Apple TV+ 1 Kasım’da yayın hayatına başladığından beri birçok güzel diziyi bizlerle buluşturdu ve buluşturmaya da devam ediyor. 7 Şubat tarihinde ise sofralarımıza yeni bir dizi ile teşrif etti; Mythic Quest: Raven’s Banquet.

It’s Always Sunny in Philadelphia dizisi ile kendilerini çok sevdiren Charlie Day ve Rob McElhenney dizimizin hem yapımcılığını hem de senaristliğini yapmaktalar. Ayrıca kadronun büyük kısmı senaristlik kısmında devreye giriyor. Dizimiz yayın hayatına başlamadan ikinci sezon onayını cebine koymuştu.

Dünyada en çok oynanan RPG (Role Playing Game – Rol Yapma Oyunu) oyunu olan Mythic Quest’in geliştirici firmasına konuk oluyoruz. Oyunun çıktıktan sonraki genişleme paketlerinin üretim aşamasına, oyunda çıkan sorunlara, birbirinden cins çalışanların kendi çıkardıkları sorunlara ve daha birçok konuyla karşımıza geliyor dizi.

KARAKTERLER:

Ian – Poppy – David – Brad

  • Ian Grimm (Rob McElhenney): Firmanın kreatif direktörü. Zeki ve yaratıcı olduğu kadar çocuksu da bir yapısı var. İşleri dalgaya almayı çok seviyor. Her konuda herkesin fikrini alıp kendi isteğini yapıyor. Sadece işler çok ciddiye bindiği zamanlarda sorumluluk alıp sorunun çözümünü bulmaya çalışıyor.

Oyuncuyu en iyi It’s Always Sunny in Philadelphia dizisinde canlandırdığı Mac karakteriyle hatırlayabilirsiniz. Ayrıca Game of Thrones, Fargo ve Law & Order dizilerinde ufak rollerle karşımıza çıktı.

  • Poppy Li (Charlotte Nicdao): Kendisi firmanın adeta belkemiği diyeceğimiz pozisyon olan baş yazılımcı konumunda. Oldukça kabiliyetli ve yazılım konusunda çok iyi. Yıllardır Ian ile çalışıyor. Ona bir türlü söz geçiremediğinden delirme aşamasında. Yine de her şekilde kendisini Ian’a anlatmaya çalışıyor.

Güzel oyuncuyu Please Like Me, Camp ve Childhood’s End dizilerinden çıkarabilirsiniz.

  • David Brittlesbee David Hornsby: Firmanın baş yapımcısı. Söz ve kontrolün sadece kendisinde olduğuna inanıyor ve sadece kendisi inanıyor. Genellikle sorunları hemen çözme peşinde ama Ian’ı bu konuya pek ikna edemiyor. Kendisini çoğunlukla birilerine söz geçirmeye çalışırken izliyoruz.

David karakterine hayat veren oyuncuyu It’s Always Sunny in Philadelphia dizisindeki Cricket karakteri ile yakından tanıyoruz. Bunun dışında Six Feet Under, Good Girls, The Goldbergs gibi yapımlarda da kendisini görmüşlüğümüz var.

  • Brad Bakshi (Danny Pudi): Mali işlerden sorumlu kişi. Genelde her konuda bir fikri vardır. En büyük hayali zengin olup para içinde yüzmek.

Brad olarak karşımıza çıkan Danny Pudi’yi Community dizisinde canlandırdığı Abed karakteri ile oldukça sevmiştik.

C.W. – Rachel – Dana – Jo

  • C.W. Longbottom (F. Murray Abraham): Kendisi firmanın baş yazarı. 70’li yıllarda Nebula ödülünü kazanmıştır. Günümüzde ise o ihtişamlı yazıları eskide kalmıştır ve eskisi kadar başarılı değildir. Tabii o bunu kabul etmez.

Usta oyuncu çoğunlukla beyaz perdede yer alsa da Homeland, The Good Wife, Louie gibi yapımlarda da karşımıza çıkmıştı.

  • Rachel (Ashly Burch): Oyunları test edenlerden birisi. Oyunda herhangi bir hata veya sıkıntı var mı diye kontrol ediyor. Ortağı Dana’ya karşı hisleri var ancak bunları açığa vuramıyor.

Ashly Burch seslendirmeleriyle ön plana çıkan bir oyuncu. Final Space dizisinde ve Life is Strange, Borderlands, Horizon Zero Dawn gibi oyunlarda seslendirme yapmış.

  • Dana (Imani Hakim): Firmadaki bir diğer testçi. Rachel’ın ortağı. Kendisinin de Rachel’a karşı hisleri var ama o da bunları dışa vuramıyor.

Oyuncuyu en iyi Everybody Hates Chris dizisinden hatırlayabilirsiniz.

  • Jo (Jessie Ennis): David’in asistanı ancak Ian’ın asistanı gibi davranıyor.  Biraz agresif, biraz sadist düşüncelere sahip bir karakter.

Oyuncuyu Better Call Saul, Love, Veep gibi dizilerde görmüştük.

SON SÖZ:

Diziyi radarıma Charlie Day’in yapımcısı olması sebebiyle almıştım. It’s Always Sunny in Philadelphia’da çok severim; kendisini ve yapımcılık yaptığı bir önceki dizi olan The Cool Kids’i de çok sevmiştim. Bir diğer artısı da Rob McElhenney olmuştu. IASiP’da yeterince ön plana çıkamıyordu bence. Burada daha ön planda ve iyi bir performans sergiledi.

Dizi öyle yardırmasa da güzel vakit geçirtti bana. İlk 1-2 bölümü kim nedir necidir şeklinde geçse de sonradan açıldı ve performansını düşürmeden devam edip sezonu bitirdi. Oyuncuların kimyaları iyi tutmuş, göze batan bir oyunculuk görmedim. Sadece Brad’i daha iyi kullanabilirlerdi.

Mythic Quest bu tarz bir dizi işte. İzleyecek olanlara iyi seyirler dilerim.