Hollington Drive, 2021 yılında ITV’de yayınlanmış olan bir mini dizi. Gizem ve gerilim yüklü bir drama olan Hollington Drive, 4 bölümden oluşmakta. Bölüm süreleri 45-46 dakika uzunluğunda.

Sundance Now, DirecTV, Acorn TV, Spectrum TV, Max, TVNZ+ ve TV4’ün de aralarında bulunduğu platform ve kanallar dizinin yayın haklarını satın alarak çeşitli ülkelerde izleyiciyle buluşmasını sağlamışlar.

Dizi, ITV’de 4.25-5.22 milyon aralığında izleyici sayısı elde etmiş yayınlanan her bölümünde.

Dizinin çekimleri Galler’in güneyinde Dinas Powys isimli küçük bir yerleşim yerinde yapılmış.

Dizinin yaratıcısı Sophie Petzal (Blood). Yönetmenliğini Carolina Giammetta (The Drowning) üstlenmiş. Petzal’a yapımcı koltuğunda Jonathan Fisher ve Catrin Lewis Defis eşlik etmiş.

Hollington Drive isimli küçük bir yerleşim yerindeyiz. Alex Boyd isimli küçük bir erkek çocuğunun kaybolmasıyla başlıyor hikayemiz. Bu türdeki benzer dizilerin aksine hikayenin merkezindeki aile, kaybolan çocuğun ailesi değil. Onların komşuları.

Alex’in kaybolduğu gün komşu evlerden birinde aile içinde bir barbekü partisi veriliyor.

Ben ve Eva isimli, kaybolan çocukla aynı yaşlarda olan ve onunla aynı okula gitmekte olan 2 kuzen, barbekü günü yakınlardaki parkta oynamak üzere ebeveynlerinden izin alarak yalnız başlarına evden çıkıyorlar. Bir süre sonra Ben’in annesi Theresa, çocukları parktan almak üzere evden çıkıyor ama çocukları parkta değil biraz daha ilerdeki ormanlık bir yürüyüş yolunun girişinde buluyor. Çocuklarda gizemli bir tavır hakim. Bir şey yaparken basılmaktan ucuz kurtulmuş gibi bir görüntü içerisindeler. Ben’in oradaki çöp kutusuna gizlice bir şey bıraktığını görüyoruz ayrıca bu sahnede.

Alex’in başına ne geldi? Onun kaybolmasında Ben ve Eva’nın bir payı var mı? Eva’nın annesi, Theresa’nın kız kardeşi ve aynı zamanda çocukların gittiği ilkokulun müdiresi olan Helen’in pek güven vermeyen tavırlarının altında yatan bir sebep var mı? Bunlar ve benzeri soruların cevaplarını arayacağız ilerleyen bölümlerde.

Karakterlere ve oyunculara değinelim kısa kısa:

Theresa karakterine Motherland, Bleak House, South Riding, Death Comes to Pemberley, The Bletchley Circle, Midwinter of the Spirit, Until I Kill You ve Code 404 gibi dizilerden aşina olduğumuz Anna Maxwell Martin hayat veriyor.

Theresa’nın kız kardeşi Helen karakterinde Tipping the Velvet, Boy Meets Girl, The Bletchley Circle, Wild Bill ve Life gibi dizilerden hatırlanabilecek Rachael Stirling‘i izliyoruz. Eşi ve kızıyla birlikte gelmiş Theresa’nın evindeki barbekü partisine. Her daim kız kardeşine bir tık tepeden bakmak gibi bir huyu varmış Helen’in.

Carters Get Rich, The Smoke, Finding Alice, Strike Back, Keeping Faith ve Mutual Friends gibi dizilerden hatırlanabilecek Rhashan Stone, Theresa’nın hayat arkadaşı Fraser karakterini canlandırıyor.

Moone Boy, Mayday, Fergus’s Wedding, Dublin Murders ve Thirteen gibi dizilerden anımsanabilecek Peter McDonald, Helen’in kocası David rolüyle karşımıza çıkıyor.

Fraser Holmes, Theresa’nın oğlu Ben karakterini canlandırıyor. Ben, Fraser’ın çocuğu değil elbette. Ben’in babasının hikayesi biraz karmaşık ve hüzünlü.

Helen ve David’in biricik kızları Eva rolünde The Haunting of Bly Manor ve Anatomy of a Scandal dizilerinden anımsayabileceğiniz Amelie Bea Smith karşımıza çıkmakta.

Fraser’ın onlarla birlikte yaşayan, ilk evliliğinden olma lise çağındaki kızı Georgina rolünde Tia May Watts‘ı izliyoruz.

The Winter King, The Letter for the King ve The Man gibi dizilerden anımsanabilecek Ken Nwosu, barbekü partisinin misafirleri arasında yer alan, Fraser’ın erkek kardeşi Eddie rolüyle karşımıza çıkıyor.

Robin HoodTroy: Fall of a City, The Drowning, Ripper StreetThe DovekeepersHit & MissPrisoners Wives ve The Ghost Squad gibi dizilerden aşina olduğumuz Jonas Armstrong, kaybolan çocuk konumundaki Alex’in babası Gareth karakterine hayat veriyor.

Britannia ve Little Boy Blue dizilerinden anımsanabilecek Jodie McNee, Gareth’in eşi ve Alex’in annesi Jean karakterini canlandırıyor.

Ghosts, Sex Education, Here We Go, Loaded, The Aliens, No Heroics, Reggie Perrin ve The Change gibi dizilerden hatırlanabilecek Jim Howick, Alex’in davasına bakacak olan polis dedektifi konumundaki Robin Parks rolüyle dizinin 2. bölümünde giriş yapmış.

David Gyasi‘nin kızı olan Elèna Gyasi ise çocukların Stephanie Greenford isimli ilkokul öğretmenlerine hayat veriyor.

Dizinin ilk bölümünü izledim ve idare eder buldum. Türü seven bünyelerin deneyebileceği bir iş gibi görünüyor.