Mythic Quest: Raven’s Banquet || Tanıtım
29 yorum okakacukaka 27 Nisan 2020 08:42
Apple TV+ 1 Kasım’da yayın hayatına başladığından beri birçok güzel diziyi bizlerle buluşturdu ve buluşturmaya da devam ediyor. 7 Şubat tarihinde ise sofralarımıza yeni bir dizi ile teşrif etti; Mythic Quest: Raven’s Banquet.
It’s Always Sunny in Philadelphia dizisi ile kendilerini çok sevdiren Charlie Day ve Rob McElhenney dizimizin hem yapımcılığını hem de senaristliğini yapmaktalar. Ayrıca kadronun büyük kısmı senaristlik kısmında devreye giriyor. Dizimiz yayın hayatına başlamadan ikinci sezon onayını cebine koymuştu.
Dünyada en çok oynanan RPG (Role Playing Game – Rol Yapma Oyunu) oyunu olan Mythic Quest’in geliştirici firmasına konuk oluyoruz. Oyunun çıktıktan sonraki genişleme paketlerinin üretim aşamasına, oyunda çıkan sorunlara, birbirinden cins çalışanların kendi çıkardıkları sorunlara ve daha birçok konuyla karşımıza geliyor dizi.
KARAKTERLER:
- Ian Grimm (Rob McElhenney): Firmanın kreatif direktörü. Zeki ve yaratıcı olduğu kadar çocuksu da bir yapısı var. İşleri dalgaya almayı çok seviyor. Her konuda herkesin fikrini alıp kendi isteğini yapıyor. Sadece işler çok ciddiye bindiği zamanlarda sorumluluk alıp sorunun çözümünü bulmaya çalışıyor.
Oyuncuyu en iyi It’s Always Sunny in Philadelphia dizisinde canlandırdığı Mac karakteriyle hatırlayabilirsiniz. Ayrıca Game of Thrones, Fargo ve Law & Order dizilerinde ufak rollerle karşımıza çıktı.
- Poppy Li (Charlotte Nicdao): Kendisi firmanın adeta belkemiği diyeceğimiz pozisyon olan baş yazılımcı konumunda. Oldukça kabiliyetli ve yazılım konusunda çok iyi. Yıllardır Ian ile çalışıyor. Ona bir türlü söz geçiremediğinden delirme aşamasında. Yine de her şekilde kendisini Ian’a anlatmaya çalışıyor.
Güzel oyuncuyu Please Like Me, Camp ve Childhood’s End dizilerinden çıkarabilirsiniz.
- David Brittlesbee David Hornsby: Firmanın baş yapımcısı. Söz ve kontrolün sadece kendisinde olduğuna inanıyor ve sadece kendisi inanıyor. Genellikle sorunları hemen çözme peşinde ama Ian’ı bu konuya pek ikna edemiyor. Kendisini çoğunlukla birilerine söz geçirmeye çalışırken izliyoruz.
David karakterine hayat veren oyuncuyu It’s Always Sunny in Philadelphia dizisindeki Cricket karakteri ile yakından tanıyoruz. Bunun dışında Six Feet Under, Good Girls, The Goldbergs gibi yapımlarda da kendisini görmüşlüğümüz var.
- Brad Bakshi (Danny Pudi): Mali işlerden sorumlu kişi. Genelde her konuda bir fikri vardır. En büyük hayali zengin olup para içinde yüzmek.
Brad olarak karşımıza çıkan Danny Pudi’yi Community dizisinde canlandırdığı Abed karakteri ile oldukça sevmiştik.
- C.W. Longbottom (F. Murray Abraham): Kendisi firmanın baş yazarı. 70’li yıllarda Nebula ödülünü kazanmıştır. Günümüzde ise o ihtişamlı yazıları eskide kalmıştır ve eskisi kadar başarılı değildir. Tabii o bunu kabul etmez.
Usta oyuncu çoğunlukla beyaz perdede yer alsa da Homeland, The Good Wife, Louie gibi yapımlarda da karşımıza çıkmıştı.
- Rachel (Ashly Burch): Oyunları test edenlerden birisi. Oyunda herhangi bir hata veya sıkıntı var mı diye kontrol ediyor. Ortağı Dana’ya karşı hisleri var ancak bunları açığa vuramıyor.
Ashly Burch seslendirmeleriyle ön plana çıkan bir oyuncu. Final Space dizisinde ve Life is Strange, Borderlands, Horizon Zero Dawn gibi oyunlarda seslendirme yapmış.
- Dana (Imani Hakim): Firmadaki bir diğer testçi. Rachel’ın ortağı. Kendisinin de Rachel’a karşı hisleri var ama o da bunları dışa vuramıyor.
Oyuncuyu en iyi Everybody Hates Chris dizisinden hatırlayabilirsiniz.
- Jo (Jessie Ennis): David’in asistanı ancak Ian’ın asistanı gibi davranıyor. Biraz agresif, biraz sadist düşüncelere sahip bir karakter.
Oyuncuyu Better Call Saul, Love, Veep gibi dizilerde görmüştük.
SON SÖZ:
Diziyi radarıma Charlie Day’in yapımcısı olması sebebiyle almıştım. It’s Always Sunny in Philadelphia’da çok severim; kendisini ve yapımcılık yaptığı bir önceki dizi olan The Cool Kids’i de çok sevmiştim. Bir diğer artısı da Rob McElhenney olmuştu. IASiP’da yeterince ön plana çıkamıyordu bence. Burada daha ön planda ve iyi bir performans sergiledi.
Dizi öyle yardırmasa da güzel vakit geçirtti bana. İlk 1-2 bölümü kim nedir necidir şeklinde geçse de sonradan açıldı ve performansını düşürmeden devam edip sezonu bitirdi. Oyuncuların kimyaları iyi tutmuş, göze batan bir oyunculuk görmedim. Sadece Brad’i daha iyi kullanabilirlerdi.
Mythic Quest bu tarz bir dizi işte. İzleyecek olanlara iyi seyirler dilerim.
yorumlar
Sunny’nin fena hayranıyım. İki tur izledim Çok seviyorum. McElhenney’in kredisi yüksek bende, çok beğeniyorum. Keza Charlie Day. O yüzden zaten +1 ile oturdum başına, çok da keyifli. Kadro da baya iyi bence. Bu güzel tanıtım için teşekkürler. FB sayfamıza koyacağım bugün.
22 Mayıs’ta özel bölüm yayınlayacakmış.
Konusu ilgimi çekince bir bakayım dedim, memnun kaldığımı söyleyebilirim. Bazı şakaları aşırı sulu olsa da gerçeğe yaklaştıkları çok an olduğundan eminim. Oyun sektörüne dair gördüğüm yazılardan ve haberlerden yola çıkarak başta tester’lara davranış şekilleri olmak üzere, ek mesai ücretlerinin çoğu firma tarafından ödenmemesi veya sırf kreatif direktör istedi diye programcıların acı çekerek çalışmaya çalışmaları gibi sahneler yaşandığını okumuştum. Aslında bu açıdan bakınca diziden trajikomik bir perspektif yakalamak da mümkün.
Bir de beşinci bölüm diye bir gerçek var tabii. Konuk oyuncular harika bir sürpriz oldu. O bölümde olan bitene örnek herhalde yüzlerce oyun vardır. Benim aklıma ilk olarak Assassin’s Creed serisi geldi.
@okakacukaka Tanıtım için teşekkür ederim.
S2 Teaser Trailer
16 Nisan’da bir özel bölüm daha gelecekmiş.
İkinci sezonun başlamasına yakın ben ilk sezona başlayıverdim. İki özel bölüm dahil ilk sezonu dün bitirdim. İkinci sezona da benzer şekilde yavaş yavaş devam edeceğim.
Bilgisayar oyunlarına veya oyun dünyasına ilgim var diyemem. Rob McElhenney (+Charlie Day) faktörü sayesinde başladım. İyi de oldu. Oyun düşkünü olmayanlara da kendini sevdirebilecek bir yapısı varmış ve sürprizleriyle ilgimi çekti.
Oyun şirketlerinin normalde de bu şekilde işlediğini düşünüyordum zaten kendimce, o nedenle anlatılanlara şaşırdım diyemem. Aksine hoşuma gitti. Her karakterin kendince bir acayipliği var. Poppy’ye ve David’e daha yakınım. Brad’i villian bir karakterde kullanmalarının ya da Jo’nun agresifliğinin gözüme battığı oldu.
5. bölüme benim de ayrı bir parantez açmam lazım. Konuk oyuncuların ve bağımsız denebilecek hikayesinin de etkisiyle bu sezonun en iyisiydi. Ayrıca ikinci özel bölüm hikayesi gereği daha iyi olsa da ilk özel bölümün kapanışı bir başkaydı.
Not: COVID-19 sürecini iyi yönetemedikleri için sette bir sürü pozitif vaka çıkmasıyla ilgili haberleri görmedim değil, gördüm. McElhenney toplamaya çalıştı güya ama pek de inandırıcı olduğunu zannetmiyorum. Kim ne kadar umursadı orası da başka mevzu tabii.
İlk sezondaki bölüme benzer biçimde (1×05) geçmişe gittiğimiz çok güzel bir bölümdü. Bu sezonun ilk 5 bölümü ise ilk sezonun üstüne bir şey koydu diyemeyeceğim. Her zamanki sululuğunda devam ediyor.
Yalnız iki sezonda da en beğenilen bölümlerin bunlar olduğunu düşününce acaba bu ekipten daha da fazlası çıkabilir mi diye düşünüyorum. Sezon başı bir bölüm yetmiyor böyle. Belli ki elinizden geliyor. Prodüksiyon da gayet yeterliydi.
Not: Şimdi bir bakınınca gördüm ki bölümü Craig Mazin yazmış
Pandemi ortasında 1972’de geçen bu bölümü nasıl çektiklerine dair Forbes’ta bir yazı okudum. Normalde 1-2 haftada bitecek çekim, devamlı duraksama yaşanmasından ötürü 2,5 ay sürmüş.
İlk sezonunu yeni bitirdim. 2.sezona başlamadım ama çok güzel bir dizi olmuş, Kısa olması da extra bonusu oldu. Devam edeceğim.
2×05 gibi basit bir konusu/kurgusu olan bölümde böylesi bir iş çıkardıklarına inanamadım resmen. Ian, son kısımda tokadı basıp geçse daha az can yakardı.
Fazla bekletmeden onay alması dileğiyle.
2×06 üzerine:
Bu sezonun “geçmişe gitme” bölümü buymuş. Geçen sezonunkini daha çok beğendim ama bu sezonki de gayet yerli yerindeydi. Josh Brener ‘karakter’ için başarılı bir kadro seçimiydi. Gerçi Teen Wolf dolayısıyla tanıdığım için Shelley Hennig‘i izlemesi ilgimi daha çok çekti. A.E. Goldsmith de keza daha ilgi çekiciydi. Gelmişken Michael Cassidy‘nin hakkını da vereyim tabii.
Gelecek sezon olursa/olduğunda da aynısından yapıverin.
Bu sezon da bitti. İlk sezonuyla benzer ayarda olduğu söylenebilir, kendinden pek bir şey kaybetmedi. Bazı bölümler özellikle iyiydi haliyle, diğerleri normal ayarındaydı.
Geçmişten bir hikaye bölümü mesela ister istemez daha öne çıktı. 1. sezondakinin tadı başkaydı ama bunda da iyi iş çıkardılar. Şu noktada kalsa rahatsız etmez, ona göre ayarlamışlar ama devam planları olduğu belli. Bu kafayla istedikleri kadar yazmaya devam edebilirler.
Brad, 7-8 aya görüşürüz dedi giderken. Ian ve Poppy o aralıkta oyunu hazır hale getirirler ya da bir çeşit ilerleme süreci olur. Tester çiftin ilişkisini nereye vardıracaklar kim bilir.
David’in herkesin yokluğunda şirketi yönetmeye çalışması da cabası.
Yine özel bir bölümle bir ara geleceklerse varım. Zamanı ve bütçeyi ayarlayıp 3. sezon onayı alması dileğiyle.
3 ve 4 onayı almış gibi
1 şahıs üçüncü sezonda yok. Ortada sebep de yok.
Yok.
apple plus dizilerine şans verme maratonumda yeni durak burasıydı. kapaktan hiç mi hiç benli durmamasına rağmen izlemeye karar verdim.
silicon valley nin ezik olmayan versiyonu hissiyatı yarattı bende. silly taraf yine mevcut tabii ama irrite etmiyor. biraz players’ı da anımsatıyor ama oradaki hikaye parodi tadındayken bunlar kendini ciddiye alıyor. komedisi çok sulu değil. karakterler hiç fena değil. bir iki abartısı var ama zamanla oturur herhalde.
ilk sezon izletti kendini ama 4 sezon izletir mi bilmiyorum.
sevimli bir noktada bitirmişler sezonu. burada final yapsa olurmuş. zaten çoğu karakter hikayesini tamamladı.
diziden ayrılan karakterin ayrılmasına sevindim ama geri kalanlar şu aşamada nasıl tekrar bir araya gelecek. ik cısından, müşteri temsilcisine kadar danasıyla rachelıyla tam ekip görmek isterim.
bu dizinin tek kötü yanı oyuncular sevimli ama yeteneksiz. izlerken amatör tiyatro izliyormuş gibi hissediyorum ama sevdiğimden göz ardı ediyorum.
Season 3 Official Trailer
S3 Poster
-50-60 milyon dolarlık anlaşmayı kabul etseydiniz işte… Bunu da muhtemelen ikiliyi geri döndürmenin yolunu açık tutmak için yaptılar. Yalnız asansöre binip de alt kata inmelerine güldüm.
– Bir şekilde ortalıkta dolanıyorlar tabii ama Ian-Poppy olmadan şirket ortamı bayık duruyor. Lezbiyen çiftinin ilişkisi de kendi içlerinde ilgimi çekmiyor zaten.
Brad’e de bir şey bulalım diye hademe yapmışlar. Gerçi üstüne kurarlar bunun da.
ben arada mala bağlayıp bir şeyler izliyorum sonra da neden diye sorguluyorum. gelen 2 bölümü izlerken bipolar olduğuma karar verdim. ara ara gelen ataklarımdan birine denk gelmiş bu da. devam etmeyeceğim.
Uzantı dizi geliyor. Mere Mortals. 8 bölüm.
Sanırım 1,5 sene önceki yorumum gerçeğe dönüşüyor bu uzantı diziyle.
“The eight-episode “Mere Mortals” is said to follow the model of episodes of Mythic Quest like “A Dark Quiet Death,” “Backstory!,” “Everlight,” and the upcoming episode “Sarian.”
Dizinin en beğenilen bağımsız bölümleri (1×05 ve 2×06) gibi bölümlerden oluşan bir dizi olacak gibi görünüyor. Beni bir merak sardı şimdi.
Bu bölümde ilk kez tanışacaklarını düşünüyordum zaten, bölüm sonunda üniversitede geldi ama öncesinde oyunla bağ kurmalarını sevdim.
3×08 üzerine:
Aşk olsun.
Her ne kadar ilk iki sezonun altında seyretse de bir köşede devam etmesini seviyorum. En gereksiz karakterine bile alışmış olabilirim.
Sezon finalinde gelen birkaç hamle beklendikti, 10 bölüme yaymadan yapmalarını tercih ederdim sadece. Gelecek sezonun daha da iyi olması dileğiyle tabii.
– Dana, Jo ve Brad’in ortak şirket kurması eksikti başımıza zaten. Onu da yapın anacım.
F. Murray Abraham kişisi meğerse cinsel istismar/suistimal sebepli iki olay sonrası bir güzel kovulduğu için çıkmış diziden.
Özür dilemiş. Çalışma arkadaşlarımı üzen şakalar yaptım demiş, kendimi geliştirdim ve umarım beni affederler falan demiş.
‘Mythic Quest’ çift bölümle 29 Ocak’ta dönüyor.
Uzantı dizisi ‘Side Quest’ 26 Mart’ta, yani sezon finali günü 4 bölümlük sezonun hepsiyle geliyor.