmıştır.

Selin ve Demir arasında sabah evde başlayan amansız mücadele öğleden sonra başka bir yerde devam eder. Demir, Selin’in çalıştığı iç dekorasyon firmasına ortak ve yeni yönetici olmuştur. Böylelikle dizimize adını veren “Evde sen, işte sen, her yerde sen!” isyan vaziyeti oluşmuş olur ikili arasında.

Bu da Zeynep Bastık’ın sesinden dinlediğimiz dizi müziği.

*Sektörde tanınan, işinde çok başarılı bir adam olan Demir, Japonya’dan yeni gelmiştir ve hayatındaki yeni meydan okumayı başlatmak istemektedir bir an önce. Battı batacak durumdaki bir iç dekorasyon firmasının yüzde yirmilik hissesini satın almış, şirket sahibi ile anlaşarak tek karar merci olarak işin başına geçmiştir. Ev konusu ise duygusal bir konu. Demir’in satın aldığı ev, küçük yaşlarda ebeveynleriyle yaşadığı ev. Manevi açıdan çok değerli gördüğü bu evi cidden çok istiyor.

Kuralları olan, dediğim dedik, soğukkanlı, kararlı ve disiplinli bir adam olan Demir karakterinde Tatlı İntikam ve Kaçak Gelinler dizilerinden tanıdığımız Furkan Andıç‘ı izleme fırsatı yakalıyoruz.

*Fazlasıyla coşkulu, uçuk kaçık, özgür ruhlu, asi, inatçı, dobra, susmak nedir bilmeyen, ele avuca sığmaz bir kadın olan ve gelip bir anda hayatını çalan Demir’i hem evden hem de iş yerinden göndermek bir numaralı gündem maddesi haline gelen Selin karakterinde Söz, Medcezir ve Familya gibi dizilerden hatırlanabilecek Aybüke Pusat‘ı izliyoruz.

*Şirketin sahibinin oğlu olan, bir süredir şirketi yönetmekte olan, Demir gelince koltuğu ona devretmek zorunda kalan ve bu duruma bir hayli bozulan ama beyefendiliğini bozmayan Burak karakterinde Erkenci Kuş dizisinden tanıdığımız Ali Yağcı karşımıza çıkıyor.

*Selin’in kankalarından Ayda rolünde Aslıhan Malbora‘yı, Merve rolünde ise Deniz Işın‘ı izliyoruz. Selin ile aynı iş yerinde çalışan ikili Selin’in Demir’e karşı başlattığı isyan operasyonunun ortakları haline geliyorlar.

*Merve’nin yine aynı iş yerinde çalışan sevgilisi Bora rolünde Ali Barkın‘ı, şirketin muhasebecisi Ferruh rolünde Fatih Özkan‘ı, şirketin sekreteri Azmiye rolünde Ayfer Tokatlı‘yı, şirket çevresinde bir görünüp bir kaybolan Muharrem Usta tiplemesinde Cem Cücenoğlu‘yu, Selin’in karizmatik veteriner arkadaşı İbrahim rolünde Ali Gözüşirin‘i, Demir’in en yakın dostu Vedat rolünde Aziz Caner İnan‘ı, dolandırıcı ve mirasyedi kız kardeşler Leyla ile Firuze rollerinde ise Ayşe Tunaboylu ve Binnur Şerbetçioğlu‘nu izliyoruz ayrıca dizide.






Benim Tatlı Yalanım‘ın yapım şirketi O3 Medya. Yönetmenliğini Barış Erçetin ve Cihan Vural üstlenmiş. Senaryosunu ise Deniz Dargı ve Murat Taşkent beraber kaleme alıyorlarmış.

Dizinin merkezinde tek başına kızını büyütmekte olan ve bunca yıldır kızını hayatının merkezi haline getirmiş olan genç bir baba ile ailesinin ekonomik sorunlarıyla boğuşmakta olan genç bir kız var.

Annesiz büyüyen ve 6 yaşına girmek üzere olan Kayra’nın annesiyle tanışmak isteme arzusu artık tavan yapmış durumdadır. Babası Nejat kızına gerçeği değil, annesinin Afrika’da çocuklara yardım ettiği masalını yıllardır anlatmakta ve kızına annesinin ağzından kendi yazdığı mektupları iletmeye devam etmektedir. Ancak Kayra’nın 6. yaş doğum günü konusunda köşeye sıkışmıştır. Bir önceki doğum günü için yazdığı mektup yalanını açığa çıkarma noktasına gelmiştir, çünkü Kayra, mektuptan hareketle 6. yaş gününde annesiyle tanışacağına inanmaktadır.

Nejat gizliden gizliye çok uzun yıllardır görüşmediği anneyi arayıp ulaşmaya çalışsa da sonuç alamaz.  Tam da bu dönemde kader ağlarını örer ve Suna ile Nejat’ın yolları kesişir.

*Bir reklam firması sahibi olan, hayatında kızı Kayra’dan başka bir dişi olmayan, soğuk mizaçlı, kendi halinde bir adam olan Nejat karakterinde No: 309 dizisinden anımsanabilecek Furkan Palalı‘yı izliyoruz.

*Ailesine bağlı, sevecen, çabuk parlayan, deli dolu bir genç kız olan Suna karakterinde Jet Sosyete, Adı Mutluluk ve Dudullu Postası gibi diziler ile Yol Arkadaşım filminden tanıdığımız Aslı Bekiroğlu‘yu izleme fırsatı yakalıyoruz.

*Nejat’ın kızı Kayra rolünde Ufak Tefek Cinayetler dizisinden hatırlanabilecek Lavinya Ünlüer karşımıza çıkıyor.

*Kayra’nın dadısı Hayri rolünde Cem Zeynel Kılıç‘ı, Nejat’ın şirketinde bir yönetici olan ve Nejat’a aşık olan Hande karakterinde Gonca Sarıyıldız‘ı, yine şirkette bir yönetici olan ve Nejat’ın yakın arkadaşı olan Serkan karakterinde Ali Yoğurtçuoğlu‘yu, Suna’nın kankası Burcu rolünde Seda Türkmen‘i, Suna’nın başa bela, serseri ve üçkağıtçı ağabeyi Rafet rolünde Sadi Celil Cengiz‘i, Suna’nın ablası Saniye rolünde Aslı İnandık‘ı ve Suna’nın “Vur ensesine, al ağzından lokmayı.” seviyesinde saf ve iyi kalpli olan babası Şevket rolünde Ahmet Saraçoglu‘yu izliyoruz ayrıca dizide.

Söz konusu üç romantik komediye de şöyle bir baktığımda yukarıda da belirttiğim üzere ilk bölümler itibarıyla en çok Afili Aşk’ta eğlendim. 2. sıraya Her Yerde Sen’i yazabilirim. Benim Tatlı Yalanım ise biraz daha geride kaldı. Her Yerde Sen, Furkan Andıç faktörüyle öne çıkıyor. Kendisini daha önce izlediğim iki dizisinden severim. Ali Yağcı’yı Erkenci Kuş’ta, Aybüke Pusat’ı ise Familya’da izleyip ısınmıştım daha önce ama Pusat’ın buradaki karakteri biraz yorabilir gibi duruyor cazgırlığı, renkli kıyafetleri ve o berbat çorap tercihleriyle. Ondan daha çok Merve karakterine ısındım ben burada. O yanındaki süzmeden bir an önce kurtulması lazım ama.

Benim Tatlı Yalanım’a 4 yaz önce şahane bir kadroya sahip olduğunu düşündüğüm ve keşke devam etseydi dediğim Adı Mutluluk’ta izleyip kanımın kaynadığı, Yol Arkadaşım ile hasret giderdiğim ve ara ara Jet Sosyete’de de denk gelip izlediğim Aslı Bekiroğlu için şans verdim daha çok. Suna karakterinin aile hikayesini hiç mi hiç izlemek istemez vaziyetteyim. Artık bıktığım bir hikaye türü o hikaye. Kadrodaki yan rol isimlerden Seda Türkmen’i daha önce iki projede izleyip sevmiştim. Gonca Sarıyıldız’ı tanımıyorum ama sempatik geldi gözüme. Furkan Palalı’yı da tanımıyorum ama ilk izlenimim negatif yönde. Tolgahan Sayışman antipatikliği var hafiften üzerinde.

Söz konusu üçlüden ilk bırakırım dediğim dizi Benim Tatlı Yalanım olur gibi duruyor. Diğer ikisi için bu konuda bir sıralama tahmininde bulunamadım açıkçası. Sündükleri yere kadar izlerim.

Benim Tatlı Yalanım, AB Grubu’nda 4.02 reyting oranı ve 13.31 izlenme payı ile 3. sırada kapatmış perşembe gününü. Total Grubu’nda ise 3.75 reyting oranı ve 11.35 izlenme payıyla 5. sırayı elde etmiş. Her Yerde Sen ise 4.32 reyting oranı ve 15.91 izlenme payı ile 2. sırada kapatmış cuma gününü. Total Grubu’nda ise 4 reyting oranı ve 13.17 izlenme payıyla 4. sırayı elde etmiş.

Benim Tatlı Yalanım: Fragman 1 + Fragman 2

Her Yerde Sen: Fragman 1 + Fragman 2