Unhappily Ever After – Tanıtım
8 yorum pirate 28 Mart 2023 17:08
Unhappily Ever After, 1995-1999 yılları arasında The WB kanalında yayınlanmış olan kahkaha efektli bir komedi dizisi. 5 sezon ve toplam 100 bölümden oluşmakta.
Ron Leavitt (Married with Children, It’s Your Move, The Help, Silver Spoons) ve Arthur Silver (Blansky’s Beauties), dizinin yaratıcıları konumunda. Bu ikiliye yapımcı koltuğunda Harriette Regan, Marcy Vosburgh ve Sandy Sprung gibi isimler eşlik etmişler. Bölümlerden 32’sini Gerry Cohen (Married with Children, Anger Management), 30’unu Linda Day (Married with Children) yönetmiş.
Arthur Cohen’in Married with Children’da yapımcılık ve birkaç bölümde senaristlik yaptığını da düşündüğümüzde tam bir Married with Children buluşması yaşanmakta dizinin mutfağında. Oyuncular ve set çalışanları eklendiğinde iki dizide birden görev yapmış kişi sayısı 75’miş bu arada.
Plan aşamasında dizinin ismi ‘Divorced… with Children‘ olarak geçmekteymiş.
Hikaye, karakter tasvirleri ve tema olarak da Married with Children ile çok benzeşmekte dizimiz. En önemli farkı ise buradaki çiftin boşanma arifesinde olması. Buradaki çiftimizin 3 çocuğu mevcut. Diğer dizideki çift 2 çocukluydu. Oradaki 2 çocuk ile buradaki en büyük 2 çocuk yakın sayılabilecek karakter profilindeler. Orada kız oğlandan büyüktü. Burada oğlan kızdan büyük. Buradaki baba karakteri daha ezik, anne karakteri ise çok daha itici olarak sunulmakta ayrıca. Bir önemli fark daha var elbette. Bu dizide merkez karakterimizin karşılıklı muhabbet halinde olduğu bir oyuncak tavşan mevcut. Ki o saçma sahneler diziyi aşağıya çekmekte bana göre.
Jack ve Jennie, 20 yıllık evliliklerini sonlandırmak üzereler. Ayrı yaşıyorlar ama boşanma davaları devam etmekte. Jennie evi, arabayı ve tavşanımızın ifadesiyle Jack’in erkekliğini elinden almış bu boşanma sürecinde. Jack’in en almasını istediği şeyi, yani çocukları ise haftanın sadece yarısında istemekte.
Jack, küçük bir daire tutmuş kendine. Bir 2. el araba galerisinde Jennie’nin babasının emrinde satış görevlisi olarak çalışmakta. Hayatı şu an tam anlamıyla sefil durumda.
Jack ve Jennie, sürekli olarak atışmaya devam etmekteler ama birbirlerinden tam olarak da kopamamaktalar. Birbirlerine karakteristik açıdan katlanamaz vaziyetteler ama fiziksel çekim hala mevcut.
Ebeveynlerinin boşanma sürecinde oluşu çocukların çok da umurlarında olan bir şey değil bu arada. Herkes kendi aleminde.
*Jack karakterine Dexter, 24, Grace Under Fire, Splitting Up Together, The Brink, That ’80s Show ve Designated Survivor gibi dizilerden aşina olduğumuz Geoff Pierson hayat veriyor. Öğrencilik yıllarında bir kaza kurşunu hamileliği ile başlayan 20 senelik berbat evliliği onda pek hayat enerjisi bırakmamış. Mutsuz, tatminsiz bir adam. İşini ve çocuklarını da pek sevmemekte. Jenny’nin çalışmadığı bir ortamda ailenin tek para kaynağı konumunda ve bu sebeple aile fertleri tarafından kendi haline de bırakılmamakta. Çok para kazanan biri de olmadığı için yeni ve mutlu bir hayata başlayabilme şansı pek yüksek değil. Kolayca manipüle edilebilen biri. Oyuncak bir tavşanla konuşan bir şizofren aynı zamanda Jack. Onun yeni küçük dairesinde memnuniyetsiz, yargılayıcı, kafa ütüleyici eş/ev arkadaşı boşluğunu dolduran sevimsiz bir oyuncak tavşan. Söz konusu tavşanımız Mr. Floppy‘yi Bobcat Goldthwait seslendiriyor.
*Jennie karakterini Nurses ve Muddling Through dizilerinden anımsanabilecek Stephanie Hodge canlandırıyor. Alaycı, kaba, bencil, yargılayıcı, huysuz ve de kıskanç. Boşanma süreci devam ederken seri bir şekilde randevulaşmaya başlıyor Jennie ama Jack ilk randevusuna yeltendiğinde hemen onu baltalamaya çalışıyor. Jack’in ipini bir salıp bir gevşetmekten, onu dilediği gibi parmağında oynatmaktan keyif alıyor. Çocuklarına karşı da sevgi, ilgi ve şefkat eksikliği ciddi seviyede Jennie’nin.
*Çiftin lise çağındaki 2 çocuğundan büyük olanı Ryan rolünde Entourage, Friends with Better Lives ve Pitch dizilerinden tanıdığımız Kevin Connolly‘yi, ondan 1 yaş küçük olan Tiffany rolünde ise Nikki, Las Vegas, The Norm Show ve The Jake Effect dizilerinden tanıdığımız Nikki Cox‘u izleme şansı elde ediyoruz. Ryan, son derece aptal ve tembel bir genç. Ayrıca tam bir kız kaçıran. Tiffany ise güzel, seksi, kendini beğenmiş, alaycı, manipülatif, hırslı, zeki ve başarılı olarak nitelendirilebilecek bir genç kız. Giydiği baştan çıkarıcı kıyafetlerle başka tarzda bir imaj çizmeye çalışsa da hala bakire olduğunu dillendirmekte. Zengin ve başarılı bir adam bulup onu kendine bağlayana kadar da öyle kalmak niyetindeymiş. Her fırsatta babasını manipüle etmeye, Ryan ile de dalga geçmeye programlı.
*Malcolm in the Middle dizisinden tanıdığımız Justin Berfield, çiftin göz ardı edilen 8-9 yaşlarındaki en küçük çocukları Ross rolüyle karşımıza çıkmakta.
The Martian Chronicles ve The Good Guys dizilerinden anımsanabilecek Joyce Van Patten ise Jennie’nin reçeteli ilaç müptelası, alkol ve sigaraya da tutkulu, kafası her daim kıyak, kaba, sevimsiz ve çekilmez annesi Maureen karakteriyle karşımıza çıkıyor. Jack, evden ayrıldıktan sonra kızının yanına taşınmış ama hiçbir şeye faydası yok.
Emily, Jasper ve Annie isimli 3 evcil köpek yaşamakta ayrıca evde.
Providence dizisinden anımsanabilecek Dana Daurey, Tiffany’nin liseden en yakın arkadaşı Amber karakterine hayat vermekte. Tiffany’nin liseden eşcinsel bir arkadaşı olan ve aynı zamanda Jennie ile de iyi anlaşan Barry rolünde ise Ant karşımıza çıkıyor.
Wendy Benson-Landes, 4. sezona 2 bölümle konuk olduktan sonra 5. sezonda kadrolu oyuncu olarak yer almış Barbara Caufield karakteriyle. Tiffany’nin üniversitede rekabet halinde olduğu biriymiş. Ryan’ın da ona dibi düşmekteymiş.
Kristanna Loken, Allan Trautman, Benjamin Shelfer, Deborah Kellner, Faith Salie ve Oliver Muirhead, tekrar eden rollerle boy göstermişler dizide.
Birkaç bölümlüğüne diziye konuk olmuş tanıdık simalar arasında Maggie Lawson, Christina Moore, Elisabeth Harnois, Bridget Flanery ve Natalia Cigliuti bulunmakta.
Tek bölümlük konuk oyunculardan oluşan havuzda ise Tracy Scoggins, Ivana Milicevic, Debra Mooney, Constance Zimmer, Jenna von Oÿ, David Faustino, Wendie Jo Sperber, Gary Coleman, Seann William Scott, Erik Estrada, Diane Farr, Sarah Lancaster, Hayden Panettiere ve Mila Kunis gibi isimler mevcut.
İlk 3 bölümünü bitirdiğim diziye şu sıralarda Nikki dizisinde izlemeye devam ettiğim Nikki Cox için başladım. Şu an için yardımcı rolde dizide ama 3. sezondan itibaren öne çıkmaya başlamış okuduğum kadarıyla. Hatta son sezonda tüm ipleri eline almış. Bunun dışında söylenecek söyleri yukarılarda söyledim zaten. Son olarak; Married with Children kadar başarılı bir dizi yok elbette ortada.
yorumlar
S01E04
Eziklikte sürekli olarak kendini aşmaktasın cidden Jack. Paran olsa cidden bunun için harcayacaktın yani? Bir türlü ‘Git çalış seni bipppppppppp!’ diyemiyorsun ya şu arsız kadına …
S01E06
Floppy’nin süresini 3 kat artırmışlar ve ekstra kötü bir bölüm çıkmış ortaya.
Nikki Cox’un her bölümde ilk sahneye teşrif ettiği anda stüdyodaki seyircinin adeta kendinden geçmesi …
S01E08
Something so Right’tan Marnette Patterson’u görmek güzeldi ama tek bir minik sahneden ibaret olmasaydı keşke tabii konukluğu.
S01E11
*Jack’in hayalindeki 5 numarayı anlamlandiramamistim izlerken. Floppy’yi seslendiren kişiymis.
*Normal şartlarda ‘Gender roles’ deyip Tiffany için endişelenmek gerekir ama ikisini de az buçuk tanıdığımıza göre Ryan için endişelenmek daha elzem.
S02E01
*Ufaklığa ne yapmışlar lan öyle?
*Bu mudur Jack?
S02E05
Hiç de sorgulamiyor geri zekalı ‘Bu konu damdan düşer gibi niye açıldı?’ diye.
S02E08
*Point Pleasant’ta başrol oynayan kız çıktı bölümün içinden konuk oyuncu olarak.
*Justine Bateman’a niye sataştiniz şimdi siz durduk yere?
*Tiffany’nin tek bir cümleyle kafeteryayi boşalttığı sahne ve Ryan’in lisedeki zorbalıktan korunma yöntemini ve bonuslarini anlatışi bölümün gülümseten anları oldu.
Floppyli sahneleri atlaya atlaya geçmeye devam ediyorum. Bu sezon durum ilk sezondan da gereksiz zaten. Hiç çekilmiyor cidden.
S02E01
*Ufaklığa ne yapmışlar lan öyle?
*Bu mudur Jack?
S02E05
Hiç de sorgulamiyor geri zekalı ‘Bu konu damdan düşer gibi niye açıldı?’ diye.
S02E08
*Point Pleasant’ta başrol oynayan kız çıktı bölümün içinden konuk oyuncu olarak.
*Justine Bateman’a niye sataştiniz şimdi siz durduk yere?
*Tiffany’nin tek bir cümleyle kafeteryayi boşalttığı sahne ve Ryan’in lisedeki zorbalıktan korunma yöntemini ve bonuslarini anlatışi bölümün gülümseten anları oldu.
Floppyli sahneleri atlaya atlaya geçmeye devam ediyorum. Bu sezon durum ilk sezondan da gereksiz zaten. Hiç çekilmiyor cidden.
S02E11
Ryan’i çok iyi kullanmışlar yine bu bölüm. Bolca gülüp eğlendim.
S02E15
*Bizim ezik yine yemiş boynuzu. Birkaç bölüm önce konusu açılmıştı ama güme gitti. 3 çocuğu için de babalık testi yaptırması lazım bu gerzegin.
*Elisabeth Harnois’yi yeniden görmek hoştu. Tek bir sahneyle olsa bile. Ayrıca 12 yaşındaki Mila Kunis’in de tek sahneli bir konuklugu mevcuttu bölümde.
S03E01
Kristanna Loken geldi, hoş geldi.
S03E04
Lois & Clark’tan sevdiğim Tracy Scoggins’in konuk olduğu bölüm buymuş.
*Bir kere de sen boynuzla be Jack! Bir kere!
*Aptallığın da bir sınırı var be Ryan! Gurursuzlugun da tabii.
S03E13
*Kapanıştaki toplu gazete okuma sahnesinde Nikki Cox’u dizinin başından beri ilk kez dekoltesiz görmüş olabiliriz.
*Maggie Lawson’in bu dizideki rolü tekrar eden rol kategorisinde sayılamaz. Bildiğin ekstra bu. Bütün bölümlerinde durum aynı. Yazık olmuş bence. Biraz olsun kendini gosterebilecegi bir şey olabilseymis.
S03E17
Sarah Lancaster’ın minik bir konukluğu vardı bölümde.
S03E20
Kuaförlük: Ryan kendisi için ideal mesleği bulmuştu bence.
S03E22 (Sezon Finali)
Epey kötü geçen son 2 bölümle birlikte bir sezonu daha tamamlamış olduk.
-Bu sezon 18 yaşına ulaşan ve fiziksel açıdan tam dönüşümünü sağlayan bir Nikki Cox vardı.
-Stephanie Hodge, epey kilo aldı ve son derece çirkinleşti bu sezon.
-İlk sezonda Nikki Cox’un rolü küçük kalıyordu. İkinci sezonda artmaya başlamıştı. Bu sezonda ise başrollerden biri oldu. Stephanie Hodge ise başrollüğünü kaybetti, süreleri azaldı. Başrolde Geoff Pierson-Stephanie Hodge şeklinde başlayan dizi bu sezon Geoff Pierson-Nikki Cox şekline büründü kısacası. Kevin Connolly de Stephanie Hodge’ın önüne geçti ve öne çıkan yardımcı oyuncu konumundaydı.
-İlk 2 sezonda kadroda bulunup diziye hiçbir şey katmayan Joyce Van Patten’ın bu sezon ortalıkta olmayışı da tıpkı Stephanie Hodge’un azalan süreleri gibi önemli bir artıydı sezon için.
-Ne kadar etkin kullanıldığı tartışılmakla birlikte Kristanna Loken’in sezondaki varlığından memnun kaldım.
-Jack-Floppy sahnelerinin tamamını atlayarak geçtim yine bu sezon. Keşke Maureen’i diziden gönderirken Floppy’yi de göndereydiler sezon başında.
S04E01
Kötü bir bölümle açmışlar yeni sezonu. Ekrana karşı yapılan konuşmalar da fazla rahatsız ediciydi.
*Jennie ortalıklarda yoktu. Niye ortalıkta olmadığına dair bir yorum da yoktu.
*Tiffany üniversiteye başladı. İlk 3 sezonda lise sahnelerinde izlediğimiz Amber ve Barry karakterleri diziden ayrıldı.
*Diziye Muffy (Deborah Kellner) isimli yeni bir karakter dahil oldu.
S04E03-04
N’aptıklarını bilemez halde oldukları bir bölümdü. Jennie, bir yerlerde inziva gibi bir şeydeymiş ve geri döndü ilk olarak bölüm başında. Sonra solaryumda öldüğü söylendi. Akabinde sadece aile üyelerinin görebildiği bir hayalet olarak döndü/musallat oldu. Sonrasında ise çok daha absürt bir hamle daha geldi.
S04E05
Cinsiyetçiliğin bokunu çıkardıkları bir bölüm olmuş.
S04E06
Amber ve Barry, veda etmek için dönmüşler bu bölüm. Amber için güzel bir veda oldu denebilir. Diğeri ise ‘Ce Eee’ dedi sadece ve o tiple onu tanıyamadım bile.
S04E07
Ross’a o peruk baya yakışmıştı yalnız.
S04E09
Constance Zimmer çıktı bölümün içinden.
S04E11
Bir kere de şu lanet olasıyı boynuzlayacak kadar erkek ol ulan!
S04E14
Christina Moore çıktı bu bölümün içinden de.
S04E15
Nikki Cox’un frikik vermemek için verdiği üstün mücadeleyi takdir etmemek mümkün değil. Gerçekten oturmayı kalkmayı iyi biliyor ve zarafetle de yansıtıyor bu kadın.
S04E16
Dizinin en sevdiğim yanlarından biri pozitif mesaj vermek üzerine en ufak bir çabasının bile olmaması. Bu özelliğiyle izleyicilerden sağlam sayıda eleştiri mektubu almıştır o dönemde muhtemelen.
X-Files, Ally McBeal, uzaylılar, satanist, cüce … Ne yapmaya çalıştıklarını kendilerinin bile bilmedikleri bölümlerden biriydi.
Geçen sezon 2 bölüme konuk olan Wendy Benson-Landes, kadrolu oyuncu olarak geri dönmüş. Stephanie Hodge ise geçen sezonki kararsızlığın ardından nihayet diziden ayrılmış. Jenny’nin ayrılışı için
açıklamasını yapmışlar.
S05E06
Ryan’ı cidden hiç tanıyamamışsın Tiffany.
Zayıf geçen bu sezonun en eğlenceli bölümüydü.
S05E17
David Faustino, bölüm konuğuydu. Victoria Silvstedt çıktı ayrıca bölümün içinden.
S05E20
Wendie Jo Sperber çıktı bu bölümün içinden de.
İlk sezonlarda Ryan’a yapılan muamele bu sezon Ross’a yapılıyor. Minnacık seviyede baba ilgisine muhtaç ve o ilgiyi görmek için yanıp tutuşan çocuk. Bu bölümde başkasının oğlu olabileceği muhabbeti de yapıldı ve Ryan’dan pek bir eksiği kalmamış oldu.
S05E21
Ryan’ı bir ölü sevici yapmadıkları kalmıştı. Onu da yaptılar gider ayak.
S05E22 (FİNAL)
Öyle, böyle bitti bu sezon da.
Ryan, Barbara’yı elde etti. Tiffany ve Barbara, Horward’a girdi. Tiffany, hala bakire.
Bu dizi benim için elbette Nikki Cox demek ama Kevin Connolly’nin katkısı da çok yüksek tabii. Bu bitti. Nikki’yi yavaş yavaş tüketiyorum hala. Onu da bitirince The Norm Show’u izlemeyi düşünmediğimi hesaba katarak geriye kalan son Nikki Cox dizisi Las Vegas’a da el atarım belki.
Adios!