San Diego Comic-Con’un 2024 edisyonu 25-28 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek. SDCC, 2019’dan bu yana ilk kez sanal bir etkinlik, pandemi protokolleri veya grev iptalleri olmadan gerçekleşecek ve bu Kuzey Amerika’daki en büyük yıllık hayran buluşması için bir tür normale dönüş anlamına geliyor.

Marvel Studios, “Star Trek,” “The Penguin,” “The Lord of the Rings: The Rings of Power,” “Walking Dead” serisi, “Transformers One”, “Alien: Romulus”, “The Boys” ve “Doctor Who” panelleri de dahil olmak üzere birçok büyük franchise etkinlikte yer alacak.

Comic Con’da hangi gün, hangi saatte ne paneli var, hangi oyuncular katılıyor diye bir merak içerisindeyseniz eğer, sizi şöyle bir aşağıya alalım (alttaki saatlere bir 10 saat eklemeyi unutmayın).

25 TEMMUZ PERŞEMBE

Transformers One (11:45 – 12:45)

Chris Hemsworth, Brian Tyree Henry, Keegan-Michael Key


SpongeBob Squarepants’in 25. Yılı Kutlaması (13:00 – 12:45)

Tom Kenny (SpongeBob), Bill Fagerbakke (Patrick), Carolyn Lawrence (Sandy), Rodger Bumpass (Squidward), Clancy Brown (Mr. Krabs) ve Mr. Lawrence (Plankton)


Teacup (Peacock): (13:45 – 14:45)

Yvonne Strahovski, Scott Speedman ve Chaske Spencer


Percy Jackson And The Olympians (Disney+): (14:15 – 15:15)

Walker Scobell (Percy Jackson), Leah Sava Jeffries (Annabeth Chase), Aryan Simhadri (Grover Underwood), ve Jonathan E. Steinberg (ortak yaratıcı, yapımcı) ve Dan Shotz (yapımcı)


Tales of the Teenage Mutant Ninja Turtles (Paramount+): (14:15 – 15:15)

Micah Abbey (Donatello), Shamon Brown Jr. (Michelangelo), Nicolas Cantu (Leonardo), Brady Noon (Raphael), Ayo Edebiri (April O’Neil)


Those About to Die (Peacock): (15:00 – 16:00)

Roland Emmerich ve Iwan Rheon, Sara Martins, Moe Hashim, Jojo Macari ve Dimitri Leonidas


Ronald D. Moore Söyleşisi (15:00 – 16:00)

Efsanevi Ronald D. Moore, Star Trek: The Next Generation ve Battlestar Galactica‘daki çalışmalarından şu anki projeleri Outlander ve For All Mankind ile bunların yakında gelecekte çıkacak olan uzantı dizileri Blood of My Blood ve Star City‘ye kadar kariyerinin tüm ayrıntılarını anlatıyor.


What We Do in the Shadows Farewell Kickoff (FX): (15:30 – 16:30)

Comic-Con’da veda turlarına başlarken Amerika’nın en sevdiği vampir oda arkadaşlarına katılmaya çağrıldınız! Neşeli bir sohbet için oyunculara ve yapımcılara katılın, altıncı ve son sezonun yepyeni bölümünü ilk görenler arasında olun (iyi olurdu tabii)


Jonathan Frakes Arthur C. Clarke’ın “Venus Prime” TV Dizisini Tanıtıyor (16:45 – 17:45)

Bilimkurgu efsanesi Arthur C. Clarke ve yazar Paul Preuss’un çok satan kitap serisinin yeni TV dizisi uyarlaması olan Venus Prime’ın ilk halka açık tartışması.

Yönetmen/yönetici  yapımcı Jonathan Frakes (“Star Trek: The Next Generation”), ortak yürütücü yapımcılar David Cormican (“Shadowhunters”) ve Dwayne Hill (“Mean Girls”), yönetici yapımcı Lucas Vivo (“Insânia”), Volume Global’in eş CEO’su Christopher Harrington ve sürpriz konuklar bu iddialı senaryolu diziyi gerçeğe dönüştürmenin ardındaki incelikleri anlatıyorlar.


Universal Basic Guys ve Krapopolis (FOX): (20:15 – 21:45)

Universal Basic Guys: Ortak yaratıcılar Adam Malamut ve Craig Malamut (Sports Friends, Game of Zones, The Champions)

Krapopolis: Dan Harmon ve Hannah Waddingham, Richard Ayoade, Matt Berry, Pam Murphy ve Duncan Trussell


26 TEMMUZ CUMA

The Boys (Prime Video): (10:00 – 11:00)

Sezon finali sonrası kutlamasında yürütücü ve yönetici yapımcı Eric Kripke ve dizinin oyuncularına katılın.


The Lord of the Rings: The Rings of Power (Prime Video): (11:00 – 12:15)

Prime Video’da 29 Ağustos 2024’te prömiyeri yapılacak olan “merakla” beklenen ikinci sezona içeriden bir bakış atarken dizinin yapımcılarına ve oyuncu kadrosuna katılın.


Snowpiercer (AMC): (11:30 – 12:45)

Hayranlar, 28 Temmuz Pazar günü AMC ve AMC+’ta yayınlanmadan önce Snowpiercer’ın yepyeni bir bölümünün (4. Sezon, 2. Bölüm – “The Sting of Survival”) özel bir ön gösterimini deneyimleyecek. Ardından Grammy ve Tony Ödüllü Daveed Diggs, Mickey Sumner, Mike O’Malley ve yapımcılar Paul Zbyszewski ve Christoph Schrewe dizinin final sezonunun tanıtımını yapacak.


Into the Whoniverse: ADoctor WhoPaneli (BBC/Disney+): (12:30 – 13:30)

Doctor Who’nun yıldızları Ncuti Gatwa (15. Doktor) ve Millie Gibson (Ruby Sunday) ile birlikte, Disney+ ve BBC iPlayer’da yayınlanan son sezonu ve ezber bozan final bölümünü tartışmak üzere yürütücü yapımcı ve yazar Russell T Davies ile TARDIS’e atlayın.


Adapting Fan Favorites: A Conversation with Prime Video’s Adult Animation Creators (13:00 – 13:45)

Robert Kirkman (“Invincible”), Vivienne Medrano (“Hazbin Hotel”), Travis Willingham (“The Legend of Vox Machina”) ve Kyle Hunter (“Sausage Party: Foodtopia”)


The Walking Dead: Dead City – 2. Sezon (AMC): (13:45 – 14:45)

Chris Hardwick moderatörlüğünde Eli Jorné (yönetici ve yürütücü yapımcı), Scott M. Gimple (The Walking Dead Universe baş içerik sorumlusu ve yönetici yapımcı), Lauren Cohan (yönetici yapımcı, “Maggie”), Jeffrey Dean Morgan (yönetici yapımcı, “Negan”), Gaius Charles (“Armstrong”) ve Željko Ivanek (“The Croat”)


Solar Opposites (Hulu): (14:00– 14:45)

Yapımcılar Mike McMahan ve Josh Bycel ile oyuncu kadrosu Thomas Middleditch (Terry), Mary Mack (Jesse) ve Sean Giambrone (Yumyulack)


Like a Dragon: Yakuza (Prime Video): (14:30– 15:30)

Başrol oyuncusu Ryoma Takeuchi, yapımcılar ve oyuncu kadrosundan sürpriz bir yıldızla birlikte, SEGA’nın dünya çapındaki hayranları tarafından sevilen ikonik oyununa dayanan bu uyarlamanın yaratılışına özel bir ilk bakış.


The Walking Dead: Daryl Dixon—The Book of Carol (AMC): (14:45– 15:45)

Chris Hardwick’in moderatörlüğünde David Zabel (yönetici ve yürütücü yapımcı), Scott M. Gimple (The Walking Dead Universe baş içerik sorumlusu ve yönetici yapımcı), Greg Nicotero (yönetici yapımcı ve yönetmen), Norman Reedus (yönetici yapımcı ve “Daryl Dixon”), Melissa McBride (yönetici yapımcı ve “Carol Peletier”) ve Louis Puech Scigliuzzi (“Laurent”)


Marvel Fanfare with C.B. Cebulski and Kevin Feige (15:00– 16:00)


The Great North (FOX): (15:00– 15:45)

Yaratıcılar ve yönetici yapımcılar Wendy Molyneaux, Lizzie Molyneaux-Logelin ve Loren Bouchard ile Tobin ailesinin arkasındaki sesler Dulcé Sloan, Paul Rust ve Aparna Nancherla


Bob’s Burgers (FOX): (16:00– 15:45)

Yaratıcı ve yapımcı Loren Bouchard, yapımcılar Nora Smith ve Holly Schlesinger ve denetleyici yönetmen Bernard Derriman ve seslendirme kadrosundan H. Jon Benjamin, John Roberts, Kristen Schaal, Eugene Mirman, Dan Mintz ve Larry Murphy


Collider’s Directors on Directing (16:00– 17:00)

Antoine Fuqua (“The Equalizer” trilogy, “Training Day,” “Olympus Has Fallen,” “Michael Jackson” bio filmi) ve Roland Emmerich (“Those About to Die,” “Independence Day,” “Anonymous,” “White House Down”)


Alien: Romulus (17:15– 18:15)

Yönetmen Fede Alvarez (“Don’t Breathe,” “Evil Dead”) ve oyuncular Cailee Spaeny (“Civil War”), David Jonsson (“Agatha Christie’s Murder Is Easy”), Archie Renaux (“Shadow and Bone”), Isabela Merced (“The Last of Us”), Spike Fearn (“Aftersun”) ve Aileen Wu


Dexter: Original Sin (17:45– 18:45)

Moderatörlüğünü dizininin özel konuk yıldızı Sarah Michelle Gellar’ın üstlendiği panelde yürütücü ve yönetici yapımcı Clyde Phillips, yönetici yapımcı Scott Reynolds ve oyuncular Christian Slater (Harry Morgan), Patrick Gibson (Dexter Morgan) ve Molly Brown (Debra Morgan) yer alıyor.


Harley Quinn ve Kite Man: Hell Yeah! Paneli (Max): (20:15– 21:15)

Lake Bell (“Poison Ivy”), Matt Oberg (“Kite Man”), James Adomian(“Bane”), Dean Lorey (EP), Justin Halpern (EP), Patrick Schumacker (EP)


27 TEMMUZ CUMARTESİ

Ghosts (CBS ve Paramount+): (10:00– 11:00)

Dizinin oyuncu kadrosu ve yönetici yapımcılar, izleyicileri merakta bırakan 3. sezon finalini ve 4. sezonda neler olacağını anlatacakları panelde bir araya geliyor.


My Adventures with Superman (Adult Swim): (10:00– 11:00)

Yönetici yapımcılar Jake Wyatt, Josie Campbell ve Brendan Clogher ile seslendirme kadrosu üyeleri Jack Quaid, Alice Lee ve Ishmel Sahid, 2. sezondan aklınıza takılan soruları yanıtlıyor ve ayrıca 3. sezonda Clark, Lois ve Jimmy’yi bekleyen tüm aksiyon, komedi ve romantizm hakkında ilk bilgileri aktarıyorlar.


Futurama (Hulu): (11:00– 11:45)

Ne kar, ne yağmur, ne iptaller, ne salgın hastalıklar, ne de Hollywood grevleri Futurama’nın yeniden var olmasını engelleyebilir. Matt Groening, David X. Cohen, Claudia Katz ve animasyonun süper starları Billy West, John DiMaggio, Lauren Tom, Phil LaMarr, David Herman ve Maurice LaMarche’a 29 Temmuz’da Hulu’da başlayacak yepyeni sezonun CANLI ön gösterimi için katılın. Maksimum yasal dozda spoiler vereceklerine söz veriyorlar.


Everybody Still Hates Chris (Comedy Central): (11:15– 12:15)

Chris Rock’ın 1980’lerin sonunda Brooklyn’de büyüme deneyiminden esinlenen Everybody Stills Hates Chris, Comedy Central’a gelen yeniden tasarlanmış bir yetişkin animasyon dizisi. Diziye özel bir ilk bakış ve panelde Chris Rock, Terry Crews, Tichina Arnold, Jacqueline Mazarella, Ozioma Akagha, Terrence Little Gardenhigh, Gunnar Sizemore ve Tim Johnson Jr.‘dan oluşan seslendirme kadrosuna katılın.


Superman & Lois (The CW): (11:15– 12:15)

Bu “ikonik” diziye son “ilk bakışınız” için, bu özel video sunumuna ve ardından Comic-Con’a ilk kez katılan yıldızlar ve yapımcılarla soru-cevap bölümüne hazır olun.


The Simpsons (FOX): (12:00– 12:45)

Panelistler Matt Groening, Matt Selman, Rob LaZebnik, Tim Bailey ve özel konuk moderatör Kevin Smith ile şimdiye kadarki en ürkütücü 35. Cadılar Bayramı Özel Programı olan Treehouse of Horror 35’ın özel ürkütücü ön gösterimi yapılıyor.


Abbott Elementary (ABC): (12:30– 13:30)

Yaratıcı, yıldız ve yapımcı Quinta Brunson ve oyuncular Tyler James Williams, Janelle James, Chris Perfetti, Lisa Ann Walter, William Stanford Davis ve Sheryl Lee Ralph, yapımcılar Justin Halpern, Patrick Schumacker, Randall Einhorn ve Brian Rubenstein


BRZRKR”: The Immortal Saga Unleashed (Netflix): (12:30– 13:30)

Keanu Reeves’in BRZRKR’ı, 2021’deki rekor kıran çıkışından bu yana, çağlar boyunca savaşan yarı ölümlü, yarı tanrı savaşçının hikayesiyle okuyucuları heyecanlandırıyor, sonsuz kana bulanmış varlığının gizemine ve bunu nasıl sona erdireceğine cevap arıyor. İkonik Reeves ve orijinal BRZRKR yaratıcı ekibi şimdiye kadarki yolculuğu tartışıyor ve Immortal Saga’nın çizgi romanlar, yeni bir roman, yaklaşan Netflix canlı aksiyon filmi ve özel sürprizlerle geleceği hakkında yeni ayrıntılar açıklıyor.


American Dad! (TBS): (13:00– 13:45)

Wendy Schaal, Scott Grimes, Rachael MacFarlane, Dee Bradley Baker, Jeff Fischer ve yapımcılar Matt Weitzman, Kara Vallow ve Nic Wegener


The Rookie (ABC): (13:45– 14:45)

Yapımcı ve başrol Nathan Fillion ile diğer başroller Mekia Cox, Alyssa Diaz, Richard T. Jones, Melissa O’Neil, Eric Winter, Shawn Ashmore ve Lisseth Chavez


The “Star Trek” Universe (Paramount+): (13:45– 15:15)

Hayranların en sevdiği STAR TREK evreni paneli San Diego Comic-Con’a geri dönüyor ve Star Trek: Strange New Worlds, Star Trek: Lower Decks, Star Trek: Starfleet Academy ve Star Trek: Section 31’ın  oyuncuları ve yapımcılarıyla arka arkaya özel konuşmaların yanı sıra kaçırmak istemeyeceğiniz açıklamalar ve sürprizler içeriyor.

Ödüllü film yapımcısı, yönetmen ve baş yapımcı Justin Simien moderatörlüğünde, Strange New Worlds’ün oyuncu kadrosundan Anson Mount, Rebecca Romijn ve Ethan Peck’in yanı sıra baş yapımcılar Alex Kurtzman, Akiva Goldsman ve Henry Alonso Myers yer alıyor.

Lower Decks’te seslendirme kadrosu üyeleri Jack Quaid, Tawny Newsome, Noël Wells ve Jerry O’Connell’ın yanı sıra yaratıcı ve yönetici yapımcı Mike McMahan ve Alex Kurtzman yer alacak.

Starfleet Academy’de yönetici yapımcılar ve ortak yürütücü yapımcılar Alex Kurtzman ve Noga Landau yer alacak.

Section 31, Hall H’deki ilk gösterimini oyuncular Omari Hardwick, Sam Richardson ve Kacey Rohl’un yanı sıra yapımcı Alex Kurtzman ve yönetmen Olatunde Osunsanmi ile yapacak.


Family Guy (FOX): (13:45– 14:45)

Family Guy ile kahkaha, hiciv ve ikonik anların 25 yılı bu Comic-Con panelinde kutlanacak. Bu dönüm noktası etkinliği hayranları, Alex Borstein, Seth Green, Jennifer Tilly, Gary Cole ve Mike Henry gibi ikonik oyuncular ve yapımcılar Rich Appel, Alec Sulkin, Steve Callaghan ve Kara Vallow ile bir araya getirecek.


Batman: Caped Crusader (Prime Video): (14:45– 15:45)

Yapımcı Matt Reeves ve oyuncular Hamish Linklater, Jamie Chung ve Minnie Driver


Critical Role: Fireside Chat and Cast Q&A (15:00– 15:45)

Ashley Johnson (“The Last of Us”), Marisha Ray (“Fallout 76”), Taliesin Jaffe (“World of Warcraft”), Matthew Mercer (“Bauldur’s Gate 3”), Laura Bailey (“The Last of Us: Part II”), Travis Willingham (“Marvel’s Avengers”) ve Liam O’Brien (“Marvel’s Avengers”)


Tracker (CBS): (15:00– 16:00)

Yıldız ve yapımcı Justin Hartley (“This Is Us,” “Smallville”) ve yürütücü ve yönetici yapımcı Elwood Reid (“Big Sky,” “The Bridge”)


Silo (Apple TV+): (16:00– 16:45)

Merakla beklenen ikinci sezonunda hayranları nelerin beklediğine dair yıldız ve yapımcı Rebecca Ferguson, yıldız Common, yaratıcı ve yürütücü yapımcı Graham Yost ve yönetici yapımcı Hugh Howey’nin yanı sıra sürpriz özel konuklar…


DreamWorks Animation’da “The Wild Robot” (16:00– 17:00)

DreamWorks Animation’ın Peter Brown’ın çok satan edebi fenomeninden uyarlanan nefes kesici yeni filminin yapımcıları ve yıldızları, bu sevilen hikayenin uyarlanmasının ardındaki çığır açan sanat ve yaratıcılığı açıklıyor. Oscar Ödülü adayı yazar ve yönetmen Chris Sanders, Oscar Ödüllü Lupita Nyong’o ve Heartstopper’dan Kit Connor panele katılacak isimler.


The Penguin (HBO) (16:45– 17:45)

Sanal olarak Colin Farrell (Oz Cobb aka “The Penguin” / EP), Cristin Milioti (Sofia Falcone), Rhenzy Feliz (Victor Aguilar), Matt Reeves (EP), Lauren LeFranc (Showrunner / EP) ve Dylan Clark (EP)


Anne Rice Universe: Interview with the Vampire ve Mayfair Witches (AMC) (17:00– 18:15)

İki sezon boyunca eleştirmenlerden çok iyi eleştiriler alan ve tutkulu hayranlardan oluşan sadık bir kitlenin ilgisini çeken IWTV panelinde, Mark Johnson (Anne Rice Universe yönetici yapımcısı), Rolin Jones (yürütücü ve yönetici yapımcı), Sam Reid (“Lestat), Delainey Hayles (“Claudia), Assad Zaman (“Armand) ve Mara LePere-Schloop- (yapım tasarımcısı) yer alacak.

Hemen ardından Mayfair Witches oyuncuları ve yaratıcıları, önümüzdeki yılın başlarında dönecek olan ve merakla beklenen ikinci sezonu tartışmak üzere sahneye çıkacaklar. Panele Mark Johnson (Anne Rice Universe yönetici yapımcısı), Esta Spalding (yürütücü ve yönetici yapımcı), Alexandra Daddario(“Rowan), Harry Hamlin (“Cortland), Tongayi Chirisa “(Ciprien), Ben Feldman (“Lark), Jack Huston (“Lasher) ve Alyssa Jirrels (“Moira) yer alacak.


Marvel Studios (18:00– 19:00)

Marvel Studios başkanı ve yapımcısı Kevin Feige ve özel konuklar sürekli genişleyen Marvel Sinematik Evrenine içeriden bir bakış sunacak.


From (MGM+) (18:45– 19:45)

Yapımcılar Jeff Pinkner, Jack Bender, John Griffin ve dizinin yıldızları Harold Perrineau, Elizabeth Saunders, Catalina Sandino Moreno, Eion Bailey, ve David Alpay


Hellboy: The Crooked Man (18:45– 19:45)

Oyuncular Jack Kesy (Deadpool 2), Jefferson White (Yellowstone), Adeline Rudolph (Resident Evil), yönetmen Brian Taylor (Crank) ve Hellboy’un yaratıcısı Mike Mignola


A Panel with Kevin Smith (19:30– 21:00)


Hazbin Hotel (Prime Video): (22:00– 23:00)


28 TEMMUZ PAZAR

Star Trek: Prodigy (Netflix) (10:00– 11:00)

2. sezon bölümlerinden birinin özel gösteriminin ardından Star Trek efsanesi ve animasyonda seslendirme yapan Kate Mulgrew, Brett Gray ve yönetici yapımcılar Kevin & Dan Hageman ile şu anda Netflix’te yayınlanmakta olan yeni sezonu tartışmak üzere özel bir sohbet gerçekleştirilecek.